[NEP] Nepal

Plaats om over de snelwegen buiten Europa te discussiëren. About freeways all over the globe (except Europe)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

[NEP] Nepal

Bericht door Chris » vr 23 jun 2006, 14:13

Nepal

Afbeelding

Nepal is een land dat ingeklemd ligt tussen China en India. Het landschap is er één van uitersten, van savannes in het zuiden, tot de hoogste berg van de wereld in het noordoosten. Het land telt 27.100.000 inwoners, waarvan er 1,5 miljoen in de hoofdstad Kathmandu wonen. 80% van de bevolking is Hindu, 10% Boeddhistisch. Op Nepalees grondgebied liggen 8 van de 10 hoogste bergen ter wereld. Nepal is een koninkrijk sinds 1990, maar Maoistische rebellen willen er een communistische staat stichten, en proberen dit met geweld voor elkaar te krijgen wat al aan 13.000 mensen het leven heeft gekost. Nepal wordt ook wel het dak van de wereld genoemd.
Nepal grenst net niet aan Bangladesh, daar zit net 21 kilometer India tussen.
Het is een arm en onontwikkeld land.

Het wegennet:
Er zijn slechts 4000 kilometer aan verharde wegen. Er is een railverbinding van 59kilometer in het zuiden. De hoofdstad Kathmandu is niet per rail bereikbaar. Er zijn wel vrij veel luchthavens (46).
Er gaat slechts 1 hoofdweg door het land, van de Chinese grens via Kathmandu naar de Indiase grens. Deze weg is 300 kilometer lang. Er loopt ook een doorgaande oost-west verbinding door zuid Nepal over secundaire wegen (952km). Over kleine weggetjes kan met tot 20 kilometer van de Mount Everest komen, de dichtstbijzijnde grotere weg ligt meer dan 100 kilometer naar het westen of zuiden.
De 2e stad Pokhara is bereikbaar vanaf Kathmandu (177km) en de oost-west verbinding (158km). De gebieden Annapurna en Kanchenjunga liggen zeer afgelegen. Net ten noorden van Nepal loopt in China wel een oost-westverbinding, maar die is vanuit Nepal niet bereikbaar. Ten noorden van Nepal ligt de Tibetaanse hoogvlakte van gemiddeld 5000 á 6000 meter hoog. Deze regio is vanuit Nepal maar via één weg bereikbaar (De Chinese 318 naar Lhasa).

reisadviezen:
Alhoewel de veiligheidssituatie in Nepal recent is verbeterd, blijft de politieke situatie gespannen en labiel. Demonstraties en blokkades kunnen nog altijd voorkomen.

Na in omvang toenemende demonstraties en oplopende spanning heeft Koning Gyanendra op 24 april 2006 bekend gemaakt dat hij de macht die hij op 1 februari 2005 naar zich toe had getrokken, overdraagt aan de politieke partijen en het in mei 2002 ontbonden parlement. In reactie hierop heeft de Maoïstische beweging haar blokkades en stakingen beëindigd en een staakt-het-vuren afgekondigd voor een periode van drie maanden. De nieuw geformeerde regering heeft, op haar beurt, dit staakt-het vuren voor een onbepaalde periode afgekondigd en heeft de Maoïsten uitgenodigd voor vredesonderhandelingen. Met deze ontwikkelingen is voorlopig een einde gekomen aan een gespannen en instabiele situatie. De veiligheidssituatie in geheel Nepal is aanzienlijk verbeterd. Dit neemt niet weg dat de huidige politieke situatie nog fragiel is en dat het te vroeg is om te zeggen of Nepal thans op de weg terug is naar vrede en stabiliteit. Niet kan worden uitgesloten dat er nog onaangekondigde demonstraties of andere acties, zoals wegblokkades, zullen plaatsvinden. Ook blijven grote delen van het platteland in de praktijk in handen van de Maoïsten.

Nog altijd bestaat de mogelijkheid dat een avondklok wordt ingesteld. U wordt geadviseerd te informeren naar de voorwaarden van een - soms plaatselijk - ingestelde avondklok. Voorts bestaat de mogelijkheid dat het (mobiele) telefoonnetwerk in Nepal voor onbepaalde tijd uitvalt. Aangeraden wordt demonstraties en samenscholingen te mijden.

Transport over de weg, in en uit de Kathmandu Vallei, is in het verleden bemoeilijkt door wegblokkades in dit gebied.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » wo 19 nov 2008, 11:07

Kathmandu heeft ook een ringweg van ongeveer 30 kilometer.

