Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter
Berichten: 36086
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Vinny » vr 08 dec 2017, 20:14

Coen Tunnel schreef:
vr 08 dec 2017, 16:43
^^ Het kopmaken in Kampen duurt drie minuten. Hoe wou je het verder versnellen door twee sporen te hebben? Dat kan hooguit een minuutje sneller. In Zwolle ben je gebonden aan overstaptijden op aansluitende treinen. Daar is ook geen speling. Je zult dus een paar minuten voor de aansluitende treinen moeten aankomen (die aankomsttijd staat min of meer vast) en een paar minuten na de aansluitende trein moeten vertrekken. Dat kost je de ca. 7 minuten kopmaaktijd die er nu is in Zwolle. In totaal heb je dus maar zo'n 23 minuten om op en neer te rijden over het enkelspoor.

Kortom, je zult met jou plan nog steeds een passeerspoor nodig hebben als je Zwolle Stadshagen met 100 km/u in de dienstregeling zou willen opnemen.
De overstappen in Zwolle kun je ook één keer per uur aanbieden. Je kan dan elke 20 minuten rijden (4 minuten voor het kopmaken). Dat past dienstregelingstechnisch net. Reizigers die andere aansluitingen willen hebben kunnen ook via Kampen-Zuid reizen.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
4x3 autosnelweg
Berichten: 24335
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: ¯\_(ツ)_/¯

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Coen Tunnel » vr 08 dec 2017, 22:51

Vinny schreef:
vr 08 dec 2017, 20:14
De overstappen in Zwolle kun je ook één keer per uur aanbieden.
Als je reizigers de trein uit wil krijgen moet je zoiets vooral doen. Daar wordt het niet aantrekkelijker van. En aansluitingen op bussen in vooral Kampen, maar ook Zwolle worden dan ook lastiger.
Je kan dan elke 20 minuten rijden (4 minuten voor het kopmaken). Dat past dienstregelingstechnisch net.
Hoe dan? Een enkele reis Zwolle-Kampen duurt nu al tien minuten, en het hele traject is enkelsporig.
Reizigers die andere aansluitingen willen hebben kunnen ook via Kampen-Zuid reizen.
Dat station ligt voor Kampen vrij excentrisch, laat staan voor IJsselmuiden, Grafhorst en omgeving.


duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 6205
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door duikgek89 » za 09 dec 2017, 0:22

En Stadshagen maar eens per uur bedienen? Dus om de trein?
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
4x3 autosnelweg
Berichten: 24335
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: ¯\_(ツ)_/¯

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Coen Tunnel » za 09 dec 2017, 0:59

^^ Dan lopen de aansluitingen in Zwolle alsnog in de soep.

Het idee wat nu wel geopperd is, is om een pendeltrein Zwolle-Zwolle Stadshagen te laten rijden, die vlak achter de trein naar Kampen vertrekt. Die pendeltrein keert dan in Stadshagen en rijdt dan weer terug naar Zwolle. Zo heeft Stadshagen dan in ieder geval tweemaal per uur een verbinding met Zwolle. Maar dat zal er vast niet gaan komen.


duikgek89
2x2 autosnelweg
Berichten: 6205
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door duikgek89 » za 09 dec 2017, 7:57

Coen Tunnel schreef:
za 09 dec 2017, 0:59
^^ Dan lopen de aansluitingen in Zwolle alsnog in de soep.
Uiteraard... Het was wat laat... :wall:
Het idee wat nu wel geopperd is, is om een pendeltrein Zwolle-Zwolle Stadshagen te laten rijden, die vlak achter de trein naar Kampen vertrekt. Die pendeltrein keert dan in Stadshagen en rijdt dan weer terug naar Zwolle. Zo heeft Stadshagen dan in ieder geval tweemaal per uur een verbinding met Zwolle. Maar dat zal er vast niet gaan komen.
De benutting van zo'n trein is niet erg groot ben ik bang, dat ding zal meer stil staan dan rijden.
Over de duim tellend: 5 minuten rijden heen, 3 minuten kop maken 5 minuten terug en in Zwolle theoretisch 3 minuten om weer kop te maken. Komt op 16 minuten. Dat twee keer per uur levert je een benuttingsgraad van 8/15e op, net een tikkeltje boven 50%; 7/15e deel van de tijd staat dat ding voor Jan L*l stil.
Warm of koud is een kwestie van referentie.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9604
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Mark » za 09 dec 2017, 8:48

Coen Tunnel schreef:
za 09 dec 2017, 0:59
Het idee wat nu wel geopperd is, is om een pendeltrein Zwolle-Zwolle Stadshagen te laten rijden, die vlak achter de trein naar Kampen vertrekt. Die pendeltrein keert dan in Stadshagen en rijdt dan weer terug naar Zwolle. Zo heeft Stadshagen dan in ieder geval tweemaal per uur een verbinding met Zwolle. Maar dat zal er vast niet gaan komen.
De beveiliging van het Kamperlijntje is er niet op ingericht om te stoppen en te keren langs de vrije baan*. Uiteraard kan daar omheen gewerkt worden of wat aan verbouwd worden als het echt moet, maar men zal daar geen zin in hebben vermoedelijk.

* Kort gezegd: Zwolle - Kampen wordt als 1 baanvak gezien en de ATB-NG installatie gaat hem flippen als er twee treinen met verschillende richtingen in dat baanvak zit.
Volg je het Wegenforum al op Twitter?
Wegenforum updatesHeralder.net

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
4x3 autosnelweg
Berichten: 24335
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: ¯\_(ツ)_/¯

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Coen Tunnel » za 09 dec 2017, 11:06

^^ Ik vermoedde al dat er systeemtechnisch geen keermogelijkheid voorzien is in Zwolle Stadshagen.
Mark schreef:
za 09 dec 2017, 8:48
en de ATB-NG installatie gaat hem flippen als er twee treinen met verschillende richtingen in dat baanvak zit.
Even theoretisch:

Vanaf Zwolle vertrekt de trein naar Kampen om xx:19 en xx:49. Aankomst in Kampen om xx:29 en xx:59.
Stel, je laat een pendeltrein naar Zwolle Stadshagen vertrekken om xx:22 en xx:52. Aankomst (even ruim gerekend) om xx:27 en xx:57.
De trein vanaf Kampen naar Zwolle vertrekt om xx:02 en xx:32. Aankomst in Zwolle om xx:12 en xx:42.
Stel, je laat die pendeltrein vanaf Zwolle Stadshagen vertrekken om xx:01 en xx:31. Aankomst om xx:06 en xx:36.

Dan zitten er nooit twee treinen in verschillende richtingen op het baanvak, alleen in dezelfde richting. En in Zwolle kun je zowel spoor 12 als 13 gebruiken.

Zou zoiets wel kunnen binnen ATB-NG zonder grote aanpassingen?


Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14200
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Via » za 09 dec 2017, 11:45

Nahoj schreef:
do 07 dec 2017, 16:12
Als ik het goed lees is in de voorbereidende fase de ondergrond niet goed genoeg in beeld gebracht. Nu kan prorail zoiets bij de uitvraag vergeten, maar een goed adviesbureau zou hier toch ook op moeten aanslaan?
En wat nou als zowel Prorail als het adviesbureau veel te weinig budget en ook tijd krijgt om dit gedegen te onderzoeken? Is helaas steeds meer de praktijk bij projecten...

Lekkere Kwal
autoweg
Berichten: 1409
Lid geworden op: ma 04 apr 2005, 1:30

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Lekkere Kwal » za 09 dec 2017, 11:50

@ Coen Tunnel: de suggestie om een aparte Stadshagen Pendel in te richten is ook al geopperd als tussenoplossing, bijvoorbeeld door 'De Maatschappij Voor Beter OV'. Dat vereist een opsplitsing van het blok en dus een plaatsing van twee seinen (de berichten spreken over 1 sein maar dat kan niet), zoals men ook heeft gedaan in Weener om de trein daar te laten keren na het brugongeluk. Of je dat 'grote aanpassingen' noemt is relatief, maar mij lijkt het verstevigen van de bodem makkelijker en sneller uit te voeren dan het aanpassen van het seinstelsel. Maar dat hangt natuurlijk af van de ernst van de instabiliteit.

