Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Een speciaal subforum voor reisadviezen waar dan ook in Europa en reisverslagen uit de wereld.

Moderator: Moderatoren

mauricebeltrum
zandpaadje
Berichten: 12
Lid geworden op: Wo 29 Apr 2015, 13:24

Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor mauricebeltrum » Zo 18 Jun 2017, 17:41

Ik ben van plan om op zondag 23 juli op vakantie te gaan naar Camping Seiser Alm in Vols am Schlern. Ik ga met een tent. Ik weet dat het in 1 dag te toen is maar ik ben immers op vakantie dus ga mij niet haasten, ik overnacht daarom in de buurt van Innsbruck op een camping. Nu is mijn vraag wat hiervoor de beste route is:
Optie 1: Beltrum - Bocholt - Keulen - Frankfurt - Karlsruhe - Stuttgart - Ulm - Memmingen - Fernpass - Innsbruck - Brennerpas - Vols am Schlern.
Optie 2: Beltrum - Bocholt - Dortmund - Kassel - Wurzburg - Ulm - Memmingen- Fernpass - Innsbruck - Brennerpas - Vols am Schlern.
Optie 3: Beltrum - Bocholt - Dortmund - Kassel - Wurzburg - Neurenberg - Munchen - Innsbruck - Brennerpas - Vols am Schlern.
Optie 4: Beltrum - Bocholt - Keulen - Frankfurt - Wurzburg - Neurenberg - Munchen - Innsburck - Brenner pas - Vols am Schlern.

Zit er veel verschil in deze opties en welke zou de beste voor mij zijn? Of zijn er misschien nog andere opties?

Ik hoor graag van jullie.

Alvast bedankt!

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 5131
Lid geworden op: Ma 23 Jul 2007, 15:31

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor duikgek89 » Zo 18 Jun 2017, 18:20

Als je tijd hebt en op vakantie bent, waarom probeer je niet een leuke route uit met ook wat stukken OWN? Vanaf Dortmund door het Sauerland via Marburg richting Fulda om daarna bij Würzburg de Romantische straße op te pakken?

Verder vind ik de route via Kassel en de A7 mooier dan via Frankfurt, ookal is het niet korter en op zondag voor wat betreft drukte niet heel erg nodig.

Wat ook leuk is, maar dat is iets verder: Door de eifel en Hünsruck richting Karlsruhe en dan door het Zwarte woud richting de Bodensee, dan onderlangs (vind ik iets mooier maar is langzamer) richting Oostenrijk om vervolgens via de Reschenpas Italië in te rijden en via Meran richting Völs te gaan. Dan mis je wel de camping in Innsbruck.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Gebruikersavatar
Pino
2x4 autosnelweg
Berichten: 12796
Lid geworden op: Ma 28 Feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contact:

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor Pino » Zo 18 Jun 2017, 20:53

Beltrum-Innsbruck is over de genoemde hoofdroutes een acht uur rijden. Behoorlijke stukken OWN meepakken kan leuk zijn, maar dan wordt het óf een heel lange dag óf je moet er twee dagen voor uittrekken.

Wat betreft de vier hoofdroutes: met geen van de routes is iets mis en op een zondag zouden files beperkt moeten zijn op alle vier. Zelf zou ik optie 1 pakken, want dat is gewoon de kortste. Vanaf Mannheim dan wel over Heilbronn, niet Karlsruhe - want die laatste is altijd druk en filegevoelig (als je de borden Stuttgart volgt, word je ook zo geleid).

Wat betreft je opties over Würzburg: via Kassel daarheen rijden kost je een 50 kilometer extra ten opzichte van een route over Frankfurt-Würzburg. Kan zin hebben omdat de route doorgaans rustiger is en omdat je tussen Frankfurt en Würzburg verhoogd filerisico hebt ivm werkzaamheden, maar weet dat je begint op een achterstand. Dat geldt op een andere manier voor de keuze om vanaf Würzburg af te zakken naar de Fernpaß of buitenom te rijden via München. Dat laatste is dertig kilometer langer en je krijgt er het drukke stuk München-Rosenheim bij. Daarmee verhoogd filerisico in ruil voor groter rijgemak. Maar goed, je rijdt op zondag, dus geen enorme files. Al kun je in Zuid-Duitsland bijna niet anders dan verkeersinformatie volgen (leve de nieuwe roaming-regels!) en moet je je reisroute in die zin durven veranderen op basis van de laatste informatie.

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 5131
Lid geworden op: Ma 23 Jul 2007, 15:31

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor duikgek89 » Zo 18 Jun 2017, 22:39

Pino schreef:Beltrum-Innsbruck is over de genoemde hoofdroutes een acht uur rijden. Behoorlijke stukken OWN meepakken kan leuk zijn, maar dan wordt het óf een heel lange dag óf je moet er twee dagen voor uittrekken.


Dat is zeker waar. Maar als ik lees over "met een tentje op vakantie" dan ga ik buiten het kader denken.