Google Earth:
Afbeelding

Stelt niet zoveel voor dus. Kathmandu telt 700.000 inwoners.

Straatbeeld:
Afbeelding

De grens met China:
Afbeelding

Afbeelding

De Indiase grens:
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » wo 18 nov 2009, 21:41

Na Bahrein begon onze echte vakantie in Nepal. Na een paar dagen in de hoofdstad Kathmandu hebben we met z'n zevenen een trektocht van 17 dagen gemaakt in de Ganesh Himal, een gebergte hemelsbreed zo'n 80 km ten noorden van Kathmandu. Hieronder mijn 81 verkeersfoto's van Kathmandu en van de busreis naar en van de trektocht.
SPOILER: TOON

1. Op dit pleintje in de wijk Thamel komen een paar wegen bij elkaar, Chhetrapati Road, J.P. Road, Nara Devi Road en Paknajal Road. Vlak bij ons hotel. Links naast het tempeltje is een wegwijzertje te zien naar de buurt Dhobi Chaur. Zoals op alle wegen in de stad krioelt alles door elkaar.
Afbeelding

2. Zelfde punt, nu terug de Nara Devi Road inkijkend (zuidelijk). Straatnaambordjes heb ik amper gezien.
Afbeelding

3, 4. Taxi’s in Kathmandu zijn Maruti-Suzuki’s 800, bij ons bekend als het oude model Suzuki Alto. Ze kruipen door de kleinste gaatjes en de smalste steegjes en banen zich, net als al het andere verkeer, toeterend een weg door de massa.
Afbeelding

Afbeelding

5. Jorpati Road bij een van de grote toeristische attracties van de stad, de grote Boeddistische tempel Boudha Stupa.
Afbeelding

6. Wirwar aan elektriciteitsdraden, die soms tot de grond komen.
Afbeelding

7, 8. Een andere grote attractie is Durbar Square. Dit is een groot tempelcomplex daterend uit de 17e eeuw. Bij ons wordt zo’n plein autovrij verklaard, maar hier maakt het nog gewoon deel uit van de wegenstructuur. Alles perst zich dus langs de monumentale gebouwen.
Afbeelding

Afbeelding

9, 10. Een verkeerspleintje. De verkeersagenten bliezen ogenschijnlijk willekeurig op hun fluitje, of als een taxi te lang verkeerd stond geparkeerd.
Afbeelding

Afbeelding

11. Kantipath Road, een wat bredere en dus nog veel drukkere weg.
Afbeelding

12, 13. Bewegwijzering! Een plein waar vijf wegen bij elkaar komen; de Kantipath Road, de Tripureshwor Marg en nog twee kleinere. Er staan ook verkeerslichten maar die doen het niet meer.
Afbeelding

Afbeelding

14. Vooraankondiging van hetzelfde punt. Het bord was verdraaid zodat het niet meer haaks op de weg stond. Ik zag hem daardoor ook lopend te laat. Op andere plaatsen in de stad hebben ze zwart-witte bewegwijzering (zie aan het einde).
Afbeelding

15. Overzicht van het plein vanaf het dakterras van een winkelcentrum. Er rijdt inderdaad een trolleybus, maar die rijdt heel weinig. Ook als gevolg van de vele stroomstoringen in de stad.
Afbeelding

16, 17. De voetgangerslichten op dit kruispunt doen het duidelijk al een tijdje niet meer :rofl2:
Afbeelding

Afbeelding

18. Verkeersborden worden heel vaak gecombineerd met een reclamebord.
Afbeelding

19, 20. De drukke Tripureshwor Marg komt hier uit op een even druk kruispunt waar de verkeerslichten ook buiten werking zijn. Een paar agenten probeerden enige orde te scheppen.
Op de bewegwijzering staat voor rechtdoor Maternity Hospital, linksaf Maitighar en rechtsaf Lalitpur.
Afbeelding

Afbeelding

21. Close-up van het verkeerslicht. De onderlichten zijn groene pijllichten, eentje voor rechtdoor (de linker) en voor rechtsaf.
Afbeelding

22. Overzicht van het kruispunt met rechts de straat waar we vandaan komen.
Afbeelding

23. Ander kruispunt vanuit een taxi. Hier zijn de groene pijllichten verwerkt in de lantaarn zelf. Wat zeer opvallend was, ze hebben op dit punt LED-lichten!
Afbeelding

24, 25, 26, 27. Met twee taxi’s ging onze groep van zeven terug naar het hotel. Dwars door steegjes en smalle (winkel-)straatjes.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Na twee dagen Kathmandu begon onze trektocht in de Himalaya. Ons beginpunt lag op zo’n 5 uur rijden van de stad (ca. 140 km), in Gorkha. We werden er met een bus heen gebracht.

