Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

kees
expressweg
Berichten: 3135
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door kees » do 14 jan 2010, 23:26

Vanavond keek ik het RTL Nieuws, waar onderstaande problematiek aan de orde kwam.
Op Den Haag HS was de wisselverwarming enkele dagen voor 17 december uitgezet en verschillende pogingen om hem weer aan te krijgen, waren gestrand. In de TV-reportage werd gerept over allerlei geruchten dat de wisselverwarming op andere plekken ook uitstond.
rtlnieuws schreef: ProRail veroorzaakte problemen spoor

De grote problemen op het spoor van 17 december zijn deels veroorzaakt door ProRail zelf. En ProRail heeft dit niet gemeld aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dat blijkt uit interne verslagen van ProRail die in het bezit zijn van RTL Nieuws.

ProRail is de organisatie die ervoor moet zorgen dat de treinen zonder problemen kunnen rijden. Dat ging helemaal mis op 17 december. Door een slechte voorbereiding, zuinigheid en blunders van ProRail veroorzaakte het winterweer een enorme chaos op het spoor.

Zo bevroren alle wissels op Den Haag HS, omdat ProRail de wisselverwarming had uitgezet. Op de meldkaart Den Haag HS zijn alle problemen te zien die zich vanaf 14 december rond Den Haag Holland Spoor voordeden.
ProRail heeft verzuimd de reden van de problemen op Den Haag HS te melden in de rapportage van 17 december, die aan de vervoerders en aan minister Eurlings van Verkeer is gestuurd.
In de rapportage van 18 december worden de problemen wel genoemd, maar wordt enkel gesproken van strubbelingen met de wisselverwarming, die niet brandde. Waarom die wisselverwarming niet brandde - hij was door ProRail zelf uitgezet - en de moeite die het kostte om de zaak weer werkend te krijgen, halen het dagverslag niet.

Rond Utrecht CS
Ook op andere trajecten deden zich die dag problemen voor, zoals op Utrecht CS. Zo stromen de perrons vol met mensen en kan er geen trein meer in en uit, waarna het treinverkeer wordt gestaakt. Daarbij is er een tekort aan personeel om alles in goede banen te leiden. Dit laatste wordt weer niet vermeld in het dagverslag. Het verslag vermeldt evenmin dat er op gegeven moment treinen klaarstaan om de mensenmassa te vervoeren, maar dat deze niet kunnen rijden omdat er geen 'plan' is.

Het gevolg is dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat een zeer summiere constatering ontvangt van het feit dat er problemen zijn, maar niet hoe ze worden veroorzaakt en - al dan niet - worden afgehandeld.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 35933
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door Rene » do 14 jan 2010, 23:31

Us bent zûnig... :mrgreen:
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

simon
autoweg
Berichten: 1935
Lid geworden op: di 11 dec 2007, 15:46
Locatie: Utrecht

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door simon » vr 15 jan 2010, 6:55

Ik lees weinig nieuws in het artikel. Het was allang bekend dat ProRail op een aantal plekken de wisselverwarming "alvast" had uitgeschakeld aangezien er onderhoud was gepland. Kwalijke zaak natuurlijk, als je weet dat het gaat vriezen. Ook de "openbaring" dat de railverkeersleiding onvoldoende capaciteit heeft om op grote schaal afwijkende plannen in te leggen is al weken geleden op dit forum voorbij gekomen.

Het blijft natuurlijk kwalijk dat ProRail niet volledig aan de minister rapporteert.

kees
expressweg
Berichten: 3135
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door kees » vr 15 jan 2010, 17:57

Nou, Simon, ik heb het wel en wee in OV nog eens nagelezen, maar ik kan nergens vinden dat de wissels gewoon niet aan stonden. Wel dat ze niet functioneerden, maar dat zou dan zijn gekomen door ijsvorming en een sneeuwdek op de wissels, zie ik als constatering op het forum.
En bovendien, als het allemaal oud nieuws is, mag jij me vertellen waarom RTL Nieuws het belangrijk genoeg vindt om op 14 januari ermee te openen, terwijl er ook een ramp in Haïti heeft getroffen.
Laatst gewijzigd door kees op vr 15 jan 2010, 18:18, 1 keer totaal gewijzigd.

