Onderbrekingen (Lückenschlußen)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63351
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Onderbrekingen (Lückenschlußen)

Bericht door Chris » wo 07 dec 2005, 20:44

Mijn rijtje:

A1 Puttgarden - Oldenburg in Holstein
Dit is de verlenging van de A1 bij Oldenburg in Holstein totaan de veerhaven van Puttgarden naar Denemarken. Dit betreft een brug over de Fehmarnsund, en er zijn zelfs plannen voor een ononderbroken snelweg van Kobenhavn naar Hamburg over de Fehmarnbelt. De B207 is al een soort autoweg, maar is een drukke (vakantie)route naar Denemarken. Misschien makkelijk aan geld te komen vanwege de route E47. Onlangs is al een stukje bij Oldenburg van de A1 verlengd.

A1 Blankenheim - Daun
Dit is een heel oude lückenschlüß. Er mist een stuk van ongeveer 30km in de Eifelautobahn, en daar steggelen ze al sinds de 70'er jaren over. In de afgelopen jaren is er slechts 5 km aangelegt vanaf het Dreieck Vulkaneifel naar Daun/Rengen. Momenteel moet al het verkeer over de westelijker gelegen B51 via Prüm. Het stuk staat voor 2016 in de planning, maar dat kan zo weer verder vooruit geschoven worden.

A4 Olpe - Kirchheimer Dreieck
Dit stuk is inmiddes opgegeven als bouwtraject. Verkeer moet via de A45 en A5 over Gießen. Wel wordt de A4 nog een stukje verlengd naar Kreuztal vlak ten noorden van Gießen waar hij gaat aansluiten op de B54n Expressweg, en de B54. Het traject loopt namelijk door het Rothaargebirge, een zeer bosrijk en mooi stuk van Duitsland.

A6 Amberg-Ost - Pleystein
Dit is de missing link tussen Nürnberg en Plzen. Momenteel wordt er vooral hard gebouwd aan het stuk Pfreimd (A93) naar Waidhaus. Onlangs is er een stuk bij Vohenstrauß gedeeltelijk vrijgegeven voor het verkeer. In 2008 is het de bedoeling dat de gehele A6 klaar is. Het knooppunt A6-A93 gaat Kreuz Oberpfälzer Wald heten (niet te verwarren met het Pfälzer Wald). Kreuz Pfreimd is ook in de running geweest als naam.

A7 Nesselwang - Füssen
De A7 is de langste autobahn van Duitsland. Momenteel moet verkeer naar Oostenrijk nog over de drukke B309 via Pfronten. Het stuk van 15km staat qua oplevering voor 2008 gepland. De Grenztunnel Füssen is wel af.

A8 Pirmasens - Karlsruhe
Dit stuk staat niet meer in de planning, en komt het ook niet meer door de doorsnijding van het prachtige natuurgebied Pfälzer Wald. Ook geen noodzaak toe.

A8 München
De A8 stopt bij München-Obermenzing, en gaat weer verder bij München-Ramersdorf. daartussen mist een stuk van ruim 12km dwars door München. De kans dat dit stuk er komt is bijzonder klein. Momenteel gaat verkeer richting Innsbruck/Salzburg over de zeer overbelaste A99, de halve rondweg van München.


A14 Dreieck Schwerin - Dahlenwarsleben
De A14 begint momenteel aan de B71 bij Dahlenwarsleben, vlak ten noorden van Kreuz Magdeburg. Er wordt over gedacht om deze weg te verlengen met 155km door de Altmark naar dreieck Schwerin, waar de weg aansluit op de A241 naar Schwerin en de A24 naar Hamburg/Berlin. De A14 zou door een zeer dunbevolkt gebied gaan, en ik vraag me af of dit echt nodig is. Er zijn belangrijkere projecten imo.

A17 Pirna - Tsjechische grens
De A17 wordt momenteel gebouwd als een verbinding Dresden - Praha. De A17 gaat door het zeer heuvelachtig, zo niet bergachtig gebied van het östliche Erzgebirge. Het stuk staat voor 2007 in de planning. Aan de Tsjechische kant is de D8 al af tot aan Ústi nad Labem. De A17 gaat een spectaculaire weg worden. Momenteel gaat het verkeer via de B170 over Altenberg, maar ook de B172 via Decin is een alternatief. Het Elbsandsteingebirge is een zeer spectaculair stukje Duitsland met hoge rotspartijen en kliffen.

