[N264] Uden - Gennep

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8185
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Ds79m » di 21 jun 2016, 19:51

^^ Oss - Den Bosch via Uden vind ik ook niet echt het toppunt van stroomlijnen.

Er is in Oost-Brabant (voorbij Tilburg) echter nog genoeg te bedenken voordat we overgaan op dit soort hobbyisme.
-De N65 ombouwen naar A65.
-De N69 ombouwen naar A69.
-Een Oostelijke completering van de Ring om Eindhoven (en dan gewoon als snelweg, al dan niet met tunnels, naar Geldrop, in plaats van die idiote route naar Aarle-Rixtel).
-De A77 in westelijke richting verlengen naar Uden.
-De N279 Veghel-Den Bosch ombouwen naar een complete verbinding zonder verkeerslichten.
-Knooppunt Paalgraven completeren.
-De A2 Eindhoven - Weert naar 2x3 verbreden.
-De A58 Eindhoven - Hoogerheide naar 2x3 verbreden.
-De A67 naar 2x3 verbreden.
-De A50 Oss - Wijchen naar 2x3 verbreden.
-De N279 tussen Veghel en Asten verbeteren voor doorgaand verkeer.
-De A30 doortrekken van Ede via Druten naar Oss.
-De Ring om Den Bosch completeren aan de zuidwestkant.
-De N269 doortrekken naar de A67.

Over de volgorde van prioriteit kan enige discussie zijn, maar zodra dit allemaal is gerealiseerd, kunnen we eens verder kijken naar andere plannetjes om het nog verder te optimaliseren.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
4x3 autosnelweg
Berichten: 24692
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: ¯\_(ツ)_/¯

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Coen Tunnel » di 21 jun 2016, 19:59

^^ De A59 van Zonzeel tot Oss en de A50 van Paalgraven tot Eindhoven naar 2x3 verbreden zal op de middellange termijn ook geen overbodige luxe zijn. Nuttiger dan een A30 die de Utrechtse Heuvelrug moet doorsnijden. ;) Van die 'A30' zie ik een verlenging vanaf de PWA-brug naar Oss wel zitten.
Ds79m schreef:^^ Oss - Den Bosch via Uden vind ik ook niet echt het toppunt van stroomlijnen.
Inderdaad, voor verkeer vanaf Arnhem en Nijmegen naar Den Bosch betekent dit ook een omweg.


johanvonderatlantis
woonerf
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 17 jun 2016, 18:09
Contacteer:

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door johanvonderatlantis » di 21 jun 2016, 21:08

Het gaat hier over de [N264] Uden - Gennep, niet over jouw fantasiewereld van Oost-Brabant. Daarom berichten verwijderd.
Groet, Wouter N14, moderator.
Allen voor een en een voor allen. von der Atlantis familie.

http://i0.wp.com/vonderatlantis.de/mill ... 2acb68.jpg

eersteopel
zandpaadje
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 02 mar 2016, 20:12

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door eersteopel » vr 09 jun 2017, 20:22

Momenteel is men druk (volgens mij op meerdere plaatsen) aan het werk op de N264 Uden - Gennep.
Afrit 5, Haps op de A73 zit dicht van vrijdag 09 juni 19.00u (vandaag dus) tot maandag 12 juni 06.00u. Als ik de verrichtingen de afgelopen weken goed gevolgd heb is dat onder meer omdat er stoplichten bij de afritten (zowel vanuit Nijmegen als vanuit Venlo) van de A73 gezet worden. Dat was overigens ook wel nodig aangezien je er soms bijna niet op kwam omdat het zo druk was. Daarnaast is er sinds halverwege april 1 rijstrook afgesloten (afslaand verkeer en verkeer dat rechtdoor gaat heeft maar 1 rijstrook ter beschikking. Het verkeer wat rechtdoor gaat moet dus wachten als iemand wil afslaan terwijl dat normaal kon doorstromen) en staan er verkeersregelaars. Heeft dat iets te maken met een rondweg om Haps die er zou moeten komen?
En wat ze zijn in de richting van Uden allemaal nog meer aan het doen? Afrit Haps <--> Gennep rijdt ik iedere dag, dus dat kan ik volgen maar de rest niet helaas.
Zijn de stoplichten waar je op kijkt vanaf afslag Haps (richting Schuttersweg, Nabuurs etc. volgens mij) ook nieuw? Of heb ik daar alleen verkeersregelaars kunnen zien?

