Inhaalverbod vrachtwagens in Duitsland

Moderator: Moderatoren

Medianieuws

Inhaalverbod vrachtwagens in Duitsland

Bericht door Medianieuws » vr 18 apr 2008, 16:57

Telegraaf (18-4-2008) schreef:Inhaalverbod vrachtwagens in Duitsland

BERLIJN - Vrachtwagenchauffeurs krijgen in Duitsland te maken met een algeheel inhaalverbod tijdens slecht weer. De bevoegde deelstaatministers hebben besloten dat vrachtwagens bij ijs, sneeuwval en zware regen op de rechterrijstrook moeten blijven. Dit kwamen de Duitse bewindvoerders overeen op hun verkeersconferentie. Doel van de maatregel is het aantal ongevallen te beperken en het aantal files bij slecht weer te verminderen. Een compleet inhaalverbod is nog niet aan de orde. Volgens Karl-Heinz Daehre, minister voor de CDU uit Saksen-Anhalt, is dit niet mogelijk omdat het lange files op de rechterrijstrook veroorzaakt en gevaar voor invoegende voertuigen oplevert.

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Re: Inhaalverbod vrachtwagens in Duitsland

Bericht door jeroent » ma 21 apr 2008, 9:08

Wat ik gelezen heb, geldt het inhaalverbod alleen bij sneeuw en gladheid, maar niet bij regenval, dus waar dat dan weer vandaan komt? Lijkt me ook een lastige definitie: "zware" regenval.
Ik zie trouwens wel eens stickers op LKWs met het bekende inhaalverbodsbord en daaronder "freiwillig auf 2-spurigen BAB". Goeie actie! :blauweduim: