[B][N446] Dendermonde - Hamme - Waasmunster

Discussies over planning, aanleg en reconstructies van Gewestwegen (en Gemeentelijke Wegen)

Moderator: Moderatoren

Audifanaticus
dorpsstraat
Berichten: 120
Lid geworden op: do 18 mei 2017, 17:36
Locatie: Vlaanderen

[B][N446] Dendermonde - Hamme - Waasmunster

Bericht door Audifanaticus » do 05 mar 2020, 20:11

Ik ken die weg heel goed en sta versteld dat er eigenlijk bijna geen ongevallen zijn gebeurd gedurende pakweg de laatste 10 jaar. Het is het stuk tussen Grembergen (deelgemeente van Dendermonde) en Waasmunster dat wordt aangepakt, de weg loopt nog door tot Sinaai (Sint-Niklaas). Totale lengte: 9,5 km.


https://wegenenverkeer.be/werken/naar-e ... aasmunster

In het voorjaar van 2020 gaat de langverwachte heraanleg van de N446 in Waasmunster, Hamme en Dendermonde van start. De 3 gemeentes, Aquafin en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren samen in 7,5 km nieuwe gewestweg. Hierdoor maken we van de N446 een veiliger weg voor alle weggebruikers.

De N446 is wellicht beter bekend onder de straatnamen Belselebaan, Abdij van Roosenberglaan, Durmebrug, Heirbaan en Zogsebaan. We leggen de weg opnieuw aan over een traject dat loopt van de Acacialaan in Waasmunster tot net voor de rotonde aan de Zogsebaan in Dendermonde. We starten de werken in Dendermonde om te eindigen in Waasmunster.
Welke werken voeren we uit?

Op 20 april 2020 gaan de nutswerken (water, gas, elektriciteit, telefoon, internet, …) van start. De nutsmaatschappijen werken hiervoor samen onder de naam Synductis. Fluvius neemt de leiding in dit project.
In het najaar van 2020 starten de wegen- en rioleringswerken.
Nieuwe fietspaden

De belangrijkste vernieuwing is de aanleg van veilige en comfortabele fietspaden. In de zones met een snelheidsregime van 70 km per uur komen er vrijliggende fietspaden. Deze worden met groenzones van de weg gescheiden. Op plaatsen waar 50 km per uur gereden wordt, leggen we de fietspaden verhoogd aan.

Op sommige plaatsen is het fietspad dubbelrichting. Zo zullen fietsers vanuit Hamme en Waasmunster bijvoorbeeld via een dubbelrichtingfietspad naar het nieuwe vrijetijdscentrum ‘De Meermin’ kunnen fietsen.

Op verschillende punten voorzien we aangepaste oversteekplaatsen waardoor fietsers en voetgangers per rijrichting kunnen oversteken en niet in één keer de twee rijrichtingen moeten kruisen.

Veiliger verkeerssituatie aan de Hoogstraat

Het begin van de Hoogstraat wordt dubbelrichting. Automobilisten komende van Abdij van Roosenberglaan zullen de straat kunnen inslaan om zo via de Sint-Franciscusstraat de Sint-Franciscusschool te bereiken. Op de hoek met die straat komt een verkeerslicht zodat het uitgaande verkeer hier vlot verloopt.

De afslag op de Abdij van Roosenberglaan voor automobilisten die van en naar de school willen, wordt afgeschaft. Automobilisten moeten zo niet langer het fietspad kruisen.

Nieuwe rotonde en Durmebrug

Op de kruising van de Abdij van Roosenberglaan met de Pontravelaan en Dam komt een rotonde. De Kerkstraat en het fietspad dat achter de begraafplaats in Waasmunster loopt, sluiten op die rotonde aan.

We vernieuwen ook de Durmebrug. Om het doorgaand verkeer tijdens de aanleg van de brug niet te hinderen, leggen we de nieuwe brug naast de bestaande brug aan.

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 16703
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [B][N446] Dendermonde - Hamme - Waasmunster

Bericht door boe! » wo 25 mar 2020, 22:29

Er is een video gemaakt over de heraanleg.
Link