[USA] spoorvervoer

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

[USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 17:35

In de Verenigde Staten wordt veel vracht per spoor vervoerd. In 2000 was dit 38% van alle tonkilometers, vergeleken met 8% in Europa. Dit is mogelijk omdat passagiersvervoer in de VS over lange-afstandsspoor vrijwel non-existent is. De meeste passagierslijnen hebben een zeer lage frequentie, en veel passagiersverbindingen bestaan simpelweg niet. Het spoornet in de Verenigde Staten is in het beheer van spoorbedrijven, vele met bekende namen. Deze zijn opgedeeld in drie klassen, gebaseerd op de omzet. Class I Railroads zijn het belangrijkste. Class II en Class III Railroads zijn van secundair belang.

Het passagiersvervoer tussen de stedelijke gebieden wordt verzorgd door Amtrak. Amtrak bedient slechts zo'n 80.000 passagiers per dag. Dit moet los gezien worden van lokale spoorbedrijven, die meer passagiers bedienen (met name in het noordoosten van het land). Amtrak gebruikt 34.000 kilometer spoorlijn, die grotendeels eigendom zijn van de vrachtvervoerders. Er is één hogesnelheidstrein, de Acela Express. Vergelijkbaar met Europa is het echter niet, de trein rijdt slechts beperkt meer dan 200 km/h.

Amtrak
Afbeelding

Class I Railroads
Afbeelding

Vrachtvervoerders zijn;

* Union Pacific Railroad: ten westen van de Mississippi. 42.100 km spoor in bezit (grootste speler).
* BNSF Railway: voornamelijk ten westen van de Mississippi. 38.600 km spoor in bezit.
* CSX Transportation: voornamelijk in het oosten van het land. 34.000 km spoor in bezit.
* Norfolk Southern Railway: oosten van het land. 35.000 km spoor in bezit.
* Kansas City Southern Railway: midwesten, zuiden en Mexico. 10.000 km spoor in bezit.

Vrachtvervoer heeft in de Verenigde Staten duidelijk voorrang op passagiersvervoer. Eén van de grootste knelpunten is Chicago, waar het soms een dag kan duren voordat een goederentrein door dit gebied is. Het Bailey Yard in North Platte, Nebraska, is het grootste rangeerterrein ter wereld met een oppervlakte van 11,5 km² en 500 km spoor. Kenmerkend aan vrachtvervoer zijn de double-stack containers. Double-stacking is mogelijk op diesellijnen zonder bovenleiding en op trajecten waar de viaducten over spoorlijnen hoog genoeg zijn. In de Verenigde Staten zijn relatief weinig viaducten over spoorlijnen, veel overgangen zijn op het platteland gelijkvloers en in steden verlopen spoorlijnen nogal eens verhoogd.

Vrachtvervoer is opgedeeld in twee gebieden, waarbij de Mississippi River duidelijk de scheidslijn is. BNSF en UP concurreren in het westen, CSX en NS in het oosten. Vroeger waren er veel meer spoorvervoerders, maar die zijn veelal overgenomen door de grote spelers. De reden dat goederenvervoer in de VS veel groter is dan in Europa zijn de grotere afstanden, veel meer capaciteit voor goederentreinen en het gebrek aan bevaarbare waterwegen, zeker in het westen, maar ook in het oosten van het land.

Double-stack:
Afbeelding
UP double stack train flying over Cienega Creek by Mark Vogel, on Flickr

Acela Express:
Afbeelding

In de Verenigde Staten is ook een autotrein, de Auto Train, een 1.376 kilometer lange route van Lorton, VA (bij Washington) naar Sanford, FL (bij Orlando). Het gemiddeld gebruik is 669 passagiers per dag. Hij is vooral populair onder ouderen die naar Florida gaan in de winter en niet de hele reis willen rijden. De trein gaat 1x per dag. De reis van weg tot weg duurt ongeveer 19 tot 21 uur, afhankelijk van hoe vol de trein zit (een volle trein duurt 2 uur om te vullen en legen). De trein vertrekt om 16.00 uur en komt 09.30 aan. Een ticket kost ongeveer $ 700 enkele reis.

Er zijn vrij ambitieuze plannen voor een HSL-netwerk. Een landelijk netwerk is niet gepland, maar de grootste steden in het oosten, zuidoosten, midwesten en California moeten verbonden worden. Eén van de problemen waar tegenaan wordt gelopen zijn de hoge kosten, de geschatte kostprijs van de HSL van Los Angeles naar San Francisco is opgelopen naar $ 98 miljard. Andere HSL-projecten zijn vooral upgrades van bestaande spoorlijnen. Hier zal vaak geen 250 km/h gereden kunnen worden. Een politiek praatje is dat dit moet gaan concurreren met de auto, alhoewel dit in de praktijk vooral om vliegreizen zal gaan. De kosten voor een dergelijk HSL-netwerk zoals hieronder afgebeeld zijn echter astronomisch.
Afbeelding

Veel passagierslijnen buiten het noordoosten opereren met een lage frequentie, meestal maar 2 keer daags of minder, sommige routes worden zelfs maar een paar keer per week bereden. De treinen zitten daardoor vrij vol, aangezien het dagelijkse gebruik vaak maar bestaat uit 2 ritten per dag (heen en terug). De Southwest Chief gaat bijvoorbeeld van Chicago naar Los Angeles, een route die ruim 42 uur duurt (3.631 km). De trein gaat 1 x per dag in beide richtingen en heeft een dagelijks gebruik van 938 passagiers. Veel stations die alleen door Amtrak bedient worden hebben minder dan 100 in/uitstappers per dag. Sommige stations hebben minder dan 10 in/uitstappers per dag.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Palance » wo 16 nov 2011, 17:39

Vlak na 9/11 is er wel een flinke toename in het spoorgebruik te zien geweest. Veel mensen durfden toen niet meer te vliegen en vonden ineens de trein terug als alternatief, maar die piek is volgens mij al lang en breed ingezakt.

Ik zou daar wel eens per trein willen rondreizen,
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
keokiracer
2x3 autosnelweg
Berichten: 8646
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 3:52
Locatie: Halsteren
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door keokiracer » wo 16 nov 2011, 18:07

Chris schreef:Het Bailey Yard in North Platte, Nebraska, is het grootste rangeerterrein ter wereld met een oppervlakte van 11,5 km² en 500 km spoor.
Dat terrein is echt niet normaal groot :o (GMaps)
Chris schreef:Het passagiersvervoer tussen de stedelijke gebieden wordt verzorgd door Amtrak. Amtrak bedient slechts zo'n 80.000 passagiers per dag. Dit moet los gezien worden van lokale spoorbedrijven, die meer passagiers bedienen (met name in het noordoosten van het land).
Amtrak doet ook veel goederenvervoer, en op National Geographic Channel heb ik laatst gezien dat men nu proeven doet met elektrische treinen (nu vooral diesel). Dit doet men om 1 reden: Van alle olie die de VS binnen komt, gebruiken zij ± 2%. klinkt weinig, maar dat is natuurlijk ongelofelijk veel.
Palance schreef:Ik zou daar wel eens per trein willen rondreizen,
Ik ook, maar ook met de auto zou ik er wel willen rijden 8-)
Youtube (Best of Dutch Dashcam serie)| Picasa | Flickr
Vinny: Ik stel voor om naast de Uitspraak van de Week ook de "Grootste betweter van de maand" te gaan nomineren. De Geelhoedaward of de Keokiracerring ofzo...

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 18:50

Het rustigste station die door Amtrak bedient wordt is Sanderson, Texas. Gemiddeld stappen hier 0,59 passagiers per dag in of uit. (216 per jaar). Sanderson telt 861 inwoners. De treindienst heet de Sunset Limited en voert 3 keer per week van New Orleans naar Los Angeles (oorspronkelijk vanaf Jacksonville). De rit is 3.211 kilometer lang en duurt 48 uur.