Verder ben ik het, wat vlotte routes naar Innsbruck betreft wel ongeveer met je eens, al prefereer ik zelf de route via Frankfurt - Würzburg.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Gebruikersavatar
Pino
2x4 autosnelweg
Berichten: 12796
Lid geworden op: Ma 28 Feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contact:

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor Pino » Ma 19 Jun 2017, 11:50

^^ Je kunt best een stuk niet-autosnelweg meepakken voor de lol, maar twee lange stukken op een dag is gewoon teveel om Innsbruck nog te kunnen halen. Wel denkbaar is een van de twee, bijvoorbeeld vroeg vertrekken en knallen tot aan Wurzburg en dan de Romantische Strasse pakken. Van die laatste eventueel ook maar een deel. Je kunt best nog een stuk A7 pakken en dan pas in de buurt van Dinkelsbühl afslaan.

Wat betreft de vier hoofdvarianten: iedereen een eigen voorkeur. Ik houd het er maar op dat de route buitenom 60 kilometer langer is. In ruil daarvoor krijg je op de korte route wel 60 kilometer niet-autosnelweg. Dus dan krijg je een leuk wiskunde-sommetje: hoeveel harder moet je op de route buitenom rijden om toch eerder aan te komen? Ieder zijn eigen rijstijl en voorkeuren natuurlijk (inclusief mogelijk "liever tien minuten langer rijden omwille van het gemak van de snelweg"), maar mijn persoonlijke benadering is dat je, sinds de A7 doorloopt tot aan de grens en gezien het goed uitgebouwde stuk B-weg langs Reutte, in principe sneller uit zult zijn over de Fernpass. Dat is gewoon een goed doorrijdende route geworden, waarbij ik voor de 60 kilometer binnendoor ongeveer een uur reken. Alleen bij grote drukte of incidenten kan dat natuurlijk anders zijn, maar dat werkt beide kanten op.

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 5131
Lid geworden op: Ma 23 Jul 2007, 15:31

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor duikgek89 » Ma 19 Jun 2017, 13:59

Pino schreef:^^ Je kunt best een stuk niet-autosnelweg meepakken voor de lol, maar twee lange stukken op een dag is gewoon teveel om Innsbruck nog te kunnen halen. Wel denkbaar is een van de twee, bijvoorbeeld vroeg vertrekken en knallen tot aan Wurzburg en dan de Romantische Strasse pakken. Van die laatste eventueel ook maar een deel. Je kunt best nog een stuk A7 pakken en dan pas in de buurt van Dinkelsbühl afslaan.


Dat ben ik met je eens. Ik bedoelde ook niet te zeggen dat het een goed idee was dat allemaal in één dag te proberen.Wat betreft de vier hoofdvarianten: iedereen een eigen voorkeur. Ik houd het er maar op dat de route buitenom 60 kilometer langer is. In ruil daarvoor krijg je op de korte route wel 60 kilometer niet-autosnelweg. Dus dan krijg je een leuk wiskunde-sommetje: hoeveel harder moet je op de route buitenom rijden om toch eerder aan te komen? Ieder zijn eigen rijstijl en voorkeuren natuurlijk (inclusief mogelijk "liever tien minuten langer rijden omwille van het gemak van de snelweg"), maar mijn persoonlijke benadering is dat je, sinds de A7 doorloopt tot aan de grens en gezien het goed uitgebouwde stuk B-weg langs Reutte, in principe sneller uit zult zijn over de Fernpass. Dat is gewoon een goed doorrijdende route geworden, waarbij ik voor de 60 kilometer binnendoor ongeveer een uur reken. Alleen bij grote drukte of incidenten kan dat natuurlijk anders zijn, maar dat werkt beide kanten op.


Ik was onduidelijk. Mijn keuze is Frankfurt - Würzburg - Fernpass.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Gebruikersavatar
Pino
2x4 autosnelweg
Berichten: 12796
Lid geworden op: Ma 28 Feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contact:

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor Pino » Ma 19 Jun 2017, 20:17

^^ Ah. Dat lijkt me gewoon een kwestie van in de gaten houden waar de files staan. De variant zou bij mij zeker niet bovenaan staan gezien de werkzaamheden tussen Aschaffenburg en Würzburg in combinatie met het feit dat de route over Stuttgart zo'n 30 kilometer korter is.

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 5131
Lid geworden op: Ma 23 Jul 2007, 15:31

Re: Adviesroute Beltrum-Vols am Schlern

Berichtdoor duikgek89 » Di 20 Jun 2017, 12:19

In de gaten houden waar files staan is sowieso niet onverstandig. Ik weet ook dat die route langer is, maar ik denk niet dat op een zondagochtend vroeg die werkzaamheden teveel problemen op gaan leveren. Van de andere kant is er tegenwoordig één ding waar je in Duitsland van op aan kan: Werkzaamheden...
Warm of koud is een kwestie van referentie.


Terug naar “Reisadviezen & Reisverslagen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast