[N340] Upgrade Zwolle - Ommen

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » vr 29 apr 2011, 17:36

Geluidsarm asfalt scheelt ongeveer 3 á 4 decibel. Zo'n verschil is vergelijkbaar met ruim een verdubbeling / halvering van de verkeersintensiteit.

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 16060
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door boe! » vr 29 apr 2011, 19:25

DjIdee schreef:Laat ik 1 ding heel helder stellen: <<<tekst ingekort>>>
Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 15558
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door mavas » vr 29 apr 2011, 21:05

Red het Vechtdal schreef:Van een zeer nabij betrokken politicus die, onverwacht afscheid moest nemen, begrepen wij indertijd zeer goed dat het besluit vóór de combinatie-variant is doorgedrukt door een dominante politicus. Met maar één motief: “Zijn agrarische politieke machtsbasis te vriend houden”. Niets van, evenwichtig afwegen van pro en contra argumenten.
En wat u hier schetst is vaak ook de realiteit waar de deskundigen mee te maken hebben. Wij kunnen nog zo diepgaand alle zaken onderzoeken en daaruit de beste verkeerskundige variant, de beste variant voor het landschap, de beste variant voor de verkeersveiligheid aangeven, het is de politiek die uiteindelijk bepaalt en dan staat de verkeerskundige op een zijspoor. En het politieke spel is een proces op basis van emotie, en daar kunnen soms bizarre gevolgen uit voortkomen.

Ik vertrouw er op dat het adviesbureau de onderzoeken zeer zorgvuldig heeft uitgevoerd. Dit soort zaken is overigens makkelijk na te gaan, want vrijwel alle overheidsstukken zijn openbaar in te zien.
Het vervalsen van rapporten, of het manipuleren, waar u over rept, holt mijns inziens het nut van rapporten uit. Waarom zouden we nog rapporten maken en onderzoeken uitvoeren als de conclusie al bij voorbaat vaststaan?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Red het Vechtdal
zandpaadje
Berichten: 5
Lid geworden op: di 26 apr 2011, 22:11

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Red het Vechtdal » vr 29 apr 2011, 21:24

Wij willen het niet "vervalsen" noemen. Het gaat om het wegen van de uitkomsten van de verschillende aspecten en verwerken hiervan in de conclusies. Dit "wegen" is eenvoudig te manipuleren.

DjIdee
autoweg
Berichten: 2232
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 22:19
Locatie: Marum

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door DjIdee » vr 29 apr 2011, 21:34

Red het Vechtdal schreef:Wij willen het niet "vervalsen" noemen. Het gaat om het wegen van de uitkomsten van de verschillende aspecten en verwerken hiervan in de conclusies. Dit "wegen" is eenvoudig te manipuleren.
Het is altijd een compromis. En meningen van betrokkenen (hetzij provinciehuis, lokale politiek, belangengroeperingen en omwonenden) en verschillende randzaken zijn deel van de input van het proces wat uiteindelijk tot een keuze leidt. In dit geval ben ik erg blij dat men niet kiest voor een nieuwe doorsnijding van het landschap, maar voor het uitbouwen van de hoofdverkeerswegen die al tientallen jaren op deze plaats liggen. Zo verbeter je wel fors de doorstroming, maak je stappen op het gebied van verkeersveiligheid, en tevens hou je de overlast die autoverkeer met zich meebrengt op dezelfde plek als waar het al 10tallen jaren gebeurd. En als ik zie wat men van plan is, daalt die overlast eigenlijk (vooral mbt geluid) zelfs ten opzichte van nu.

Ik ben er ook helemaal klaar mee, verplaatsen van huidige drukke wegen die er al tientallen jaren liggen naar een andere plek, zodat anderen de klos zijn (hetzij in hun woongenot, hetzij in hun bedrijfsvoering)... Laat dan de overlast die er is, op dezelfde plek blijven (zeker buiten de bebouwde kom), en zorg met minimale en kleine ingrepen dat die overlast iets wordt terug gebracht.

Euregio
geband
Berichten: 962
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 10:12
Locatie: Overijssel/ Den Haag

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Euregio » vr 29 apr 2011, 21:41

Hij moet er gewoon komen, nu al klagen om 2 rijstroken?
Moet je blij zijn dat je niet in Schiedam aan de A13 bent geboren.

Mijn zus woont in Dalfsen, vlak aan de N340 bij het kruispunt in het boerenland en wij storen ons absoluut niet aan de weg, dat gezoem van vrachtwagens is juist rustgevend en hoe de situatie nu is, is ook slecht voor de economie van oost Nederland.