28.
Afbeelding

29. Dit is waarschijnlijk de westelijk ringweg van Kathmandu, maar dat weet ik niet zeker.
Afbeelding

30. Via de Kalankisthanweg (nummer H02) gingen we in een dikke file de stad uit.
Afbeelding

31. Tolstation (of controlepost) bij de stadsgrens.
Afbeelding

32. Vooraankondiging van dat station.
Afbeelding

33, 34. Het landschap onderweg. Stad-uit gaat de weg omhoog om daarna weer flink te dalen naar het dal van de Maheshrivier. In het stadje Naubise is een splitsing: de H02 gaat verder naar Hetauda (en uiteindelijk India, 174 km) terwijl de afslaande H04 eigenlijk de doorgaande route is naar het westen (de Prithivi Rajmarga Highway).
Afbeelding

Afbeelding

35. Het bewegwijzeringsbord op dit kruispunt. Rechtdoor naar Daman en Hetauda, rechtsaf naar Pokhara (de tweede stad van Nepal). Deze foto heb ik op de terugweg gemaakt toen ik het bord richting Kathmandu net had gemist.
Afbeelding

36. Na drie dagen lopen kwamen we in het stadje Aroghat Bazaar. Dit is het laatste dorp dat per weg te bereiken is. Er komen dus ook “lijnbussen” en deze chaufeur wast zijn wagen in de rivier. Onze trektocht ging via dezelfde weg terug en eindigde in Aroghat.
Afbeelding

37. Sprong in de tijd. Na ruim twee weken lopen is dit de laatste etappe terug naar Aroghat. Iemand van onze groep had een blessure en een van de gidsen had een griepje, dus zij zijn met een jeep meegereis vanaf het allereerste punt waar nog een auto kon komen. Dat was zo’n 2 uur lopen vóór Aroghat.
Afbeelding

38. Aroghat. Veel vrachtwagens in Nepal zijn prachtig versierd, maar hebben achterop ook nuttige boodschappen. Zoals het verzoek om te claxoneren alvorens in te halen. Het zou mij niet verbazen als dit wrak nog gewoon rijdt.
Afbeelding

39. Na de laatste nacht in een tent gaan we weer met de bus terug naar Kathmandu. Het is geen mooi weer meer, een uitlopertje van een cycloon in China.
Afbeelding

40. Onze bus bij een pauze op de smalle bergweg.
Afbeelding

41, 42, 43. Mooi overzicht van de komende bochten.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

44. Betonnen bermpaaltjes zijn de enige geleiding.
Afbeelding

45. De tegemoetkomende school-“bus” moet even een stukje terug om ons te kunnen laten passeren.
Afbeelding

46, 47. Verkeersborden, waarbij de eerste een haarspeldbocht aanduidt.
Afbeelding

Afbeelding

48. Bij gebrek aan voldoende zitplaatsen zit een van onze gidsen op de motorhuif.
Afbeelding

49. De bushulp. Hij regelt de tol, de politiecontroles en helpt manouvreren op smalle bergwegen. Op lijnbussen zorgen ze ook voor de betaling en het binnenhalen van klanten. Hij hangt rustig uit de deur terwijl we iets van 60 rijden.
Afbeelding

50. De algemene kantmarkering is een gele onderbroken streep.
Afbeelding

51, 52. Bij het dorpje Benighat komt de bergweg uit Aroghat weer op de H04. Hier halteren veel bussen op de drukke H04 en dat betekent chaos. Bussen stoppen net waar het hun uitkomt en dat is vaak gewoon op de rijbaan. Doorgaande auto’s en vrachtwagens komen luid toeterend aanrijden en wurmen zich er doorheen, soms nadat ze toch maar flink hebben afgeremd.
Afbeelding

Afbeelding

53. En met zoveel bussen is er dus geld te verdienen. Deze man verkocht vanaf zijn dienblad puntzakken met noten. De handel gaat via de ramen van de bus.
Afbeelding

