Pagina 1 van 1

[SLO] Ring Ljubljana

Geplaatst: vr 17 jun 2005, 13:26
door Ds79m
DjIdee schreef:Laatste keer dat we op Ljubilana afreden (einde snelweg vanuit de Karawankentunnel,de tunnel door en dan bij de stoplichten) was men bezig met de rotswand waar je dan recht op aanrijd. Iemand enig idee of men bezig is met een rondweg ofzo?
Ds79m schreef:
DjIdee schreef:Laatste keer dat we op Ljubilana afreden (einde snelweg vanuit de Karawankentunnel,de tunnel door en dan bij de stoplichten) was men bezig met de rotswand waar je dan recht op aanrijd. Iemand enig idee of men bezig is met een rondweg ofzo?
Dat zou best eens kunnen. Er ontbreekt daar nog precies een stukje dat nogal ophoudt. Misschien dat Erwin er meer over weet.
Op verzoek dit toch maar in een nieuw topic gezet. Hier een plaatje van de situatie rond Ljubljana:

Afbeelding

Er wordt hier in Slovenië dus op verschillende plekken aan de weg gewerkt.

Geplaatst: vr 17 jun 2005, 16:50
door Wouter
Men is bezig met de aansluiting van de A2 op de ring. Er mist nog 3,7 kilometer waarin ook nog een tunnel ligt. Op de noordelijke tak mist dan alleen nog 12 kilometer bij Radovljica en Lesce. Deze stukken weg worden binnen een aantal jaar opengesteld voor verkeer.

Geplaatst: vr 17 jun 2005, 17:00
door Ds79m
En de Karawankentunnel bestaat ook maar uit 1 baan zo te zien...? Maar daar zullen ongetwijfeld geen plannen voor zijn om daar op korte termijn iets aan te doen. Desondanks ontstaat er toch een steeds betere doorgaande route naar dit deel van Europa.

Geplaatst: vr 17 jun 2005, 17:47
door Coen Tunnel
Ds79m schreef:En de Karawankentunnel bestaat ook maar uit 1 baan zo te zien...? Maar daar zullen ongetwijfeld geen plannen voor zijn om daar op korte termijn iets aan te doen. Desondanks ontstaat er toch een steeds betere doorgaande route naar dit deel van Europa.
De Karawankentunnel levert ook geen grote problemen op.

Overigens zijn de Loibltunnel (E652) en de E55 via Tarvisio, Udine en Triëst wegen die de Karawankentunnel ook ontlasten.

Geplaatst: zo 19 jun 2005, 12:28
door Palance
De Loibl/Ljubelj is geen goed alternatief: Het is een behoorlijke bochtige pas. In de "Joegoslavische tijd" was het de belangrijkste grensovergang (met alle lange files tot gevolg). Wachttijden tot 12 uur waren geen uitzondering in de zomer. Gelukkig is er nu de Karawankentunnel: Ik ben er al een aantal keren doorheen gereden, het feit dat het 1+1 is is niet echt hinderlijk. En anders is er inderdaad de route door het noordoosten van Italië.

Geplaatst: zo 19 jun 2005, 20:40
door DjIdee
wie met IDRiva Tours/Alpha Tours naar Kroatie gaat met de bus over de Wustenpas, ligt ten zuiden van Villach, en is vreselijk mooi en stijl. Hulde ook voor de buschauffeurs....

Geplaatst: ma 20 jun 2005, 8:27
door Palance
Ik weet het :) Ik heb bij ID Riva Tours gewerkt. De redenen dat men de Wurzenpas/Korensko Sedlo nam (vaak tot grote schrik van de passagiers, want het is een behoorlijk steile pas, hoewel niet verboden voor bussen):

1) Uitsparen van tolkosten van de Karawankentunnel
2) Het lunchadres lag hetzij in Pöckau (bij Arnoldstein), hetzij in Kranjska Gora. Het eerste lunchadres heb ik nog persoonlijk ter plekke geregeld met de eigenaar daar :)
3) Om het maar netjes te zeggen: Ook busschauffeurs hebben vaak hun eigen belangen/handeltje.