[LB] Liberia

Plaats om over de snelwegen buiten Europa te discussiëren. About freeways all over the globe (except Europe)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63301
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

[LB] Liberia

Bericht door Chris » do 07 dec 2006, 11:37

Liberia Afbeelding

Afbeelding

Liberia is een vrij klein land aan de Peperkust in West Afrika. Het land is bijna 3 keer zo groot als Nederland en telt 3,2 miljoen inwoners, waarvan er 572.000 in de hoofdstad Monrovia leven. De officieële taal is Engels. Recent woedde er in het land 2 burgeroorlogen, waarbij honderdduizenden zijn omgekomen, en de economie is verwoest. Het landschap is heuvelachtig tot lage bergen in het noordoosten. Liberia heeft de grootste bevolkingsgroei ter wereld, van 4, 91%.

Het wegennet:
Er is 490 kilometer spoorweg, maar zijn in onbruik geraakt door de burgeroorlogen, en 60km spoorrails is geexporteerd als afval. Het wegennet is in zeer slechte toestand door frequente hevige regenval, en gebrek aan onderhoud. Nog geen 1000 kilometer weg is geasfalteerd.
Eigenlijk zijn er maar 3 doorgaande wegen:
*Monrovia - Bomi Hills 70km
*Monrovia - Gahnpa 238km
*Monrovia - Buchanan 87km

Reisadviezen:
De 14-jaar durende burgeroorlog in Liberia is ten einde. De strijdende partijen en gewapende bendes zijn onder toezicht van de Verenigde Naties (VN) officieel ontwapend. Het is echter niet duidelijk of hiermee daadwerkelijk alle wapens zijn ingeleverd. De huidige rust is nog fragiel.

Reizigers dienen te beseffen dat vrijwel alle primaire voorzieningen (elektriciteit, schoon leidingwater, een enigszins acceptabel wegennet) afwezig zijn in Liberia. Enkele hotels/restaurants in de hoofdstad Monrovia beschikken wel over voortdurende stroomvoorziening door gebruikmaking van generatoren.
Reizigers kunnen het slachtoffer worden van gewelddadige overvallen.

Indien niet strikt noodzakelijk wordt ontraden naar de grensregio's met de buurlanden - en dan met name Ivoorkust - te reizen.

In geheel Liberia dient u de nodige voorzichtigheid te betrachten, met name buiten de hoofdstad Monrovia.
Laatst gewijzigd door Chris op zo 10 dec 2006, 11:57, 1 keer totaal gewijzigd.

roebftb
stadsweg
Berichten: 284
Lid geworden op: vr 11 sep 2009, 23:00

Re: [LB] Liberia

Bericht door roebftb » wo 04 nov 2009, 10:34

In begin 2000's is de weg tussen Buchanan en Greenville van stofweggetje geupgrade naar een 4-baan snelweg, naar verluid. Dit met medewerking van een Nederlandse 'zakenman', ene Guus van Kouwenhoven die er zijn illegale houthandeltje had en het wel handig vond om dag én nacht hout naar de haven te vervoeren. Buchanan werd omschreven als 'private city' van Mr Gus.

Als iemand hiervan foto's weet te vinden, dat lijkt me wel leuk om te zien. Ik heb zelf nog niets gevonden behalve wat baggerwegen.