Afbeelding

jelger
expressweg
Berichten: 3341
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door jelger » wo 16 nov 2011, 19:40

De oost-west langeafstands verbindingen zijn inderdaad 3-4 keer per week. Ik heb het wel eens overwogen te doen, maar schrok van de prijs voor een cabine.

Heb het eens met de trein van Chicago naar New York Union station gedaan, met de nachttrein. Bij vertrek een uur buiten station van Chicago gewacht op de postwagen die te laat was. Gevolg: 5 uur te laat in New York. Tja, op deze knullige wijze snap ik wel dat het passagiersvervoer op de langere afstand verdwijnt. Prima trein verder hoor, niets mis mee.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 19:46

De Acela Express en de Northeast Regional in het noordoosten zijn goed voor de 30.000 van de 78.000 passagiers per dag van Amtrak. De overige passagierslijnen zijn volgens mij vooral attracties.

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8709
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door captain007 » wo 16 nov 2011, 19:49

Volgens mij wordt er in en rond Chicago nog wel redelijk veel gebruik gemaakt van het regionale spoorwegennet. Nu is het overigens wel vrij logisch dat er niet veel lange afstand passagiersvervoer is, want wie gaat nu een paar duizend kilometer per trein afleggen? Dan maar even een vliegtuig pakken wat waarschijnlijk nog goedkoper is en veel sneller.

jelger
expressweg
Berichten: 3341
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door jelger » wo 16 nov 2011, 19:53

@Chris: In de oost-west verbindingen zo ongeveer wel. In Californie zijn nog een aantal commuter lijnen (Metrolink, Pacific Surfliner, Caltrain) gecentreerd rondom LA en Bay Area. Hier worden ook nog wel aardige aantallen gehaald, er rijdt dubbeldeks materieel op een frequentie van 30-60min.
Laatst gewijzigd door jelger op wo 16 nov 2011, 19:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 19:54

Regionaal spoor wordt apart gezien van intercity. Intercity service wordt gedaan door Amtrak. Dit zijn de treinen tussen de grote agglomeraties. Deze hebben vaak mooie namen zoals de Sunset Limited, Pacific Surfliner of de California Zephyr. Ongeveer de helft van de Amtrakroutes heeft minder dan 1.000 passagiers per dag. Slechts een paar stations hebben meer dan een paar honderd in/uitstappers naar Amtrakservices.

Regionaal OV is van groter belang in absolute nummers. Bijvoorbeeld MTA of PATH in New York of Metro in Los Angeles. Deze verwerken veel meer passagiers. Metro in Los Angeles bijvoorbeeld 1,4 miljoen per weekdag. (inclusief bussen e.d.)

Giuseppe
verkeersader
Berichten: 785
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 15:02
Locatie: Eijsden

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Giuseppe » wo 16 nov 2011, 20:01

De betrouwbaarheid en de prijs zijn beiden een probleem. Toen ik een paar weken geleden van New York naar Boston reisde kon ik kiezen tussen Greyhound Express en Acela Express, de eerste was iets van 20 Dollar en 4u20, terwijl de Acela niet veel sneller was (3u45) en meer dan 100 dollar. De keus voor (zeer comfortabele) bus was dan ook snel gemaakt.

Achteraf bleek ook nog dat de Acela op de bewuste dag gigantische vetragingen had, ik hoorde van mensen uit het hotel dat ze er 8 uur over gedaan hadden. Nu moet ik toegeven, op de terugweg naar NYC had ik ook een uurtje vertraging door de avondspits aldaar.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 20:06

Vandaag is de beslissing gevallen over de route van de "hogesnelheidslijn" van Chicago naar Minneapolis.

