[R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Actuele grote projecten

Moderator: Moderatoren

Rein
2x3 autosnelweg
Berichten: 7655
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Rein » ma 04 jun 2012, 14:01

^^ Maar dat 'slechts' 20% van het vrachtverkeer een bestemming of herkomst heeft in de Antwerpse Haven (volgens een enigszins discutabel* onderzoek van 13 jaar geleden!) is iets echt totaal anders dan de suggestie dat 80% van al het verkeer op de Antwerpse Ring geen bestemming heeft in Antwerpen of in haar haven zoals Radster stelde. Zie Chris' zijn betoog (over de agglomeratie).

Nog iets anders: als ik zo de kaarten bekijk lijkt het stukje groen waar Radster op uit kijkt uitsluitend nog groen te zijn juist omdat er een nieuwe snelweg is gepland. Uitsluitend het potentiële tracé van de nieuw A102 vormt nu een groene zone. Waren er nooit plannen voor de A102 geweest, dan geef ik je op een briefje dat dat stukje gras allang was volgeplempt met woningen, kantoorgebouwen of fabrieken. Alsof dat geen overlast zou geven in Radsters rustige buurtje.

* als ik het goed begrijp zijn de kwalitatieve cijfers voornamelijk tot stand gekomen door op 1 (zomer)dag in 1999 naar camerabeelden te kijken en hieruit af te leiden waar het vrachtverkeer vandaan kwam en heen ging en uit welk land de vrachtwagen kwam. Personenverkeer is hier al helemaal buiten gelaten.

Radster
zandpaadje
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 01 jun 2012, 19:11

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Radster » ma 04 jun 2012, 14:43

Correctie het gedeelte achter Radsters woningetje staat ingepland als recreatie zone + overstromingsgebied. Deze zone was inderdaad ooit een reservatie strook geweest deze is in de jaren 60 zonder enige inspraak zo ingevuld. Ondertussen is er een Bpa wijziging gebeurd waardoor deze zone nu ingevuld staat als recreatie gebied alsook overstromingsgebied ten gevolgen van de overstroming jaren 90' kwadevelden en rietschoorvelden. Ik durf ervoor wedden als men nu opnieuw een onderzoek uitvoerd naar het vrachtvervoer op de antwerpse ring men nog steeds dezelfde conclusie gaat trekken. Behalven dan dat het vrachtvervoer in ruime maten is gestegen. Maar volgens mij was de michiel de swaenstraat er voor de invoering van de reservatie strook, de reservatie strook is er overigens gekomen omdat enkele burgermeesters van omringende gemeenten deze A102 niet in hun velden wilden hebben. Inderdaad er is ooit een gedeelte van de groene strook bebouwd geweest met overstromingen tot gevolg. Moerasgebied blijft moerasgebied.
Hier misschien nog een intressant artikel voor de boekenwormen onder jullie http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/81/2 ... zOTAz.html geeft jullie een zicht op de fijnstof, stikstof en geluidsproblematiek op de antwerpseringweg.

Radster
zandpaadje
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 01 jun 2012, 19:11

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Radster » ma 04 jun 2012, 15:15

Maar als het dan toch zo simpel is en dat het groen maar moet verdwijnen omdat dit zo is afgesproken decenia geleden, hoe komt het dan dat de hedwigepolder nog steeds niet overstroomd is. Dat is toch ook maar een beetje groen dat moet verdwijnen en een paar huisjes die in de weg staan????

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9244
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door vynkce » ma 04 jun 2012, 15:29

De discussie over de Hedwigepolder kan in onderstaand topic worden gevoerd:

http://www.wegenforum.nl/viewtopic.php? ... &start=390

Peter2
dorpsstraat
Berichten: 117
Lid geworden op: vr 07 okt 2011, 22:11
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Peter2 » ma 04 jun 2012, 18:17

Toch even een linkje naar de MER richtlijnen hier tussen smijten. De 8 alternatieven die momenteel worden onderzocht:

Afbeelding

Hopelijk blijven de politieke partijen in dit dossier bij hun afspraken, zodat ze ooit kunnen beginnen bouwen. Voor één regeringspartij vrees ik een beetje dat ze zich weer niet aan hun eigen akkoorden zullen houden en ook dit dossier zullen proberen te saboteren (hint: Lange Wapper, echtscheidingstaks, Uplace,...)

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door tovm74 » ma 04 jun 2012, 18:51

^^ Het ziet rood en het wijzigt zijn mening sneller dan zijn schaduw ...
Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

denne007
autoweg
Berichten: 1357
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door denne007 » vr 08 jun 2012, 20:53

- Centrale tunnel: vergeet het maar. Je zit met de premetro en de ondergrondse lijnen die Antwerpen-Centraal passeren dus je zou al behoorlijk diep moeten boren en het zou denk ik de duurste oplossing worden.
- Zuidelijke groten ring: veel bebouwing, stukken van het trace die geschrapt zijn uit het gewestplan, veel protest dus weinig waarschijnlijk. Eventueel denken aan een opwaardering van de N16 tussen E17 en A12?
- Extra kruising thv Kennedytunnel: Neemt wel de druk op de kennedytunnel weg maar niet de druk op de gehele ring. Niet echt een goede oplossing dus.
- Meccano: Nog een extra knooppunt tussen Kruibeke en het knooppunt aan de kennedytunnel, dus extra weefbewegingen en dus extra kans op files en vertragingen daar.
- sluiting noordelijke ring: Ja graag, liefst in combinatie met de A102, verbod op vrachtwagens in de Kennedytunnel (bussen wel toegestaan) en een verlaging van de tol in de LHT.
- Oosterweel & Oosterweel-noord: Ik hoor het mezelf niet graag zeggen maar heb er weinig vertrouwen in dat het er komt.

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9244
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door vynkce » vr 22 jun 2012, 9:32

Het Nieuwsblad 22-06-2012 schreef:Groen maakt speerpunt van overkapping van Ring

ANTWERPEN - De Antwerpse groenen maken van de overkapping van de Antwerpse ring hét speerpunt van de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Volgens Groen-lijsttrekster Meyrem Almaci worden de gesprekken over de overkapping van de Ring te vaak afgedaan als een ‘luxedebat’. ‘Terwijl het wel degelijk noodzakelijk is voor de toekomst van de stad: zowel om ademruimte te creëren als om de gezondheid van haar inwoners te vrijwaren.’

Dieselauto’s
Huisarts Dirk Avonts, die tiende staat op de Groen-lijst valt vooral de dieselauto’s aan. ‘De wereldgezondheidsorganisatie maakte deze maand bekend hoe groot het effect van diesel is op allerlei kankervormen. Dat rapport sloeg in als een bom en zou voor een belangrijk kantelmoment kunnen zorgen.’
Volgens Avonts is het onverantwoord om de Ring zo dicht te laten aansluiten bij woonwijken, scholen en ziekenhuizen. ‘Naast allerlei gezondheidskwalen zorgt het verkeer ook voor enorme geluidsoverlast, waar veel mensen moeilijk mee om kunnen.’ Volgens Groen is het ‘meccano-tracé’ de enige aanvaardbare oplossing, maar wordt die door de andere partijen bewust niet onderzocht.
‘Dat getuigt van een enorme arrogantie’, zegt Meyrem Almaci.

Tegen BAM-tracé
‘De Antwerpenaar heeft zich duidelijk tegen het BAM-tracé gekant in het referendum van 2009. Toch laat het stadsbestuur enkel scenario's onderzoeken die het BAM-tracé overeind houden.’
Volgens Almaci klampen de ‘BAM-partijen’ (CD&V, N-VA en SP.A) zich krampachtig vast aan een Vlaams compromis.
‘In het belang van Antwerpen moet de huidige tripartite worden doorbroken’, vindt Meyrem Almaci.
‘Deze coalitie doet er alles aan om het evenwicht in de Vlaamse regering te bewaren en daardoor doet ze niet wat best is voor de Antwerpenaar.’

Gebruikersavatar
Palance
4x4 autosnelweg
Berichten: 27133
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Palance » vr 22 jun 2012, 10:01

Ik zag het gisterenavond staan op VRT-Teletekst. Ik heb toch wel even heel hard moeten lachen. :hahaHAHA:
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9244
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door vynkce » vr 22 jun 2012, 10:15

Inderdaad... Wat zou zo een overkapping eigenlijk kosten? Heeft daar iemand een idee van of zijn er ergens referentiecijfers te vinden?