Nahoj
woonerf
Berichten: 57
Lid geworden op: wo 11 okt 2017, 20:12

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Nahoj » za 09 dec 2017, 12:19

Via schreef:
za 09 dec 2017, 11:45
Nahoj schreef:
do 07 dec 2017, 16:12
Als ik het goed lees is in de voorbereidende fase de ondergrond niet goed genoeg in beeld gebracht. Nu kan prorail zoiets bij de uitvraag vergeten, maar een goed adviesbureau zou hier toch ook op moeten aanslaan?
En wat nou als zowel Prorail als het adviesbureau veel te weinig budget en ook tijd krijgt om dit gedegen te onderzoeken? Is helaas steeds meer de praktijk bij projecten...
Klopt maar dan nog blijf ik erbij dat als de bodem niet goed in beeld is én dit niet goed in de uitvraag staat dan kan je het inbrengen als meerwerk om de klus goed uit te kunnen voeren lijkt mij (zal deels aan de contractvorm liggen). En andersom dat ik mag hopen dat er bij prorail voldoende capabele mensen lopen om zo'n fout in het proces op te merken. Maar dan doe ik wel wat aanames.

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter
Berichten: 36086
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Vinny » za 09 dec 2017, 16:49

Lekkere Kwal schreef:
za 09 dec 2017, 11:50
@ Coen Tunnel: de suggestie om een aparte Stadshagen Pendel in te richten is ook al geopperd als tussenoplossing, bijvoorbeeld door 'De Maatschappij Voor Beter OV'. Dat vereist een opsplitsing van het blok en dus een plaatsing van twee seinen (de berichten spreken over 1 sein maar dat kan niet), zoals men ook heeft gedaan in Weener om de trein daar te laten keren na het brugongeluk. Of je dat 'grote aanpassingen' noemt is relatief, maar mij lijkt het verstevigen van de bodem makkelijker en sneller uit te voeren dan het aanpassen van het seinstelsel. Maar dat hangt natuurlijk af van de ernst van de instabiliteit.
Je kunt de trein ook gewoon integraal inkorten tot stadshagen. Mensen uit Kampen moeten gewoon ietsje verder fietsen. Jammer dat de sprinter naar Amsterdam niet vanaf Almere als sneltrein rijdt, dan had Kampen-Zuid ook een redelijke verbinding gehad.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
4x3 autosnelweg
Berichten: 24335
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: ¯\_(ツ)_/¯

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Coen Tunnel » za 09 dec 2017, 22:01

Vinny schreef:
za 09 dec 2017, 16:49
Je kunt de trein ook gewoon integraal inkorten tot stadshagen. Mensen uit Kampen moeten gewoon ietsje verder fietsen.
Dit is hopelijk geen serieuze reactie? Dat is 10 km weg, dus niet bepaald op fietsafstand. Laat staan op loopafstand van de binnenstad (wat het huidige station Kampen wel is). Bovendien zit je dan ook nog met aansluitingen op stads- en streekbussen op het station in Kampen. En de hele heraanleg en elektrificatie zou dan voor niks zijn geweest.
Laatst gewijzigd door Coen Tunnel op za 09 dec 2017, 22:04, 1 keer totaal gewijzigd.


Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 53294
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Chris » za 09 dec 2017, 22:02

Hoe kunnen ze dit eigenlijk oplossen? Moet het hele spoor van een betonnen fundering voorzien worden?

Gebruikersavatar
Willem
2x3 autosnelweg
Berichten: 8827
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Willem » zo 10 dec 2017, 8:00

In grote delen van Nederland is de bodem erg slap. Je zou verwachten dat er genoeg ervaring is met het (opnieuw) aanleggen van een spoorlijn op een slappe ondergrond.

Rogier
expressweg
Berichten: 3318
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Rogier » zo 10 dec 2017, 9:01

Chris schreef:
za 09 dec 2017, 22:02
Hoe kunnen ze dit eigenlijk oplossen? Moet het hele spoor van een betonnen fundering voorzien worden?
Eerst het onderzoek afwachten, want deze dijk \ zandlichaam ligt er al 150 jaar. De zetting zal er inmiddels wel uit zijn en de ondergrond in dit gebied is minder slap, dan in het westen van Nederland. Misschien dat op sommige plekken de berm verbreed moeten worden, om de baan meer steun te bieden, maar dat afwachten. Een betonfundering lijkt mij zeer sterk, want dan ben je niet voor 20 - 30 miljoen klaar en dat werk duurt zo een jaar.

