[RGB] Guinea-Bissau

Plaats om over de snelwegen buiten Europa te discussiëren. About freeways all over the globe (except Europe)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63239
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

[RGB] Guinea-Bissau

Bericht door Chris » wo 06 dec 2006, 19:57

Guiné-Bissau

Afbeelding

Afbeelding

Guinée-Bissau is een klein land tussen Senegal en Guinea. Het land is iets kleiner dan Nederland, en telt anderhalf miljoen inwoners, waarvan 355.000 in de hoofdstad Bissau wonen. De naam Bissau is achter Guinée toegevoegd, om verwarring met het grotere buurland Guinee te voorkomen.
Het binnenland bestaat uit Savanne, en de kustlijn uit moerassige vlakten. Er liggen een aantal eilanden voor de kust. Guinée-Bissau is één van de armste landen ter wereld, dat komt door de burgeroorlog die er eind jaren 90 woedde.

Het wegennet:
Er is maar één grote doorgaande weg, van de hoofdstad Bissau naar de grens met Guinee, en die is 262 kilometer lang. Verder zijn er een aantal slechte secundaire wegen die slechts af en toe de Senegalese grens oversteken. In Bissau is een korte snelweg naar het vliegveld. Er zijn geen spoorwegen in dit land. De geasfalteerde wegen zijn veilig.

Langs de grens met Senegal zijn gevechten met het leger van Guinée-Bissau en Senegalese rebellen, in dit gebied liggen ook landmijnen. Men wordt afgeraden zich buiten de wegen te begeven.
Laatst gewijzigd door Chris op zo 10 dec 2006, 11:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63239
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [RGB] Guinea-Bissau

Bericht door Chris » vr 17 aug 2018, 21:06

Na 12 jaar valt er wat te melden qua wegennieuws in Guinea-Bissau. Er komt een "autosnelweg" (motorway/autoestrada) tussen de hoofdstad Bissau en Safim, ten noorden van de stad. China gaat dit financieren. Momenteel is deze route al een paar kilometer 2x2 tussen het centrum van Bissau en het vliegveld. Dit is zo te zien de enige 2x2-weg in het land. Zelfs in de hoofdstad Bissau zijn alleen de belangrijkste wegen geasfalteerd, het stratennet is grotendeels onverhard.

http://cfm87.net/china-perspectiva-inic ... sau-safim/

https://steelguru.com/infra/china-finan ... sau/517999