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 7999
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door keokiracer » vr 22 jun 2012, 10:30

^^
De Standaard schreef:Partijvoorzitter Wouter Van Besien gaf toe dat de kostprijs van zo'n overkapping nauwelijks in te schatten is, maar wees op terugverdieneffecten: 'Je kan een deel inzetten voor projectontwikkeling. Bovendien moet je gezondheidswinst - en dus minder gezondheidszorguitgaven - en andere niet-economische winst meerekenen.'
Ze hebben dus nog geen flauw idee hoeveel dat het gaat kosten...

Verder hebben ze al een planning uitgedacht:
De Standaard schreef:Concreet pleit Groen er onder meer voor om de Liefkenshoektunnel tolvrij te maken en de snelheid op de Ring te verlagen tot 90 of zelfs 80 km per uur.

De partij wil voorts de huidige plannen overboord gooien en vervangen door het Meccano-tracé dat (vracht)verkeer van de stad moet weghouden. Met de aanleg daarvan kan in 2018 gestart worden volgens Groen, maar al in 2013 kunnen delen van de ring in bijvoorbeeld Borgerhout of Berchem worden overkapt.

Vanaf 2020 volgt dan de overkapping van de rest van de ring, stelt Groen voor.
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

Gebruikersavatar
Palance
4x4 autosnelweg
Berichten: 27133
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Palance » vr 22 jun 2012, 10:50

De Liefkenshoek tolvrij maken is natuurlijk wel een goed idee ;)
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8609
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Alfa » vr 22 jun 2012, 14:49

keokiracer schreef: Ze hebben dus nog geen flauw idee hoeveel dat het gaat kosten...
Waarom zou je een waanbeeld van Groen ook serieus onderzoeken? Als er iemand is die dat moet doen is het Groen zelf. Het is immers hún voorstel. Als ze niet weten hoe het er zal uitzien en hoeveel het zal kosten moeten we dit soort plannen in de categorie thuisbrengen waar ze thuishoren: dagdromen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59842
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Chris » vr 22 jun 2012, 15:06

De ervaring leert dat het overkappen van snelwegen niet heel veel stedelijke meerwaarde oplevert. In Parijs zijn behoorlijk wat snelwegen overkapt, maar meestal komt het er op neer dat er tennisbanen of voetbalvelden op aangelegd worden. Voor het geluid scheelt het wel, maar de R1 ligt al verdiept en er staat niet veel bebouwing direct langs de snelweg. Er staan wel flats langs, maar daar zit nog een groenstrook tussen. De meeste flats staan toch nog wel 100 meter van de R1. In Antwerpen lijkt me qua geluid de spoorlijnen dwars door bebouwd gebied veel urgenter, maar daar zal je Groen waarschijnlijk niet zo snel over horen. Er zijn een boel spoorviaducten op amper 20 meter van bebouwing staan.

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8609
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Alfa » vr 22 jun 2012, 16:06

Het gaat Groen ook niet zo zeer over geluid maar over fijnstof. De aanleg van de R1 zo dicht bij de stad kan inderdaad een historische fout genoemd worden. Maar het is te laat om dat nog recht te zetten. Voorstellen om het geheel te overkappen zijn gewoon onrealistisch.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59842
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Chris » vr 22 jun 2012, 17:20

Fijnstof is een modewoord zonder inhoud. Het aandeel wegverkeer op de fijnstofconcentraties is veel kleiner dan bijvoorbeeld stikstofdioxide. Hoe dan ook, in Nederland worden de grenswaarden hiervan bij geen enkele autosnelweg overschreden, in België zal dat wel niet heel anders zijn. Het is typisch paniekvoetbal terwijl de lucht nu schoner is dan toen er nog geen auto's en vrachtwagens waren.

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Groningen » vr 22 jun 2012, 17:23

^^ Het is net zoiets als met het woord 'duurzaam': noem dat woord en de meeste mensen stoppen met nadenken.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8276
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Ds79m » vr 22 jun 2012, 18:38

^^ Misschien moet men een Duurzaam Veilige ring om Antwerpen bouwen. Met minder rijstroken, maar een betere Benutting, door een Variabele maximumsnelheid, waardoor de Verstokte Automobilist ook inziet dat Langzaam Rijden Sneller Gaat. In combinatie met een Slimme kilometerheffing, waarbij de Gebruiker Betaalt, moet de hoeveelheid Fijnstof dan wel afnemen. Samen, kunnen wij iets doen voor de Wereld van Morgen van onze Kinderen!

