[E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bespreek hier alles over de Belgische autosnelwegen.

Moderator: Moderatoren

Medianieuws

[E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Medianieuws » za 06 dec 2008, 10:27

Het Nieuwsblad 05-12-2008 schreef:Twee nieuwe bruggen aan verkeerswisselaar E40
Het Vlaams Gewest wil de verkeerswisselaar rond de E40 volledig herinrichten. De bestaande rotonde zal plaats maken voor drie nieuwe rotondes. Nieuw in het dossier is dat de twee bestaande bruggen vervangen worden door nieuwe, bredere exemplaren.

De E40 passeert in Aalter met twee bruggen over respectievelijk de Steenweg op Deinze en de Tieltsesteenweg waar ook een op- en afrit gelegen is. De herindeling van de verkeerswisselaar voorziet onder meer in het rechtstreeks verbinden van de afrit van de E40, komende uit de richting van Gent, met de Knokkeweg. Komende uit de richting van Brugge wordt de afrit naar de Tieltsesteenweg verdubbeld tot twee rijstroken en komt er een aparte oprijlus voor verkeer dat van de Knokkeweg komt.
In totaal zal de E40 in de toekomst ter hoogte van de verkeerswisselaar over de volledige breedte elf rijstroken tellen.

'Aanvankelijk was het de bedoeling om beide bestaande bruggen breder te maken', verduidelijkt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). 'Uit onderzoek is echter gebleken dat die optie technisch niet haalbaar is. Dus moeten de twee bestaande bruggen gesloopt worden en plaats maken voor nieuwe, bredere exemplaren. Het spreekt voor zich dat dit een heel complexe klus wordt.' De werken zouden na de zomer van 2009 van start gaan. 'Het afbreken en heropbouwen van de bruggen wordt met man en macht voorbereid.'

De werken gaan vier maanden later van start en gebeuren in vijf fases. 'Het is evident dat verkeer op de E40 mogelijk moet blijven. Het verkeer zal tijdelijk en beurtelings over twee of drie rijvakken verlopen terwijl het andere deel van de brug wordt afgebroken en heropgebouwd. Ook zal de oprit vanuit de Tieltsesteenweg plaats maken voor een tijdelijke oprit. De bedoeling is om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor het verkeer', zegt Hoste. De werken zullen twee jaar duren en zes miljoen euro kosten.
'Het uitbreiden van het dossier met twee extra bruggen mag in principe geen invloed hebben op de duur van de werken. Er zal met man en macht gewerkt worden om alles zo vlug en vlot mogelijk te laten verlopen', besluit Hoste.
Het openbaar onderzoek loopt nog tot 11 december.

Medianieuws

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Medianieuws » za 06 dec 2008, 10:29

Het Nieuwsblad 05-12-2008 schreef:Openbaar onderzoek loopt, Groen! heeft bezwaar
In het kader van het herinrichten van de verkeerswisselaar loopt nog tot 11 december een openbaar onderzoek. Oppositiefractie Groen! diende bezwaar in.
'Wij vinden dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de leefkwaliteit', zegt Mieke Schauvliege (Groen!). 'Zo ontbreken er maatregelen om de concentratie van fijn stof en de geluidsoverlast te beperken.' Ook vreest Groen! voor de veiligheid van fietsers op de nieuwe verkeerswisselaar en op de oversteekplaats aan de Lostraat. 'Een fietstunnel onder de E40 zou de fietsers een omweg besparen.'
Volgens burgemeester Hoste zal het verkeer vlotter verlopen, zodat er minder fijn stof zou zijn. 'Ook komen er geluidsmuren en fluisterasfalt die de storende geluiden weren. Uiteraard blijft het een snelweg; geluidloos verkeer is onmogelijk.'
Hoste wijst erop dat de Lostraat deel zal gaan uitmaken van het dorpscentrum. 'Dit betekent dat daar gemengd verkeer zal rijden met een trage snelheid en dat de wagens ondergeschikt zullen zijn aan het fietsverkeer.'
Een fietstunnel onder de E40 noemt Hoste niet veilig door de afgelegen ligging en het gebrek aan sociale controle.