Zwolle - Hardenberg, de laatste stad groeit hard, en de intensiteiten zullen nog meer toenemen, gun deze regio een normale verbinding.
Dit geeft juist een stuk rust aan het Vechtdal, en het vechtdal is meer verpest door die nieuwe extra weg die rond Ommen heen gaat, dit is echter 1 strookje meer aan beide kanten en loopt maar tot afslag Dalfsen.

Ontzettend jammer dat hier weerstand tegen is, geef de verkeer ook een beetje ruimte.

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Groningen » za 24 sep 2011, 7:40

En er is enig nieuws van het N340-front:
www.destentor.nl schreef:

Parallelwegen worden breder, én de meesten blijven op maaiveldniveau. Ze gaan dus niet mee de taluds op van de geplande viaducten. Gerard de Weerd, projectleider voor de opwaardering van de N340 namens de provincie Overijssel, meldt dat er behoorlijk wat wijzigingen gedaan zijn na de eerste openbaarmaking van de inrichting van de 100 km-weg tussen Zwolle en Ommen. "Het ligt er aan wat je onder ingrijpend verstaat.

Voor mensen die er wonen is het misschien heel ingrijpend, passanten zullen amper wat merken."

De meeste aanpassingen zijn gedaan om voor het lokale verkeer of bewoners een betere verkeerssituatie te krijgen. Maar ook het bestemmingsverkeer voor Ankum en delen van Dalfsen krijgt meer asfalt.

Tussen de afrit bij Broekhuizen en de Leemculeweg bij de fietstunnel bij Ankum is de parallelweg flink breder ingetekend. Daar wordt de parallelweg 5,50 meter breed, plus aan de zijkanten grasbetonstroken van 40 centimeter. Op dat deel van de parallelweg komen fietssuggestiestroken. Misschien wel ingrijpender is dat er aan de schoolkant bij Ankum een éxtra parallelweg naast de bestaande weg komt. "De bedrijven kunnen laden en lossen op de oude parallelweg. De fietsers uit de tunnel komen uit op de oude parallelweg. Het doorgaand verkeer van de Hoevenweg en overige richtingen kan gebruik maken van een nieuwe, extra parallelweg die erbij komt. " Zo wordt het langzaam verkeer gescheiden van van het snelle autoverkeer. Dat hebben we samen met het schoolbestuur, plaatselijk belang en de bedrijven uitgedacht. Gewoon, we zaten samen te tekenen en toen kwam ineens iemand met deze oplossing. Dat is mooi, want de meeste kinderen van de school komen uit het dorp Ankum. Zo kunnen ze veilig naar school fietsen."

Ook de bewoners in Varsen kunnen veranderingen ontdekken in de plannen. Het knooppunt van de N340/N48 blijft hetzelfde. De lus in de parallelweg bij de Varsenerweg wordt gespiegeld. Het lokale verkeer vanaf de Varsenerweg moet voornamelijk richting Ommen, terwijl ze met de oude lus naar Oudleusen afbogen en dus een lang stuk moesten zigzaggen. Daarbij hoeven de fietsers niet meer bang te zijn dat ze zes meter omhoog moeten klimmen, omdat het fietspad hier op maaiveld blijft.

De bewoners van Hessenweg-West zullen met de nieuwe inrichting veel minder sluipverkeer hoeven te verwachten, denkt De Weerd. "Dat wordt afgeremd, omdat auto's een heel stuk over de parallelweg moeten rijden voordat ze bij de Maneweg pas weer op de hoofdrijbaan kunnen gaan rijden. De praktijk zal uitwijzen dat rechtstreeks doorrijden over de hoofdbanen veel sneller en gemakkelijker is."Het aangepaste ontwerp voor de N340 ligt vanaf dinsdag ter inzage tot en met 8 november.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » do 29 sep 2011, 14:59

Het ontwerp-PIP ligt nu ter inzage:
http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws ... inciaal-0/

Zie ook:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-ro ... PN340-on02

Het akoestisch onderzoek is een PDF van 120 megabyte :nuts:

Knooppunt Hessenpoort:
Afbeelding

Afbeelding

Spoorviaduct:
Afbeelding

Ankummerdijk:
Afbeelding

Dalfsen:
Afbeelding

Oudleusen:
Afbeelding

Oudleusen detail:
Afbeelding

Oudleusen - Ommen
Afbeelding

Knooppunt Varsen
Afbeelding

Ommen:
Afbeelding

hoevenpe
expressweg
Berichten: 3702
Lid geworden op: ma 01 aug 2005, 9:29

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door hoevenpe » do 29 sep 2011, 15:30

Wat een mooie weg zal dit toch worden, bijna on-nederlands.
Alleen jammer dat er nog een stuk 2x1 in zit, dat als 2x2 zou het helemaal af gemaakt hebben...

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 7998
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door keokiracer » do 29 sep 2011, 15:55

Chris schreef:Het akoestisch onderzoek is een PDF van 120 megabyte
:schrikreactie:
Dat is echt idioot hoog voor een akoestisch onderzoek :o
Wordt een erg mooie weg, erg jammer van dat stukje 2x1. Vragen de intensiteiten daar eigenlijk om een 2e rijstrook? Als dat het geval is dan is dit niet goed :neenee:.
Zijn weer 2 knooppuntnamen om te onthouden :razz: ;)
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter
Berichten: 37004
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Vinny » do 29 sep 2011, 16:21

Ze hebben wel creatieve ontwerpers ingehuurd voor de knooppunten. Knp. Varssen is w.m.b. wel erg luxe vormgegeven..., overigens zou ik liever zien dat de N 340 en de N 48 nummeringstechnisch aan elkaar worden geknoopt, door één wegnummer te gebruiken (N 48) :yes:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 15558
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door mavas » do 29 sep 2011, 16:53

^^ Luxe? :confuuuse: Ze hebben juist de ruimte herbruikt van het viaduct N48->N348 dat er nu al ligt, met een extra verbindingsboogje tussen N48 en N340. Daarnaast is dit ontwerp juist versoberd, want voorheen zou hier een volledig klaverblad komen.

Ik vind het knooppunt nu juist optimaal ingericht voor de toekomstige verkeersstromen.

Wat me toch bevreemdt is dat er geen ruimtereservering lijkt voor 2x2 rijstroken bij de viaducten. Ik zou daar op zijn minst toch rekening mee houden, doen we in Noord-Holland ook ;)
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter
Berichten: 37004
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Vinny » do 29 sep 2011, 17:04

^^ Luxe? :confuuuse: Ze hebben juist de ruimte herbruikt van het viaduct N48->N348 dat er nu al ligt, met een extra verbindingsboogje tussen N48 en N340. Daarnaast is dit ontwerp juist versoberd, want voorheen zou hier een volledig klaverblad komen.
Het lijkt me sterk dat deze variant goedkoper is dan een klaverblad. Men probeert gewoon het "rechtdoor" verkeer minder aantrekkelijk te maken...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Palance
4x4 autosnelweg
Berichten: 27116
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Palance » do 29 sep 2011, 18:01

Chris schreef:Het akoestisch onderzoek is een PDF van 120 megabyte :nuts:
Ze zullen wel gedacht hebben: Liever 120Mb dan 120 dB :)
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

hurricane
verkeersader
Berichten: 700
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 19:57

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door hurricane » do 29 sep 2011, 21:30

Dus de net aangelegde rotonde bij Ommen , rondweg N36 wordt nu ongelijkvloers?

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » do 29 sep 2011, 21:31

That's right. Lijkt onzinnig inderdaad, maar het zal wel weer uit een ander potje komen.

hoevenpe
expressweg
Berichten: 3702
Lid geworden op: ma 01 aug 2005, 9:29

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door hoevenpe » do 29 sep 2011, 21:41

^^

Het is onzinnig idd, maar laten we niet klagen... :)

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x4 autosnelweg
Berichten: 14652
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Kaaiman » do 29 sep 2011, 21:53

^^ Er waren ook andere ontwerpen in de race, namelijk een ovonde met Haarlemmermeeraansluiting met de N48 als hoofdrichting bovenlangs. Dan had het pas gebouwde viaduct kunnen blijven staan en was er minder ruimtebeslag geweest. Maar hé, mij hoor je niet klagen over dit trompetje. ;)
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
Atlantis • forum voor geofictie

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 35688
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Rene » do 29 sep 2011, 22:38

Ik vind de aansluiting bij de A28 wel een beetje over-the-top. Waarom geen weefvak op de zuidelijke rijbaan van de N340 ? Moet met een Vmax=70 volgens mij best wel kunnen, en scheelt veel geld ten opzichte van een vlechtwerkje.
Cornelis Lely, niet alleen ingenieur, minister van Waterstaat en de naamgever van Lelystad, maar ook de conceptuele bedenker van de autosnelweg.
Anno 1906.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » vr 30 sep 2011, 18:20

