Infrastructuur Hilversum

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 6629
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren

Infrastructuur Hilversum

Bericht door Jackbauer1350 » za 12 dec 2015, 18:20

In Hilversum zijn plannen om de Schapenkamp die langs het station loopt deels in een tunnel te laten verdwijnen.
Deze weg was ooit tweerichtingsweg en is één van de belangrijke doorvoerwegen in Hilversum. In de jaren '90 is er van het deel langs het station een éénrichtingsweg van gemaakt waarbij een rijbaan omgebouwd is tot busbaan voor twee richtingen. De Schapenkamp maakt tevens deel uit van de centrumring die grotendeels éénrichtingsweg is tegen de klok in. Het deel van de Schapenkamp tussen Gooiland en de kruising met de Beatrixtunnel/Pr. Bernhardstraat is tweerichtingsweg gebleven.

Momenteel worden plannen uitgewerkt om het deel langs het station weer geschikt te maken voor tweerichtingsverkeer waarbij de weg deels ondertunneld moet worden. Dit valt samen met een complete verbouwing van het stationsplein.
De Schapenkamp zal na de ombouw niet meer richting het Marktplein afbuigen over de Stationsstraat maar overgaan in Koninginneweg die ook weer bestemd zal zijn voor tweerichtingsverkeer. Probleem is nog de spoorwegovergang in de volksmond ook wel de "kleine spoorbomen" genoemd bij de Schoolstraat/Hoge Larenseweg. Deze zal bij dan naar waarschijnlijkheid niet meer toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Een oplossing daarvoor is er nog niet.


Stationsgebied Hilversum ondergaat metamorfose

En een video op Yutube over het plan:
Link

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 6629
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door Jackbauer1350 » wo 25 sep 2019, 20:23

^^ Plannen Voor de Schapenkamp modderen nog steeds door. Al zit een tunnel er niet meer in.

Wel gaat binnenkort de schop in de grond voor de verdiepte ligging onder het spoor in de Oosterengweg. 30 maart 2020 is de startdatum voor dit project dat voor het autoverkeer 1,5 jaar omrijden zal betekenen. Voor langzaam verkeer en hulpdiensten is er een tijdelijke overweg aangelegd circa 50 meter oostelijk van de Oosterengweg.
BAM Infra zal dit project, dat onderdeel is van de HOV-verbinding, gaan uitvoeren. BAM Infra is met de snelste werkmethode gekomen waardoor de Oosterengweg er niet twee jaar maar een half jaar korter uit ligt voor het verkeer. Tevens voeren zij ook andere delen van het project uit zoals een natuurbrug bij Anna's Hoeve.
De dubbeldeks onderdoorgan, die onder het spoor en de nog aan te leggen HOV-lijn door zal gaan, wordt in twee fases uitgevoerd. Het onderste niveau, voor het autoverkeer, zal als eerste volledig worden aangelegd zodat die na gereedkomen direct opengesteld kan worden voor het verkeer. Daarna zal de tweede laag voor het langzaam verkeer worden gebouwd. Tegelijk zal dan de HOV-busbaan worden aangelegd parallel aan het spoor.

Afbeelding Afbeelding
Bron: www.noord-holland.nl

Gebruikersavatar
jelger
expressweg
Berichten: 3170
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45
Locatie: Delft

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door jelger » wo 25 sep 2019, 22:15

Ik las er al over in de lokale berichten van mijn oude heimat. Mooie oplossing voor een belangrijke kruising in Hilversum waar vroeger ook wel veel (bijna) ongevallen gebeurd zijn. Fietste er (bijna) dagelijks langs voor de onderbouw jaren. Is sindsdien natuurlijk drukker geworden met meer sluitingen van de bomen. "Het zou eens tijd worden" kwam wel bij me op. ;)

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 16016
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door mavas » ma 30 mar 2020, 14:45

Hilversumse deel HOV in t Gooi van start
(30 maart 2020)
Op maandag 30 maart 2020 om 6.00 uur ’s ochtends is de Oosterengweg in Hilversum afgesloten voor verkeer.
Daarmee is de bouw van de onderdoorgang ter hoogte van het spoor nu officieel van start. In Anna’s Hoeve start de bouw van de natuurbrug voor overstekend wild. Eind vorige week werd na grondig onderzoek en overleg besloten dat het bouwproject HOV in ’t Gooi ondanks de corona-uitbraak verantwoord en volgens planning van start kan.

Hilversumse deel HOV in 't Gooi van start
Voor zover mogelijk zijn de activiteiten, materialen en behoefte aan menskracht in de verschillende fasen in beeld gebracht en opnieuw beoordeeld in het licht van de corona-uitbraak. Dit gaf geen aanleiding het bouwproject stil te leggen. Sterker nog: een snelle start zorgt juist voor een kortere periode van verkeersdrukte.
Wel wordt ervoor gezorgd dat er met name in de treinvrije weekenden - wanneer er in korte tijd veel werk moet worden verzet - extra personeel achter de hand is. Mocht het project dan onverhoopt met zieken te kampen hebben, dan staat er direct vervanging klaar.

