ViaMichelin

Forum voor liefhebbers van kaartmateriaal

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9454
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

ViaMichelin

Bericht door Mark » zo 05 mar 2006, 19:06

Ik zie net dat http://www.viamichelin.nl verbeterd is. Het beeld is groter geworden, ander design en het laadt sneller in Firefox. Kijken dus!

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 34998
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Marktstad Purmerend
Contacteer:

Bericht door Rene » zo 05 mar 2006, 19:59

Maar dan ook alleen in Firefox. In IE zie ik geen verschil.

Ik vind het overigens geen verbetering. Ik mis de optie om de kaart op te kunnen pakken en snel een aansluitend stuk te kunnen bekijken.
Cornelis Lely, niet alleen de naamgever van Lelystad, maar ook de conceptuele bedenker van de autosnelweg.
Anno 1906.

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14115
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » zo 05 mar 2006, 20:01

Om nog maar te zwijgen van het grote aantal fouten... :?

(kijk eens op verschillende zoomniveaus naar de noordwesttangent van Tilburg ;))

Alain
expressweg
Berichten: 3433
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09
Contacteer:

Bericht door Alain » zo 05 mar 2006, 20:14

Ik zie geen enkele verandering (en ik gebruik FF)...?

Gebruikersavatar
Ds79m
Moderator
Berichten: 7999
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » zo 05 mar 2006, 20:22

Ik zie ook weinig schokkende aanpassingen eerlijk gezegd.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9454
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Bericht door Mark » zo 05 mar 2006, 20:39

Afbeelding

Toch vind ik het wel enigszins grote veranderingen.

VTB
autoweg
Berichten: 1344
Lid geworden op: di 22 nov 2005, 14:42
Locatie: Tiel ... is viel

Bericht door VTB » zo 05 mar 2006, 21:22

Hier een IE'er...en ik zie geen veranderingen. :?
Wees niet ongerust:
VTB zal blijven meelezen en posten naar hartenlust. ;)

Gebruikersavatar
Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5760
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Bericht door Jeroen » zo 05 mar 2006, 21:35

Gek. Vanmiddag zag ik ook al dat ViaMichelin veranderd was. Een mooie verbetering t.o.v. het oude. Maar nu krijg ik ook weer gewoon de oude site te zien. :? Oh ja, en ik gebruik géén firefox.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9454
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Bericht door Mark » zo 05 mar 2006, 21:49

Nu zit ik ook weer in het oude design, vreemd :roll:

waldo79
Secretaris & Moderator
Berichten: 15551
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: Tiel

Bericht door waldo79 » zo 05 mar 2006, 22:52

Cliché: ik zie ook geen verschil.
Vereniging Wegenforum: wegenforum at (@) gmail.com.

Alain
expressweg
Berichten: 3433
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09
Contacteer:

Bericht door Alain » ma 06 mar 2006, 14:26

Aha! Nu zie ik de nieuwe layout dus ook! Inderdaad wel mooi ja. Alleen jammer dat de 'scroll'-functie is weggehaald. Overigens is die vervangen door een andere functie: gewoon met het pijltje op de positie op de kaart klikken die je gecentreerd wilt hebben. Geeft je wat meer 'bewegingsvrijheid' ;)

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14115
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » ma 06 mar 2006, 14:26

Inderdaad een hele verbetering.

Alain
expressweg
Berichten: 3433
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09
Contacteer:

Bericht door Alain » ma 06 mar 2006, 14:55

...en nu is het weer de oude layout :?

Ik zie het al helemaal voor me: achter de schermen vindt een groot gevecht plaats tussen de 'nieuwe stijlers' en 'oude stijlers': de ene keer weet de ene partij op het knopje "nieuwe stijl" te drukken, de andere keer de andere partij weer op het knopje "oude stijl". Schiet lekker op zo! :mrgreen:

Gebruikersavatar
nielske1990
autoweg
Berichten: 1948
Lid geworden op: di 05 jul 2005, 19:54
Locatie: Helmond

Bericht door nielske1990 » ma 06 mar 2006, 15:53

Wat een fouten :shock: :neenee:
Cuore Sportivo / La meccanica delle emozioni op de N270/A270/A2/N279 - N612/A67/A73/N272/N615 - A50/A58.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 34998
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Marktstad Purmerend
Contacteer:

Bericht door Rene » ma 06 mar 2006, 16:02

Kan me helemaal voorstellen hoe het er nu aan toe gaat bij de internetafdeling van Michelin:

- ik wil redesign
- nee, geen redesign
- wèl redesign
- zal ik even je %$^**& verbouwen met je redesign ?

:mrgreen:
Cornelis Lely, niet alleen de naamgever van Lelystad, maar ook de conceptuele bedenker van de autosnelweg.
Anno 1906.

Gebruikersavatar
snelwegracer
autoweg
Berichten: 1722
Lid geworden op: wo 30 mar 2005, 9:41
Locatie: Zederik
Contacteer:

Bericht door snelwegracer » ma 06 mar 2006, 19:01

Ik word niet goed van de fouten die ze maken. Bij de knooopunten van Denemarken dan:

Afbeelding

:evil: :roll:
Neem eens een kijkje op mijn forum 8-) Het forum over Transporttycoon. :).

Gebruikersavatar
marcel
expressweg
Berichten: 3846
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH
Contacteer:

Bericht door marcel » ma 06 mar 2006, 21:12

Dit heeft duidelijk te maken met de automatische verwerking van een digitaal wegennet:
Als twee rijbanen op een bepaalde afstand van elkaar liggen, worden beide als een 'gewone' snelweg aangegeven.

