[RG] Guinea

Plaats om over de snelwegen buiten Europa te discussiëren. About freeways all over the globe (except Europe)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 64084
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

[RG] Guinea

Bericht door Chris » wo 06 dec 2006, 22:05

Guinée

Guinée, niet te verwarren met de vroegere naam Frans Guinea of Papua New Guinea, of Guinée-Bissau, is een land in west Afrika. Het land is ruim 6 keer zo groot als Nederland, met 9,4 miljoen inwoners, waarvan er 2 miljoen in de hoofdstad Conakry wonen. In Guinée liggen wat hogere bergen van West Afrika, en hier ontspringen ook 3 grote rivieren; de Gambia, Senegal en Niger. Het land kent een gestage economische groei, al blijft het wel een erg arm land. Het land is één van de meest corrupte landen ter wereld.

Het wegennet:
Er is ruim 1000 kilometer spoorweg, welke niet allemaal op elkaar aangesloten zijn. Ruim 5000 kilometer weg is geasfalteerd. Gezien het bergachtige terrein zijn er weinig wegen.

Wegennummering:
Er schijnt wel een wegennummering te zijn, maar die ben ik nog niet tegengekomen op kaarten, dat geldt voor meerdere landen in de regio.
*Conakry - Kankan - Niantanina, hoofdweg vanaf de kust naar de grens met Mali. 866 km
*Mamou - Kissidougou - Kankan, verbindingsweg in centraal Guinée. 522km
*Coyah - Pamalap, verbindingsweg tussen Conakry en Sierra Leone. 80km
Verder zijn er kleine verbindingen met Guinée-Bissau, Senegal, Liberia en Ivoorkust.

Reisadviezen:
Niet-essentiële reizen naar Guinee worden ontraden. U wordt geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden. Voorts wordt u aangeraden voorzichtig en waakzaam te zijn en vooral na zonsondergang niet te reizen.Reizen in de grensgebieden van Guinee met Liberia en Ivoorkust worden ontraden.

De algemene politieke situatie in Guinee is onzeker. De economische situatie van het land is slecht.

In februari en juni 2006 zijn vanwege de slechte omstandigheden algemene stakingen gehouden. Studentendemonstraties tijdens de stakingen in juni 2006 zijn met veel geweld onderdrukt, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Geadviseerd wordt demonstraties en samenscholingen te mijden.

U kunt worden geconfronteerd met controleposten van allerlei aard. Aangeraden wordt voorzichtig te zijn en vooral na zonsondergang niet te reizen.

De grote armoede in Guinee werkt criminaliteit in de hand. Gewapende overvallen komen voor.

In de grensgebieden van Guinee met Ivoorkust kunnen activiteiten van gewapende milities voorkomen. Ook is het niet uit te sluiten dat gewapende milities in het grensgebied met Liberia voorkomen.

Om deze redenen wordt het ten zeerste afgeraden zich in de grensgebieden met deze landen te begeven.
Laatst gewijzigd door Chris op zo 10 dec 2006, 11:55, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 64084
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [RG] Guinea

Bericht door Chris » wo 03 mar 2021, 18:29

Ik heb gepoogd een officiële lijst met wegen te vinden, maar tot nu toe niet gevonden.

In 2003 zou de wegnummering per decreet D/2003/016/PRG/SGG zijn vastgesteld, die term geeft meerdere resultaten van het wegenfonds en het statistiekenbureau, maar niet de tekst zelf.

Op deze kaart staat wegnummering en toestand van de wegen. De zwarte routes zijn geasfalteerd en in goede conditie, de zwart gestippelde routes zijn geasfalteerd en in slechte conditie (status april 2017).

Afbeelding

De bron van de kaart: https://pndesguinee.org/images/document ... -85-km.pdf

Google Maps heeft de N1 en N2 overigens omgedraaid tussen Mamou en N'Zérékoré. De zuidelijke route is korter en volledig verhard maar de noordelijke doet ook Kankan aan, de derde stad van Guinea. Op de noordelijke route is in 2016 een 130 kilometer lang deel tussen Beyla en N'Zérékoré geasfalteerd.

De Duitse Wikipedia heeft een lijst van de N1 t/m N33, maar op bovenstaande kaart gaat de nummering nog verder door tot N41.