Helmondse infrastructuur

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Helmondse infrastructuur

Bericht door zody » za 08 jul 2006, 16:32

Eindhovens Dagblad schreef: Kanaaldijk-NW Helmond dicht
Door HANS VERMEEREN

HELMOND – De Kanaaldijk- NW in Helmond is vanaf begin augustus vier maanden lang voor al het doorgaande verkeer afgesloten. Gedurende die periode wordt het wegdek vervangen, wordt er een fietspad aangelegd en komen er nieuwe – ’slimme’ – verkeerslichten en nieuwe straatverlichting.
Het gaat om het deel van de Kanaaldijk-NW tussen de Julianalaan en de kruising met de Vossenbeemd ter hoogte van Sluis 8.

De gemeente stelt een aantal omleidingsroutes in voor het doorgaande noord-zuidverkeer. Het doorgaande verkeer in de oost-westrichtingen heeft nagenoeg geen last van de werkzaamheden. Alle kruisingen in die richtingen blijven tijdens het werk open. Alleen het kruispunt met de Heeklaan wordt gedurende één weekeinde afgesloten omdat dan het asfalt vervangen wordt.

De Kanaaldijk komt er na de werkzaamheden helemaal uit te zien zoals het deel van de weg ter hoogte van de Steenweg al is vormgegeven. Tussen de Eikendreef en de Heeklaan komt bovendien een fietspad in twee richtingen.

Tegelijk met deze werkzaamheden wordt de brug vanaf de Kanaaldijk naar de nieuwe wijk Suytkade aangelegd. Die brug komt ter hoogte van de plek waar nu nog de Milieustraat is.

Het werk start maandag 7 augustus en moet begin december afgerond zijn.
Wanneer is nederland af? Antwoord: Nooit. Daar gaan we weer, hebben we amper maandenlange afsluiting van de Kanaaldijk Noord West en Zuid West achter de rug vorig jaar en de volgende mega-verbouwing start over een maand al weer.
Mja, het wordt er allemaal wel mooier op en de infrastructuur verbetert.
Laatst gewijzigd door zody op za 09 dec 2006, 16:02, 2 keer totaal gewijzigd.
Espace de zody 8-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » za 08 jul 2006, 16:56

Eindhovens Dagblad schreef:Problemen met wegdek N270

HELMOND – Problemen met het wegdek hebben gisteren voor flinke verkeersopstoppingen gezorgd op de N270, Eindhoven - Helmond. Als gevolg van de hitte zijn daar betonplaten omhooggekomen. De provincie repareert sinds dinsdag het wegdek van de N270 ter hoogte van de afslag Brandevoort.
Bij de provincie is één geval van lichte blikschade gemeld opgelopen door het kapotte wegdek. Vrijwel meteen na die melding is een noodreparatie op het wegdek uitgevoerd.

Door de werkzaamheden is tot in elk geval het weekeinde een rijbaan afgesloten.

Ook elders op de Nederlandse wegen zorgden tropische temperaturen voor problemen. Politie en Rijkswaterstaat waarschuwen voor gladheid die kan optreden op de snelwegen na regenval. In de afgelopen droge periode heeft zich veel vuil (zand, rubber) ’opgehoopt’ in het wegdek. Door neerslag ontstaat een soort sop, dat gladheid kan veroorzaken.

De NS hebben op hun beurt last van het uitzetten van de sporen. De afgelopen dagen zijn acht nieuwe krommingen in het spoor ontdekt, verspreid over het hele land. Deze zijn inmiddels gerepareerd. Spoorbeheerder ProRail gaat vandaag nog door met de intensieve controles. Ook al lijkt de boosdoener, de hitte, voorlopig uitgespeeld. Boeren in Oost-Brabant, rond Boxmeer en Cuijk kampen als gevolg van het warme weer met een verbod op het gebruik van oppervlaktewater. Dat is afgekondigd door het waterschap Aa en Maas.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Mus
stadsweg
Berichten: 385
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 4:37
Locatie: Helmond

Bericht door Mus » vr 14 jul 2006, 11:34

Het is overigens A270 tussen Helmond en Eindhoven, maar dat terzijde.

Ik wist dat door de hitte asfalt soms kan gaan smelten, maar van problemen met betonwegen had ik nog nooit gehoord :?

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » vr 14 jul 2006, 11:37

Komt wel vaker voor.
Espace de zody 8-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » vr 14 jul 2006, 16:22

Mus schreef:Het is overigens A270 tussen Helmond en Eindhoven, maar dat terzijde.
Het is wel degelijk de N270, omdat hier het stuk bedoeld wordt tussen de kruisingen met de Hortsedijk en de Brandevoortse Dreef.

http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mage2.y=12
Espace de zody 8-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » vr 08 sep 2006, 10:50

Eindhovens Dagblad schreef:Mierloseweg lang niet zo druk meer
Door ANJA VAN DEN AKKER

HELMOND – Door het openstellen van de Brandevoortse Dreef is het aantal motorvoertuigen op de Hoofdstraat en Mierloseweg in Helmond bijna gehalveerd. Dat blijkt uit eind 2005 gehouden verkeerstellingen die nu bekend zijn gemaakt.
Raasden er voor de opening van de Brandevoortse Dreef in 2001 dagelijks nog vijftien- é zeventienduizend auto’s over de Hoofdstraat en Mierloseweg, dat aantal is inmiddels teruggelopen tot een kleine tienduizend motorvoertuigen. Maar volgens de onderzoekers kunnen dat er inmiddels alweer veel minder zijn, omdat de jongste tellingen zijn gehouden na een langdurige afsluiting van de Heeklaan, waardoor veel verkeer moest omrijden.

Lag het vrachtverkeer ooit rond de dertien procent, tegenwoordig rijden er in de spitsuren nooit meer dan veertig vrachtwagens en bestelbusjes per uur door beide straten. ’s Nachts ligt dat aantal volgens de laatste metingen zelden boven de tien per uur. Behalve tussen zes en zeven uur ’s ochtends. Dan passeren er zeker twee keer zoveel de woonwijk. Zeer zwaar vrachtverkeer komt vooral voorbij tussen acht en negen ’s ochtends en tussen een en twee uur ’s middags. Voor de gemeente is de telling vooralsnog geen aanleiding met spoed ingrijpende maatregelen te nemen, zoals de Wijkraad Mierlo-Hout al jaren vraagt.

Die wil een veilige oversteek voor fietsers en kinderen, een beter fietspad en goede parkeergelegenheid op de Mierloseweg. Maar ook een betere afstemming van de verkeerslichten bij de spoorwegovergang. Die staan nu vaak onnodig lang op rood als er een trein voorbijrijdt. De bewoners hopen dat met vervanging van de riolering ook andere reconstructies worden meegenomen. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente staat dit deel van de Mierloseweg nog in geen enkel rioleringsplan. De Hoofdstraat is al wel op de schop geweest in 2002. Tot ergernis van de bewoners van de Mierloseweg was vervolgens het geld op.
Espace de zody 8-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » za 09 sep 2006, 11:52

Eindhovens Dagblad schreef:Stoplichten ’t Hout mogelijk weg
Door HANS VERMEEREN

HELMOND – De verkeerslichten bij de spoorwegovergang in de Helmondse wijk Mierlo-Hout verdwijnen mogelijk. Dat zegt wethouder Trix Houthooft-Stockx (VVD) van Stedelijk Beheer.
Als blijkt dat de stoplichten op de hoek van de kruising van de Houtse Parallelweg met de Hoofdstraat en de Mierloseweg niet noodzakelijk zijn voor de verkeersveiligheid, dan worden ze niet gerepareerd, aldus de wethouder. „Maar voordat die beslissing wordt genomen, gaat daar wel een gedegen onderzoek aan vooraf.“ Bij dat onderzoek wordt ook ProRail betrokken, dat immers verantwoordelijk is voor de NS-spoorwegovergang. Over het resultaat van het onderzoek zal de wethouder overleg plegen met de wijkraad en de Klankbordgroep en met het Helmondse Verkeersveiligheidsplatform.

De discussie over de wenselijkheid van de verkeerslichten op deze plek in ’t Hout kwam op gang nadat ze onlangs de geest gaven.

Sindsdien stroomt het verkeer op het doorgaande traject Mierloseweg-Hoofdstraat stukken beter door. De bewoners van die straat hebben nu geen last meer van lange rijen ronkende, voor de verkeerslichten wachtende auto’s.

Zij pleiten daarom voor het laten vervallen van de verkeerslichten. Uit tellingen blijkt bovendien dat sinds de aanleg van de Brandevoortse Dreef de hoeveelheid verkeer op de Mierloseweg fors is gedaald. „Mede daarom nemen we dit verzoek van de wijk zeer serieus“, aldus Houthooft.