Ik heb bij mijn werk ook met dit soort dingen te maken, zie http://www.goyellow.de/map
Ik denk dat wij het beter opgelost hebben ...

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter & Moderator
Berichten: 35519
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » di 07 mar 2006, 10:46

Ik word niet goed van de fouten die ze maken. Bij de knooopunten van Denemarken dan:
Daarom is het tekenen van de knooppunten een schier eindeloze opgave... :)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
IQ[]
expressweg
Berichten: 3783
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:35
Locatie: Maaseik (België)
Contacteer:

Bericht door IQ[] » di 07 mar 2006, 11:52

René schreef:Ik mis de optie om de kaart op te kunnen pakken en snel een aansluitend stuk te kunnen bekijken.
Dit gaat nog steeds. Gewoon op de kaart klikken, muisknop vasthouden en slepen maar :P

Het laden gaat hier ook heel snel ;)

T3-lijn ;)

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9454
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Bericht door Mark » di 07 mar 2006, 14:15

IQ[] schreef:
T3-lijn ;)
Zo kan ik het ook :lol:

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 49621
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Bericht door Chris » di 07 mar 2006, 15:10

Hier met ADSL gaat het ook razendsnel :)

Gebruikersavatar
Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5760
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Bericht door Jeroen » di 07 mar 2006, 16:57

Nu doet de nieuwe versie van ViaMichelin het hier ook weer. :)

Ik moet zeggen dat ik het een hele verbetering vindt t.o.v. de oude versie. Het zoeken naar lokaties gaat nu een stuk makkelijker.

Gebruikersavatar
bas1984
autoweg
Berichten: 1214
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 18:15
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Bericht door bas1984 » za 11 mar 2006, 23:44

Handig die sleepfunctie. Ik gebruik zelf ook altijd Viamichelin om iets op te zoeken en als ik op vakantie ga, eerste keus is een michelin-kaart. (voor zover ze die genoeg gedetaileerd hebben van de plek van mijn bestemming)

Gebruikersavatar
Wesso
2x2 autosnelweg
Berichten: 5910
Lid geworden op: za 16 jul 2005, 1:27
Locatie: Veenendaal

Bericht door Wesso » zo 12 mar 2006, 0:51

Bij dat nieuwe design heeft Viamichelin alleen ook de kopieerfunctie helemaal geblokkeerd. :(
"Waar is dit" kaartjes kunnen voortaan dus alleen met screenshot. Of is er nog een andere manier?

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter & Moderator
Berichten: 35519
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » zo 12 mar 2006, 11:09

Bij dat nieuwe design heeft Viamichelin alleen ook de kopieerfunctie helemaal geblokkeerd. Sad
Die was er al heel lang uit. Ik maak mijn knooppunten met screenshots, hetgeen veel meer werk oplevert... :roll: :cry:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
IQ[]
expressweg
Berichten: 3783
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:35
Locatie: Maaseik (België)
Contacteer:

Bericht door IQ[] » zo 12 mar 2006, 11:34

Kopieeren gaat inderdaad niet meer. Eventueel kun je nog wel een locatie aangeven met behulp van een URL.
Locatie Hechtel-Eksel

e40
polderweggetje
Berichten: 26
Lid geworden op: zo 06 nov 2005, 22:44
Locatie: België

Bericht door e40 » do 16 mar 2006, 16:33

Nu kun je nog maar 3 verschillende route types kiezen (Recommended by Michelin, Quickest en Shortest). Vroeger had je ook nog de opties om bij voorkeur over snelwegen te rijden en om tol te vermijden. Vind ik toch wel een nadeel dat dit nu niet meer kan.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 49621
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Bericht door Chris » ma 20 mar 2006, 19:00

Ik zie dat de zoommode nu ook weer werkt (inzoomen met de muis). Ik vond dat toch wat fijner dan zo'n balkje.

martwout
dorpsstraat
Berichten: 164
Lid geworden op: do 16 mar 2006, 11:37

Re:

Bericht door martwout » di 21 mar 2006, 8:04

e40 schreef:Nu kun je nog maar 3 verschillende route types kiezen (Recommended by Michelin, Quickest en Shortest). Vroeger had je ook nog de opties om bij voorkeur over snelwegen te rijden en om tol te vermijden. Vind ik toch wel een nadeel dat dit nu niet meer kan.
Dat kan nog steeds, maar is alleen goed verstopt.

Als je eerst de route hebt ingevuld, klik je ipv op ok op options. Onderaan (onder het michelin-mannetje met de wereldbol) heb je dan een regel 'Customise your route'. Klik daarop en er schuift wat uit. Een onderdeel daarvan is 'Your settings'. Daar staat dan b.v avoid tolls. Wil je daarvan de no in een yes veranderen, dan moet je op de no klikken en krijg je een uitschuif-keuzemenu met de opties yes en no. Klik dan op de gewenste voorkeur. Als je de instellingen klaar hebt, kan je bovenin bij de route op ok klikken.

Het enige irritante aan Viamichelin nieuwe stijl is, dat je de kaart niet in grote stand meer kan krijgen om zodoende van een bepaald punt meer kaartinfo kan zien dan het 'smalle' venster wat je nu hebt.

Gebruikersavatar
Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5760
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Bericht door Jeroen » di 21 mar 2006, 12:29

ViaMichelin geeft nu zelfs de wegnummers in een apart kader en de bestemmingen die je moet volgen weer. :o

Afbeelding

of was dat eerder ook al zo? :oops:

Plaats reactie