[AUS] New South Wales (Sydney)

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 19007
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Wouter N14 » za 31 okt 2020, 11:20

Pino schreef:
za 31 okt 2020, 9:00
Ben wel onder de indruk van de lichteffecten en de wandschilderingen om de monotonie te doorbreken. Is dat elders ook al gezien?
Niet op deze manier, maar die Noorse tunnel van 24 km heeft ook om de zoveel kilometer een meer open ruimte die blauw-rood verlicht is ter afleiding.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63267
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Chris » za 31 okt 2020, 11:26

De meeste langere tunnels van Noorwegen die de laatste 20 jaar aangelegd zijn hebben kleuren om de monotonie te onderbreken. In Zweden doet men dit ook, en dus ook in Australië. Volgens mij heeft WestConnex ook wat kleuren?

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63267
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Chris » ma 09 nov 2020, 19:57

Nog een groot snelwegproject is in Sydney aanstaande, de 'Sydney Gateway'. Deze verbindt de WestConnex met de luchthaven van Sydney. VINCI heeft dit contract van A$ 1,5 miljard gegund gekregen. De uitvoering is gepland voor de periode 2021-2024.

Afbeelding

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17238
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Pino » ma 23 nov 2020, 13:21

Pino schreef:
ma 10 aug 2020, 22:27
Chris schreef:
ma 10 aug 2020, 21:34
Daarna ontbreekt dan alleen nog de bypass van Coffs Harbour.
Vergeet de bypass van Hexham niet. https://www.portstephensexaminer.com.au ... ears-away/
In oktober is een aangepast ontwerp van de bypass van Hexham en Heatherbrae uitgebracht. Hier moet een 15 kilometer Pacific Highway dat weliswaar 2x2 is maar nog door bebouwde kommen loopt en rotondes/stoplichten kent worden gebypassed door een compleet nieuwe 2x2 snelweg. Dit gat in de Pacific Highway upgrade is lang blijven liggen door de combinatie van wat verstedelijkt gebied en de rivier de Hunter, met bijbehorende natuur/floodplains-discussie. De rivier moet de ruimte krijgen, maar het doorgaand verkeer mag er niet door geraakt worden. Tegelijkertijd heb je het idee dat prioriteiten elders lagen: dit ontwerp is een aanpassing van een ontwerp dat in 2016 tot stand kwam, met op het oog relatief beperkte aanpassingen die kwamen uit input die ze hebben ontvangen vanuit de regio. Daar doe je normaal gesproken geen vier jaar over. En dat plan uit 2016 was al een verbetering van eerdere plannen uit 2008-2010, die de prullenbak in waren gegaan omdat ze niet voldeden aan nadien ontstane ideeën over je hoe ruimte moet geven aan rivieren.

Idee is dat dit plan in 2021 definitief gemaakt wordt, waarna meer duidelijk zal worden over de bouwtijd.

https://www.rms.nsw.gov.au/projects/01d ... t-2020.pdf

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63267
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Chris » do 10 dec 2020, 20:11

De federale regering hoeft groen licht gegeven voor de bouw van de 14 kilometer lange bypass van Coffs Harbour, de enige grote resterende bebouwde kom op de Pacific Highway tussen Sydney en Brisbane.

https://www.rms.nsw.gov.au/about/news-e ... onomy.html

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17238
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Pino » di 15 dec 2020, 20:43

Kleine reportage over 23 jaar Taree bypass. Taree is een van de regionale centra aan de Pacific Highway en was zo ongeveer de eerste waar de bypass gereed kwam. De lokale middenstand was als de dood, maar nu de rekening wordt opgemaakt, kijkt men positief terug. https://www.nbnnews.com.au/2020/12/15/2 ... s-bypassed

De discussie is in zoverre actueel omdat elders langs de Pacific Highway, op nieuwere stukken verder naar het noorden, nog steeds grote angst bestaat voor de lokale middenstand. En die beweegt bijvoorbeeld ook het beleid van diensten die langs de route beschikbaar mogen zijn. Iedere 100 kilometer mag er een bemande verzorgingsplaats zijn, niet meer. Afgesproken is dat lokale overheden geen vergunningen zullen afgeven voor Autohof-achtige bouwprojecten. “Out-of-town developments” zijn onwenselijk; verkeer moet naar de centra van de steden langs de route worden getrokken (bron).

