[BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Praat hier over de luchtvaart, het goederenvervoer, de logistieke sector en de eigen infrastructuur (vliegvelden, water, rail).

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36007
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

[BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Rene » ma 17 sep 2007, 9:08

AD (17-9-2007) schreef:Op de bres voor Tempelhof
Groeiend leger luchtvaartfanaten strijdt tegen sluiting luchthaven
ARJAN PAANS

BERLIJN - Vanuit de ruimte zijn maar een handjevol gebouwen op aarde met het blote oog te herkennen: daaronder het Pentagon In Washington en luchthaven Tempelhof in Berlijn. Luchtvaartfanaten en Berlijners met een hart voor geschiedenis proberen uit alle macht de sluiting van dit unieke monument te voorkomen. Honderd vliegtuigjes landden zaterdag achter elkaar op één van de twee landingsbanen van Flughafen Tempelhof. Onder aanvoering van de Duitse rapper Smudo van die Fantastischen Vier demonstreerden ze op hun eigen manier tegen de sluiting van Duitslands oudste luchthaven.

„Geweldig, we vlogen zo dicht boven de huizen, dat we de mensen in hun badkamers konden zien," zegt de 80-jarige Hans W. Iken, die als co-piloot in een Cirrus SR20 vanuit Dortmund naar Berlijn is gekomen. „In de meeste andere steden ligt het vliegveld veel verder weg, dus het zou eeuwig zonde zijn als dit zou verdwijnen." In het najaar van 2008 is het voorgoed gedaan. Tempelhof moet wijken voor een groot vliegveld ten zuid-oosten van de stad, dat de huidige drie'luchthavens vervangt. Tot die tijd wordt het vliegveld langzaam afgeknepen. De tien vliegtuigen per dag en dat ene historisch toestel waarmee toeristen de stad van boven kunnen zien, zijn bijna een belediging voor het luchtvaartmonument dat ooit werd gebouwd voor maximaal 6 miljoen passagiers. Vorig jaar zagen nog maar een luttele 634.000 passagiers de vertreken aankomsthal van Tempelhof van binnen. De kantoren in het 1230 meter lange gebouw, het langste van Europa, zijn zo goed als uitgestorven.

Een groeiend legertje luchtvaartfanaten probeert de teloorgang van het monument tegen te houden. „Als we 170.000 handtekeningen bij elkaar krijgen, komt er een referendum en krijgt Tempelhof een nieuwe kans," zegt Thomas Böhme van ICAT, de vereniging van tegenstanders van sluiting. Böhme is ervan overtuigd dat bij zo'n referendum de tegenstanders in de meerderheid zullen zijn. Al was het maar om historische redenen. Voor veel oudere West-Berlijners herinnert het vliegveld aan de blokkade van Berlijn tussen juni 1948 en mei 1949. Tempelhof diende toen als belangrijkste aanvoerhaven voor de geallieerde luchtbrug, die de inwoners van de omsingelde stad in staat stelde het hoofd boven water te houden. Hobbypiloot Reinhard Schneider (70): „Zonder Tempelhof had Berlijn niet kunnen overleven."
Waarom luchtvaartfanaten ? Waarom niet luchtvaartliefhebbers ? Altijd die eenzijdige berichtgeving met een vooringenomen negatiefheid ten aanzien van mensen die infrastructuur wel een warm hart toedragen... :neenee:
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Matt
verkeersader
Berichten: 575
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 16:39
Locatie: Nuth

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Matt » ma 17 sep 2007, 9:23

Ik heb zelf ook een keer op Tempelhof gevlogen en het was inderdaad een bijzondere ervaring.

Het terminalgebouw is nog helemaal in de jaren 30 stijl. Niet voor niets zijn hier opnames gemaakt voor de film 'Indiana Jones and the Last Crusade'. Men had het een en ander natuurlijk kunnen nabouwen in Hollywood, maar men prefereerde "the real thing".