Zo, dat was weer even het demagogische hoogtepuntje van de dag.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter
Berichten: 37020
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Vinny » za 23 jun 2012, 13:13

Ouders, geef uw kinderen liefde, geen auto... :dyn_hyp:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8609
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Alfa » za 23 jun 2012, 15:07

Dat is wat de VMM erover zegt:
Fijn stof (PM10)

Fijn stof zijn allerlei zwevende deeltjes die in de lucht rondzweven. De deeltjes zijn zo klein, dat onze neus, keel en mond ze niet kunnen verhinderen tot diep in onze longen door te dringen.
Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Het fijn stof komt vooral transport (dieselmotoren stoten bijzonder veel fijn stof uit), de landbouw en verwarming (open haard, barbecue, kookvuur) en sigarettenrook. De industrie in mindere mate omdat zij zeer goede filters gebruiken.

Fijn stof is een van de meest schadelijke vormen van luchtverontreiniging. Fijn stof kan leiden tot hart- en longziekten, bronchitis en astma. Volgens schattingen is het fijne stof jaarlijks goed voor 13.000 Belgen die vroegtijdig overlijden.
De Europese norm van 50 microgram/m3 (geel/oranje/rood op onderstaande kaartjes) wordt in België te vaak overschreden (maximaal 35 keer per jaar).

Bij hoge concentraties is het aangeraden geen zware inspanningen te doen voor uw eigen gezondheid en zoveel mogelijk de auto niet te gebruiken om de concentraties niet nog hoger te laten worden.
Hoge waarden van fijn stof die lang blijven duren zijn meestal het gevolg van geen wind waardoor er geen 'propere' lucht wordt aangevoerd.
Het is echter zo dat zelfs bij niet overtreding van de normen, het fijn stof binnendringt tot diep in de longen en toch gezondheidsproblemen op termijn kan veroorzaken.

Afbeelding

VMM
Dit een modeverschijnsel noemen is dus overdreven. De schadelijke effecten ervan zijn aangetoond. Bovendien rijden er in België meer diesenauto's rond dan in Nederland waardoor het probleem hier groter is.

Maar nogmaals: het voorstel van Groen is gewoon onrealistisch. Hoewel het stedenbouwkundig gezien wel een verbetering zou zijn. Want naast de verloren ruimte vormt de R1 ook een enorme barrière. Maar de kosten-batenbalans is negatief om daarin zo veel geld te investeren, zeker met de onzekere toekomst.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 59842
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Chris » za 23 jun 2012, 15:33

Ik ontken de schadelijkheid van fijnstof ook niet, maar er wordt vaak net gedaan alsof langs drukke wegen de grenswaarden grootschalig overschreden wordt, terwijl dat niet zo is. In het artikel wordt ook een belangrijke component niet genoemd; zeezout. In Nederland is dit 3 µg/m³ in het oosten tot 7 - 8 µg/m³ in het westen en is dus significant, in veel gevallen zelfs significanter dan de verkeersbijdrage. Ook de landbouw moet niet onderschat worden, in gebieden met intensieve landbouw, ver van steden en drukke wegen worden vaak hogere waarden gemeten dan langs autosnelwegen. De Peel in Nederland is daar een voorbeeld van, of grootschaliger, de San Joaquin Valley in California, een landbouwgebied waar hogere waarden fijnstof worden gemeten dan in smoggy Los Angeles met zijn miljoenen auto's.

Fijnstof is net zoals zure regen een modewoord dat niet zo relevant meer is omdat er geen grootschalige structurele overschrijdingen van de grenswaarden meer worden waargenomen. Bovendien zijn grote overschrijdingen niet het gevolg van uitstoot, maar van weersomstandigheden. Daarom helpt een lagere maximumsnelheid ook niet om de luchtkwaliteit ten tijde van smog te verbeteren, de overschrijding van de waarden is dan veel groter dan de bijdrage van het wegverkeer bij 120 km/h.

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9244
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door vynkce » zo 24 jun 2012, 13:37

Gazet van Antwerpen 24-06-2012 schreef:Sp.a: "Eerst verbindingswegen, dan Oosterweelverbinding"

OOSTERWEEL Bij het uitvoeren van het Masterplan 2020 voor de Antwerpse mobiliteit zullen eerst de twee oostelijke tangenten -de A102 en de R11bis- moeten worden aangelegd. Dat heeft Antwerps schepen voor Openbare Werken Guy Lauwers (sp.a) gezegd in het programma 'Wakker op Zondag' op de Antwerpse regionale televisiezender ATV.
Lauwers verklaarde dat zijn partij het akkoord binnen de Vlaamse regering over de Oosterweelverbinding wil blijven steunen, maar dat onder meer het neerhalen van het viaduct aan het Sportpaleis onmogelijk kan gebeuren voor de oostelijke verbindingswegen voltooid zijn.
"Bij de start van een werf moet je je afvragen: wat doe je eerst?", legt Lauwers uit. "Als we eerst het viaduct aan het Sportpaleis neerhalen, staat door die werkzaamheden heel Europa stil."
Lauwers deed zijn uitspraken in een debat met vertegenwoordigers van N-VA, Open Vld, Groen en Vlaams Belang en met Manu Claeys van actiegroep stRaten-generaal.
"Sp.a maakt hier een enorme bocht", reageerden Jan Penris (Vlaams Belang) en Wouter Van Besien (Groen) zondag verbaasd. "Maar ik juich het wel toe", aldus Penris. Tot nu toe was er in de plannen van de Vlaamse regering pas sprake van een ondertunnelde R11 en A102 na voltooiing van de Oosterweelverbinding.
Alle aanwezige partijen leken het er zondag echter over eens dat een ontwarring van de Antwerpse verkeersknoop best start met het uit de stad wegleiden van het doorgaand verkeer. Over hoe de tangenten precies moeten worden gerealiseerd, bestaat wel nog onenigheid.

sirdanilot
2x2 autosnelweg
Berichten: 5457
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 21:42
Locatie: Leiden

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door sirdanilot » zo 24 jun 2012, 17:31

Toch zou ik mijn kinderen liever in een rustig landbouwgebied laten opgroeien dan in Overschie vlak langs de A13. Het gaat er namelijk ook maar net om wát voor al dan niet schadelijke troep er in dat fijnstof zit. Piepkleine zeezoutkorreltjes (die zorgen voor de heerlijk zilte en frisse lucht in Zeeland) lijken me minder schadelijk dan halfverbrande roetdeeltjes uit een Poolse vrachtwagen.

Groningen
expressweg
Berichten: 3784
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 13:22
Locatie: Zwolle

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Groningen » zo 24 jun 2012, 17:38

^^ Waarom Poolse vrachtwagen? Dat zijn over het algemeen echt geen oude vrachtwagens meer.

denne007
autoweg
Berichten: 1357
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door denne007 » zo 24 jun 2012, 22:59

voor de geinteresseerden. De groenzone tussen de R1 en de singel in berchem staat te koop:

http://www.patrimoniumdiensten.be/inter ... leiMAP.pdf
http://www.patrimoniumdiensten.be/inter ... oflei.html

Jan Leirs
polderweggetje
Berichten: 45
Lid geworden op: do 22 sep 2011, 2:33
Locatie: Antwerpen (Merksem)

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door Jan Leirs » ma 25 jun 2012, 7:52

Helaas, uiterste datum om een bod te doen is een klein jaar verstreken. ;)
Posts op dit forum bevatten uitsluitend persoonlijke meningen.

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9244
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door vynkce » ma 25 jun 2012, 9:35

De Standaard 25-06-2012 schreef:Grote middelen nodig na nieuwe ‘bocht SP.A'

