[F][A007] Lyon - Marseille

Moderator: Moderatoren

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

[F][A007] Lyon - Marseille

Bericht door Ds79m » za 09 jun 2007, 5:07

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
De A7 bij Montélimar

Ligging: De A7 is een snelweg in het zuidoosten van Frankrijk, die loopt van Lyon, via Vienne, Valence, Montélimar, Orange en Salon naar Marseille.
Naam: De A7 is samen met de A6 onderdeel van de Autoroute du Soleil.
Foto’s: Franceautoroutes, Stefanuzz, Chris.
Van de omgeving Lyon, waar de A7 overgaat in A6 zijn foto’s te vinden van Chris, mezelf en Stefanuzz (vooral Randweg A46). De foto’s die ik heb gebruikt om dit topic op te leuken, zijn vanwege het handige formaat van Chris, er vanuitgaande dat dat wel mocht ;)
Bewegwijzering: De inhoud van de bewegwijzering is hier te bekijken.

Afbeelding
De A7 bij Lyon.

Algemeen: De A7 is een drukke snelweg die loopt van noord naar zuid, door de Rhônevallei, waar diverse steden en industriegebieden liggen. Daarnaast is de weg ontzettend populair als route voor vakantiegangers. Deze toeristen zijn veelal op weg naar de Middellandse Zeekust, maar in de buurt van de A7 liggen nog diverse andere toeristische oorden, zoals de Ardèche, de Drôme, de Mont-Ventoux, de Pont-du-Gard, Avignon met zijn brug en enkele minder bekende bestemmingen.

Hoewel de drukte een schaduw werpt over de leuke kanten van de weg, is het toch een aardige weg om te rijden, die zelden verveelt en voor velen een lange traditie heeft. De A7 begint bij de Fourvièretunnel, waar de A6 ophoudt. Vervolgens loopt de weg door Lyon, direct aan de Rhône door industriegebieden en voorzien van antieke bewegwijzering naar Vienne, waar de A7 de rivier twee keer kruist. Daarna volgt 1 van de grootste tolstations van Frankrijk, en loopt de weg door heuvelachtig landschap over de Col-du-Grand-Boeuf (waar waarschuwingsborden staan als ‘Wohnwagen langsamer fahren’) naar het zuiden, nooit ver van de Rhône. De rivier de Isère wordt gepasseerd vlak voordat deze uitmondt in de Rhône, alvorens de weg de stad Valence passeert, direct aan de rivier. Hier sluit de A49 aan op de A7 en start het drukste gedeelte van de A7. Daarna volgt een vlak gedeelte langs Montélimar, en de grote kerncentrale bij Donzère, en kruist de TGV de A7 2x kort achter elkaar. In deze omgeving is bij helder weer de Mont Ventoux waar te nemen ten oosten van de weg.

Voor velen ter opluchting volgt even later de grote splitsing bij Orange, waar de ene helft van het verkeer de A9 neemt richting Montpellier, Pyreneeën en Spanje, en de andere helft rechtdoor gaat richting Marseille, Côte-d’Azur en Italië. De A7 loopt de Provence in door de drukke regio rond Avignon over en parallel aan de rivier de Durance, waarna er een groot tolstation volgt bij Lançon. Kort hierna splitst het verkeer zich wederom, rechtdoor gaat het verkeer de A8 op naar de Côte d’Azur en Italië, terwijl de A7 afslaat naar Marseille. Het laatste deel van de A7 is tolvrij en loopt door de industriële zone rond het vliegveld van Marseille, waarna de weg eindigt in de stad.

De A7 heeft over vrijwel de gehele lengte 2x3 rijstroken, hoewel er een klein stukje met 2x2 rijstroken is in Lyon en een stukje met 2x4 a 5 rijstroken bij Orange. In een poging de doorstroming te verbeteren, wordt soms de maximumsnelheid verlaagd tot 110 of 90 km/h. Verder staan er DRIP’s met waarschuwingen. Vaak zijn dit echter meldingen als ‘druk verkeer’ wat vanzelf wel opvalt, en het lijkt dan ook nauwelijks te helpen tegen de files.