Het zou zonde zijn indien Tempelhof (de oudste nog in geruik zijnde luchthaven ter wereld) zou worden gesloten. Het is een stuk historie. Alle luchthavengebouwen staan onder "Denkmahlschutz" (monumentenzorg). Het zou ook onbegonnen werk zijn om delen te slopen: het is oerdegelijke betonbouw uit de nazi tijd. De muren (ook de binnenmuren) zijn van gewapende, decimeter dikke beton. Wat er met het luchthaventerrein zou gaan gebeuren na sluiting is me een raadsel.
Fahrn, fahrn, fahrn, auf der Autobahn...

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 17716
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door waldo79 » ma 17 sep 2007, 11:34

Staat Tempelhof dan in het westelijk deel van de stad? The Last Crusade is nog ten tijde van de Koude Oorlog opgenomen :shock:
En waar moet dat nieuwe vliegveld dan komen?

Matt
verkeersader
Berichten: 575
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 16:39
Locatie: Nuth

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Matt » ma 17 sep 2007, 13:34

Tempelhof ligt in het voormalige West-Berlin en lag in de Amerikaanse sector. De 2 andere westelijke luchthavens waren Gatow in de Britse sector en Tegel in de Franse sector.

Gatow was maar een klein vliegveld en is ondertussen gesloten. Het is nu een museum. De runways zijn deels afgebroken en volgezet met oude vliegtuigen.

Tegel is een vrij grote luchthaven en was de voornaamste luchthaven van West-Berlijn. Tegel ligt vrij dicht tegen de bebouwing van Berlijn aan en het is de bedoeling dat het op de lange termijn ook gesloten wordt.

De oude DDR luchthaven Schönefeld gaat de nieuwe luchthaven voor heel Berlijn worden. Schönefeld is nu al aardig gemoderniseerd en uitgebreid.

Tempelhof had al lang gesloten moeten worden, maar dat is steeds maar weer uitgesteld. Het is voor zakenreizigers natuurlijk handig, zo een luchthaven midden in de stad, pal naast de A100. In Londen heb je ook iets dergelijks: London City Airport. Ondertussen wordt er geprobeerd om genoeg handtekeningen te verzamelen om een referendum over de sluiting van Tempelhof te krijgen.

Tempelhof: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... =addr&om=1
Gatow: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... &z=16&om=1
Tegel: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... =addr&om=1
Schönefeld: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... 79823&z=14
Fahrn, fahrn, fahrn, auf der Autobahn...

Koesj
verkeersader
Berichten: 876
Lid geworden op: vr 24 mar 2006, 21:35
Locatie: 050

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Koesj » ma 17 sep 2007, 16:57

Wel leuk en aardig allemaal het historische argument ten faveure van Tempelhof, maar er hoeft toch helemaal niet meer op gevlogen te worden? Laat er misschien een Cessna'tje per dag landen, doe wat leuks met de gebouwen en behoud als het nodig wordt geacht die unieke open ruimte in de stad. Voor mijn part gooi je er een grote museumfunctie tegenaan.

Een stad als Berlijn heeft gewoon een moderne en goed uit te breiden luchthaven nodig, Tegel en Tempelhof voldoen (helemaal) niet aan die vereisten en moeten voor het dagelijkse vliegverkeer worden gesloten. Het oude Schönefeld, dat nu als BBI door het leven zal moeten gaan (Berlin-Brandenburg International) ligt hardstikke goed ontsloten op het plaatselijke autobahnnetwerk en kan zo als 'hub' voor verschillende maatschappijen gaan fungeren.

Matt
verkeersader
Berichten: 575
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 16:39
Locatie: Nuth

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Matt » di 18 sep 2007, 10:08

Natuurlijk wordt Schönefeld de nieuwe grote luchthaven voor Berlijn, en zal Tegel worden gesloten. Maar Tempelhof kan door middel van een beperkte openstelling en restricties m.b.t. de gebruikte vliegtuigen nog steeds een nuttige functie vervullen, net als London City Airport.
Fahrn, fahrn, fahrn, auf der Autobahn...

