Investeringsplannen Schiphol

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Plaats reactie
Rein
2x2 autosnelweg
Berichten: 6658
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Investeringsplannen Schiphol

Bericht door Rein » di 12 aug 2014, 15:29

Schiphol gaat de komende jaren weer eens flink aan de bak met uitbreiding van de luchthaven. Er staan investeringen gepland met een waarde van ongeveer 500 mln euro.
Schiphol schreef:Schiphol daagt markt uit om mee te denken over aanbesteding en realisatie nieuwe pier en terminal

Schiphol daagt toekomstige partners- en leveranciers uit om mee te denken over de bouw van een nieuwe pier en terminal aan de zuidkant van de luchthaven en de aanbesteding daarvan. De marktconsultatie vindt plaats op donderdag 11 september 2014.

Vernieuwen om aan de top te blijven
In het komende decennium groeit het aantal reizigers op Schiphol naar verwachting van 52,5 miljoen tot ongeveer 65 miljoen. Om ook in de toekomst alle reizigers reisgemak en comfort te kunnen blijven bieden en luchtvaartmaatschappijen een efficiënt reisproces te garanderen, is Schiphol in 2013 begonnen met de uitvoering van het Masterplan. Dit plan behelst de invoering van centrale security, de vernieuwing van Lounge 2 en de bouw van een nieuwe pier en terminalfaciliteiten. Met deze investering in de kwaliteit en capaciteit geeft Schiphol invulling aan haar ambitie om Europe's Preferred Airport te zijn en te blijven.

In gesprek met de markt over vernieuwing en aanbesteding
Tijdens de marktconsultatie geeft Schiphol een toelichting op de uitdagingen en ambities die komen kijken bij de realisatie van de nieuwe pier en terminalfaciliteiten. Traditionele oplossingen en werkwijzen zijn hierbij niet langer toereikend. Er zijn nieuwe en innovatieve antwoorden nodig die leiden tot slimmere, duurzame, veilige en goedkopere oplossingen. Schiphol daagt leveranciers uit binnen- en buitenland uit om mee te denken over de realisatie en aanbesteding van de nieuwe pier en terminal.

Geïnteresseerde leveranciers, partners en bureaus kunnen zich aanmelden voor de marktconsultatie op donderdag 11 september via http://www.schiphol.nl/marktconsultatie.
en
haarlemsdagblad.nl schreef:Schiphol zoekt de wow-factor

Een nieuwe pier en terminal die ieders verwachting overtreft, in binnen- en buitenland. De wow-factor, zoals Schiphol het zelf omschrijft.

De luchthaven is al jaren bezig plannen te maken voor een nieuwe pier. Die zou in eerste instantie in 2016 klaar zijn, maar dat wordt toch 2018. Schiphol moet eerst nog met KLM overeenstemming bereiken over het vrachtgebouw van KLM moet wijken voor de nieuwbouw.

De nieuwe terminal en pier moeten geen simpele blokkendozen worden, maar opzienbarend zijn. Geen bling-bling, maar wel de wow-factor. ,,De grondleggers van Schiphol waren pioniers met visie en lef. Ze dachten out-of-the-box. Nu hebben we de hulp nodig van nieuwe pioniers’’, roept de luchthaven de bouwwereld op om volgende maand mee te denken. Schiphol overweegt om ontwerp, realisatie en eventueel onderhoud bij één partij neer te leggen en niet te verdelen over zes aannemers. Aan de nieuwe pier moeten zeker acht toestellen kunnen staan en de nieuwe terminal moet verbonden worden met de andere terminals en het NS-station.

[...]

Ds79m
Moderator
Berichten: 8028
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door Ds79m » di 12 aug 2014, 17:39

Ik ben benieuwd wat ze in gedachten hebben. Het vliegveld van Singapore vond ik zelf bijvoorbeeld erg bijzonder.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Wouter N14
Moderator
Berichten: 17040
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door Wouter N14 » di 12 aug 2014, 18:32

Ik dacht dat Schiphol niet meer kon uitbreiden en dat daarom Lelystad opgewaardeerd ging worden...
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter & Moderator
Berichten: 35620
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door Vinny » di 12 aug 2014, 18:47

Een nieuwe terminal staat al zeker 15 jaar op de agenda... :geenlach:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

kees
expressweg
Berichten: 2938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door kees » di 12 aug 2014, 18:48

Schiphol wil nog wel groeien, maar 'selectief' groeien.
http://www.schiphol.nl/SchipholGroup1/N ... hiphol.htm

Rein
2x2 autosnelweg
Berichten: 6658
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door Rein » di 12 aug 2014, 20:23

Wouter N14 schreef:Ik dacht dat Schiphol niet meer kon uitbreiden ...
De nieuwe pier moet komen op de plek waar nu de 'Cityhoppers' van KLM hun passagiers in- en uitladen. Feitelijk is het nu een grote parkeerplaats waarheen en -vandaan passagiers met bussen worden vervoerd. Er is daar dus ruimte voor een pier (die dan mooi kan aansluiten op het begin van de B-pier), maar de vraag is dan wel waar die Cityhoppers dan heen moeten.

verfmeer95
autoweg
Berichten: 1848
Lid geworden op: wo 31 jul 2013, 19:37

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door verfmeer95 » di 12 aug 2014, 20:41

Lelystad? :duck:

Rein
2x2 autosnelweg
Berichten: 6658
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door Rein » di 12 aug 2014, 21:05

Dat lijkt mij niet. Die Cityhoppers zijn cruciaal in het netwerk van KLM, omdat er veel overstappers zijn van/naar de trans-continentale lijnen.

duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 5816
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: Investeringsplannen Schiphol

Bericht door duikgek89 » wo 13 aug 2014, 17:36

Maar omdat dat busgates zijn is het makkelijker om die ergens anders een parkeerplaats te geven denk ik. De nieuwe pier zal wel de A pier worden?
Of wil men ook voor een groot deel van de busgates af omdat die niet comfortabel zijn? Cityhoppers naar Lelystad gaat nooit gebeuren aangezien ze belangrijk zijn als feeder voor de KLM. De KLM heeft best een sterke positie in o.a Engeland en Noorwegen omdat ze van alle kleine velden een hoop passagiers opladen en naar Amsterdam brengen om ze dan naar ver en verder te vliegen. Wat ik eerder zie gebeuren is dat wat transvertragia "jongens we gaan lekker met z'n allen naar Duitsland Mallorca" naar Lelystad gaan.

edit:
Al zou ik niet weten waar je meer buiten parkeerplaatsen moet maken, het lijkt nogal vol binnen de banen en je wil ook niet zoveel bussen steeds banen laten kruisen. Of je moet er een tunnel onderdoor gaan maken.

edit2:
Misschien is er rechts van baan 06 nog wel wat plaats. Maar dan zou je ook de vracht van de R apron daarheen kunnen verplaatsen (S apron uitbreiden) en bij de R apron andere buitenparkeerplaatsen maken. Dan moet je alleen nog taxibaan Q kruisen wat je niet kan vermijden maar dat is alvast minder irritant en gevaarlijk als een startbaan. Bovendien ligt daar volgens mij al een tunneltje onderdoor.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Plaats reactie