Afbeelding

Afbeelding

BRUSSEL - SP.A, N-VA en CD&V haastten zich gisteren om een Oosterweelbommetje te ontmijnen. Na Uplace en de fikse ruzie over onderwijs kon dat er echt niet meer bij in de Vlaamse regering.
‘Ik ben zeer verheugd over deze duidelijke bocht van de SP.A.' Groen-voorzitter Wouter Van Besien kon de bal makkelijk binnenkoppen na een flater in de verdediging van de Antwerpse SP.A-schepen Guy Lauwers. In een debat over de Oosterweelverbinding, op de Antwerpse zender ATV, liet Lauwers zich ontvallen dat het onlogisch zou zijn om aan de Oosterweelverbinding te beginnen als niet eerst de tangenten, de verbindingswegen in de oost- en de zuidrand van de stad, klaar zijn.
‘Als we eerst het viaduct aan het Sportpaleis neerhalen, zonder die tangenten, dan staat heel Europa stil', zei Lauwers opgewonden. Ook Manu Claeys van de actiegroep Straten-generaal zag de kans en deed er meteen zijn voordeel mee. ‘Dit is duidelijk een nieuw politiek feit', stelde hij vergenoegd vast.
Want binnen de Vlaamse regering loopt de Oosterweelplanning inderdaad heel anders. De plannen voor de Oosterweelverbinding, met een derde Scheldekruising, zijn namelijk al veel verder gevorderd dan die voor de tangenten op de R11 en langs de A102. Oorspronkelijk was het zelfs de bedoeling dat de tangent langs de A102 er pas zou komen als alle andere maatregelen, Oosterweelverbinding incluis, al afgewerkt waren.
Geen wonder dus dat er op het Vlaamse dashboard meteen een paar controlelampjes gingen knipperen. Na alle heisa van de afgelopen weken over fout geadresseerd mailverkeer, de omstreden Uplace-beslissing en nu ook de open ruzie over onderwijs, kan de Vlaamse regering een extra rel, over het explosieve Oosterweel dan nog, missen als kiespijn. In een kort telefonisch overleg tussen de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) werd Janssens gevraagd de zaak in de kiem te smoren.

Onvoorzichtig
‘Guy Lauwers is wat onvoorzichtig geweest in zijn uitspraken', erkende Janssens. ‘Maar laten we dit vooral niet belangrijker maken dan het is. Hij heeft ook – terecht – gezegd dat wij achter de afspraken blijven staan die de stad gemaakt heeft met de Vlaamse regering. Wij nemen geen nieuwe standpunten in, wij gaan ons niet desolidariseren.'
Lang niet alle SP.A-kiezers zijn te vinden voor de Oosterweelplannen waar Janssens, net als zijn Antwerpse rivaal Bart De Wever (N-VA), een van de architecten van is. Ondanks de stijgende verkiezingskoorts laat hij zich niet van het akkoord afbrengen.
Opvallend is dat zelfs bij de N-VA naderhand geen onvertogen woord viel over de uitspraken van Lauwers. ‘Hij heeft gewoon het belang van de “bretellen” verdedigd. Zowel de Oosterweelverbinding als die bretellen staan aangevinkt als prioriteit', zegt Bart Van Camp, de woordvoerder van N-VA Antwerpen. ‘Als we niet alle onderdelen van het Antwerpse Masterplan 2020 uitvoeren, dan blijven we in de file staan.'
Omdat het plan-MER (Milieueffectenrapport) nog niet is afgerond, zijn alle stellingnames op dit moment voorbarig, zegt Janssens nog. ‘Er is geen reden om iets aan de fasering van de onderdelen te wijzigen zolang dat plan-MER niet klaar is.'
De storm bleef dan wel beperkt tot een glas water, de episode toont wel weer hoe gevoelig Oosterweel blijft in Antwerpen. Voor de minste lapsus moet de brandweer uitrukken. ‘Ach, words, words, words. Dit is goed voor de televisie, maar de mensen willen nu oplossingen', zegt Van Camp.
Maar voor die oplossingen er zijn, heeft de Vlaamse regering nog een paar noten te kraken. Gemeenten zoals Mortsel, die de nieuwe R11-tunnel door hun grondgebied zien snijden, zijn niet van plan zomaar alle plannen voor lief te nemen.

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9244
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door vynkce » di 26 jun 2012, 10:00

vynkce schreef:Inderdaad... Wat zou zo een overkapping eigenlijk kosten? Heeft daar iemand een idee van of zijn er ergens referentiecijfers te vinden?
Gazet van Antwerpen heeft het vandaag over 40 miljoen per 250m...

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door tovm74 » di 26 jun 2012, 11:17

^^ :wow: :hm: :facepalm:

Als dat echt zo duur is :down:
Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

denne007
autoweg
Berichten: 1357
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: [R001] Oosterweelverbinding (sluiting Antwerpse ring)

Bericht door denne007 » di 26 jun 2012, 23:28

Jan Leirs schreef:Helaas, uiterste datum om een bod te doen is een klein jaar verstreken. ;)
Er werd niet op geboden en het is nog niet verkocht.