[A017] Afrit 20 van A17 op de schop

Bespreek hier alles wat specifiek aan een autosnelweg gerelateerd is, maar wat geen actuele plannen of uitvoeringsprojecten betreft

Moderator: Moderatoren

orionpax
verkeersader
Berichten: 568
Lid geworden op: ma 26 nov 2007, 11:04
Locatie: Eindhoven

[A017] Afrit 20 van A17 op de schop

Bericht door orionpax » vr 22 mei 2009, 10:01

[url=http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/5005050/Afrit-twintig-Borchwerf-twee-maanden-op-schop.ece]BN De Stem[/url] (22-5-2009) schreef:Afrit 20, Borchwerf twee maanden op schop

ROOSENDAAL - De afrit 20 'Borchwerf' van de A17 wordt de komende twee maanden stevig aangepakt. Vanaf de kruising Belder-Stepvelden en de rotonde aan de overkant van het viaduct wordt de weg vanaf dinsdag 2 juni afgesloten. Ook de toe- en afritten van de A17 liggen er in die periode uit. Het viaduct wordt verbreed en krijgt in beide richtingen twee rijstroken en een aparte fietsstrook, zodat fietsers vanaf Stepvelden via Borchwerf II naar Oud Gastel kunnen rijden. De uitbreiding komt aan de zuidkant van het viaduct. Het werk wordt groots aangepakt door veel mensen in te zetten. De klus moet voor de bouwvak zijn afgerond. Deze vakantie begint op 31 juli. De verbreding van het viaduct moet een einde maken aan de slechte doorstroming van bedrijventerrein Borchwerf I naar de snelweg. De voorbereidingen op de uitbreiding zijn al begonnen. De snelheid van het verkeer wordt al teruggebracht. Tijdens de bouwperiode wordt het verkeer omgeleid. Dat gebeurt via afrit 21, Roosendaal Noord-Oud Gastel.

http://www.borchwerf.nl
Ik ben benieuwd hoe de aansluiting nu uiteindelijk geregeld wordt. Vooral m.b.t. de opstelstroken + aansluiting. Zouden er rotondes komen?

orionpax
verkeersader
Berichten: 568
Lid geworden op: ma 26 nov 2007, 11:04
Locatie: Eindhoven

Re: Afrit 20 op de schop

Bericht door orionpax » di 09 jun 2009, 14:02

Afgelopen weekend is het prefab wegdeel reeds geplaatst. Nu beginnen de aanpassingen aan de omliggende wegen + de afronding van het viaduct.

Gebruikersavatar
Snelwegenkenner
2x2 autosnelweg
Berichten: 6182
Lid geworden op: za 23 jun 2007, 14:12
Locatie: Roosendaal

Re: Afrit 20 van A17 op de schop

Bericht door Snelwegenkenner » wo 01 jul 2009, 22:38

Ik hoop dat deze afrit weer snel in gebruik genomen zal worden, want dit is geen doen op de Gastelseweg. :roll:

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: Afrit 20 van A17 op de schop

Bericht door peejay » wo 29 jul 2009, 13:09

Goed nieuws:
[url=http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/5316087/Viaduct-over-A17-is-klaar.ece]BN/De Stem[/url] (29-07-2009) schreef: Viaduct over A17 is klaar

ROOSENDAAL - Onder veel feestelijk vertoon is woensdagmorgen op industieterrein Borchwerf het verbrede viaduct over de A17 in gebruik genomen.

De karavaan van de nationale jeugdronde die deze week in Roosendaal wordt gehouden passeerde er als eerste.

Vanaf donderdag na de avondspits mag ook het andere verkeer over het viaduct, want door het slechte weer van vorige week zijn de werkzaamheden een dag uitgelopen.

De afgelopen twee maanden is het viaduct uitgebreid naar tweemaal twee rijstroken en er is een fietspad aangelegd naar Borchwerf II.

Op drie plaatsen zijn verkeerslichten geplaatst. Met de aanpassingen moeten de files op de A17 voortaan tot het verleden behoren.

Het project heeft tweeënhalf miljoen euro gekost.

- Zie meer in de krant van morgen.
Rij met je hart

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: Afrit 20 van A17 op de schop

Bericht door peejay » do 30 jul 2009, 13:22

Vandaag dan het beloofde vervolgartikel, met pretentieuze kop:
[url=http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/5318716/A17-voorlopig-verlost-van-files.ece]BN/De Stem[/url] (30-07-2009) schreef: A17 voorlopig verlost van files
door Jos Hack

ROOSENDAAL - Met de verbreding van het viaduct over de A17 is een eerste stap gezet om de snelweg en industrieterrein Borchwerf te verlossen van files.

Het werk, inclusief de aanleg van een fietspad naar Borchwerf II, is klaar. Dat was gistermorgen - onder meer met de passage van de nationale jeugdronde - wel een feestje waard.

De aanpak van het viaduct en het plaatsen van verkeerslichten op drie vitale punten, is nog maar het begin van een reeks verkeersmaatregelen die de komende jaren nog volgen. Want wethouder Kees Jongmans en Leo Welters, de directeur van het industrieterrein, dachten gisteren al meteen vooruit aan de volgende stappen die moeten worden gezet.

De provincie en het Rijk hebben ieder al vierenhalf miljoen euro gestort voor het doortrekken van de Borchwerf naar Majoppeveld. De uitvoering van dat plan laat weliswaar nog even op zich wachten, maar kan wat de belanghebbenden betreft niet snel genoeg worden omgezet in daden. "Al is het alleen maar om de wijk Kalsdonk voorgoed van het vrachtverkeer te verlossen. Wij moeten dit voortvarend aanpakken", aldus Jongmans.

Eerst was een goede ontsluiting naar en vanaf de A17 bittere noodzaak. Regelmatig liep het op de snelweg vast omdat het verkeer op de Borchwerf stropte. Met die verbreding en op de drie punten waar nu verkeerslichten staan, lost dat zich in de toekomst vanzelf op. "Die lichten zijn voorzien van een rekensysteem. Dat systeem past zich aan aan de situatie" , zegt Nico Geurts, die namens Borchwerf II CV nauw betrokken is geweest bij het project.

"Op basis van allerlei berekeningen moeten files op de A17 nu minstens tot 2020 tot het verleden behoren. Je kunt er geen zinnig woord over zeggen hoe het dan tegen die tijd zal zijn."

Dat Borchwerf II vanaf nu ook met de fiets bereikbaar is, noemt Geurts een andere belangrijke verbetering. "Door het ontbreken van een directe verbinding moesten fietsers via de Gastelseweg en de Roosendaalsebaan omrijden. Dat is al gauw een ommetje van vier kilometer. Ook dat is nu voorbij."
Rij met je hart