Gebruikersavatar
Hajo
2x2 autosnelweg
Berichten: 7058
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Hajo » di 18 sep 2007, 16:38

Sluiten die handel. Een vliegveld midden in een stad is niet meer van deze tijd. :neenee:

Het stationsgebouw (dat overigens tijdens de Nazi-tijd in de vorm van de Duitse adelaar is gebouwd) kan als museum blijven bestaan. De start- en landingsbanen kunnen opgebroken worden. Op die plek kunnen dan woningen en parken worden aangelegd.

Vliegveld Schönefeld wordt t.z.t. omgebouwd tot "Flughafen Berlin-Brandenburg International" en krijgt een aparte S- en U-Bahn (metro) aansluiting. Zodra dat vliegveld gereed is mag van mij ook vliegveld Tegel dicht.
Donateur Vereniging Wegenforum

Alain
expressweg
Berichten: 3460
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Alain » wo 19 sep 2007, 11:37

Ik kan ook niet rouwig zijn om de sluiting van de luchthaven, daar er ook al een vervanging voor komt buiten de stad. Dat de hal als monument bewaard moet blijven staat wmb buiten kijf, maar de enorme hoeveelheid grond die een luchthaven opslokt kan ook gebruikt worden voor woningen, parken, winkelcentra...

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36007
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Rene » wo 19 sep 2007, 11:55

Ik maal er ook niet om dat Tempelhof wordt gesloten als locatie voor de reguliere, commerciële luchtvaart.
Maar gezien de geschiedenis van de stad en het langzaam maar zeker onzichtbaarder worden van 'de muur', en het feit dat de andere luchtbrug-vliegvelden ook al worden gesloten, vraag ik me af of je het wel moet willen om dat gebied te herontwikkelen. Het is feitelijk de enige nog intacte plek in Berlijn die echt herinnert aan de voor de stad zo bepalende tijd van de Koude Oorlog. Om die reden zou het intact laten van Tempelhof nog niet zo'n raar idee zijn. Dat kun je dan combineren met een luchtvaartmuseum en/of een Koude-Oorlogmuseum.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Alain
expressweg
Berichten: 3460
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Alain » wo 19 sep 2007, 12:00

Berlijn is er nou eenmaal niet op gesteld de wonden die de Muur heeft geslagen intact te houden; zie bijv. Potsdamer Platz. En om nou een compleet luchthaventerrein als monument voor die periode intact te houden? Op den duur zal er toch een tijdstip komen dat een volgende generatie ermee aan de slag wil.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 5844
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Seat Ibiza » vr 21 sep 2007, 15:49

Hajo schreef:Vliegveld Schönefeld wordt t.z.t. omgebouwd tot "Flughafen Berlin-Brandenburg International" en krijgt een aparte S- en U-Bahn (metro) aansluiting.
De nieuwe luchthaven krijgt een station onder de terminals, waar zowel de S-Bahn als de RE/RB-treinen zullen gaan stoppen. Via de 'Dresdener Bahn' moet het vliegveld met een RE/RB-trein (de 'Flughafen-Shuttle') een snelle verbinding krijgen met het nieuwe Hauptbahnhof in het centrum van Berlijn.

Er komt echter GEEN aansluiting voor de U-Bahn. De verlenging van metrolijn U7 van Rudow naar de nieuwe luchthaven is wegbezuinigd uit de plannen.

Alain
expressweg
Berichten: 3460
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Alain » za 22 sep 2007, 22:35

Tsjongejongejongezeg...het lijkt wel of er in Berlijn geen enkele U-Bahnverlenging meer kan worden gebouwd...:?