A21 Kiel - Bargteheide
De A21 is een omgebouwde B-weg, namelijk de B404. Er mist nog een stukje tussen Bornhöved en Wahlstedt, dit moet dit jaar of volgend jaar opgelevert worden. Of de A21 helemaal naar Kiel doorgetrokken gaat worden is nog maar zeer de vraag. De A21 moet een alternatief vormen voor de drukke A7, vooral vanwege het stuk bij Hamburg en de Elbetunnel. Er wordt ook gedacht om de A21 door te trekken naar Wolfsburg naar de A39, als een Elbequering. Maar er zijn meer varianten. Zoals de A25 naar de A39. Of zelfs de A250 vanaf Lüneburg naar Wolfsburg. De A21 bedient vooral Bad Segeberg.

A23 Heide
De A23 is de noordwestelijke aanvoer weg vanuit Schleswig-Holstein naar Hamburg. Er mist nog een stuk tussen Itzehoe-Süd en Itzehoe-Nord. Dit gaat omgebouwd worden naar snelweg. Vooral de Störbrücke moet verbreed worden. De A23 is wel vaak druk ten zuiden van Itzehoe naar Hamburg, als de staus zich uitbereiden van de A7 naar de A23.

A25 Geesthacht - Wolfsburg
Deze weg staat op de agenda als Elbequering ten oosten van Hamburg, want dat zijn er niet veel. Mogelijk traject is over Lauenburg naar Wolfsburg, of over Dannenberg en Salzwedel naar Magdeburg. Dat laatste lijkt af te vallen, omdat men neigt naar een A14 van Magdeburg naar Schwerin.

A26 Stade - Hamburg
Deze snelweg gaat Stade verbinden met Hamburg, en vervangt de B73 waar veel ongevallen gebeuren. Het stuk tussen Stade en Buxtehude is momenteel in bouw. In 2010 moet de hele weg af zijn. De A26 loopt door het zogenaamde Altes Land.

A28 Delmenhorst - Dreieck Stuhr
In 3 bouwfases moet de E22 omgebouwd worden naar A28. Dit staat geplant om opgelevert te worden in 2008. Delmenhorst-Ost op de A1 gaat dan Dreieck Stuhr heten, alhoewel ik vermoed dat het een kreuz gaat worden, vanwege de aansluiting met de B322 bij Groß Mackenstedt. Dit zal een grote verbetering worden voor verkeer vanuit west Niedersachsen/Nederland richting Hamburg.

A30 Bad Oeynhausen
Ook al zo'n langetermijn stuk wat mist. Momenteel moet doorgaand verkeer tussen Osnabrück en Hannover over de B514 dwars door Bad Oeynhausen met een aantal verkeerslichten. Dit stuk kan zeer druk zijn. Tijdsschema voor een eventuele ortsumgehung van Bad Oeynhausen is er niet.

A33 Osnabrück
Ten noorden van Osnabrück mist een stuk van de A33 tussen de A1 bij Wallenhorst en de A33 afrit Osnabrück-Schinkel met aansluiting op de B51 naar Diepholz. Geen tijdsschema, niks in de planning voor dit stuk. De afritnummering begint bij afrit 6, dus dat zou een planning vanaf pakweg Bramsche hebben kunnen voorzien.

A33 Borgholzhausen - Kreuz Bielefeld
Nog zo'n missing link waarover al jaren gesteggelt wordt. De B68 door Bielefeld is zeer druk, zeker het stukje dubbelnummering met de B61 van Bielefeld naar Gütersloh. Tijdsschema is er niet, Kreuz Bielefeld is al wel een klaverblad.

A38 Dreieck Drammetal - Dreieck Parthetal
Momenteel in bouw. Zorgt voor een snelle verbinding tussen Kassel/Göttingen en Halle/Leipzig/Dresden. In 2008 moet de weg geheel af zijn, vooral het stukje tussen Leipzig en de A14 duurt nog wat langer. Sommige stukken zijn al te berijden, zoals bij Friedland, Nordhausen, Sangerhausen en van Halle naar Leipzig.

A39 Sickte - Kreuz Wolfsburg/Königslutter
Dit stuk staat in de planning en geeft een verbinding vanuit het zuiden vanaf de A7 en A39 richting de A2 naar Magdeburg en Berlin, en linkt de steden Braunschweig en Wolfsburg met elkaar. In 2009 moet de weg af zijn.

A40 Kreuz Dortmund-West - Holzwickede
De Huidige B1 dwars door Dortmund wordt omgebouwd tot snelweg. De A40 zal dan aansluiting geven op de A44 richting Kassel en de A1. Het traject is momenteel overal 2x2 maar nog wel met enkele verkeerslichten. De bouw van een tunnel moet de Westfalendamm in Dortmund vrijmaken van doorgaand verkeer, en zo zal de luchtkwaliteit in Dortmund sterk stijgen.

A44 Mönchengladbach
De kans dat dit stuk wordt gebouwd is klein geworden door de afbraak van de A44 tussen Kreuz Holz en Kreuz Jackerath vanwege tagebau Garzweiler. Misschien komt het ooit weer in zicht als de A61 afgebroken gaat worden en de A44 weer back in business komt. Dat is allemaal lange termijn.

A44 Kreuz Ratingen-Ost - Bochum
De A44 wordt in ieder geval verlengt tot aan Velbert, waar al een klein stukje A44 ligt. Een verlenging naar Kreuz Bochum/Witten is onwaarschijnlijk, vanwege de stad Bochum.

A44 Dortmund
nieuwbouw van de A44 vanaf Kreuz Dortmund/Witten naar de A44 bij Holzwickede is onwaarschijnlijk. De A44 is onbruikbaar als doorgaande snelweg door zijn vele missende stukken.

A44 Kassel - Eisenach
Verkeer vanaf het Ruhrgebied richting Dresden over de A4 moet nu nog omrijden via de sterk stijgende A7 via Bad Hersfeld of de overbelaste drukke B7. Momenteel is er een stukje in aanbouw bij Eschwege. De totale oplevering zal nog wel even op zich laten wachten.

A46 Nederlandse grens - Heinsberg
Dit traject wordt momenteel gebouwd als B56n.

A46 Hemer - Arnsberg
Bij Arnsberg gaat de A445 over in de A46 bij Arnsberg-Neheim. Waarschijnlijk is een A46 geplant van Iserlohn naar Arnsberg, maar er staat momenteel niets in de planning. De weg zou dwars door het noordelijk Sauerland moeten gaan lopen.

A46 Bestwig - Brilon
Een aantal partijen zijn voor de verlenging van de A46 naar Brilon. De B7 tussen Bestwig en Brilon is, zeker in de wintermaanden, zwaar overbelast door wintersporters uit Nederland en het Ruhrgebied naar Willingen en Winterberg. De A46 kan makkelijk doorgetrokken worden, alleen het geld ontbreekt.

A49 Neuental - Gießen
Er zijn een aantal varianten voor de A49. één is vanaf de A49 doortrekken naar de A5 tussen Alsfeld en Homberg. De ander vanaf de A49 via Marburg naar de A485 bij Gießen. Tussen Gießen en Marburg loopt al een expressweg. Geen van beide varianten zal snel aangelegt worden.

A60 Kreuz Wittlich - Bernkastel-Kues
De A60 is vrij nieuw gebouwd naar Wittlich, en zal mogelijk doorgetrokken worden naar de B50 richting Mainz (A60). Daarbij zal ook een nieuwe Moseltalbrücke gebouwd moeten worden. Mogelijk snellere financiering door de route E42 die de A60 volgt.

A64 Trier - Schweich
Er mist een stuk bij Trier, waar het verkeer over de B52 naar de A602 moet. Er is ook ruimte voor afslag/kreuz 128 tussen Schweich en Salmtal, daar mist namelijk een afritnummer. Misschien heeft het in de planning gestaan.

A65 Kandel-Süd - Franse Grens
De A65 gaat bij Kandel-Süd over in de A652 naar Karlsruhe, en er gaat de B9 naar de Franse A35 richting Strasbourg/Mulhouse. Als deze B9 omgebouwd wordt tot snelweg, kan deze route een mooi alternatief vormen voor de A5 over Karlsruhe, vaak erg druk, en voor het vrachtverkeer belangrijk, omdat de Franse A35 tolvrij is, en men maut moet betalen over de A5.

A66 Schlüchtern-Nord - Fulda

De A66 gaat doorgetrokken worden naar de A7, en komt daar bij Dreieck Fulda op uit. Daar gaat de A66 de B40 vervangen. Een einddatum is er niet, maar stukjes bij beetje wordt de A66 steeds langer.

A66 Frankfurt am Main
Er mist een stuk in Frankfurt am Main, tussen Frankfurt-Miquelallee en Frankfurt-Bergen-Enkheim. In 2007 moet hiermee begonnen worden met de bouw van een tunnel. De A66 moet een alternatief gaan vormen voor Kassel - Frankfurt over de A5. Die is vaak erg druk tussen Gießen en Frankfurt am Main.

A71 Dreieck Oberröblingen - Erfurt
Hier missen 2 stukken, van Sangerhausen naar Sömmerda en ten westen van Erfurt een stukje. Een einddatum is er niet, maar ik schat zo rond 2007/2008 als de A38 ook af is.


A71 Dreieck Suhl - Bad Kissingen
Dit is met 10 miljoen euro per kilometer snelweg een van de duurste bouwprojecten van Duitsland en telt vele tunnels en bruggen. De Rennsteigtunnel is de langste tunnel van Duitsland met 7916m. December 2005 zou de hele weg af moeten zijn, maar ik denk niet dat men dat haalt. er mist nog een stuk van 55km tussen Meiningen en Bad Kissingen.

A73 Dreieck Suhl - Bamberg
Het stuk moet in 2008 opgelevert zijn en voert dwars door het Thüringer Wald en Oberfranken. Tussen Lichtenfels en Bamberg loopt al de expressweg B173. Dit is in feite gewoon een snelweg, echter als B173 bewegwijzerd.

A94 München - Passau
Slechts enkele delen bij München en Altötting zijn af. De kans dat de hele weg A94 van München naar Passau gaat heten is onwaarschijnlijk vanwege de doorsnijding zogenaamde natuurgebieden langs het Inntal. Momenteel gaat het verkeer over de B12.

A96 Memmingen - Erkheim
In 2009 moet de gevaarlijke B18 zijn omgebouwd naar A96. Er gebeuren zeer veel ongevallen.

A96 Leutkirch - Wangen
Ook hier is het nog een stukje enkelbaans. Over dit tracé is weinig bekend. Er wordt niet gebouwd.

A861 Rheinfelden - Zwitserse grens (korte aftakking A98)
Dit stuk heet A861 en is in bouw. Een goed alternatief richting Zürich vanaf de A5, en men vermijdt daarmee de drukke grensovergang bij Basel, en de stad Basel zelf.

A98 Rheinfelden - Waldshut
Dit stuk B34 moet langs de Rhein omgebouwd worden naar 2x2. Einddatums worden niet gegeven. Vroeger moest de A98 zelfs naar de A8 bij Irschenberg lopen (ten oosten van München. Van dit stuk is alleen een stuk A98 tussen Singen en Stockach, en de A980 bij Kempten gebouwd. De A98 was genaamd: Voralpenautobahn.

A99 München
Momenteel wordt alleen een stuk van München-Lochhausen naar Germering (A96) gebouwd. Verdere uitbouw naar Kreuz München-Süd is wel een wens, maar staat nog niet op de planning, is lange termijn.
Laatst gewijzigd door Chris op vr 09 dec 2005, 10:41, 2 keer totaal gewijzigd.

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » wo 07 dec 2005, 21:05

Mooi overzicht Chris.

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17261
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Bericht door Pino » wo 07 dec 2005, 21:05

Mooi lijstje !

Wat betreft de A 8 München: is daar ooit serieus sprake van geweest? De onderbreking van de weg is toch primair omdat je over de ring wordt geleid. Het zou zelfs mogelijk zijn geweest om de A 99 het nummer A 8 te geven (eventueel als dubbelnummering), maar daar is naar mijn mening terecht niet voor gekozen.

Over de A 99 ten zuiden van Germering liep afgelopen week nog een discussie op het Duitse forum. Die route ligt vooral vrij gevoelig vanwege milieu-issues. Maar goed, het verkeer over de A 99 nog enigszins verdelen (dat niet iedereen langs het noorden moet) zou een hele hoop helpen ...

Voor de A 96 Leutkirch - Wangen is volgens mij het tracebesluit al genomen, maar er loopt nog een rechtsstrijd over. Bij mijn weten heeft het Verwaltungsgericht Stuttgart (?) ten gunste van de snelweg beslist en is nu nog de vraag, of cassatieberoep wordt ingesteld.