Overigens is het momenteel wel 1 grote puinhoop daar en ook op de A77 waar ik vandaag vanuit Duitsland kwam. Richting Nederland alleen de vluchtstrook maar open. Verbindingsweg richting Nijmegen 2 opeenvolgende nachten dicht. Het was bijzonder onduidelijk waardoor ik ineens op de afslag Gennep (afslag 2 A77) stond terwijl ik richting Nijmegen moest. Bij de afslag gelijk maar gekeerd richting Nijmegen i.p.v richting Gennep te rijden.

Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5992
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Jeroen » za 10 jun 2017, 13:19

Enkel de oostelijke helft van de afrit Haps zit nu dicht, inclusief het viaduct. Verkeer wordt omgeleid door te keren bij de afritten Boxmeer en Cuijk.

Die verkeersregelaars staan er vooral om het bouwverkeer aan en af te kunnen laten rijden, aangezien het er momenteel vrij druk en chaotisch is.

De rondweg Haps is al in aanleg (zie ook dit filmpje). Er komt een klein stukje 2X2 tussen de A73 en Nabuurs, waarover nu al een tijdelijke slinger is gemaakt.

Op de A77 is momenteel regulier onderhoud. Ik heb er al een hele hoop gezien die, in beide richtingen overigens, inderdaad onbedoeld de afslag namen ipv over het verdrijvingsvlak (dat niet extra gemarkeerd is) verder te rijden.

eersteopel
zandpaadje
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 02 mar 2016, 20:12

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door eersteopel » za 10 jun 2017, 20:12

Jeroen schreef:Enkel de oostelijke helft van de afrit Haps zit nu dicht, inclusief het viaduct. Verkeer wordt omgeleid door te keren bij de afritten Boxmeer en Cuijk.

Die verkeersregelaars staan er vooral om het bouwverkeer aan en af te kunnen laten rijden, aangezien het er momenteel vrij druk en chaotisch is.

De rondweg Haps is al in aanleg (zie ook dit filmpje). Er komt een klein stukje 2X2 tussen de A73 en Nabuurs, waarover nu al een tijdelijke slinger is gemaakt.

Op de A77 is momenteel regulier onderhoud. Ik heb er al een hele hoop gezien die, in beide richtingen overigens, inderdaad onbedoeld de afslag namen ipv over het verdrijvingsvlak (dat niet extra gemarkeerd is) verder te rijden.
Ik rijdt er i.v.m. woon-/werkverkeer 3x per week en zowel vanuit de richting Nijmegen (waarvan ik alleen de afrit zie) als vanuit de richting Venlo (waarvan ik alleen de toerit zie) stonden afgelopen week borden dat de weg dicht zou zitten dit weekend zoals ik in de vorige post ook al schreef. Hoe het dan kan dat alleen de oostelijke helft dicht zit begrijp ik dan even niet. Als het viaduct ook dicht zit zou je vanuit de A73 dus alleen richting Haps of alleen richting Oeffelt kunnen rijden naar gelang of je vanuit de richting Venlo A73, of Nijmegen A73 komt. Kort gezegd de kant op waarvoor je niet het viaduct over hoeft.

Afgelopen week heeft het verkeer er inderdaad ook gestaan om het bouwverkeer af en aan te kunnen laten rijden. Echter halverwege april toen er voor het eerst 1 rijstrook minder was kwam ik er vanaf de afrit A73 niet op omdat er continue verkeer van links en rechts bleef komen. Het rechtdoorgaande verkeer is toen beide kanten op stilgezet door de verkeersregelaar om mij en achterliggend verkeer vanaf de afrit de N264 op te krijgen. Daarna is me dat nog een aantal keer gebeurd en ook vrachtwagenchauffeurs zijn bereid je vanaf de afrit naar Oeffelt te laten rijden. Je bent dan afhankelijk van 2 kanten terwijl dat richting Haps maar 1 kant is die vrij moet zijn.

Leuk om het filmpje te zien. Ik zie daar inderdaad stoplichten bij de op-/afrit van de A73 staan, en deze heb ik ook afgelopen week al half hangend gezien op deze weg. Het zou me niets verbazen als ze dit weekend de verkeerslichten plaatsen en de detectielussen in de weg gaan leggen.

Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5992
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Jeroen » za 10 jun 2017, 20:41

Ze zijn zowel met het viaduct als de afrit bezig, dus Oeffelt is even sowieso niet bereikbaar van die kant. Ik vermoed dat ze dit nog een weekend om gaan draaien met een afsluiting van het westelijk deel van de afrit.

De capaciteit bij die afrit is ook al jarenlang een probleem, ver voor ze zijn begonnen met de wegwerkzaamheden, met name op de afrit vanuit Nijmegen. De kruising is ongeregeld en doordat er geen opstelstroken zijn moet het verkeer dat rechtsaf slaat richting Uden wachten op het verkeer dat linksaf richting Oeffelt/Gennep zich in een vaak onmogelijk klein gat moet zien te proppen. Dat heeft al vaak tot wachtrijen tot op de snelweg zelf geleid. Met het toegenomen verkeer op de N264 en straks ook nog de nieuwe fabriek was het vragen om problemen geweest als dit niet zou zijn aangepakt.

eersteopel
zandpaadje
Berichten: 11
Lid geworden op: wo 02 mar 2016, 20:12

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door eersteopel » di 13 jun 2017, 22:01

Komend weekend (16-19 juni) gaan ze het inderdaad omdraaien. Zowel het viaduct als de afrit als je vanuit Nijmegen komt (en richting Venlo reed) zitten het hele weekend op slot (net als afgelopen weekend van vrijdagavond tot maandagmorgen). Dit zal dan het Westelijk deel van de afrit zijn. Mijn noord-oost-zuid-west gevoel is niet zo heel goed, dus vandaar dat ik het zo doe.....

Op de afrit vanuit Nijmegen was de capaciteit inderdaad een gróót probleem. Verkeer wat rechtsaf wilde slaan had niet altijd het geduld om te wachten en dwong je soms wel eens tot ongeveer in de berm te rijden (wat je liever niet doet omdat daar alle troep die lekke banden veroorzaakt doorgaans ligt) als je naar Oeffelt/Gennep wilde omdat ze zich er tussendoor drukte. Ik heb daar vaak genoeg over de linker witte streep gereden.
Als ze het nu gaan maken zoals het er voor het verkeer vanuit Venlo (en dus richting Nijmegen) bij ligt sinds vorige week, dan heb je tenminste opstelstroken voor linksaf en rechtsaf. De weg is daar dan ook breed genoeg voor gemaakt.
Wachtrijen tot op de snelweg zelf heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt. Wel eens ver op de afrit al, maar nooit dat het voorbij de bossage die daar staat als stokte.
Ik ben benieuwd wat Danone en het toegenomen verkeer nog meer voor impact hebben.

marcel
expressweg
Berichten: 4011
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH
Contacteer:

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door marcel » do 21 dec 2017, 9:47

De rondweg Haps is vannacht blijkbaar geopend:
https://www.gelderlander.nl/maasland/ra ... ~a9f8ebdf/

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 6208
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door duikgek89 » do 21 dec 2017, 20:25

eersteopel schreef:
di 13 jun 2017, 22:01
Verkeer wat rechtsaf wilde slaan had niet altijd het geduld om te wachten
Voorsorteren maakt ook de rij voor de auto's die linksaf willen korter en zorgt dat de staart later op de snelweg komt. Voorsorteren is goed.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5992
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Jeroen » do 21 dec 2017, 21:44

^^ Ik meen dat René hier ooit eens heeft geopperd dat een uitvoeger naar rechts op een ongeregelde kruising bubeko onveilig is door het slechte overzicht en dat daarom dat soort situaties ook zo veel mogelijk voorkomen worden.

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 6208
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door duikgek89 » vr 22 dec 2017, 1:34

Dat is zo als op de doorgaande weg vrolijk gas wordt gegeven. Sta je in een rij langs een drukke weg dan lijkt het me toch dat mensen goed opletten en vooral ook nadenken.