Er waren pakweg twee mogelijkheden, een snelweg die de gehele route de I-94 volgt, en een alternatieve route die eerst de Mississippi River volgt en dan oostwaarts loopt richting Madison en de I-94. De keuze is op de Mississippi-route gevallen. Het voordeel was dat van bestaand spoor gebruik gemaakt kan worden, wat goedkoper is. De ruim 700 kilometer lange route moet in 5,5 uur afgelegd gaan worden. Men wil gaan concurreren met autoverkeer, alhoewel ik betwijfel of er nou veel verkeer is dat zo'n afstand zal rijden. Qua tijd is het weer niet erg concurrerend met het vliegtuig. De trein heeft ook het "nadeel" dat hij via Milwaukee gaat. Een grote stad, maar wel een beetje buiten de route van Chicago naar Minneapolis. Da's toch een kilometer of 80 extra.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 20:31

Bailey Yard in North Platte, Nebraska. 10.000 wagons komen dagelijks door dit rangeerterrein, waarvan 3.000 daadwerkelijk gerangeerd worden. Er werken 2.600 mensen.

Afbeelding
Union Pacific's Bailey Yard by visitnorthplatte, on Flickr

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Vinny » wo 16 nov 2011, 21:37

Het rustigste station die door Amtrak bedient wordt is Sanderson, Texas. Gemiddeld stappen hier 0,59 passagiers per dag in of uit. (216 per jaar). Sanderson telt 861 inwoners. De treindienst heet de Sunset Limited en voert 3 keer per week van New Orleans naar Los Angeles (oorspronkelijk vanaf Jacksonville). De rit is 3.211 kilometer lang en duurt 48 uur.
Nostalgisch station uit een tijd dat treinvervoer nog groots en avontuurlijk was... 8-)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 16 nov 2011, 21:51

De mooiste route is de California Zephyr van Chicago naar Emeryville (bij San Francisco). Deze route is 3.924 kilometer lang en duurt 52 uur. De trein gaat één keer per dag en ongeveer 1.000 passagiers is het dagelijkse gebruik. De dienstregeling is zo dat men tijdens daglicht door het mooiste deel van de route rijdt.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Vinny » wo 16 nov 2011, 23:45

Het livrei van Armtrak past erg goed bij het landschap. NS-VIRM mat. zou enorm vloeken... :rofl2:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Rene » do 17 nov 2011, 8:46

^^
Kwestie van smaak - ik ben het wat dat betreft niet met je eens.

NB: livrei is afgeleid van het Franse woord livrée, net zoals het Engelse livery. Het betekent zoiets als kledij, uitdossing. Voor wat betreft spoorwegmaterieel werd in Nederland de term livrei voor 1990 nooit gebruikt - die term is er via Vlaanderen een beetje ingeslopen de laatste jaren. Het correcte Nederlandse woord is: beschildering. (Maar dit is uiteraard volledig off-topic).

Gebruikersavatar
schuiling
woonerf
Berichten: 84
Lid geworden op: ma 07 mar 2011, 23:01
Locatie: Emmen

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door schuiling » do 17 nov 2011, 14:07

In het verlengde hiervan kan ik ook zeer de serie Extreme Trains van History aanbevelen.

Momenteel wordt het niet uitgezonden volgens mij, maar de serie is waarschijnlijk ook wel te verkrijgen.

Komen veel bijzondere treinen en routes in de VS aan bod.

voorbeeld
uut MM!

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » do 17 nov 2011, 14:14

Wat ze in de VS ook nog wel eens doen is vrachtwagentrailers per spoor vervoeren. Met name J.B. Hunt doet dat (één van de grootste transportbedrijven van het land met 47.000 opleggers). Hunt doet dat met BNSF Railway. In Europa schijnt zoiets niet of nauwelijks mogelijk te zijn in verband met de hoogte van de bovenleiding. Een flatcar + oplegger komt snel richting de 5,5 meter (standaard hoogte bovenleiding in Nederland).