Afbeelding
De A7 nabij Orange

Toekomst: De A7 is momenteel erg druk, en er wordt gekeken naar oplossingen. De meest opvallende oplossing is om de A7 tussen Valence en Orange te verbreden naar 2x5 rijstroken. Hierbij zouden er 2 rijstroken per richting gereserveerd moeten zijn voor vrachtverkeer. Een definitief besluit om dit uit te voeren, en eventueel uit te breiden voor het hele deel tot aan Lyon wordt in 2010 verwacht, momenteel is er onderzoek gaande.
Een alternatief voor dit plan is de aanleg van een A79. Deze snelweg zou ten oosten van Lyon moeten beginnen bij de kruising van de A432 en de A43, even ten zuiden van het vliegveld. Vervolgens gaat de route parallel aan de bestaande A7 tot aan Valence, waar de A79 de bestaande A7 kruist en in zuidwestelijke richting afslaat. De route gaat via Privas, Aubenas, Alès en Le Vigan naar de A9 nabij Narbonne. Klik hier voor een kaartje. De kosten hiervan zijn wel stevig, ongeveer 3,4 miljard euro, terwijl een verbreding van de A7 op ongeveer 890 miljoen wordt geschat.

Een ander plan is om een COL (Contournement Ouest de Lyon) aan te leggen. Deze westelijke randweg van Lyon moet het verkeer verlossen van de route via de Fourvièretunnel, en de A7 en de A6 op dit punt ontlasten.

Weer een ander idee is om de A7 in de buurt van Valence om de stad heen te leiden. Dit zou moeten gebeuren in de vorm van een A749. Hoewel de A7 zelf dan zou moeten worden gedegradeerd ter hoogte van de stad Valence. Zie dit topic.

Verdere plannen om de A7 te ontlasten hebben meestal betrekking op wegen op ruimere afstand van de weg zelf. Zo wordt momenteel de A75 afgemaakt in de buurt van Béziers. Verder wordt er gewerkt aan de A51 Grenoble – Gap (- Marseille), zie dit topic. Pas wanneer die laatste weg gereed is, komt er waarschijnlijk een vlot alternatief naar het zuidoosten.

Tolweg: De A7 is een tolweg op het gedeelte tussen Vienne en Coudoux (waar de A7 en A8 splitsen). De belangrijkste toltarieven zijn als volgt (met eerst klasse 1 (auto met eventuele kleine aanhanger) en tussen haakjes klasse 2 (met grotere aanhangers en caravans)).

Vienne – Portes-lès-Valence (A49): 8,10 (11,60)
Portes-lès-Valence (A49) – Orange (A9): 6,80 (10,30)
Vienne – Marseille/Aix: 21,00 (33,00)

Afbeelding
De A7 bij Vienne

Verkeersdrukte: De A7 is 1 van de drukste snelwegen in Frankrijk. De weg is het hele jaar door erg druk, en vooral in de zomer is er soms geen doorkomen aan. De drukte is het sterkst eind juli en begin augustus, vooral op de zogenaamde Zwarte Zaterdagen. Op deze dagen begint de drukte vaak rond een uur of 8 ‘s ochtends en duurt tot rond middernacht. Het is daarom verstanding om als het mogelijk is deze dagen te mijden of ‘s nachts te rijden, hoewel er dan kans is elders nog in de file te komen.

Hoewel Lyon de naam heeft als een drukke stad, begint de ernstigste drukte ten zuiden van de stad waar de A46 en A47 invoegen op de A7. Ook in noordelijke richting loopt het bij dit knooppunt regelmatig vast.
Daarna is het hele stuk tot aan Orange bijzonder filegevoelig, vooral bij Valence waar de A49 invoegt, en bij alle andere drukke opritten, dit zijn over het algemeen de opritten van grote parkeerplaatsen. Op sommige dagen geldt dat als er geen file staat, er maar het minste hoeft te gebeuren, zoals een kleine aanrijding of een vrachtwagen met pech, om een file van tientallen kilometers te veroorzaken. In noordelijke richting is het punt waar de A9 invoegt en de A7 van 5 naar 3 rijstroken versmalt ook een beruchte flessenhals (embouteillage).
Na Orange is de ergste kou wel uit de lucht, hoewel het nog tot aan de splitsing van de A7 en A8 bijzonder druk kan zijn. Het laatste deel is vooral druk aan het einde bij Marseille.

Alternatieven:

Parallel aan de A7 loopt de (ex-)N7. Deze weg heeft over het grootste deel 3 of 4 rijstroken, en loopt door een redelijk vlak landschap. Indien het verkeer met continu optrekken en afremmen en korte files begint te vervelen, kan deze weg een wat meer ontspannen alternatief zijn voor de A7. Er moet wel worden gezegd dat het in tijd meestal nauwelijks sneller is, maar het bespaart wel vrij veel tolgeld. Ook moet worden gezegd dat deze weg vooral een alternatief is waneer de A7 ‘gewoon’ erg druk is. Op bijzondere momenten als na een ongeval of op een Zwarte Zaterdag is er ook op de N7 geen doorkomen aan, en is het meestal beter op de snelweg te blijven.