Het is ook een manier van denken bij het kijken: "Ik zie geen verkeer dus ik kan gaan" is niet hetzelfde als "ik kan zien dat de weg vrij is."
Warm of koud is een kwestie van referentie.

marcel
expressweg
Berichten: 4011
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH
Contacteer:

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door marcel » di 02 jan 2018, 22:48

Ik ben er vorige week gaan kijken. De definitieve bewegwijzering was er nog niet, alleen gele borden zoals dit:

Afbeelding

Nog wat foto's, ook van de N605 in https://photos.app.goo.gl/u5SKkpLBv0206ZbA3

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 15309
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door boe! » vr 19 jan 2018, 17:20

Bewegende beelden van de Randweg Haps.
Link

Gebruikersavatar
mavas
2x4 autosnelweg
Berichten: 14615
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door mavas » wo 07 feb 2018, 17:02

Op 1 februari is de omleiding bij Haps officieel geopend:

Komomleiding Haps officieel open
02-02-2018

11 maanden geleden gaven gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Gerard Stoffels van gemeente Cuijk het startschot voor de aanleg van de Komomleiding Haps. Op 1 februari konden ze de weg samen met kinderen van basisschool De Bongerd officieel openen. Ze onthulden 2 bomen die symbool staan voor nieuw leven voor de kern van Haps. De komomleiding is een gezamenlijk project van de provincie Noord Brabant en de gemeente Cuijk.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: "Het doorgaande verkeer kan sinds 21 december al over de nieuwe weg rijden en hoeft dus niet meer door de kern van Haps heen. Zo zorgen we ervoor dat de doorstroming op de provinciale weg N264 sterk verbetert en de dagelijkse files bij de aansluiting met de A73 oplossen. Maar belangrijker vind ik dat de veiligheid en de leefbaarheid in het dorp zo echt toeneemt."

Wethouder Gerard Stoffels: "In 1953 werd al gesproken over een weg om Haps heen. En we hebben als gemeente hard moeten strijden om de handen ervoor op elkaar te krijgen. Ik ben dus ook een heel tevreden wethouder."

Om de kern
De komomleiding bestaat uit een traject van ruim 4,5 kilometer met onder andere twee rotondes, gedeeltelijke parallelwegen, nieuwe fietspaden en een voorziening voor ambulances om vanuit de ambulancepost snel de snelweg A73 te kunnen bereiken. De uitvoering van het project was in handen van BAM Infra. Naast de komomleiding in Haps heeft de provincie recent ook komomleidingen in Zundert, Oudenbosch en Gemert gerealiseerd en wordt nog gewerkt aan randwegen in Baarle, Rucphen en Boekel.
https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2 ... -open.aspx
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 54654
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Chris » vr 06 jul 2018, 16:01

Provincie Noord-Brabant schreef: N264 Uden-Haps wordt aangepakt

De provincie en de gemeenten Uden en Mill en Sint Hubert gaan de groeiende files op de N264 aanpakken en willen tegelijkertijd ook de leefbaarheid en verkeersveiligheid op en direct langs de N264 verbeteren.

Aanpassingen N264

• de huidige rotondes ter hoogte van Uden worden omgebouwd tot kruispunten met intelligente verkeerslichten
• de rotonde bij de Middenpeelweg wordt uitgebreid.
• Voor Sint Hubert is gekozen om de huidige traverse opnieuw in te richten, zodat deze veiliger en beter oversteekbaar wordt.
• Delen van de N264 worden voorzien van stil asfalt en marktpartijen worden uitgedaagd om met slimme oplossingen te komen om overlast van fijnstof te verminderen.

Voor de uitvoering van de maatregelen maken de partijen samen ongeveer €25 miljoen vrij, waarvan €20 miljoen voor rekening van de provincie komt.

In Uden worden de vier huidige rotondes omgebouwd tot kruispunten met intelligente verkeerslichten. Slimme verkeerslichten kunnen zelf reageren op het aankomende verkeer en bijvoorbeeld de groentijden aanpassen. Voor een betere ontsluiting van Volkel komt er een vijfde kruispunt. “Met kruispunten met slimme verkeerslichten blijft het ook vanaf de Wilhelminastraat, Velmolenweg en de Industrielaan mogelijk om de N264 op te rijden. Mocht dat in de toekomst nog nodig zijn, dan kunnen we de capaciteit van de kruispunten uitbreiden”, aldus Van der Maat.
Volledig bericht: https://www.brabant.nl/dossiers/dossier ... -aangepakt