Wat betreft de A 98 ben ik het niet helemaal met je eens. Vanaf Dreieck Weil am Rhein zal de weg volgens mij A 98 blijven heten en de door jou genoemde A 861 zal daar weer vanaf splitsen. Vraag me af, of er überhaupt schildjes voor die weg zullen komen, net zoals er ook geen schildjes staan bij Dreieck Neuenburg (van de A 5 naar de Franse A 36). De A 98 zal dan naar het oosten lopen, eventueel tot aan Waldshut.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63351
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » wo 07 dec 2005, 21:09

Dat stukje van de A98 heb ik veranderd, was wat onduidelijk. De A98 gaat ten noorden van Rheinfelden langs, de A861 richting de Zwitserse grens, naar de Zwitserse A3.

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » wo 07 dec 2005, 21:19

De verlenging van de A4 naar Kreuztal zou in 2006 klaar moeten zijn volgens een bord dat daar staat, maar dat redden ze nooit meer. Zie hieronder bij Kreuz Olpe-Süd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9909
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Bericht door Mark » wo 07 dec 2005, 22:19

Toch heeft dat wel iets, zo'n tijdelijk einde.

Overigens een mooi overzichtje.
A60 Kreuz Wittlich - Bernkastel-Kues
De A60 is vrij nieuw gebouwd naar Wittlich, en zal mogelijk doorgetrokken worden naar de B50 richting Mainz (A60). Daarbij zal ook een nieuwe Moseltalbrücke gebouwd moeten worden. Mogelijk snellere financiering door de route E42 die de A60 volgt.

Zou toch beetje zonde zijn van de omgeving...

henmar
polderweggetje
Berichten: 42
Lid geworden op: vr 05 aug 2005, 23:30
Locatie: Frankfurt am Main, Duitsland

Bericht door henmar » do 08 dec 2005, 22:16

Pino schreef:
Voor de A 96 Leutkirch - Wangen is volgens mij het tracebesluit al genomen, maar er loopt nog een rechtsstrijd over. Bij mijn weten heeft het Verwaltungsgericht Stuttgart (?) ten gunste van de snelweg beslist en is nu nog de vraag, of cassatieberoep wordt ingesteld.
Für die A96 war am 21. Oktober 2005 Baubeginn.

Die komplette A71 zwischen Meiningen-Süd und Schweinfurt wird am 17. Dezember 2005 eröffnet.

Schöne Grüße
Henning

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 35939
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » do 08 dec 2005, 22:46

Dat is goed nieuws, Henning.

Overigens: volg je een cursusje Nederlands ?
Je kunt blijkbaar de topics in het Nederlands goed volgen
:toppie:
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63351
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » do 08 dec 2005, 23:08

waarom denk je dat ik de topictitel in het Duits heb opgesteld? ik hoopte al op wat reacties van Duitse kant ;)

Peter
2x3 autosnelweg
Berichten: 9620
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Bericht door Peter » vr 09 dec 2005, 9:04

De A99 is/wordt deze maand vrijgegeven voor verkeer ! Dit na 5-6 jaar bouwtijd.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Gebruikersavatar
sigma
polderweggetje
Berichten: 27
Lid geworden op: wo 20 jul 2005, 21:16
Locatie: sarrebruck

Bericht door sigma » vr 09 dec 2005, 18:13

In der (sehr guten und korrekten) Liste kann man noch ergaenzen:

A143 Nordring Halle/Saale - ist im Bau; Fertigstellung wegen der strittigen Saalequerung bei Wettin nicht klar

A52 Moenchengladbach - Venlo; ist immer noch in Planung - Termin unklar

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 5818
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Bericht door Seat Ibiza » vr 09 dec 2005, 19:01

sigma schreef:A52 Moenchengladbach - Venlo; ist immer noch in Planung - Termin unklar
Mönchengladbach - Roermond meinst du?

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37723
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » vr 09 dec 2005, 19:18

strittigen Saalequerung bei Wettin
Wat betekent dit? Ik heb geen idee namelijk... :oops:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 28680
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de A28

Bericht door Coen Tunnel » vr 09 dec 2005, 19:21

De kruising met (of te wel brug over) de Saale, een rivier aldaar.


Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 5818
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Bericht door Seat Ibiza » vr 09 dec 2005, 19:24

"strittig" = omstreden / betwist.
Kennelijk is men het er dus nog niet over eens waar of op welke manier de rivier overgestoken moet worden.

Gebruikersavatar
sigma
polderweggetje
Berichten: 27
Lid geworden op: wo 20 jul 2005, 21:16
Locatie: sarrebruck

Bericht door sigma » vr 09 dec 2005, 20:20

Venlo und Roermond. Ooopsss. Peinlich. Sorry if this was rude to anybody.

Die Saalebruecke im Verlauf der A 143 soll ein Glasdach erhalten, damit eine umliegende Gemeinde laermgeschuetzt wird. Es gab irgendwo im Netz ein Foto, das ich nicht mehr finde.

henmar
polderweggetje
Berichten: 42
Lid geworden op: vr 05 aug 2005, 23:30
Locatie: Frankfurt am Main, Duitsland

Bericht door henmar » za 10 dec 2005, 0:12

Peter schreef:De A99 is/wordt deze maand vrijgegeven voor verkeer ! Dit na 5-6 jaar bouwtijd.
Nur der südliche Abschnitt (2 km) ist vor einigen Wochen freigegeben worden. Der Tunnel ist noch nicht fertig und wird im April/Mai 2006 eröffnet.

Grüße
Henning

Peter
2x3 autosnelweg
Berichten: 9620
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Bericht door Peter » ma 12 dec 2005, 11:08

Danke, Henning. Ich wuestte nicht das es Teilstuecke gab in die kuerze A99.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

ABRob
stadsweg
Berichten: 359
Lid geworden op: ma 19 dec 2005, 18:45
Locatie: D - Bad Oeynhausen

Bericht door ABRob » di 20 dec 2005, 20:49

sigma schreef:Die Saalebruecke im Verlauf der A 143 soll ein Glasdach erhalten, damit eine umliegende Gemeinde laermgeschuetzt wird. Es gab irgendwo im Netz ein Foto, das ich nicht mehr finde.
Hier sind Bilder der geplanten Brücke: Afbeelding
Bildunterschrift "Saalequerung"

ABRob

Gebruikersavatar
Hajo
2x2 autosnelweg
Berichten: 6903
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Bericht door Hajo » wo 21 dec 2005, 19:07

Das sieht aber schön aus! Solch ein "Brücken-tunnel" oder überdachte Brücke für eine Autobahn ist meines wissens nach einzigartig in Europa.
Donateur Vereniging Wegenforum

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17261
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: Onderbrekingen (Lückenschlußen)

Bericht door Pino » do 03 jan 2008, 10:23

Chris schreef:A65 Kandel-Süd - Franse Grens
De A65 gaat bij Kandel-Süd over in de A652 naar Karlsruhe, en er gaat de B9 naar de Franse A35 richting Strasbourg/Mulhouse. Als deze B9 omgebouwd wordt tot snelweg, kan deze route een mooi alternatief vormen voor de A5 over Karlsruhe, vaak erg druk, en voor het vrachtverkeer belangrijk, omdat de Franse A35 tolvrij is, en men maut moet betalen over de A5.
Vandaag een beetje zitten googelen over deze Lückenschluss. De oorspronkelijke route tussen de A65 en de Franse grens is verworpen, omdat deze dwars door een natuurgebied (het Bienwald) liep. In de laatste jaren wordt echter toch weer gewerkt aan een snelwegverbinding tussen de A65 en Frankrijk. Deze zou de natuur moeten ontzien. De regering van de deelstaat Rheinland-Pfalz zet in op een oostelijke variant, bekend als de Hagenbach-Linie. Het precieze verloop van de route wordt op dit moment nader uitgewerkt. Gekoppeld daaraan zou de huidige B9 worden gesloten en aan de natuur worden "teruggeven". De Hagenbach-variant ligt in de regio echter gevoelig, enerzijds doordat bepaalde dorpen ineens een snelweg in hun achtertuin krijgen en anderzijds omdat het sluiten van de B9 het regionale verkeer op zijn kop zou zetten. Ook de milieubeweging kijkt uiteraard mee en doet haar uiterste best om zelfs varianten die de natuur ontzien af te schieten.

Site van de regering van RLP: http://www.bienwaldautobahn.de/Projekte ... nwald.html
De milieubeweging: http://vorort.bund.net/rheinland-pfalz/ ... ll_508.htm