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37924
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Vinny » za 22 sep 2007, 23:38

Ik maal er ook niet om dat Tempelhof wordt gesloten als locatie voor de reguliere, commerciële luchtvaart.
Maar gezien de geschiedenis van de stad en het langzaam maar zeker onzichtbaarder worden van 'de muur', en het feit dat de andere luchtbrug-vliegvelden ook al worden gesloten, vraag ik me af of je het wel moet willen om dat gebied te herontwikkelen. Het is feitelijk de enige nog intacte plek in Berlijn die echt herinnert aan de voor de stad zo bepalende tijd van de Koude Oorlog. Om die reden zou het intact laten van Tempelhof nog niet zo'n raar idee zijn. Dat kun je dan combineren met een luchtvaartmuseum en/of een Koude-Oorlogmuseum.
Persoonlijk zie ik graag de renovatie van de tribune aan de AVUS. Dat is pas echt een museum. Mocht er een tweede westelijke entree gebouwd gaat wroden kan de huidige (naar mijn mening toch redelijk verouderde A 115) af en toe weer gebruikt worden voor autoraces...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

JayBeeke
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: ma 21 mei 2007, 19:47
Locatie: Brabant, BE

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door JayBeeke » vr 02 nov 2007, 19:22

Dit onderwerp heb ik veel te laat gevonden :D

Ik heb enkele keren op THF gevlogen, telkens met (SN) Brussels Airlines, en elke keer weer was het indrukwekkend. Je landt inderdaad op z'n Kai-Taks tot 20 meter boven de appartementsgebouwen, en opstijgen moet ook telkens vanaf het absolute uiteinde van de rwy gebeuren, met voldoende headwind.

Brussels Airlines is de laatste 'Europese' luchtvaartmaatschappij die nog op THF vliegt, en het was (onder de naam Sabena) ook de eerste, in 1923 (!!): er landen dus al bijna 85 jaar lang S-tails op deze luchthaven. Ondermeer daarom heeft Brussels Airlines het privilege om zijn vliegtuigen altijd onder de overkapping te mogen parkeren, aan de belangrijkste 'gate' - eerder een wachthokje in het gebouw, met een trap tot op de tarmac. Bovendien was THF mogelijk al veel vroeger gesloten, zonder tussenkomst van (SN)BA.

Kortom: voor eind 2008 MOET je maar 's een vlucht boeken met BA, van Brussel naar Berlin-Tempelhof. Ik ga 't in elk geval nog eens proberen want het is onvergetelijk!

mvg
JJN

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 17716
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door waldo79 » zo 04 nov 2007, 17:51

Je hebt je bijdrage wel erg doorspekt met jargon ;)

JayBeeke
dorpsstraat
Berichten: 237
Lid geworden op: ma 21 mei 2007, 19:47
Locatie: Brabant, BE

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door JayBeeke » ma 05 nov 2007, 10:29

Excuses ;)

Een goeie headwind of wind-van-voren heb je nodig om op te stijgen op korte 'runways' (rwy's dus). Kai Tak was een luchthaven in hartje Hong Kong, waarop alleen verkeerspiloten met speciale training mochten vliegen. De aanloop naar de landing was vaak boven de bergen en de stad, en aan het eind van de 'runway' lag de zee. Toch zijn er 'in de moderne tijd" (tot 1997) nooit zware ongevallen gebeurd.

Maar dat heeft natuurlijk niets meer met het fantastische Tempelhof te maken. ;)

mvg
JJN

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 17716
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door waldo79 » ma 05 nov 2007, 16:11

Ik zag ooit een documentaire over Kai-tak. Dat schijnt te zijn vervangen door een vliegveld in zee. Met alle nadelen van dien :)

Hanno
autoweg
Berichten: 1046
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 9:49
Locatie: Rotterdam

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Hanno » zo 26 okt 2008, 19:21

Tempelhof wordt komende week gesloten. Vanavond vertrekt, volgens de Berliner Zeitung, de laatste internationale vlucht van Fly Småland naar Växjo. Komende week worden er nog wat rondvluchten gehouden en vertrekken nog wat binnenlandse vluchten en op 1 november valt dan het doek voor de legendarische Flughafen. Gisteren was ik nog op Tempelhof (niet met het vliegtuig). Er vertrokken een hoop kleine vliegtuigjes. Ook heb ik nog vlucht LH9521 naar Mannheim zien vertrekken. In de vertrek- en aankomsthal hing een aparte sfeer. Veel mensen waren aan het fotograferen tussen de laatste reizigers.