54. Al die hectiek is amper op een foto vast te leggen, maar ik vond het erg leuk.
Afbeelding

55. Onze kok maande de buschauffeur om te stoppen wat deze prompt deed. Vervolgens rende de kok naar buiten om een tros bananen te kopen….
Afbeelding

56. ….die na rond te zijn gegaan op het dashboard kwam te liggen. :)
Afbeelding

57.
Afbeelding

58. Politiecontrole in een dorpje.
Afbeelding

59. “See you” is ook een veelgeziene kreet achterop een vrachtwagen. Deze kruipt omhoog. Inhalen is een hele belevenis, waarbij er veel wordt vertrouwd op de meewerking van tegenliggers. Dat ging verrassend vaak goed, ook al hebben we de restanten gezien van twee flinke aanrijdingen.
Afbeelding

60. Aanduiding van een rivier (khola). Plaatsnamen staan op dezelfde soort borden.
Afbeelding

61. Gevalletje spoorvorming :shock: .
Afbeelding

62.
Afbeelding

63. Let op het verkeersbord. In Europa wordt het gebruikt bij kades, hier betekent het dat na het muurtje er een afgrond is met beneden de rivier.
Afbeelding

64, 65. Tata-vrachtwagen. Zo zien ze er bijna allemaal uit.
Afbeelding

Afbeelding

66. “I love Nepal”.
Afbeelding

67, 68. We zijn weer bij het grote tolstation net buiten Kathmandu. Uiteraard was het een ogenschijnlijk ongeregeld zooitje. Veel vrachtwagens die onze bus met veel moeite en risico had ingehaald kropen hier weer voor ons.
Afbeelding

Afbeelding

69. Typisch straatbeeld in Kathmandu. Overal zitten en lopen mensen.
Afbeelding

70. Aanduiding bushalte, waar bussen, minibusjes en tuktuks stoppen.
Afbeelding

71. Dit is de enige snelheidsaanduiding die ik in ben tegengekomen.
Afbeelding

72. Zelfs de meest simpele vrachtfiets heeft een kenteken, zo ook de riksja’s.
Afbeelding

73. Einde van de vakantie, dus met de taxi terug naar het vliegveld. Vanwege een maoïsten-demonstratie was een belangrijke weg afgesloten zodat het erg druk was in de stad. Onze chauffeur maakte zich daar weer erg druk over en ging door allerlei kleine steegjes. Uiteindelijk waren we nog steeds mooi op tijd op het vliegveld.
Afbeelding

74. Het past precies :lol:
Afbeelding

75. Avondspits in Kathmandu.
Afbeelding

76. Klein bordje.
Afbeelding

77, 78, 79. Zwart-witte bewegwijzering. Vreemd genoeg geen vermelding van het vliegveld.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

80. De letterlijke heilige koe.
Afbeelding

81. Groot contrast in arm-rijk. Een simpel trekkertje achter een PC Hooftstraat-tractor.
Afbeelding
En toen was deze geweldige vakantie voorbij :| ;)
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » wo 18 nov 2009, 21:57

Wat een chaos :rofl2:

Shared space ten top!

Mooie foto's :)

Toyotanut
dorpsstraat
Berichten: 105
Lid geworden op: do 02 jul 2009, 17:53

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Toyotanut » wo 18 nov 2009, 22:50

Wat een chaos inderdaad. Verder erg leuke trip.
http://www.lovetheworld.nl -> Amsterdam - Nepal per Landcruiser '83

Seat
autoweg
Berichten: 1183
Lid geworden op: do 09 apr 2009, 16:26
Locatie: Utrecht

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Seat » wo 18 nov 2009, 22:59

Hulde voor de foto's! :D

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » wo 18 nov 2009, 23:03

Die taxiritten waren echt hilarisch soms... bijna een kermisattractie maar dan goedkoper :rofl2: Van de ene naar de andere kant van de stad kostte zo'n 400 roepie, nog geen 4 euro. Elke straatje waar je indraait is weer een nieuwe verrassing en als je denkt dat het niet nog smaller kan, duikt de chauffeur weer een vaag steegje in waarbij de voetgangers aan de kant worden getoeterd. En op weg naar het vliegveld was een groot kruispunt helemaal geblokkeerd. Daarop reed de taxi een zijstraatje in om via een soort zanderig en bijzonder hobbelig parkeerterrein door te steken naar de hoofdweg, iets wat door vele auto's werd gedaan. Dat was ook geen gezicht, al dat gehobbel in het stof :)
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31351
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Palance » do 19 nov 2009, 18:45