Parallel aan de A7 lopen ook de N86 en de Bison Futé-route Lyon-Marseille. Beide routes zijn niet echt aan te bevelen. De N86 loopt op de westoever van de Rhône, en is smal en gaat door veel dorpen. De Bis-route loopt oostelijk van de snelweg door een bergachtig gebied. Dit is veel keren en draaien, en kost veel tijd. Op deze laatste route komt men op de D6 bij Puy St.Martin, ten noordoosten van Montelimar, wel een zeer fraai uitzichtspunt over de Rhonevallei tegen.

Omdat de bovenstaande routes in alle gevallen veel tijd kosten, als het druk is op de A7, is het de moeite om te kijken naar alternatieven op grotere afstand. Ten westen van de A7 loopt een andere noord-zuid-route, de A71 met aansluitend de A75. Deze route is over het algemeen (nu nog) minder filegevoelig en loopt via Clermont-Ferrand en het Viaduct van Millau naar de A9 bij Béziers of via de aansluitende A750 naar de A9 bij Montpellier. Een verschil is wel dat deze route door meer bergachtig gebied gaat, en nog enkele onafgemaakte stukjes heeft aan het einde van de weg, waar files ontstaan. Toch is dit voor verkeer dat een bestemming heeft ten zuidwesten van Montpellier of de Camargue meestal de snelste route.

Verder naar het oosten ligt de N75/A51-route die via Grenoble naar Sisteron en Aix-en-Provence leidt. Deze landschappelijk fraaie route loopt door de Alpen, en is meestal minder druk dan de A7. Net als de A75 wordt deze echter door steeds meer toeristen ontdekt. Doordat het N75-deel van de route slechts 2 rijstroken heeft, kan er ook hier oponthoud ontstaan, soms door simpele zaken als een pechgeval, kleine aanrijding of een druk dorpje. Zeker in de zomerperiode zijn files met wachttijden van uren hier dan ook geen uitzondering. Het hangt daarom een beetje van de bestemming af of dit echt een goed alternatief is. Hetzelfde verhaal geldt voor de verder naar het oosten gelegen N85. Voor verkeer dat verder naar het zuidoosten moet dan de Gorges du Verdon, is de A7 meestal toch het snelste alternatief.


Binnenkort volgt in deze serie de A8 (Aix-en-Provence - Italie).
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

bas1984
autoweg
Berichten: 1215
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 18:15
Locatie: Heerlen

Bericht door bas1984 » za 09 jun 2007, 8:30

Erg leuk dat je dit soort stukken schrijft! Heel goed! :D

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 27901
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de A28

Bericht door Coen Tunnel » za 09 jun 2007, 13:51

Geweldig interessant!


mb90
verkeersader
Berichten: 746
Lid geworden op: za 21 okt 2006, 20:43
Locatie: Rotterdam-Zuid

Bericht door mb90 » za 09 jun 2007, 16:35

Een heel mooi stukje, net als het stukje van de A31. Vooral de algemene informatie en de alternatieve routes zijn erg leuk om te lezen en handig om te weten.
Werkdagelijks op de A15 en de N492 te vinden.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » zo 10 jun 2007, 5:01

Bedankt voor de complimenten allemaal :)

Als jullie leuke toevoegingen/aanpassingen/fouten of andere vermeldenswaardige zaken op te merken hebben, schroom je dan niet het te melden.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9857
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Bericht door Mark » zo 10 jun 2007, 10:23

Is het niet een idee om het in een , jawel, centraal topic te houden, waar niet gereageerd wordt, en een reactie topic te openen?
Volg je het Wegenforum al op Twitter?
Wegenforum updatesHeralder.net
#A4ZuidNu!

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 16806
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Bericht door waldo79 » zo 10 jun 2007, 10:26

Die Bison Futés zijn niet aan te raden als je haast hebt, maar je kunt wel af en toe een fotostop inlassen. In 2004 belandden we gelijk na het overnachtingshotel in een hopeloze file op de N346 (die stond nog voor de A7; op zo'n 25 km afstand). Toen via achterafweggetjes en de A43 de weg naar Vienne bereikt. Vanaf daar Bison Futé naar het zuiden. Eerste stuk tot ter hoogte van Valence gaat nog redelijk snel. Daarna gaat het flink slingeren. Op een gegeven moment een sterke brandlucht (stond een lavendelveld te roken); later nog genoten van een halve baguette in de Provence (die route is dus echt om). Uiteindelijk nog afwisselend A7-A9-N113 gereden. Over de afstand van 500 km uiteindelijk zo'n 10-11 uur gereden met alleen een half uur file op de A9 thv Salses. N113 zou ik willen afraden. Veel VRI's en het landschap is niet al te boeiend ;)

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9357
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Bericht door vynkce » zo 10 jun 2007, 10:28

@Mark: Voor mij is het niet nodig, dan heb je dubbel zoveel topics en moet je vaak gaan zoeken waar dit of dat alweer stond. Ik ben voorstander van het te houden zoals het nu is!