Gebruikersavatar
Vinny
Voorzitter
Berichten: 36086
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Vinny » di 12 dec 2017, 22:22

Ik ben zijdelings betrokken geweest bij de spoorverdubbeling Amsterdam-Utrecht. Daar was ook sprake van het verzakken van het spoor, maar dat kon worden hersteld via naonderhoud. De ondergrond moest zich nog zetten. Dat kan hier ook spelen (maar dat weet ik niet).
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 53294
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Chris » di 12 dec 2017, 22:23

Op dit traject is volgens mij niks meer aan de ondergrond gedaan sinds de spoorlijn in de 19e eeuw is aangelegd.

Rogier
expressweg
Berichten: 3318
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Rogier » wo 13 dec 2017, 7:37

^^

Het spoor is tussen Stadshagen en het station over ongeveer 3 kilometer verlegd i.v.m. de aanleg van het Zwolle-IJssel kanaal.
Dit kanaal is begin jaren zestig aangelegd. Misschien dat het talud te smal is?
Dit is echter pure gokwerk. Eerst moet de boel onderzocht worden, voordat hier goed uitspraken over gedaan kunnen worden.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
4x3 autosnelweg
Berichten: 24335
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: ¯\_(ツ)_/¯

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Coen Tunnel » wo 10 jan 2018, 0:12

We zijn inmiddels vier weken verder en nog steeds blijft het stil omtrent een oplossing van dit probleem. De provincie is het nu ook zat en verwacht van ProRail nu een duidelijk plan: https://www.destentor.nl/kampen/provinc ... ~ad7b6307/


Rogier
expressweg
Berichten: 3318
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Rogier » wo 10 jan 2018, 7:03

^^

Ik moet nog zien of de snelheid nog verhoogd gaat worden. Het zou kunnen dat de kosten (en de werkzaamheden) te hoog zijn \ te veel overlast geven om de ingreep te rechtvaardigen.

Bij de Hanzelijn had men een soortgelijk probleem tussen Lelystad en Dronten ontdekt, toen het opwerpen van het zandlichaam begon (afschuiven van het zandlichaam in de naastgelegen sloten). Het probleem werd uiteindelijk opgelost, door al het klei \ veengrond tot 4 - 6 meter onder maaiveld over 7 kilometer af te graven en door zand te vervangen. Extra kosten van dit geintje 15 miljoen euro i.v.m. grote tijdsdruk.

Peter
2x3 autosnelweg
Berichten: 8706
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Peter » wo 10 jan 2018, 9:25

Dat laatste was dus een slecht geotechnisch onderzoek. Je kan alleen wel eens een zwakke plek missen in de ondergrond (oude slenk of sloot die niet goed door grondradar gezien is en waar ook geen boringen van zijn. Voor veen zijn de geotechnische modellen niet erg goed overigens, dus daar moet je ruime marges nemen.

Maar snelheid zegt niets over afschuivingen (behalve wellicht met goederentreinen in een scherpe bocht). Het kan wel zijn dat het gewicht van de trein zelf veenlagen elastisch indrukt, waardoor het spoor (bij passeren) niet meer recht is en er dus niet op hoge snelheid gereden kan worden (hoewel het spoor zonder trein waterpas ligt)
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Rogier
expressweg
Berichten: 3318
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Rogier » wo 10 jan 2018, 15:49

Off-topic. De problemen bij de Hanzelijn kwam door kwelwater vanuit de onderliggende zandlagen. Dit probleem is toen verholpen door de instabiele klei- en veenlagen door zand te vervangen en in de grondverbetering drainage naar de naast gelegen sloten aan te leggen.

Ik zelf verwacht dat de problemen op het Kamperlijntje op te lossen zijn door het zandlichaam te verbreden. Ik kan mij niet voorstellen dat er nog restzetting in de ondergrond zit, omdat de lijn hier al jaren loopt en de ondergrond meer dan genoeg tijd heeft gekregen om te zetten. Waarschijnlijk is het zandlichaam te smal.

Het is echter de vraag of deze verbreding van het zandlichaam mogelijk is, zonder de sloten te moeten verleggen.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 9604
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Mark » wo 10 jan 2018, 19:30

ProRail gaat eind januari aangeven of er treinen kunnen stoppen op Zwolle Stadshagen. Een mogelijke tijdelijke oplossing is wat eerder vertrekken uit Zwolle en later aankomen.

https://www.prorail.nl/nieuws/ingebruik ... stadshagen
Volg je het Wegenforum al op Twitter?
Wegenforum updatesHeralder.net

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 53294
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Chris » wo 07 mar 2018, 14:16

Opnieuw een domper rond de Kamperlijn: de bodem onder de vernieuwde spoorlijn tussen Zwolle en Kampen blijkt nog slapper dan gedacht. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek dat spoorbeheerder ProRail laat uitvoeren. Eind april moet er een oplossing op tafel liggen, is nu afgesproken met de opdrachtgevers provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle en Kampen.
https://www.destentor.nl/zwolle/bodem-s ... ~a910aa68/

Egbert
autoweg
Berichten: 1126
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Egbert » wo 07 mar 2018, 14:48

"dan gedacht"

Gaat het er op neerkomen dat volgens de regeltjes de 100 km/h ook al niet meer veilig is?

Rogier
expressweg
Berichten: 3318
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Rogier » wo 07 mar 2018, 15:29

^^

Dat verwacht ik niet. Men had waarschijnlijk verwacht dat de ondergrond meer verdicht zal zijn.
Oplossen zal neerkomen op onderheien van de spoorbaan of grondverbetering of voorbelasten.
In alle gevallen zal het treinverkeer zeer langdurig gestremd zijn en de kosten zullen erg hoog zijn, omdat je eigenlijk over volledig nieuwbouw praat.

Met andere woorden: Ik kan mij niet voorstellen dat men deze ingrepen gaat doen, wat betekend dat de snelheid (terecht) niet verhoogd gaat worden.
Het station van Stadshagen zal in dat geval niet gebruikt gaan worden (en gesloopt mogen worden). Jammer maar deze ingrepen kosten zo vele miljoenen euro, terwijl de voordelen maar gering zijn. Dat is maatschappelijk gezien niet te verantwoorden.

Lekkere Kwal
autoweg
Berichten: 1409
Lid geworden op: ma 04 apr 2005, 1:30

Re: Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Lekkere Kwal » wo 07 mar 2018, 17:31

Hoe kan zoiets eigenlijk, die dijk ligt er toch al bijna een anderhalve eeuw?

@Rogier: sloop of niet activeren van het station lijkt me nog onrealistischer. Je zou dan eerder denken aan gedeeltelijke verdubbeling en een trein erbij zodat je 100 km/h kan blijven rijden en toch een kwartiersdienst, zie bijvoorbeeld de lijn Alphen-Gouda.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 53294
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Chris » wo 07 mar 2018, 17:38

Welke oplossing er ook komt, het zal belachelijk veel geld zijn om een paar honderd / duizend reizigers uit de bus en van de fiets te halen en 3 kilometer eerder in de trein te laten stappen. Uit economisch mobiliteitsoogpunt is dit project waanzin.

Lekkere Kwal
autoweg
Berichten: 1409
Lid geworden op: ma 04 apr 2005, 1:30

Re: Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door Lekkere Kwal » wo 07 mar 2018, 18:17

Inkoppertje: de boel asfalteren en wat bussen laten rijden? Eventjes gezichtsverlies incasseren maar dan is het allemaal opeens ook een stuk flexibeler.

Gebruikersavatar
jelger
autoweg
Berichten: 1916
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Kamperlijn: Nieuw station kan niet open door blunder ProRail

Bericht door jelger » wo 07 mar 2018, 19:45

Maak er maar een sneltram / lightrail traject van. Oh wacht.... iets met Hoek van Holland....
Afbreken en vergeten. Gebruik het Kamper station maar voor een leuke horeca gelegenheid. Naar museumspoor zal ook geen vraag zijn.

Plaats reactie