Geweldige foto's! De chaos spettert er wel vanaf, maar dat lijkt me nou de charme van het land.

foto 58: De agent met een mondkapje. Is dat tegen een enge ziekte of gewoon tegen het stof op de weg?
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
tsov
verkeersader
Berichten: 738
Lid geworden op: ma 12 jan 2009, 10:26
Locatie: Amsterdam

Re: [NEP] Nepal

Bericht door tsov » do 19 nov 2009, 19:09

Schitterende foto's! Lijkt me ook een schitterende reis overigens ;)

jelger
expressweg
Berichten: 3341
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45

Re: [NEP] Nepal

Bericht door jelger » do 19 nov 2009, 20:31

.. foetsie! ...
Laatst gewijzigd door jelger op di 09 mar 2021, 9:56, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » do 19 nov 2009, 20:50

@ Palance: die mondkapjes waren vooral tegen de uitlaatgassen. Vooral de oudere vrachtwagens braken enorme wolken zwarte rotzooi uit bij het accelereren. Ook in Kathmandu zelf was de lucht smerig en zag je veel mensen met kapjes lopen, vooral toeristen. Op het vliegveld en zelfs in het vliegtuig werden ook mondkapjes gedragen, maar dat was waarschijnlijk wel voor de nieuwe influenza.

Wanneer was jij in Nepal, Jelger? Die tuktuk-achtige dingen heb ik eigenlijk ook niet gezien. Kan zijn dat ze allemaal vervangen zijn door die Suzuki's.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

jelger
expressweg
Berichten: 3341
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45

Re: [NEP] Nepal

Bericht door jelger » do 19 nov 2009, 20:55

.. foetsie! ...
Laatst gewijzigd door jelger op di 09 mar 2021, 9:57, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » do 19 nov 2009, 21:05

Zelfs op die dia kun je de walm zien op de achtergrond :) . Volgens mij stond in een van onze reisgidsen dat er rond 1996 allemaal nieuwe taxi's zijn geleverd, dus het zou best zo kunnen.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Wesso
2x3 autosnelweg
Berichten: 7759
Lid geworden op: za 16 jul 2005, 1:27
Locatie: Ede

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wesso » za 21 nov 2009, 17:47

Opmerkelijke reis, opmerkelijke foto's!
Al ben ik niet jaloers op je, ik ga liever op vakantie naar een plek met georganiseerde chaos...
Denk aan Bahrein of New York 8-)

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » za 22 jun 2013, 23:23

Afgelopen maart-april was ik weer in Nepal. Paar foto's:
SPOILER: TOON

Nieuwe bushaltes in Kathmandu met een mannetjeshelft en een vrouwtjeshelft:
Afbeelding

Afbeelding

Gridlock in de smalle straatjes van Kath (1/2)
Afbeelding

(2/2)
Afbeelding

Werkzaamheden aan de H2 net ten westen van Kath (1/2)
Afbeelding

(2/2)
Afbeelding

Straatbeeld in Kath (1/3)
Afbeelding

(2/3)
Afbeelding

(3/3)
Afbeelding

Onderweg over de H4
Afbeelding

Brug in de H4 nabij Damauli
Afbeelding

De hoofdweg (H4) Pokhara uit:
Afbeelding

Wegbeeld in het buitengebied van Pokhara (1/2)
Afbeelding

(2/2)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De behoorlijk nieuw ogende hoofdweg tussen Kathmandu en Bhaktapur, genummerd de AH-42 en volgens Google de Arniko Highway geheten (1/2)
Afbeelding

(2/2)
Afbeelding
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 8552
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren

Re: [NEP] Nepal

Bericht door keokiracer » za 22 jun 2013, 23:38

Mooie foto's! :top:

Wel een spoilerverzoekje :bloemetje:
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

nederland24
2x2 autosnelweg
Berichten: 5506
Lid geworden op: vr 04 sep 2009, 19:22
Locatie: Breda

Re: [NEP] Nepal

Bericht door nederland24 » zo 23 jun 2013, 18:28

Zo te zien heb je een rustiger deel van Nepal uitgekozen. Lijkt me trouwens wel een indrukwekkend land met al die hoge bergen.