Hieronder nog een kaartje van het gebied waar de A79 zou kunnen komen:
Afbeelding

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » zo 10 jun 2007, 11:01

Mark schreef:Is het niet een idee om het in een , jawel, centraal topic te houden, waar niet gereageerd wordt, en een reactie topic te openen?
Sorry Mark, ik ben blij dat je meedenkt, maar ik zie het nut daar niet zo van in. Ik ben overigens ook niet van plan het hele wegennet tot aan de A844 af te werken, normaal gesproken komt er nog een handjevol van dit soort topics bij over een aantal aansprekende wegen.

Ik ben overigens benieuwd of het ooit iets zal worden met die A79.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9857
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Bericht door Mark » zo 10 jun 2007, 11:04

^^ Ah okee, was zomaar een gedachte die opkwam ;)
Volg je het Wegenforum al op Twitter?
Wegenforum updatesHeralder.net
#A4ZuidNu!

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » zo 10 jun 2007, 12:48

Erg interessante informatie. Mooi beschreven!

snelwegracer
autoweg
Berichten: 1722
Lid geworden op: wo 30 mar 2005, 9:41
Locatie: Zederik

Bericht door snelwegracer » zo 10 jun 2007, 14:16

Erg interressante informatie en mooi gedaan. De foto's zullen me zo zeggen om er nog eens zelf erover te willen rijden. 8-) De A79 zal wel nuttig zijn zeker omdat het Orange ontlast. Maar ga zo door :!: :toppie:
Neem eens een kijkje op mijn forum 8-) Het forum over Transporttycoon. :).

Gebruikersavatar
Hajo
2x2 autosnelweg
Berichten: 6690
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Bericht door Hajo » ma 11 jun 2007, 14:32

Prima gedaan, complimenten! :toppie:

Maar ik vraag me af waarom er een parallele snelweg aangelegd moet worden. Er ligt er toch al één? Als je de A7 verbreed tot 2x4 of 2x5 kun je weer jaren vooruit.

RedBill
polderweggetje
Berichten: 40
Lid geworden op: za 25 nov 2006, 18:17
Locatie: Anières (GE)

Bericht door RedBill » ma 11 jun 2007, 21:16

@ Hajo

De Rhone-vallei is tot nu toe de enige noord-zuid corridor in dit gebied van Frankrijk, waar alle wegen, spoorwegen & industrie (bv. kerncentrales bij Tricastin, Rousillon) geconcentreerd zijn. De Franse overheid wil de druk op dit kleine gebied graag spreiden - vandaar dus (o.a.) de A51, A75 en ook de A79. Tenslotte speelt bij al deze projecten het argument "desenclavement" een rol,, vrij vertaald betekent dit het meeslepen in de vaart der volkeren van "achtergebleven" gebieden zoals het Massif Central, de zuidelijke Alpen en de Ardeche.

Mikhail
expressweg
Berichten: 2922
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Bericht door Mikhail » ma 11 jun 2007, 21:47

Waarom gaan ze daar een nieuwe snelweg aanleggen? :shock:
****

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 16806
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Bericht door waldo79 » di 12 jun 2007, 10:50

De argumenten zijn al gegeven in de posts boven de jouwe^

Dennal
stadsweg
Berichten: 310
Lid geworden op: zo 16 nov 2008, 11:05
Locatie: Eindhoven, Noord-Brabant

Re: [Centraal] A7 Lyon - Marseille

Bericht door Dennal » zo 16 nov 2008, 11:49

hier een foto van de a7 bij montelimar-zuid richting valence foto genomen op de terugweg van spanje
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Vinny op zo 16 nov 2008, 21:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: vanwege de grootte van de foto de img tag omgezet in url

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9357
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door vynkce » zo 18 mar 2012, 11:44

Er komt tegen 2015 een nieuwe afrit ter hoogte van Piolenc tussen Bollène en Orange.