Mikhail
expressweg
Berichten: 2858
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Mikhail » ma 08 dec 2008, 13:38

Deze werken waren ondertussen ook al aangekondigd hier ergens op het forum, ik weet niet meer juist waar. Momenteel liggen er nu al 8 rijstroken (2*3 + pechstrook beide kanten), om het nu naar een 11 rijstroken te brengen vind ik opzich niet zo'n slecht idee, zodat de E40en de N44 naadloos op elkaar aansluiten, om zo naar knokke te rijden, wel vind ik spijtig dat hier voor dit stuk geen fly over voorzien is... (zoals het wel gepland is voor de afrit Geel-Punt over bij de E313)

Ik ben wel voor een fietstunnel, om het zo de kwetsbare zwakke weggebruikers af te schermen. Ik ben het wel eens om de losstraat naar een gemeenteweg te degraderen, het verkeer richting N44 komende vanaf de E40 Gent heeft dan een rechstreekse weg om zo naar Knokke te rijden... Ik geloof dat er op het forum al een concreet uitgetekend plan is van deze werken...
****

Mikhail
expressweg
Berichten: 2858
Lid geworden op: zo 29 jan 2006, 18:18

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Mikhail » ma 25 mei 2009, 22:55

Van het weekend langs de Afrit Aalter gepasseerd op de 40...

De dynamische verkeersborden met de daarbijhorende AID camera's zijn ook al in werking gesteld... Het is zeer netjes gedaan, op het linkse RVMS bord (wel te verstaan 2 RVMS borden op 1 portaal zo'n 1600m voor de afrit) staan de werken in Oostkamp aangegeven, op het rechtse RVMS bord de situatie over de afrit, nu stond er een file vermeld terwijl er geen file te bespeuren was...
****

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 8602
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door vynkce » di 16 feb 2010, 10:19

Het Nieuwsblad 16-02-2010 schreef:‘Monsterfiles zijn niet te vermijden'

AALTER - De verkeerswisselaar rond de E40 zal volgend jaar heraangelegd worden. De bruggen over de snelweg worden vervangen door twee nieuwe en bredere exemplaren van elf rijvakken. Een huzarenstukje. Ingrid Castelein
Het Vlaams Gewest heeft al langer plannen om de verkeerswisselaar rond de E40 helemaal opnieuw in te richten. Het rondpunt verdwijnt en wordt vervangen door drie nieuwe rotondes.
‘Volgens de huidige stand van zaken kunnen dit jaar nog de bouwaanvraag en aanbesteding gebeuren, zodat volgend jaar gestart kan worden', verduidelijkt burgemeester Patrick Hoste (CD&V).
De sloop en vervanging van de bestaande bruggen worden de grootste klus. ‘De bruggen waar het verkeer van de E40 over de Steenweg op Deinze en over de Tieltsesteenweg raast, moeten volgens het plan verbreed worden tot in totaal elf rijvakken, pechstroken inbegrepen. De bruggen dateren echter uit de jaren vijftig. In de jaren zeventig werden beide al eens verbreed, toen ze elk drie in plaats van twee rijvakken kregen. Diezelfde oude bruggen nu nog eens aanpassen is uitgesloten.'
Al die tijd moet het verkeer van de E40 kunnen passeren.
‘De werken zullen per brug in twee fases gebeuren. In elke fase wordt een rijhelft, tot aan de middenberm, afgebroken terwijl het verkeer ernaast, op de andere rijhelft, in twee rijrichtingen passeert. Daarvoor zal telkens de pechstrook ingenomen worden en de rijstroken versmald, zodat het verkeer in elke rijrichting over twee stroken beschikt. Het slopen én heropbouwen van de nieuwe brughelft zullen telkens twee weken duren, zodat de hele klus in acht weken geklaard is. Het spreekt voor zich dat we intussen monsterfiles mogen verwachten. Er is met drie rijstroken al dagelijks sprake van files in Aalter, dus met twee rijstroken zal dit zeker het geval zijn. Daarom zal de timing heel strak zijn, zodat de werken uitgevoerd kunnen worden in een verkeersluwe periode.'

Carpoolparking
Voor de aanvang van de werken zal de oprit naar Gent en de afrit van Brugge, gelegen langs de Tieltsesteenweg, verplaatst worden.
‘Er komt tussen de Tieltsesteenweg en de Steenweg op Deinze naar de E40 toe een tijdelijke werfoprit. In een volgende fase komt, volgens de plannen, op die plaats vervolgens een carpoolparking. Verkeershinder zal er uiteraard zijn, maar we zullen er alles aan doen om die zoveel mogelijk te beperken en goede omleidingen uit te tekenen', aldus de burgemeester.
Door de aanpassing van de plannen met gloednieuwe bruggen is de totale uitvoeringstermijn opgelopen tot twee jaar. Het prijskaartje is van 6 miljoen euro gestegen naar 15 miljoen euro.

denne007
autoweg
Berichten: 1356
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door denne007 » di 16 feb 2010, 15:30

2keer 11rijvakken :s wat moeten we daar opeens met 11rijvakken?

Tommy
autoweg
Berichten: 1431
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Sint-Katelijne-Waver (B)
Contacteer:

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Tommy » di 16 feb 2010, 16:46

Ik vermoed dat de laatste persmededeling dat spreekt over een brug van 11 rijvakken fout is. Een eerdere persmededeling in deze draad meldt het volgende:
De herindeling van de verkeerswisselaar voorziet onder meer in het rechtstreeks verbinden van de afrit van de E40, komende uit de richting van Gent, met de Knokkeweg. Komende uit de richting van Brugge wordt de afrit naar de Tieltsesteenweg verdubbeld tot twee rijstroken en komt er een aparte oprijlus voor verkeer dat van de Knokkeweg komt.
In totaal zal de E40 in de toekomst ter hoogte van de verkeerswisselaar over de volledige breedte elf rijstroken tellen.
Dit wordt dus pechstrook + dubbele afrit vanuit Brugge naar de Knokkeweg + 2*3 van de E40 + oprit voor verkeer vanuit de Knokkeweg + pechstrook, totaal van 11 rijstroken...
De persmededeling moest dus eigenlijk zijn: nieuwe brug -over- de E40 zal dus over totaal 11 rijstroken gaan.
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 8602
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door vynkce » do 11 nov 2010, 10:10

Het Nieuwsblad 6 november 2010 schreef:'Oplapwerk aan Rondpunt tot aan heraanleg in 2012'

AALTER - Het schabouwelijke wegdek van het Rondpunt in Aalter is weer even opgelapt. Nu is het wachten op de heraanleg, die in 2014 afgerond zal zijn.
De asfaltlaag van de rotonde aan de afrit van de E40 in Aalter kreeg het tijdens de vorige strenge winter bijzonder hard te verduren. Het asfalt was compleet kapot gereden en de hele rotonde vertoonde putten. Intussen zijn de ergste stukken nog maar eens opgelapt, op een definitieve oplossing is het nog jaren wachten.
'Het is één en al lap- en plakwerk tot de heraanleg', zegt de Aalterse burgemeester Patrick Hoste (CD&V). 'We zijn al een half jaar bezig met de onteigeningen, er zijn er meer dan 30 nodig om het op- afrittencomplex opnieuw aan te leggen. Zodra er een akkoord is, kunnen de archeologen starten met de site te onderzoeken. Daarna volgen de zware nutswerken, die negen maanden zullen duren. Want bovengronds mag het Rondpunt dan wel een knooppunt van wegen zijn, ondergronds is het een ongelooflijk knooppunt van leidingen.'

Point of no return
De grote rotonde zal bij de heraanleg van het afrittencomplex van de E40 verdwijnen. Volgens Hoste komt het volledige dossier in een stroomversnelling terecht. 'We zijn beland op een point of no return. We hopen in het vroege voorjaar van 2011 de archeologen te kunnen laten starten. In het late voorjaar zouden dan de nutswerken kunnen beginnen. Vermoedelijk start dan de eigenlijke heraanleg in 2012, die 2,5 jaar zal duren.'
Dat betekent dat het monsterproject dus ten vroegste eind 2014 klaar zal zijn.
Midden oktober opende aan de rotonde ook de nieuwe Colruyt. De gemeente vond altijd dat het warenhuis moest wachten tot na de heraanleg van het complex in Aalter, omdat de komst van de winkel op piekmomenten voor een verkeersinfarct zou kunnen zorgen.
'De politie ging de eerste dagen alles in de gaten houden en waar nodig maatregelen voorstellen. Colruyt heeft al gezegd dat ze verkeersproblemen willen helpen aanpakken. Dat is in ieder geval positief.'

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4757
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Wimpie24 » do 11 nov 2010, 16:58

Heeft men een paar jaar terug geen tunnels aangelegd op de N44/verkeerswisselaar?

Afbeelding
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

Gebruikersavatar
tompie
verkeersader
Berichten: 899
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door tompie » do 11 nov 2010, 19:36

^^
Dit was het eerste kruispunt op de N44 komende van aalter
belgie is zo slecht nog niet

Tommy
autoweg
Berichten: 1431
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Sint-Katelijne-Waver (B)
Contacteer:

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Tommy » za 19 feb 2011, 10:55

tvintje schreef:Ik stoot toevallig op dit document over de herinrichting van uitrit 11 van de E40:
http://www2.vlaanderen.be/ruimtelijk/gr ... d_3tnt.pdf
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

tvintje
woonerf
Berichten: 76
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 17:43
Locatie: Lier
Contacteer:

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door tvintje » za 19 feb 2011, 17:20

Bedankt Tommy. Het is handig minstens ook de N44 in de draadtitel te vermelden ivm de zoekfunctie. Het is zo dat ik enkel aan die andere draad kwam :)

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 8602
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door vynkce » wo 01 jun 2011, 14:53

Opties:
Afbeelding

Afbeelding

Een start van de werken is voorzien eind 2012 - begin 2013

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 7804
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren
Contacteer:

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door keokiracer » wo 01 jun 2011, 14:55

^^ In een ander topic was toch al gemeld dat het de 2e optie werd? Of was dat alleen maar kenbaar maken dat er een 2e optie was?
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 8602
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door vynkce » wo 01 jun 2011, 15:07

Het werd inderdaad al aangegeven in een ander topic, maar wat nu de uiteindelijk keuze zal worden is niet duidelijk.

Gebruikersavatar
Jump
verkeersader
Berichten: 985
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 17:36
Locatie: Evergem
Contacteer:

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Jump » wo 01 jun 2011, 15:38

Bij de eerste optie mis ik een snelle link tussen de N44 en de E40 richting kust. Zo moet je het ganse rondpunt rond rijden nu.

Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8175
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Alfa » wo 01 jun 2011, 21:18

^^Anderzijds moet je bij de tweede optie twee minirotondes doorlopen als je van de E40 (vanaf Brugge) richting de N44 wil rijden. Ik zou pleiten voor de eerste variant maar met een rechstreekse link van de N44 naar de E40 richting kust.

Zoiets dus:
Afbeelding

MrL
stadsweg
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door MrL » wo 17 jul 2013, 18:46

Hallo,
Ik ben nieuw op dit forum en zocht even naar dit project.

Ik zie dat er ondertussen al wat voorbereidende werkzaamheden gebeurden onlangs aan het afrittencomplex Aalter.
Er zijn enkele huizen gesloopt en ook zijn er sleuven gegraven.

Maar het is toch redelijk stil rond dit project, het was origineel al voorzien in 2011 dacht ik.
Heeft er iemand wat meer informatie?

Mvg.

MrL
stadsweg
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door MrL » wo 17 jul 2013, 18:55

Aalter is wel erg gevaarlijk geworden als je de afrit wil nemen (in beide richtingen) sta je bijna altijd in de file, tot op de E40.

Rijrichting Gent zie je de file soms niet goed staan omdat er veel vrachtwagens rijden en de afrit redelijk kort is.
Rijrichting Oostende is het al een tijd een hoop miserie.
De opritten in beide richtingen zijn véél te kort om veilig op snelheid te komen en in te voegen.

Persoonlijk vind ik trouwens dat dit project deel mag uitmaken van de 'missing links' in Vlaanderen, als onderdeel van de heraanleg N44 Aalter-Maldegem: omvorming tot autosnelweg.
Maar dat hoort er dus officieel niet bij.

MrL
stadsweg
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door MrL » vr 19 jul 2013, 16:50

Even contact opgenomen, dus voor de geïnteresseerden:
Agentschap Wegen en Verkeer
Beste,
Indien de bouwvergunning begin 2014 wordt bekomen, zullen deze werken in het najaar 2014 van start gaan.

MrL
stadsweg
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door MrL » za 23 nov 2013, 23:48

Aanleg nieuw op- en afrittencomplex E40

De voorbereidende werken voor de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de E40 zijn volop aan de gang. Het archeologisch onderzoek is afgerond en de onteigende woningen werden gesloopt.
Ook de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen gingen van start. Voor de vernieuwing en aanpassing van hun leidingnetten worden negen gestuurde boringen uitgevoerd onder de N44 en de E40. De werken zullen ongeveer negen maanden duren en in totaal zal er vier kilometer buizen onder de grond geplaatst worden om alle leidingen te vernieuwen en te versterken. In het verlengde van deze boringen dienen alle buisleidingen bovengronds gemonteerd en uitgelegd te worden, alvorens ze in de gemaakte boorgaten worden getrokken. Op ieder eindpunt zijn ontvangstputten noodzakelijk en wordt een werfzone ingericht. Die werken kunnen daarom plaatselijk hinder veroorzaken. Wanneer, waar en welke hinder te verwachten valt, kan je lezen in de werkenkalender onderaan de pagina.

In de Veldstraat, tussen de Tieltsesteenweg en de Steenweg op Deinze, zullen nutsvoorzieningen geplaatst worden. De ganse lengte van de Veldstraat zal vanaf de kruising met de Tieltsesteenweg in de berm tot aan de kruising met de Steenweg op Deinze worden opengelegd.

De werken aan het complex beogen de volledige scheiding van fiets-, auto- en vrachtverkeer. Zo worden er fietstunnels onder de rotondes gerealiseerd. De grote rotonde zal bij de heraanleg van het afrittencomplex verdwijnen en vervangen worden door drie rotondes voor lokaal verkeer, met de belangrijkste op de Tieltsesteenweg en de Steenweg op Deinze. Ook wordt er een nieuwe verbindingsweg tussen de Tieltsesteenweg en de Steenweg op Deinze gemaakt waarvoor reeds enkele huizen gesloopt werden. Tussen die nieuwe verbindingsweg en de E40 komt een carpoolparking.

Begin 2013 is er nog een infovergadering gepland met de omwonenden om meer info te verstrekken over de fasering van de werken. Pas in het voorjaar van 2014 zal Aalter geconfronteerd worden met grotere verkeershinder als gevolg van deze werken.

Werkenkalender
Te verwachten hinder

5 november 2012 – 3 december 2012
Rerum Novarumstraat / Kerkem
Er wordt een werfzone ingericht op gemeentelijk terrein. De parking en het petanqueterrein worden tijdelijk onbruikbaar. In de Rerum Novarumstraat en Kerkem kan lichte hinder ontstaan door het werftransport.

5 november 2012 – 21 december 2012
Veldstraat
De weg wordt volledig afgesloten en blijft enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

19 november 2012 – 7 december 2012
Lovelddreef
Het begin van de Lovelddreef wordt volledig afgesloten. De toegang tot het Loveld voor alle omwonenden en bezoekers blijft echter verzekerd via de Kestelstraat en de Loveldlaan of Oude Gentweg.

MrL
stadsweg
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door MrL » za 23 nov 2013, 23:51

Afbeelding

Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8175
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Alfa » zo 24 nov 2013, 0:16

Is de diameter van die rotondes wel groot genoeg voor vrachtverkeer? Want er is vrij veel (vracht)verkeer op de relatie Oostende-N44.
Laatst gewijzigd door Alfa op zo 04 mei 2014, 14:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
mavas
Moderator
Berichten: 14029
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door mavas » zo 24 nov 2013, 0:44

^^ Ik heb toevallig de aansluiting al meerdere keren bereden, maar zo druk is de relatie E40-west <> N44 toch ook weer niet dat de rotondes een belemmering zouden vormen?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Davy
expressweg
Berichten: 4184
Lid geworden op: vr 11 sep 2009, 3:06
Locatie: Sluis (Zeeuws-Vlaanderen)

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Davy » zo 24 nov 2013, 0:58

^^ Bwa in de spits valt dat toch nog tegen, er staat regelmatig een file daar tot op de snelweg zelf en het meeste verkeer draait linksaf de N44 op. Geen pretje daar nu trouwens om linksaf te slaan...

waldo79
Secretaris & Moderator
Berichten: 15707
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: Tiel

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door waldo79 » zo 24 nov 2013, 11:06

Met de aanleg van de A11 zal er enige verlichting komen hier :?:
Vereniging Wegenforum: wegenforum at (@) gmail.com.

webstermc
polderweggetje
Berichten: 33
Lid geworden op: ma 08 aug 2011, 13:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door webstermc » zo 24 nov 2013, 11:28

Waarom wordt hier oude koek bovengehaald. De planning die Mrl vermeld gaat over de reeds uitgevoerde werken vorig jaar (alle boringen zijn reeds uitgevoerd).

Zover ik weet is er nog geen bouwvergunning aangevraagd, dus zijn de werken nog niet aanbesteed. Het zal dus niet voor eerste semester 2014 zijn. Eerder na de zomer. En daarmee wordt voor de 20e keer de startdatum met een half jaar opgeschoven....

MrL
stadsweg
Berichten: 265
Lid geworden op: wo 17 jul 2013, 17:44

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door MrL » vr 29 nov 2013, 21:31

De werken zijn nu pas aan de gang. Ik passeer er elke dag 2 maal.
Volgens mij is 2012 gewoon een fout en moet dit 2013 zijn

petervdveen
autoweg
Berichten: 1932
Lid geworden op: vr 02 sep 2011, 11:17
Locatie: Emmeloord
Contacteer:

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door petervdveen » do 05 dec 2013, 9:32

Is er ergens een project pagina te vinden van dit project?
Waze Benelux | @petervanderveen | Linkedin
Wegstatus - Alle wegafsluitingen en meldingen voor rijks- en provinciale wegen.

Alfa
2x3 autosnelweg
Berichten: 8175
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [E040] Heraanleg verkeerswisselaar E40 Aalter

Bericht door Alfa » do 05 dec 2013, 12:43

^^Helaas. Dit komt het dichtst in de buurt. Maar wordt zo te zien niet regelmatig bijgewerkt.

Plaats reactie