Koesj
verkeersader
Berichten: 875
Lid geworden op: vr 24 mar 2006, 21:35
Locatie: 050

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door Koesj » vr 15 jan 2010, 18:00

Hmm, misschien komt er nu wel een engineeringopgave bepaalde kanten op.

simon
autoweg
Berichten: 1935
Lid geworden op: di 11 dec 2007, 15:46
Locatie: Utrecht

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door simon » vr 15 jan 2010, 19:30

^^ Ik beweerde ook niet dat het van de wisselverwarmingen hier op het forum terug was te vinden.

Wel van de capaciteitsproblemen bij ProRail. Vinny legde hier uit waar het zoal misging.

Van het forum van Somda:
Zondag 20 dec 2009 - 18:12:59 Meld bericht
Damian
Damian Het kan nog gekker. Ze zijn eens begonnen met het aanleggen van ATBvv voor het inrijsein voor Boxtel. Vanaf het lijntje van Veghel wel te verstaan

Ook vanuit Heyendaal ri Nijmegen kwam je altijd wat leuks tegen. Daar stond een lichtsein nog altijd te branden die vanaf het lijntje uit Duitsland kwam. Ik heb me altijd voorgenomen het te melden als die een keer niet zou branden
Deze week nog te Den Haag HS. Daar waren een paar wisselverwarmingen buiten dienst gezet omdat men er over een paar weken aan ging werken

Als machinist is het ook leuk om melding te maken van een wisselverwarming die het niet doet, dat is vooral met dit weer goed te zien. De treindienstleider zegt dan: "bedankt voor de melding meester maar het wissel doet het nog, pas als het wissel niet meer werkt mogen we er iemand op af sturen

Dit zijn nou typische voorbeelden van mensen die werken in een spoorwereld waarin ze de spoorse zaken niet eigen kunnen/willen maken. Deels door onkunde, deels door geld te besparen maar voornamelijk dankzij het feit dat het spoorwereldje in de jaren 90 uiteengerukt is.
bron

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 19007
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door Wouter N14 » za 16 jan 2010, 0:00

Ook NS lijkt niet helemaal onschuldig te zijn.
[url=http://www.nu.nl/binnenland/2163400/ns-wist-al-van-sneeuwproblemen.html]www.nu.nl[/url] (15-1-2010) schreef: NS wist al van sneeuwproblemen

AMSTERDAM - De NS wist vijf jaar geleden al dat sneeuwval voor enorme problemen op het spoor zou zorgen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een interne memo van NedTrain, dat het onderhoud van treinen regelt. De problemen op het spoor zullen nog weken aanhouden, omdat er zoveel treinen stuk zijn dat niet volgens het normale spoorboekje gereden kan worden. In de een notitie van de NS wordt volgens RTL gesproken van een onrustbarend niveau van kapotte treinen dat in de roulatie is. Momenteel zouden er zo'n zevenhonderd treinstellen rondrijden met defecten. Deze treinstellen rijden dan in een combinatie met goede treinstellen, omdat ze niet los kunnen worden gebruikt.

Kortsluiting
De treinen krijgen problemen doordat sneeuw bij de hoogspanningsaansluiting komt. Dat veroorzaakt kortsluiting, waardoor de motor het niet meer doet. Volgens de NS zijn het geen defecten waar de reiziger last van heeft. Door de treinstellen te koppelen aan andere wagons waarvan de motor het wel doet, is er volgens de NS geen probleem. De problemen zouden te voorkomen zijn geweest door een filter tegen de sneeuw te plaatsen. Volgens de NS is er inmiddels wel begonnen met het plaatsen van die zogeheten cycloonfilters. Dat moet voor volgende winter zijn voltooid.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Rogier
expressweg
Berichten: 3866
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door Rogier » za 16 jan 2010, 8:02

Naar mijn mening moet de politiek zeer kritisch naar de positie van sommige directieleden bij ProRail en de NS gaan kijken.
Vooral omdat dit niet de eerste problemen bij beide organisaties zijn.

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 16608
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: Bevroren wissels gevolg van blunder Prorail

Bericht door boe! » za 16 jan 2010, 11:14

volgens de NS zijn het geen defecten waar de reiziger last van heeft.
Weer een typische NS-reactie. We hebben wel degelijk van de gevolgen van deze defecten: minder treinen (= minder reismogelijkheden) en wat er rijdt is vaak korter dan gebruikelijk en in de spits overvol. :roll: