[OV] Spoorvervoer krijgt "concurrentie"/aanvulling van snelbusnetwerk

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Willem
2x3 autosnelweg
Berichten: 8788
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [OV] Spoorvervoer krijgt "concurrentie"/aanvulling van snelbusnetwerk

Bericht door Willem » do 27 okt 2016, 19:03

Eigen vervoer telt niet mee in de werkuren. Los daarvan krijgen touringcarchauffeurs maar driekwart van hun uren betaald omdat de rest van hun tijd onbetaalde pauze is.

Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 5896
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [OV] Spoorvervoer krijgt "concurrentie"/aanvulling van snelbusnetwerk

Bericht door Jeroen » do 27 okt 2016, 19:05

Coen Tunnel schreef:^^ Het is maar hoe je het wil lezen. De waarheid van de FNV is nou eenmaal niet de absolute waarheid en niet zelden sterk gekleurd. Het wordt gepresenteerd alsof het om feiten gaat maar echt bewijs wordt er niet geleverd. Ik neem dit met een korreltje zout. Er zullen ongetwijfeld wel eens dingen misgaan maar om dan gelijk met zware termen als uitbuiting te spreken gaat wel ver. In het artikel noemt men het ook geen uitbuiting maar misstanden, een kwalificatie die toch een stuk minder zwaar is.
:kots:

Geen enkel bedrijf hangt uit vrije wil zijn vuile was buiten. Het feit dat dit soort dingen al zo makkelijk boven water komen toont aan dat het er in werkelijkheid nog erger aan toe zal gaan. Want wat de chauffeurs in deze video uiteindelijk niet meer hebben geslikt, slikken andere chauffeurs wel. Met als gevolg dat de markt nog verder uitgehold wordt en ook de verkeersveiligheid steeds vaker in het geding komt.

En het niet krijgen waar je recht op hebt zoals het nemen van feitelijke rust of de uitbetaling van gewerkte uren valt voor mij gewoon onder uitbuiting.
Laatst gewijzigd door Jeroen op do 27 okt 2016, 19:09, 2 keer totaal gewijzigd.
Reisen statt rasen

Plaats reactie