Afbeelding
Mi-Jack Translift lifting a trailer off a flatcar by Michael Cereghino (Avsfan118), on Flickr

Deze kaart laat zien hoe intensief het spoor bereden wordt. (vrijwel geheel goederentreinen). Ter vergelijking de Betuweroute loopt nu goed op stoom met zo'n 80 treinen per dag. 80 treinen is ook wat gepland is door de Fehmarnbelttunnel. Door de Kanaaltunnel gaan 400 treinen per dag volgens deze PDF, maar slechts 15 hiervan zijn echte goederentreinen en 219 zijn vrachtwagen shuttles.
Afbeelding

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8709
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door captain007 » do 17 nov 2011, 15:43

Opleggers worden in Europa zeer zeker wel op treinen geladen, zoals je in dit filmpje bij de eerste trein voorbij ziet komen:
Link

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » do 17 nov 2011, 18:03

Ik bedoelde eigenlijk hele vrachtwagens op de trein (Rollende Landstrasse). Volgens mij is dat in Europa maar op een paar routes mogelijk.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » di 06 dec 2011, 14:21

Er waren plannen voor een HSL van Tampa via Orlando naar Miami in Florida, de geplande lengte van de route was zo'n 520 kilometer. In eerste instantie zou alleen een route van Tampa naar Orlando worden gebouwd. In 2010 werd bekend dat de helft van de geschatte $ 2,5 miljard vanuit Washington betaald zou worden. De kosten waren geschat op $ 2,5 miljard voor de 130 kilometer. De HSL zou voornamelijk van opgewaardeerd bestaand spoor gebruik maken. Begin 2011 wees de gouverneur de federale financiering echter af, omdat de risico's te hoog waren. De reistijd zou ondanks de topsnelheid van 270 km/h over de gehele route gezien maar zo'n 30 minuten korter zijn dan per auto in de spits vanwege de drie tussenliggende stations. Bovendien is de parallelle Interstate 4 geen belangrijke achterlandverbinding met voornamelijk regionaal forenzenverkeer. Op de spitsverbindingen (rondom de grote steden) was de gecalculeerde tijdswinst nog beperkter, en dat was nog exclusief voor- en natransport.

Afbeelding

Fase twee van Orlando naar Miami zou nog lastiger zijn geweest omdat het gebied volgebouwd is en ten westen van de regio Miami een moeras ligt. De enige reële optie was dan ook het upgraden van bestaand spoor, maar gezien de enorme afstand door bebouwd gebied (120 kilometer) en de vele stations zou de reistijdwinst hier helemaal klein zijn. Er waren twee opties voor deze route, een kustroute parallel aan de I-95 (die over 300 kilometer door verstedelijkt gebied loopt) of een landinwaartse route via Florida's Turnpike. De eerste route bedient meer steden maar de tweede route is korter en makkelijker aan te leggen tussen Miami en Orlando.

Afbeelding

De HSL in Florida komt er dus voorlopig niet.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Chris » wo 04 jan 2012, 12:23

De HSL in California komt verder op losse schroeven te staan nadat een officiële review van een onderzoekspanel in opdracht van de staat heeft laten weten dat de hogesnelheidslijn financieel niet haalbaar is. De kostenramingen zijn in recente jaren met tientallen miljarden toegenomen en staat nu formeel op $ 98,5 miljard. Men is bang dat dit nog hoger uit zal vallen, en heeft daarom aanbevolen om het lenen van geld voor de eerste werkzaamheden, die dit jaar zouden moeten beginnen, uit te stellen. Het panel heeft echter geen beslissingsbevoegdheid, en een aantal politici wil het project eigenlijk toch doordrukken, terwijl de publieke opinie toenemend negatief is over het project.

http://www.latimes.com/news/local/la-me ... 8448.story

simon
autoweg
Berichten: 1935
Lid geworden op: di 11 dec 2007, 15:46
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door simon » wo 04 jan 2012, 19:40

Vinny schreef:Het livrei van Armtrak past erg goed bij het landschap. NS-VIRM mat. zou enorm vloeken... :rofl2:
vindt je?