Coronamaatregelen op de bouwplaats
Een bouwplaats is geen bijeenkomst of evenement: het werk mag dus gewoon door. Maar wel met inachtneming van de regels die gelden voor alle Nederlanders én een aantal toegepaste maatregelen op en rond de bouwplaats. Zo zijn de werknemers die aan het werk zijn, in goede gezondheid en hebben zij geen gezinsleden met ziekteverschijnselen. Daar wordt op gecontroleerd.

De 1,5 meter-regel geldt ook op de bouwplaats. Afstand houden als je zo intensief samenwerkt, is niet altijd eenvoudig. Vaak zijn aanpassingen nodig of moet ter plekke een oplossing bedacht worden om dingen anders te regelen of te doen. Dat geldt voor de bouwplaats Oosterengweg maar ook in Anna’s Hoeve waar een imposante natuurbrug wordt gebouwd voor overstekend wild. BAM heeft daarom nu een veiligheidscoördinator in de arm genomen die op werkdagen op beide werkterreinen meekijkt en meedenkt over oplossingen.

Ook bij het lunchen en bij het vervoer van en naar het werk moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Werknemers wordt daarom gevraagd zoveel mogelijk alleen te reizen. Als dat niet kan, is carpoolen en vervoer in busjes toegestaan met maximaal 2 mensen in een auto die dan achter elkaar plaatsnemen. Mensen die ziek zijn geweest en minimaal 24 uur klachtenvrij zijn, mogen weer aan het werk.

HOV in 't Gooi
HOV in ’t Gooi zorgt voor een frequente, comfortabele en betrouwbare busverbinding voor reizigers tussen Huizen en Hilversum. De bouw van de busbaan start in Hilversum en gaat gepaard met extra maatregelen. Zo komt er op de drukke Oosterengweg een spoorwegonderdoorgang voor auto’s en fietsen. En in Anna’s Hoeve bundelen we weg, spoor en busbaan en bouwen we een natuurbrug voor overstekend wild.
https://www.noord-holland.nl/Actueel/Ar ... _van_start
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 6629
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door Jackbauer1350 » di 21 apr 2020, 21:12

De bouw van de tunnel onder de Oosterspoorweg in de Oosterengweg te Hilersum is inmiddels in volle gang.
De Oosterengweg is tussen de Jan van der Heijdenstraat/Liebergerweg en de Van Riebeeckweg afgesloten tot volgend jaar oktober.

Ik heb deze avond een paar plaatjes gemaakt van de huidige situatie.
Zal proberen op regelmatige basis even langs te gaan. Het is voor mij "om de hoek"

1
Afbeelding
Projectbord

2
Afbeelding
Vanaf het voorrangsplein met de Liebergerweg/Jan van der Heijdenstraat.

3
Afbeelding
Het werkvak, zoals te zien niet veel ruimte. Aan weerszijden staan appartementencomplexen en woningen vlak langs de weg.
Dit is ook een uitdaging voor het in de grond krijgen van damwanden om de tunnelbak uit te graven.

4
Afbeelding
Er is op een aantal plekken een smalle doorgang open gelaten zodat de bewoners te voet bij hun appartement/woning kunnen komen.

5
Afbeelding
Die smalle passages zijn dan wel beetje tegenstrijdig met de coronamaatregelen.

6
Afbeelding
Gelukkig staan er niet overal van die schuttingen en kon ik nog wat plaatjes schieten over de hekken heen langs het werkvak.

7
Afbeelding
Hier lag de spoorwegovergang in de Oosterengweg. Deze is bijna volledig verwijderd.

8
Afbeelding
Vanaf de Mussenstraat die langs het spoor loopt gezien.

9
Afbeelding
Alleen de verharding in de rails is nog aanwegzig.

10
Afbeelding
Iets verderop in de Mussenstraat is een tijdelijke overweg gerealiseerd. Echter alleen voor fietsers/voetgangers en hulpdiensten.
Ieder ander die met de auto toch denkt gebruik te kunnen maken van deze overweg krijgt automatisch een rekening van het CJIB op de mat.

11 en12
Afbeelding
Afbeelding
Die vierkante dingen op de palen lijken de camera's te zijn die handhaven op motorvoertuigen die de C1 negeren.
Of het zijn de witte camera's op de hogere mast die op foto 10 te zien zijn.

13 en 14
Afbeelding
Afbeelding
Aan de andere zijde van het spoor loopt de Oude Amersfoortseweg die hier de Oosterengweg kruist.
Fietsers en voetgangers kunnen hier het werkvak vooralsnog oversteken.

15
Afbeelding
Vanaf die locatie kijkend richting de Van Riebeeckweg.

16
Afbeelding
En richting de voormalige spoorwegovergang.

17
Afbeelding
Een stukje verder langs de werkzaamheden over dit smalle doorgangetje.

18
Afbeelding
Het aanblik voor de omwonenden de komende tijd.

19
Afbeelding
Even over het hek heen hangen met de cam.

20
Afbeelding
Wat materialen

21
Afbeelding
Een stukje van de weg ingericht als parkeerterrein voor de omwonenden.
In de achtergrond de kruising met de Van Riebeeckweg.

22
Afbeelding
En aan de achterzijde nog even een totaalplaatje kijkend richting de oude spoorwegovergang.

23 En als laatste nog een paar (omleidings)borden in omliggende straten die normaal eenrichtingsverkeer zijn maar nu tijdelijk voor tweerichtingsverkeer zijn opengesteld.
Afbeelding
24
Afbeelding
25
Afbeelding
26
Afbeelding
verkeersplein Jan van der Heijdenstraat
Laatst gewijzigd door Jackbauer1350 op di 21 apr 2020, 21:24, 1 keer totaal gewijzigd.

Rein
2x3 autosnelweg
Berichten: 8102
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door Rein » di 21 apr 2020, 21:20

De aanleg van de Oosterengtunnel is wel een interessant project. Na de KWA tunnel in Maastricht wordt dit de tweede dubbeldekstunnel van Nederland (waarbij in dit geval de bovenste tunnel voor langzaam verkeer is). Officieel is het met 249 meter trouwens net geen echte tunnel (conform criteria in de Tunnelwet althans).

Klaasje
dorpsstraat
Berichten: 169
Lid geworden op: za 13 feb 2010, 14:32

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door Klaasje » di 21 apr 2020, 21:20

Jackbauer1350 schreef:
di 21 apr 2020, 21:12
11 en12
Afbeelding
Afbeelding
Die vierkante dingen op de palen lijken de camera's te zijn die handhaven op motorvoertuigen die de C1 negeren.
Of het zijn de witte camera's op de hogere mast die op foto 10 te zien zijn.
Die vierkante dingen zijn de luidsprekers van de "Bellen". Die op de linker paal blijven gaan als de bomen gesloten zijn, die op de rechter paal gaan alleen bij het ontruimen van de overweg (dus t/m de bomen gesloten zijn).

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 6629
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door Jackbauer1350 » za 30 mei 2020, 13:11

Afbeelding
Afbeelding
De overweg is inmiddels helemaal opgeruimd.


Afbeelding
Afbeelding
Kruising Ooosterengweg/Mussenstraat.

Afbeelding
Voor het betere sloopwerk.

Afbeelding
Afbeelding
Vanaf de Oude Amersfoortseweg gezien.

Afbeelding
De schuttingen die langs het bouwterrein staan zijn inmiddels voorzien van beschilderingen.

Afbeelding
Afbeelding
Op enkele plekken zijn er ramen in gemaakt.

PeterSchoeber
stadsweg
Berichten: 478
Lid geworden op: vr 25 dec 2009, 20:11

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door PeterSchoeber » do 04 jun 2020, 22:43

Jackbauer1350 schreef:
za 30 mei 2020, 13:11

Afbeelding
Voor het betere sloopwerk.

Niet helemaal Jack! Graafwielen zijn voor de zogenaamde mixsoil methode waarbij de ronddraaiende schijven cement mengen met het aanwezige zand/grond. Als het zand gemengd is met het cement plaatst men er een stalen paal in die je op een van je voorgaande foto's op een grote stapel zal liggen. Is een alternatief voor het intrillen van damwanden of het maken van een veel duurdere diepwand. En mocht je een flinke steen tegen komen dan wordt deze vanzelf verpulverd.

De firma die dit doet kennende zou ik geen foto's maken als ze aan het werk zijn want dan worden ze kwaad zo is mijn ervaring. :mrgreen:


Afbeelding
Afbeelding
Vanaf de Oude Amersfoortseweg gezien.
.
Met vriendelijke groet,

Peter Schoeber uit Remmerden

Gebruikersavatar
jelger
expressweg
Berichten: 3170
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45
Locatie: Delft

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door jelger » do 04 jun 2020, 22:59

Jeugdsentiment hier. Vaak voor de spoorbomen moeten wachten met de fiets. Interessante ontwikkelingen.

PeterSchoeber
stadsweg
Berichten: 478
Lid geworden op: vr 25 dec 2009, 20:11

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door PeterSchoeber » vr 23 okt 2020, 16:47

Volgens een bericht van ProRail https://www.prorail.nl/nieuws/terugkijk ... ger-wai-ko ligt het tunneldek inmiddels op zijn plek.
Met vriendelijke groet,

Peter Schoeber uit Remmerden