Attietattie
2x4 autosnelweg
Berichten: 14015
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 15:19
Locatie: Almere

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Attietattie » zo 23 jun 2013, 19:29

Ik heb erg genoten van alle foto's! Thanks.
'De beste verkeersdrempel is vriendelijkheid' - Loesje

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » zo 23 jun 2013, 23:07

Graag gedaan :) Ik heb ook een paar filmpjes, die zal ik ook nog een keertje opladen.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » di 24 sep 2013, 20:59

Het lijkt erop dat de eerste snelweg van Nepal aangelegd gaat worden, een 58 kilometer lange snelweg van Kathmandu naar Hetauda. Deze snelweg verbindt het laaggelegen zuiden van Nepal (en India) met Kathmandu. Het startpunt in Kathmandu ligt op circa 1.300 meter hoogte, het eindpunt in Hetauda op 450 meter. Daartussen ligt een circa 2.500 meter hoog gebergte (heuveltjes voor Nepalese begrippen :mrgreen: ) De snelweg kent enkele tunnels en is een tolweg. De aanleg zou nog dit jaar moeten beginnen.

Link

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » di 24 sep 2013, 21:23

Interessant, maar ik weet zo gauw niet of het land beter wordt van afnemende geïsoleerdheid :|
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » ma 11 nov 2013, 20:14

De aanleg van bovenstaande snelweg is gisteren begonnen. De snelweg moet in december 2016 worden opengesteld. Volgens de website van de concessionair wordt de reistijd met 6 - 7 uur bekort.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » di 12 aug 2014, 15:55

Everest region to be linked by motor road

The government has planned to build a motorable road linking Jiri with Surkhe village located at a distance of a two-hour walk from Lukla, the gateway to the Everest region. Tourism Ministry officials said that the construction of the 100-km road would be started during this fiscal year.

Travel trade entrepreneurs have long been urging the government to build a road linking the Everest region due to the costs and unpredictability of flight services. Trekkers and mountaineers headed for Everest usually fly into Lukla’s Tenzing-Hillary airport where the trail starts. Lukla is situated at an elevation of 2,860 m.
http://www.ekantipur.com/the-kathmandu- ... 66061.html

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » ma 27 apr 2015, 22:10

Dikke scheuren in de weg na de aardbeving van afgelopen weekend:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10166
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Mark » vr 02 sep 2016, 10:08

Japan heeft aangegeven te 157 miljoen dollar financiële steun te geven voor een 2,5 km lange tunnel ten westen van Kathmandu, bij de voorstad Thankot. Het lijkt geen onderdeel van het eerder besproken project in dit topic, de snelweg van Kathmandu naar Hetauda.

http://www.japantimes.co.jp/news/2016/0 ... nel-nepal/

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » vr 02 sep 2016, 17:40

De snelweg naar Hetauda is schijnbaar nooit in aanleg gegaan.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » vr 02 sep 2016, 17:47

Ik neem aan dat die tunnel komt te liggen richting het westen, de Phritviweg. Kan geen kwaad, want die bergrug daar is nu een aardig obstakel op de rand van agglomeratie van Kath.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » za 15 mei 2021, 21:54

Er is nieuws van de eerste autosnelweg van Nepal. Die oorspronkelijk geplande Kathmandu-Kulekhani-Hetauda Tunnel Highway (KKTH) is uiteindelijk niet aangelegd.

Er is een nieuw plan uitgewerkt, de Kathmandu - Terai Expressway. Deze autosnelweg wordt 73 kilometer lang. Terai is de naam van het laagland in het zuiden van Nepal.

Het eindpunt van de snelweg is Nijgadh. Dat is maar een dorpje, maar het blijkt dat hier een mega luchthaven is gepland die een grote hub moet worden in het internationale vliegverkeer: https://en.wikipedia.org/wiki/Nijgadh_I ... al_Airport

Gisteren zijn de contracten gegund voor de bouw van de Kathmandu - Terai Expressway. De aannemers zijn China State Engineering Corporation en Poly Changda.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21746
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Wouter N14 » za 15 mei 2021, 22:18

Nog mazzel dat die niet richting het noorden loopt...
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74184
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [NEP] Nepal

Bericht door Chris » wo 23 aug 2023, 22:20

https://dor.gov.np/home/publication/sta ... snh-2-2-21

Nepal heeft in 2020 een nieuwe wegnummering ingevoerd. Er zijn nu 80 national highways met een totale lengte van 14.913 kilometer.

Open Street Map heeft de nieuwe nummers al, maar Google Maps heeft nog de oude nummering.