Infrastructuur Hilversum

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 6150
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren
Contacteer:

Infrastructuur Hilversum

Bericht door Jackbauer1350 » za 12 dec 2015, 18:20

In Hilversum zijn plannen om de Schapenkamp die langs het station loopt deels in een tunnel te laten verdwijnen.
Deze weg was ooit tweerichtingsweg en is één van de belangrijke doorvoerwegen in Hilversum. In de jaren '90 is er van het deel langs het station een éénrichtingsweg van gemaakt waarbij een rijbaan omgebouwd is tot busbaan voor twee richtingen. De Schapenkamp maakt tevens deel uit van de centrumring die grotendeels éénrichtingsweg is tegen de klok in. Het deel van de Schapenkamp tussen Gooiland en de kruising met de Beatrixtunnel/Pr. Bernhardstraat is tweerichtingsweg gebleven.

Momenteel worden plannen uitgewerkt om het deel langs het station weer geschikt te maken voor tweerichtingsverkeer waarbij de weg deels ondertunneld moet worden. Dit valt samen met een complete verbouwing van het stationsplein.
De Schapenkamp zal na de ombouw niet meer richting het Marktplein afbuigen over de Stationsstraat maar overgaan in Koninginneweg die ook weer bestemd zal zijn voor tweerichtingsverkeer. Probleem is nog de spoorwegovergang in de volksmond ook wel de "kleine spoorbomen" genoemd bij de Schoolstraat/Hoge Larenseweg. Deze zal bij dan naar waarschijnlijkheid niet meer toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Een oplossing daarvoor is er nog niet.


Stationsgebied Hilversum ondergaat metamorfose

En een video op Yutube over het plan:
Link

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x2 autosnelweg
Berichten: 6150
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren
Contacteer:

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door Jackbauer1350 » wo 25 sep 2019, 20:23

^^ Plannen Voor de Schapenkamp modderen nog steeds door. Al zit een tunnel er niet meer in.

Wel gaat binnenkort de schop in de grond voor de verdiepte ligging onder het spoor in de Oosterengweg. 30 maart 2020 is de startdatum voor dit project dat voor het autoverkeer 1,5 jaar omrijden zal betekenen. Voor langzaam verkeer en hulpdiensten is er een tijdelijke overweg aangelegd circa 50 meter oostelijk van de Oosterengweg.
BAM Infra zal dit project, dat onderdeel is van de HOV-verbinding, gaan uitvoeren. BAM Infra is met de snelste werkmethode gekomen waardoor de Oosterengweg er niet twee jaar maar een half jaar korter uit ligt voor het verkeer. Tevens voeren zij ook andere delen van het project uit zoals een natuurbrug bij Anna's Hoeve.
De dubbeldeks onderdoorgan, die onder het spoor en de nog aan te leggen HOV-lijn door zal gaan, wordt in twee fases uitgevoerd. Het onderste niveau, voor het autoverkeer, zal als eerste volledig worden aangelegd zodat die na gereedkomen direct opengesteld kan worden voor het verkeer. Daarna zal de tweede laag voor het langzaam verkeer worden gebouwd. Tegelijk zal dan de HOV-busbaan worden aangelegd parallel aan het spoor.

Afbeelding Afbeelding
Bron: www.noord-holland.nl

Gebruikersavatar
jelger
expressweg
Berichten: 2603
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Infrastructuur Hilversum

Bericht door jelger » wo 25 sep 2019, 22:15

Ik las er al over in de lokale berichten van mijn oude heimat. Mooie oplossing voor een belangrijke kruising in Hilversum waar vroeger ook wel veel (bijna) ongevallen gebeurd zijn. Fietste er (bijna) dagelijks langs voor de onderbouw jaren. Is sindsdien natuurlijk drukker geworden met meer sluitingen van de bomen. "Het zou eens tijd worden" kwam wel bij me op. ;)

Plaats reactie