De omwonenden zullen niet treuren om de sluiting. De landingslichten staan op de daken van de huizen.
Reportage

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37924
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Vinny » zo 26 okt 2008, 20:41

Het is toch wel een stukje geschiedenis dat definitief tot het verleden gaat horen. De adelaar vliegt niet meer...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Riva
autoweg
Berichten: 1885
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 16:37
Locatie: Leusden

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Riva » zo 26 okt 2008, 22:18

Dat de luchthaven straks buiten bedrijf gesteld wordt is jammer, maar logisch. Wel hoop ik dat de vertrekhal behouden blijft. Is daar iets over bekend?
Rainier

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 29009
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de A28

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Coen Tunnel » zo 26 okt 2008, 22:37

Dat is een monument en het op twee na grootste gebouw ter wereld.


duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 6357
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door duikgek89 » ma 27 okt 2008, 0:52

JayBeeke schreef:Dit onderwerp heb ik veel te laat gevonden :D

Ik heb enkele keren op THF gevlogen, telkens met (SN) Brussels Airlines, en elke keer weer was het indrukwekkend. Je landt inderdaad op z'n Kai-Taks tot 20 meter boven de appartementsgebouwen, en opstijgen moet ook telkens vanaf het absolute uiteinde van de rwy gebeuren, met voldoende headwind.

Brussels Airlines is de laatste 'Europese' luchtvaartmaatschappij die nog op THF vliegt, en het was (onder de naam Sabena) ook de eerste, in 1923 (!!): er landen dus al bijna 85 jaar lang S-tails op deze luchthaven. Ondermeer daarom heeft Brussels Airlines het privilege om zijn vliegtuigen altijd onder de overkapping te mogen parkeren, aan de belangrijkste 'gate' - eerder een wachthokje in het gebouw, met een trap tot op de tarmac. Bovendien was THF mogelijk al veel vroeger gesloten, zonder tussenkomst van (SN)BA.

Kortom: voor eind 2008 MOET je maar 's een vlucht boeken met BA, van Brussel naar Berlin-Tempelhof. Ik ga 't in elk geval nog eens proberen want het is onvergetelijk!

mvg
JJN
even oppassen met BA, dat is ook de code voor het vluchtnummer van British Airways

verder is het maar goed ook dat dit dicht gaat, zo tussen die huizen. Als er iets gebeurd heb je meteen een hoop slachtoffers op de grond, om nog maar niet te spreken van de overlast.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 5844
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Seat Ibiza » ma 27 okt 2008, 10:20

duikgek89 schreef:
JayBeeke schreef:Kortom: voor eind 2008 MOET je maar 's een vlucht boeken met BA, van Brussel naar Berlin-Tempelhof. Ik ga 't in elk geval nog eens proberen want het is onvergetelijk!
even oppassen met BA, dat is ook de code voor het vluchtnummer van British Airways.
Denk dat oppassen niet meer hoeft: de laatste vlucht van Brussels Airlines naar THF is reeds geweest. De code van Brussels Airlines is overigens SN, inderdaad nog een overblijfsel uit het Sabena-tijdperk...

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36007
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Rene » za 01 nov 2008, 22:49

[url=http://www.telegraaf.nl/buitenland/2355660/__Vliegtuigen_achtergebleven__.html?p=16,2]Telegraaf[/url] (1-11-2008) schreef:3 vliegtuigen achtergebleven op gesloten vliegveld

BERLIJN - Na de sluiting van de Berlijnse luchthaven Tempelhof zijn er drie vliegtuigen achtergebleven. De toestellen waren er niet in geslaagd tijdig voor de sluiting van het vliegveld donderdagavond om middernacht te vertrekken. “Zij staan nog steeds op de taxibaan”, aldus de woordvoerder van Tempelhof zaterdag. De vliegtuigen mogen niet starten omdat Tempelhof, de oudste luchthaven ter wereld, sinds vrijdag officieel geen vliegveld meer is. Overwogen wordt nu om de vliegtuigen met een dieplader weg te halen.
:schrikreactie: :schrikreactie: :schrikreactie:

:shutup: :shutup: :shutup:

:wall: :wall: :wall:

:nuts: :nuts: :nuts:

In wat voor wereld leven we nu toch ?
Gewoon laten opstijgen die handel...
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37924
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Vinny » za 01 nov 2008, 23:08

Grapje zeker :p
Komt me erg weinig professioneel over in een land waar gründlichkeit tot de nationale cultuur hoort. Ik heb dan ook het idee dat er meer aan de hand is. Misschien zijn de vliegtuigen wel niet meer vliegwaardig?

Overigens heb ik midden in de nacht wel eens in Amsterdam een transport van een vliegtuigromp gezien...
Dan kijk je wel even vreemd op na het uitgaan. De volgende dag bleek dat in alle landelijke kranten een foto stond :lol:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 29009
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de A28

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Coen Tunnel » za 01 nov 2008, 23:24

Ik had het gelezen. Het is wel lachwekkend. Drie vliegtuigen op een prima vliegveld die niet meer mogen opstijgen. Absurd. Maar hopen dat er geen Airbus A380 of Concorde bij zit. ;) Want dat wordt nog wat op een dieplader. :lol:


Attietattie
2x4 autosnelweg
Berichten: 12503
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 15:19
Locatie: Almere

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Attietattie » zo 02 nov 2008, 5:33

Hanno schreef:De omwonenden zullen niet treuren om de sluiting.
Zij die al een nieuwe baan hebben niet nee.
'De beste verkeersdrempel is vriendelijkheid' - Loesje

Attietattie
2x4 autosnelweg
Berichten: 12503
Lid geworden op: ma 04 aug 2008, 15:19
Locatie: Almere

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Attietattie » zo 02 nov 2008, 5:41

duikgek89 schreef:verder is het maar goed ook dat dit dicht gaat, zo tussen die huizen. Als er iets gebeurd heb je meteen een hoop slachtoffers op de grond, om nog maar niet te spreken van de overlast.
Uhuh. De Bijlmer ligt niet dicht bij Schiphol maar ik kan me herinneren dat daar ook wel eens wat slachtoffers zijn gevallen. Je maakt een drama van een probleem dat niet bestaat.

Over overlast moet niemand zeuren. De mensen die er vroeger woonden zijn nu bijna allemaal dood. De rest is er dus bijna allemaal komen wonen en heeft mogen meeprofiteren van de groei. Niet zeuren dus en verhuizen als het je niet bevalt.
'De beste verkeersdrempel is vriendelijkheid' - Loesje

Pino
2x5 autosnelweg
Berichten: 17532
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Pino » zo 02 nov 2008, 9:06

Rene schreef:In wat voor wereld leven we nu toch ?
Gewoon laten opstijgen die handel...
Het vliegveld van Sydney moet ook dicht om 23.00 uur. Er zijn verhalen van vluchten die zijn omgeleid naar Melbourne omdat ze om enkele seconden na elven dreigden te landen. Of beter gezegd, ze mochten best landen, maar dan zouden de maatschappijen in kwestie opdraaien voor de boete van enkele tonnen die het vliegveld zou krijgen wanneer het te lang open zou blijven.

Zie http://www.abc.net.au/news/stories/2003 ... 920623.htm

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37924
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [BERLIN-TEMPELHOF] Strijd om sluiting

Bericht door Vinny » zo 02 nov 2008, 9:24

Uhuh. De Bijlmer ligt niet dicht bij Schiphol maar ik kan me herinneren dat daar ook wel eens wat slachtoffers zijn gevallen. Je maakt een drama van een probleem dat niet bestaat.
In Brazilië is onlangs nog een vliegtuig een appartementencomplex binnengevallen omdat de startbaan door regenval glad was geworden, waardoor het toestel doorschoot... :?
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.