Opvallend dat turborotondes worden vervangen door verkeerslichten. De intensiteiten op de N264 zijn wel hoog, 30.000 voertuigen tussen de A50 en Uden en 24.000 voertuigen langs Uden. Volgens mij kan de weg beter naar 2x2 rijstroken verbreed worden.

waldo79
Secretaris
Berichten: 16175
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: Tiel

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door waldo79 » vr 06 jul 2018, 16:06

Ben ik nu abuis of liggen er niet al 2x2 rijstroken bij Uden?
Contactgegevens vereniging: wegenforum at (@) gmail.com.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 54654
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Chris » vr 06 jul 2018, 16:10

Nee de weg telt 1x2 rijstroken. Alleen een 200 meter lang stuk tussen de aansluiting met de A50 en de eerste turborotonde heeft 4 rijstroken.

waldo79
Secretaris
Berichten: 16175
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: Tiel

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door waldo79 » vr 06 jul 2018, 16:24

Dan is verbreding dringend aanbevolen.
Contactgegevens vereniging: wegenforum at (@) gmail.com.

Steyn_E
stadsweg
Berichten: 452
Lid geworden op: ma 27 dec 2010, 22:40

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Steyn_E » vr 06 jul 2018, 19:28

^^
Volgens mij hopen ze in Uden nog steeds dat de omleiding om Volkel en Uden-zuid er nog komt (het N77 idee ongeveer), en zijn ze helemaal niet van plan de weg te verbreden. Het kan wel (de fietstunnels zijn op 2x2 voorbereid) maar men wil het gewoon niet. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze (net zoals in Veenendaal en Veghel) uiteindelijk gewoon de verbreding door de strot geduwd krijgen als dat echt noodzakelijk blijkt (tja, eigenlijk is het dat al).
In ieder geval positief dat er VRI's komen, er zit best wat vrachtverkeer op die weg en alle beetjes helpen (ik zie een groene golf er ook nog wel van komen daar). Hopelijk wel met telkens 2x2 voor de doorgaande richting, valt er in ieder geval nog wat in te halen.

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 6208
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door duikgek89 » za 07 jul 2018, 9:32

^^ Op de langere termijn is een 2x2 N77 of zelfs A77 naar mijn mening de betere oplossing. Maar in het land van huilie huilie en moeilijk moeilijk zal men daar niet snel voor kiezen ben ik bang. Getuige ook de halfbakken omlegging bij Haps.

Je haalt dan echter wel veel verkeer uit de kom van St. Hubert, legt het verder weg van een paar andere kommen EN maakt de route meteen een stuk veiliger en vlotter. Bovendien haal je verkeer van Den Bosch en Veghel richting Ruhrpott van andere drukke wegen af en geef je ze een korter, dus milieuvriendelijker, alternatief.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5992
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Jeroen » za 07 jul 2018, 13:55

waldo79 schreef:
vr 06 jul 2018, 16:06
Ben ik nu abuis of liggen er niet al 2x2 rijstroken bij Uden?
Bij bijna alle turborotondes daar liggen 2 rijstroken per richting in de doorgaande richting, maar direct daarna moet verkeer steeds ritsen.

marcel
expressweg
Berichten: 4011
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH
Contacteer:

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door marcel » za 26 jan 2019, 13:16

Bij Haps staan er inmiddels definitieve borden, maar hier is iets niet helemaal in orde:

Afbeelding

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Hoofdmoderator
Berichten: 15081
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 16:02

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door Snelwegfreak » za 26 jan 2019, 14:34

Verschoven lamellen. Of het bord heeft een 'tikkie' gehad, of de wind heeft huisgehouden. Nou vraag ik me sowieso af waarom dit bermbord zo hoog hangt, het is aanzienlijk meer dan 1,5 meter.
Enne gojje mins blieft altied leave.

marcel
expressweg
Berichten: 4011
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH
Contacteer:

Re: [N264] Uden - Gennep

Bericht door marcel » za 26 jan 2019, 15:33

Snelwegfreak schreef:
za 26 jan 2019, 14:34
Verschoven lamellen. Of het bord heeft een 'tikkie' gehad
Dat zal het wel zijn, gezien de beschadiging linksbeneden.

Plaats reactie