Afbeelding

Rogier
2x2 autosnelweg
Berichten: 5069
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Rogier » wo 04 jan 2012, 19:46

Chris schreef:De HSL in California komt verder op losse schroeven te staan nadat een officiële review van een onderzoekspanel in opdracht van de staat heeft laten weten dat de hogesnelheidslijn financieel niet haalbaar is. De kostenramingen zijn in recente jaren met tientallen miljarden toegenomen en staat nu formeel op $ 98,5 miljard. Men is bang dat dit nog hoger uit zal vallen, en heeft daarom aanbevolen om het lenen van geld voor de eerste werkzaamheden, die dit jaar zouden moeten beginnen, uit te stellen. Het panel heeft echter geen beslissingsbevoegdheid, en een aantal politici wil het project eigenlijk toch doordrukken, terwijl de publieke opinie toenemend negatief is over het project.

http://www.latimes.com/news/local/la-me ... 8448.story
Hopelijk gaat dit project niet door.
Men kan beter het geld voor het wegwerken van het achterstallig onderhoud gebruiken.

simon
autoweg
Berichten: 1935
Lid geworden op: di 11 dec 2007, 15:46
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door simon » za 21 jan 2012, 13:40

Rogier schreef:Men kan beter het geld voor het wegwerken van het achterstallig onderhoud gebruiken.
Achterstallig onderhoud? valt best mee :rofl2:

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Rein » za 21 jan 2012, 22:16

Show begint rond 1 minuut 20. De situatie lijkt me behoorlijk gevaarlijk. Ongelooflijk dat dit kan in een Westers land.

HAFRABAisfun
stadsweg
Berichten: 477
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 19:02
Locatie: België

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door HAFRABAisfun » zo 22 jan 2012, 8:57

Inderdaad, dit lijken me meer dingen die je kunt tegenkomen in pakweg Kenia of Laos dan in de VS

Rubbere Robbie
dorpsstraat
Berichten: 103
Lid geworden op: do 02 feb 2012, 13:21
Locatie: Julianadorp

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Rubbere Robbie » za 18 feb 2012, 13:10

HAFRABAisfun schreef:Inderdaad, dit lijken me meer dingen die je kunt tegenkomen in pakweg Kenia of Laos dan in de VS
Yeh Thats the state of the union :rofl2: , In de VS vind je overal achterstalig onderhoud en ver achterlopende technologie. Dat komt o.a. door die fijne marktwerking. Ook ontbreekt het aan overheidsorganen zoals we hier kennen een rijkswaterstaat en Pruts rail en als er al zijn is het heel minimaalistisch.

Een hele tijd geleden was er een uitzendeing van toen nog twee vandaag, werdt toen ook getoond hoe ver het land in verval is, ook het Deltaplan voor de Mississippi in Louisiana komt niet van de grond. De overheid mist kennis en daardoor daadkracht om dit goed aantepakken. Ingenieurs heeft de overheid alleen in de vorm van het Army corps of engineers een legeronderdeel notabene

Rob
Korte nachten, zware vrachten, Windmolentransport is mijn transport

Rubbere Robbie
dorpsstraat
Berichten: 103
Lid geworden op: do 02 feb 2012, 13:21
Locatie: Julianadorp

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door Rubbere Robbie » za 18 feb 2012, 13:13

Dus dit is een aardige kijk op hoe het hier ook kan worden je merkt het nu al op het spoor, onderhoud wordt uit/afgestelt om kosten te drukken

rob
Korte nachten, zware vrachten, Windmolentransport is mijn transport

mennomulder
verkeersader
Berichten: 957
Lid geworden op: do 10 jan 2008, 19:54
Locatie: Groningen

Re: [USA] spoorvervoer

Bericht door mennomulder » za 18 feb 2012, 15:23

Rubbere Robbie schreef: Ook ontbreekt het aan overheidsorganen zoals we hier kennen een rijkswaterstaat en Pruts rail en als er al zijn is het heel minimaalistisch.
Rob
Rijkswaterstaat is echt niet meer wat het geweest is en dat kan ik zeggen als ex-RWS'er. Het zou me verbazen als RWS nog technici in dienst heeft, die constructieberekeningen kunnen uitvoeren of die zelfstandig een weg kunnen ontwerpen. Alles wordt tegenwoordig ook bij RWS uitbesteed.
Laatst gewijzigd door mennomulder op zo 19 feb 2012, 11:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Een dutje achter het stuur
Is soms van eeuwige duur !
www.facebook.com/menno.mulder.524

Grouten oet Grunnen (Stad)

Plaats reactie