Ik denk dat het een zinloos beleid is, een vorm van zachte landing voor wat middenstand die wél afhankelijk is van de Highway op zijn best. Laat de steden in de tussentijd zichzelf opnieuw uitvinden met hun middenstand. En help die pomphouder of dat wegrestaurant juist een beetje verder door de ruimte te geven op een terrein naast de nieuwe bypass. Verhoog je ook het serviceniveau langs de snelweg een beetje, want iedere 100 kilometer één Motorway Service Area is wel heel karig.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63267
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Chris » di 15 dec 2020, 21:37

Ergens afgelopen weekend is dus het laatste 2x2 deel van de Pacific Highway geopend, tussen Devils Pulpit en Woodburn, dat is ruim 50 kilometer ten noorden van Grafton. Hiermee is Melbourne - Sydney - Brisbane volledig 2x2 maar nog niet volledig free-flow (Hexham en Coffs Harbour zoals hiervoor besproken). Toch is het wel een revolutionaire verbetering, de upgrade van de Pacific Highway begon al in 1993 maar het is vooral de laatste 5-7 jaar dat er echt grote trajecten zijn opengesteld. Dat is toch wel te danken aan voormalig premier Tony Abbott (2013-2015) die zichzelf de 'roads prime minister' noemde en veel projecten in gang heeft gezet, het ging om vele miljarden dollars. Daar zien we nu de oplevering van.

Voor wat betreft die gebypasste dorpen met services voor doorgaand verkeer: ik denk dat veel automobilisten dit toch zullen overslaan als je 5 of 10 kilometer van de Pacific Highway af moet. Een regionaal centrum als Grafton wordt toch op aardige afstand gebypasst, maar ook andere dorpen zoals Urunga, Nambucca Heads, Macksville en Kempsey.

Het genoemde Taree is nog één van de wat grotere plaatsen op de route, dat heeft op zichzelf wel een verzorgingsgebied om de middenstand te behouden zonder afhankelijk te zijn van passanten. Wat in kleinere dorpen vaak speelt is dat truck stops en wegrestaurants één van de weinige niet-agrarische werkgelegenheid in zulke plaatsen is.

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17238
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Pino » di 15 dec 2020, 23:12

^^ Je kunt vermoedelijk wel iets van een schifting tussen plaatsen aanbrengen. De regionale centra zullen die functie blijven vervullen voor hun regio en dat zal middenstand als supermarkten, electronicawinkels en zaken die daar omheen hangen (inclusief horeca en tankstations) wel in stand houden. Afhankelijkheid van doorgaand verkeer was relatief klein. Taree is er daar één van; denk verder aan Kempsey, Grafton en Coffs Harbour.

Verder heb je aan de noordkust van NSW nog best wel wat plaatsen die eerder draaien op toerisme. Nambucca Heads ien Urunga behoren daartoe. De oude Highway ging hier feitelijk ook al langs, dus dat zijn ook geen plaatsen om je druk over te maken. De aanwezigheid van “toeristische middenstand” maakt het ook ideale leuke stops weg van de snelweg, waarbij de 5km afstand van de snelweg te behappen is voor wie er wel een uurtje voor over heeft. Opvallend is trouwens wel dat je aan het randje van Nambucca Heads, aan de oude highway, ooit een strip had met motels en andere voorzieningen. Die is echter al veel langer weg dan dat de Pacific Highway daar weg is. Gevolg van het feit dat de rijtijden zoveel korter zijn geworden en “halverwege Sydney en Brisbane” niet langer een heel logische stopplaats is.

Wat meer in de twijfelzone zitten plaatsen die noch regionaal centrum zijn noch toeristisch centrum. De kleinste plaatsen daarvan hebben maar weinig niet-agrarische werkgelegenheid. In veel daarvan praat je niet over meer dan één tankstation of roadhouse. Impact van sluiting daarvan is wellicht ook beperkt. Zijn ze wat groter, met meer middenstand, dan kan wat toevallige aanloop vanaf de doorgaande weg hen nét in de vaart der volkeren hebben gehouden. Een voorbeeld dat pas op Aussiehighways langs kwam is Ulmarra. Een plaatsje dat op zichzelf nog aardig genoeg kan zijn om op “bruine borden” te staan en zo wat bezoek op te pikken, maar dat het er ook mee moet doen dat het ongunstig ligt ten opzichte van het nieuwe tracé van de A1. Het zou naïef zijn te denken dat je zo’n plaats helpt door nabij de A1 (afrit Tyndale) de bouw van een truck stop te verbieden...

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17238
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [AUS] New South Wales (Sydney)

Bericht door Pino » do 17 dec 2020, 9:03

Chris schreef:
di 15 dec 2020, 21:37
Toch is het wel een revolutionaire verbetering, de upgrade van de Pacific Highway begon al in 1993 maar het is vooral de laatste 5-7 jaar dat er echt grote trajecten zijn opengesteld.
Hier nog een kleine reportage over/terugblik op het project, inclusief wat aardige beelden van de route.

https://www.nbnnews.com.au/2020/12/13/f ... -complete/

Op de bypass van Coffs Harbour is trouwens deze week al meteen de eerste spade de grond in gegaan. Verwachte oplevering eind 2024 of begin 2025.