Een weefvak van 250 - 300 meter is wel erg kort, zelfs op de A10 zie je ze amper zo kort. Het is een vrij zware afrit en straks komt er ook een IKEA aan te hangen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » di 15 nov 2011, 15:14

Er zijn 175 zienswijzen ingediend (150 verschillende), waarvan 149 van mensen die niet aan de N340 wonen.
Provincie Overijssel schreef:150 Verschillende zienswijzen op plannen N 340/N48
15 november 2011

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben 150 verschillende zienswijzen ontvangen op het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) N 340/N48 Zwolle-Ommen. De provincie heeft vier (verschillende) zienswijzen meerdere malen ontvangen, namelijk vanuit Balkbrug (57), vanuit Nieuwleusen (92), Hessenweg-West (12) en vanuit Ommen (14). Tenslotte is een aantal zienswijzen ondertekend door meerdere mensen.

De komende tijd beoordeelt het provinciebestuur alle zienswijzen die zijn binnengekomen. In een zienswijzenota worden de vragen en antwoorden gebundeld. Hierin geven Gedeputeerde Staten ook aan welke wijzigingen zij in het voorstel aan Provinciale Staten opnemen. Het (eventueel aangepaste) ontwerp PIP en de zienswijzenota worden in het voorjaar van 2012 voor een definitief besluit over de aanpak van de N 340/N48 aan Provinciale Staten voorgelegd.

Het ontwerp PIP en de bijbehorende documenten lagen van 27 september tot en met 8 november 2011 ter inzage. Het ontwerp PIP is een provinciaal bestemmingsplan. Het plan regelt in juridisch zin de aanleg van de nieuwe N 340/N48, inclusief de knooppunten van deze weg met de A28 en de N36/omleiding Ommen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » wo 21 dec 2011, 18:59

Provincie Overijssel schreef:Provincie wil plan N 340/N48 toch uitvoeren

Minister Schultz heeft op 12 december 2011 in de Tweede Kamer aangegeven niet te willen meebetalen aan het knooppunt N340/A28. Daarop heeft de Tweede kamerfractie van de PvdA een motie ingediend om een rijksbijdrage alsnog mogelijk te maken. Deze motie is op 20 december 2011 door de Tweede Kamer verworpen.

De provincie vindt een goede aansluiting van de N 340 op de A28 erg belangrijk en betreurt de opstelling van het rijk. Een volledig ongelijkvloers knooppunt A28/N 340 is voor de verkeersafwikkeling van de nieuwe N 340 én de A28 van groot belang. In 2020 verwacht de provincie 30.000 motorvoertuigen per etmaal op de N 340.

De provincie zoekt samen met de gemeente Zwolle naar mogelijkheden de uitvoering financieel mogelijk te maken. Door een goede aanbesteding willen Gedeputeerde Staten de oorspronkelijke, optimale plannen voor het knooppunt N 340/A28 toch realiseren. Gedeputeerde Staten overwegen in het project N 340/N48 terugvalopties op te nemen voor het geval dit niet lukt. Daarbij wordt gedacht aan versobering van de wegontwerpen voor de knooppunten Varsen en Arriërveld. In maart 2012 komen Gedeputeerde Staten met een uitgewerkt voorstel voor Provinciale Staten in de vorm van een vast te stellen provinciaal inpassingsplan.

Provinciale Staten besluiten volgens planning op 16 mei 2012 over het wel of niet vaststellen van het provinciaal inpassingsplan voor het Combinatiealternatief N 340/N48. Als het provinciaal inpassingsplan voor het Combinatiealternatief niet wordt vastgesteld dan zal voor een andere oplossing een nieuwe procedure moeten worden gestart.

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x4 autosnelweg
Berichten: 14652
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Kaaiman » wo 21 dec 2011, 19:52

Het lijkt me inderdaad een goede prioritering dat de aansluitingen bij Zwolle in ieder geval zo goed mogelijk worden uitgevoerd.

Qua besparing valt er vooral wat te halen bij Ommen. Met een meer sobere aansluiting N48/N36 kunnen de bestaande nieuwe brug in en het bestaande nieuwe viaduct over de N36 gehandhaafd blijven. Een van de alternatieven was bijvoorbeeld een ovondeaansluiting, met de N48 op een viaduct bovenlangs.

Bij de aansluiting N48/N340 kunnen ook wat viaducten bespaard worden door de N48 <> N340 een TOTSO te maken, in plaats van vloeiend.

Het blijft echter wel jammer, want de knooppuntontwerpen van het voorkeursalternatief waren wel erg vooruitstrevend en eigenlijk de eerste kruising van stroomwegen, zijnde allemaal niet-autosnelwegen, die geheel vloeiend zijn ontworpen. Met andere woorden: zijn de richtlijnen voor stroomwegen wat betreft vloeiende aansluitingen niet gewoon te duur?
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
Atlantis • forum voor geofictie

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 15558
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door mavas » wo 21 dec 2011, 22:00

^^ Lijkt me een retorische vraag als jij een locatie aan kan wijzen waar dit wel is gebeurd.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x4 autosnelweg
Berichten: 14652
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Kaaiman » wo 21 dec 2011, 22:11

^^ Ik stel het als een vraag, omdat de richtlijnen die dit voorschrijven nog niet zo oud zijn. Daarom is de kans gering dat er al (veel) wegen zijn die volgens de nieuwste richtlijnen zijn ontworpen, laat staan dergelijke knooppunten.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
Atlantis • forum voor geofictie

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 15558
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door mavas » wo 21 dec 2011, 22:17

Maar ik zeg dat het een retorische vraag is, omdat alle toekomstige stroomwegen die volgens de nieuwe richtlijn worden of zijn ontworpen, geen knooppunt krijgen met autosnelweg of anderssoortige wegen. N280, N356, N361, Buitenring Parkstad, N201, N18, N206, allemaal toekomstige stroomwegen waar het niet in de pijplijn zit. Welke wel vloeiend worden aangelegd zijn de N302 en de N11-west.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 226
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door JaN34 » vr 30 mar 2012, 1:32

Uit de Stentor:

http://www.destentor.nl/regio/hardenber ... n-N377.ece
Provincie neemt besluit over N340 en N377

OMMEN/BALKBRUG - De provinciale politiek van Overijssel neemt 11 juli een besluit over de plannen voor de N340 (Ommen-Zwolle) en N377 (Lichtmis-Slagharen). De laatste details rond het wegontwerp en de financiering worden nu nader uitgewerkt, aldus de provincie.
De landelijke overheid weigert mee te betalen aan de knooppunten van de N340 met de rijkswegen A28 (bij Zwolle) en N36 (bij Ommen). Die weigering heeft geleid tot een vertraging van de plannen.

Voordat Provinciale Staten een besluit nemen houden zij in juni hoorzittingen.
Hopelijk besluiten ze alsnog voor een 2x2 omleiding ten noorden van de huidige N340. Kan er direct op de N36 worden aangesloten zonder te dure knooppunten. Ook kunnen dan kostbare aanpassingen aan de N377 achterwege blijven.
Zal wel wishful thinking blijven... :roll:

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 226
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door JaN34 » di 22 mei 2012, 12:06

De gemeente Hardenberg vindt dat de ontwikkelingen rond de N340 te lang duren. Het is maar de vraag of de aansluiting op de A28 er komt zoals gepland. Als het project nog langer op zich laat wachten, zal de gemeente misschien toch proberen om de noordelijke variant weer ter tafel te brengen. Dit was namelijk ook de wens van Hardenberg.

http://www.destentor.nl/regio/hardenber ... t-zorg.ece

Gebruikersavatar
JaN34
dorpsstraat
Berichten: 226
Lid geworden op: do 29 dec 2011, 11:09
Locatie: Hardenberg

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door JaN34 » ma 11 jun 2012, 14:51

De weg wordt toch weer duurder. Dus worden de plannen versoberd :evil:. Knooppunt Varsen wordt niet geheel ongelijkvloers en de rotonde N36/N48 blijft zoals die is. Deze wordt eventueel voorzien van een VRI. :rooie: Het knooppunt met de A28 wil men wel volgens de plannen uitvoeren. Ik zeg: noordelijke variant, want goedkoper.

De Stentor:
http://www.destentor.nl/regio/hardenber ... n-N340.ece
en overijssel.nl:
http://www.overijssel.nl/publish/pages/ ... _nr_13.pdf

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59779
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N340] [PRJ] upgrade Zwolle - Ommen

Bericht door Chris » ma 11 jun 2012, 15:04

Ik vind het wel meevallen. De ongelijkvloerse kruising A28/N340 is m.i. veel belangrijker dan een ongelijkvloerse aansluiting N36/N48, die eventueel ook later nog wel gerealiseerd kan worden. Knooppunt Varsen blijft voor de hoofdrichtingen toch grotendeels ongelijkvloers. Zwolle < > Raalte via het "knooppunt" Varsen is toch geen significante verkeersstroom.

Afbeelding