Afbeelding

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Ds79m » zo 18 mar 2012, 11:54

Je hebt daar nu alleen die gekke enkele oprit in zuidelijke richting, iets meer naar het zuiden. Dus het is op zich wel een goede aanvulling.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

bas1984
autoweg
Berichten: 1215
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 18:15
Locatie: Heerlen

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door bas1984 » vr 23 mar 2012, 12:25

Die gekke enkele oprit is er primair voor het vrachtverkeer, omdat dit niet door Orange mag.
Google Street View

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9357
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door vynkce » di 08 mei 2012, 16:35

Dagelijks rijden er tussen Lyon en Orange gemiddeld 71226 voertuigen. Een minieme toename van 0,16% ten opzichte van 2010. Tussen Orange en Marseille ligt dit op 59823 voertuigen per dag. Een toename van 0,79%.

nederland24
2x2 autosnelweg
Berichten: 5186
Lid geworden op: vr 04 sep 2009, 19:22
Locatie: Breda

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door nederland24 » di 08 mei 2012, 21:32

Is de A7 hiermee ook de drukste interstedelijke verbinding in Frankrijk?
Road to Alpe d'huzes: Doneer op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundr ... pedhubress om mij te ondersteunen de berg op te lopen en alle patiëntjes te helpen.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Ds79m » di 08 mei 2012, 21:35

^^ Ik denk dat over de langere afstand (dus korte wegen tussen Parijs en voorsteden niet meegerekend), dat wegen als de A31 Metz-Nancy, of de A43 Lyon-Chambéry (/Grenoble) ook in aanmerking komen.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 61309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Chris » di 08 mei 2012, 21:36

Vermoedelijk wel, alhoewel de A1 tussen Paris en Lille ook wel zoiets zal verwerken. En waarschijnlijk wat korte interstedelijke stukjes zoals de A31 Nancy - Metz of de A13 Paris - Rouen.

Gebruikersavatar
Km357
expressweg
Berichten: 2901
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Km357 » ma 04 jun 2012, 11:33

Alternatieven of niet, de A7 zal altijd wel een mythische status houden, ter vergelijking met de nu grotendeels gedeclasseerde N7. Of het nu vanuit Lyon of vanuit het zuiden is, telkens als ik A7 zie staan ben ik altijd wel ergens een beetje een tevreden kind.

Als ik naar de Cote d'Azur rijdt stop ik meestal voor het ontbijt bij Lancon de Provence, tegen dan is het licht (als je rond 21h in Brussel vertrekt ben je tegen 6h wel in Lancon) en in de L'Arche serveren ze superlekkere croissants.

Gebruikersavatar
Km357
expressweg
Berichten: 2901
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Km357 » ma 02 jul 2012, 17:49

Een vraag, weet er iemand waarom het eerste stuk A7 van Lyon richting Marseille normaal telt in km paaltjes, en dan opeens ongeveer 20km achteruit gaat om opnieuw te gaan tellen? Ik heb er geen foto's van, maar het moet toch niet alleen mij zijn opgevallen, is al zo sinds mijn kindertijd....

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 61309
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Chris » ma 02 jul 2012, 17:51

Is dat bij Vienne? Het stuk bij Vienne was het eerste deel van de A7 in het noordelijke Rhônedal, dat in 1959 werd geopend, maar het duurde nog 15 jaar voordat de A7 tussen Lyon en Vienne in 1974 doorgaand te berijden was.

Gebruikersavatar
Km357
expressweg
Berichten: 2901
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Km357 » ma 02 jul 2012, 18:02

^^ Ja inderdaad dat stuk, maar de paaltjes dateren duidelijk van na 1959 hoor, t zijn immers al de typische wit/rode ipv de blauwe rechthoekjes van de jaren 80.

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 16566
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Pino » ma 02 jul 2012, 18:23

Nieuwe paaltjes mag zijn. Als men nooit de moeite heeft genomen om kilometrering aan nieuwe situaties aan te passen, blijf je altijd in 1959 hangen. Duitsland kent nog veel meer van dit soort verschuivingen in de kilometrering die hun basis hebben in de historische ontwikkeling van het wegennet dan in de leeftijd van de paaltjes.

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8684
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [F][A007] [C] Lyon - Marseille

Bericht door Alfa » za 14 jul 2012, 20:52

Km357 schreef:Alternatieven of niet, de A7 zal altijd wel een mythische status houden, ter vergelijking met de nu grotendeels gedeclasseerde N7. Of het nu vanuit Lyon of vanuit het zuiden is, telkens als ik A7 zie staan ben ik altijd wel ergens een beetje een tevreden kind.
Nochtans is het vooral de N7 die een mythisch statuut heeft in Frankrijk. Vergelijkbaar met Route 66 in Amerika. Misschien is het wel generatiegebonden.