[B] Gent - Campagnefilm Groen telt voor 750 euro verkeersove

Bespreek hier alles over wegen en verkeer in België

Moderator: Moderatoren

Tommy
autoweg
Berichten: 1471
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)

[B] Gent - Campagnefilm Groen telt voor 750 euro verkeersove

Bericht door Tommy » di 09 okt 2012, 11:21

Link
Campagnefilm Groen telt voor 750 euro verkeersovertredingen

GENT - Met een campagnefilmpje wil het kartel SP.A-Groen de lange files aantonen in Gent. Alleen beweegt de fietser in het filmpje zich als een kamikaze door het verkeer. In iets meer dan een minuut film telt de politie 11 duidelijke overtredingen. De fietser stapelt zo voor minstens 750 euro aan boetes op.

Gewapend met een camera schiet een fietser zich door Gent in het spitsuur, met als doel ‘aantonen dat er in Gent lange files staan en dat dit tot gevaarlijke toestanden leidt voor fietsers en automobilisten’, zegt Groen-frontvrouw Elke Decruynaere. Gevaarlijk, zeg wel. Maar dan vooral omdat de fietser op het vak voor de tegenliggers rijdt, over een volle witte lijn fietst, zich tussen een bus en vrachtwagen wringt terwijl er rechts van hem een fietspad ligt, of het verdrijvingsvak als fietspad gebruikt.

Levensgevaarlijk

Levensgevaarlijke toestanden, en dat vindt ook verkeersexpert Johan De Mol (UGent): ‘Dit is geen promofilmpje voor verkeersveiligheid. Natuurlijk wil men de drukte en de files aantonen in de binnenstad, maar die kan je net zo goed vanop de fietspaden doen. Bovendien tonen ze de verkeersproblemen op de gewestwegen, daar kan de stad Gent niet eens iets aan doen.’

De Gentse politie vindt het voorval weinig amusant: ‘Dit is net het soort rijgedrag van fietsers waar we zoveel klachten over krijgen en dat we proberen bestrijden’, zegt verkeerscoördinator bij de Gentse politie Dominique Van Den Eeckhaut.

Dinsdagochtend liet Groen-frontvrouw Elke Decruynaere een nieuwe versie van het filmpje op het internet zetten, dit keer zonder verkeersovertredingen. ‘Ik kan begrijpen dat sommige delen van het filmpje gevoelig liggen. We willen vooral een trendbreuk op vlak van verkeersveiligheid, en dan zijn er wel aspecten uit dit filmpje die verbeterd kunnen worden. We kunnen perfect ons punt maken zonder de overtredingen.'
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 8_00327102
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

Wimpie25
expressweg
Berichten: 4434
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot

Re: [B] Gent - Campagnefilm Groen telt voor 750 euro verkeer

Bericht door Wimpie25 » vr 12 okt 2012, 14:18

Zolang het maar voor de groene zaak is mag het allemaal. Juist goed dat ze op het matje geroepen worden want die uitleg van "we zullen de overtredingen eruit knippen" is zever van de bovenste plank.

Gebruikersavatar
Victor
autoweg
Berichten: 1145
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 21:39
Locatie: Oosterhout

Re: [B] Gent - Campagnefilm Groen telt voor 750 euro verkeer

Bericht door Victor » vr 12 okt 2012, 19:14

verkeersove
anders dan in het Nieuwsblad geldt hier een maximum voor de topictitellengte 8-)