Behalve het afschaffen van de stoplichten wordt ook bekeken of het mogelijk is de lichten alleen te laten werken als er een trein passeert.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14713
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » za 09 sep 2006, 18:33

OT: Is het Hout een beetje een kansloze wijk, of zaten ze op introductiekamp de jongen die uit het Hout kwam maar een beetje te plagen? :P

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » za 09 sep 2006, 20:03

@Via Haaren: Het is geen kansloze wijk, sterker nog de Houtenaren zijn trots op hun wijk.
Espace de zody 8-)

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Bericht door jeroent » za 09 sep 2006, 23:30

Maar Mierlo-Hout (de naam van het dorp voordat het als wijk van Helmond werd geannexeerd) wil tot op de dag van vandaag eigenlijk liever niet met Helmond geassocieerd worden :lol:

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » za 09 sep 2006, 23:56

Juist een Houtenaar zegt dat hij uit Mierlo-Hout komt en niet uit Helmond :)
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
nielske1990
autoweg
Berichten: 1971
Lid geworden op: di 05 jul 2005, 19:54
Locatie: Helmond

Bericht door nielske1990 » zo 10 sep 2006, 15:38

zody schreef:Juist een Houtenaar zegt dat hij uit Mierlo-Hout komt en niet uit Helmond :)
Daar is de laatste tijd weer een hoop trubbel om. Overal staat 't Hout, maar volgens de Houtenaren zelf is het Mierlo-Hout. Zo hebben ze het al voor elkaar gekregen dat de wegwijzers zijn veranderd, maar nu willen ze ook een stationsnaamverandering :roll:
La meccanica delle emozioni op A67/A270/N270/N279

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 38639
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » zo 10 sep 2006, 17:31

Daar is de laatste tijd weer een hoop trubbel om. Overal staat 't Hout, maar volgens de Houtenaren zelf is het Mierlo-Hout. Zo hebben ze het al voor elkaar gekregen dat de wegwijzers zijn veranderd, maar nu willen ze ook een stationsnaamverandering
Het klinkt allemaal zo extremistisch...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
nielske1990
autoweg
Berichten: 1971
Lid geworden op: di 05 jul 2005, 19:54
Locatie: Helmond

Bericht door nielske1990 » zo 10 sep 2006, 17:32

Vinny schreef: Het klinkt allemaal zo extremistisch...
...In werkelijkheid gaat het nergens over ;)
La meccanica delle emozioni op A67/A270/N270/N279

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Bericht door jeroent » zo 10 sep 2006, 21:27

Tja als je uit Mierlo-Hout komt wil je natuurlijk niet als kattenmepper door het leven gaan :-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » zo 10 sep 2006, 22:53

"What's in a name?" ;)
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14713
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » ma 11 sep 2006, 19:10

Dan wordt het dus Helmond-Mierlo-Hout? ;)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » ma 11 sep 2006, 20:38

Bijna goed Via Haaren, het is: Helmond-'t Hout. ;)
Espace de zody 8-)

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Bericht door jeroent » ma 11 sep 2006, 21:21

ViaHaaren schreef:Dan wordt het dus Helmond-Mierlo-Hout? ;)
De locals zouden het liefst ook dat Helmond van de borden afhalen :-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » ma 11 sep 2006, 22:27

De Helmonders vinden de naam prima, ik heb mijn emailserver zelfs Hellcity genoemd :lol:
Espace de zody 8-)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » do 14 sep 2006, 15:07

Gemeente helmond schreef:Deurneseweg 13 en 14 september gedeeltelijk afgesloten

Op woensdag 13 en donderdag 14 september worden diverse onderhoudswerkzaamheden gepleegd aan het wegdek van de Henri Dunanttunnel.

Plaatsen nieuwe intelligente verkeerslichten Kasteeltraverse in september
In september komen er op de kruisingen met de Koninginnewal, Zuideinde en Tiendstraat nieuwe verkeerslichten. Verkeer kan hier hinder van ondervinden. Als er wegomleidingen nodig zijn wordt dit met de gebruikelijke gele borden aangegeven.
De hele dag al staat het verkeer in Helmond muurvast, dit heeft niet alleen met bovengenoemde werkzaamheden te maken, maar tegelijkertijd ook met de al bestaande werkzaamheden aan de Kanaaldijk ZuidWest die is afgesloten van augustus tot december 2006.
Lekkere planning zo.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
nielske1990
autoweg
Berichten: 1971
Lid geworden op: di 05 jul 2005, 19:54
Locatie: Helmond

Bericht door nielske1990 » za 23 sep 2006, 20:12

Afbeelding

Vreemde situatie op de afgelsoten Kanaaldijk Noord-West. Verkeer dat naar de aangelegen bedrijven moet, moet dus nu tussen de hekken doorrijden en vervolgens door het losse zand naar de bestemming rijden... :roll:
La meccanica delle emozioni op A67/A270/N270/N279

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » za 23 sep 2006, 20:23

@Nielske1990 Zo ben ik wel eens clandestien over de afgesloten Kanaaldijk Zuid-West gereden om de hekken heen om me een lange omweg te besparen. En voorlopig moeten we weer geduld hebben tot december 2006, was de vorige afsluiting niet een jaar geleden en ook van augustus tot medio december?
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 16953
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Bericht door boe! » za 23 sep 2006, 20:43

nielske1990 schreef:Vreemde situatie op de afgelsoten Kanaaldijk Noord-West. Verkeer dat naar de aangelegen bedrijven moet, moet dus nu tussen de hekken doorrijden en vervolgens door het losse zand naar de bestemming rijden... :roll:
Terwijl het eerste bord dat ook nog eens nadrukkelijk verbied.

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14713
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » za 23 sep 2006, 20:52

Dit heb ik nog niet gezien.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36105
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » ma 25 sep 2006, 15:06

Eindhovens Dagblad (25-9-2006) schreef:Nuenen trekt miljoen euro uit voor aanpak files

NUENEN – De Nuenense gemeenteraad heeft woensdagavond ruim 1 miljoen euro ter beschikking gesteld voor een betere verkeersafhandeling in Nuenen. Met dit besluit heeft de Nuenense raad ook een subsidie van het Rijk (vijftig procent) veiliggesteld.
Het verkeer door Nuenen staat nu al vrijwel ieder spitsuur stil, met name op de Europalaan, Smits van Oyenlaan en de A270, de zogenoemde Helmondweg. Veel automobilisten kiezen daarom ’s morgens de sluiproutes dwars door het dorp. Dit sluipverkeer gaat ten koste van de leefbaarheid in de dorpskernen.

En met de uitbreidingsplannen van Nuenen voor de deur en en de groei van de conjunctuur in het verschiet, zal het aantal auto’s alleen nog maar fors toenemen, zo redeneert Nuenen.

Met de miljoen die de raad nu heeft uitgetrokken, zullen diverse rotondes en kruispunten met verkeerslichten worden verbeterd. Zo worden de lussen in het wegdek bij verkeerslichten – die naderend verkeer signaleren – verbeterd en een groene golf ingesteld.

„Door deze verbetermaatregelen kan de doorvoercapaciteit per dag bijvoorbeeld op de Europalaan omhoog naar zo’n 40.000 motorvoertuigen. Dat zijn er nu nog 20.000“, aldus verkeersdeskundige R. van Nuenen van de gemeente.

„Maar dat succes gaat dan wel weer ten koste van lucht en geluid voor geplande woningen in de buurt van de Europalaan en Sterrenlaan, en is daarom eigenlijk niet wenslijk.“„De verkeersmaatregelen die beoogd worden, moeten stuk voor stuk nog worden vastgesteld en krijgen ieder nog hun eigen besluitvorming via de raad“, verzekerde Wethouder Jirka van de Ven- Veldhuis die de maatregelen hoogst noodzakelijk acht. Maar de wethouder heeft niet de illusie dat daarmee de huidige problemen helemaal zullen verdwijnen. „Door de enorme verkeersgroei zou het al mooi zijn als de huidige problemen kunnen worden gestabiliseerd in plaats van toenemen.“

Om de huidige problemen weg te nemen, zal er toch veel meer asfalt aangelegd moeten worden, zo werd woensdag in de raad geconcludeerd.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » ma 25 sep 2006, 15:18

Dat is goed nieuws en realistisch- en daadkrachtig optreden van de plaatselijke politiek.
Momenteel is men op de Kasteel Traverse in Helmond Centrum[N270 hmp 14,9 en verder oplopend richting Deurne] bezig met de installatie van z.g. intelligente verkeerslichten om de doorstroom te bevorderen en dus te anticiperen op de toekomst. De werkzaamheden hebben wel tot gevolg dat er al sinds vorige week enorme files ontstaan bij de werkzaamheden. Dit alles speelt zich af direct voor mijn appartement. ;)
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14713
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » ma 25 sep 2006, 19:11

Wat gaan ze aan die rotondes doen dan? Ovaal maken ofzo? :)

zody
expressweg
Berichten: 2707
Lid geworden op: di 16 mei 2006, 20:37
Locatie: Antibes D2559

Bericht door zody » ma 25 sep 2006, 20:08

Misschien worden het wel turbo-rotondes.
Espace de zody 8-)

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 15654
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Bericht door Kaaiman » ma 25 sep 2006, 20:37

Zody houdt het voor ons in de gaten. Maak anders maar een website met 24/7 live camerabeelden. :D ;)
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter