Dordrecht: tunnel Laan der Verenigde Naties

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 35933
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Dordrecht: tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door Rene » wo 08 jun 2005, 22:54

Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Dordrecht wil voor 31 miljoen euro een tunnel bouwen onder het spoor in de Laan der Verenigde Naties.

Afbeelding

Wethouder Sas heeft nu voor de helft van de kosten toezeggingen binnengehaald. Het ministerie van VROM betaalt zeven miljoen mee, Prorail zes miljoen en het waterschap tweeënhalf miljoen euro. Nog deze maand gaat Sas met een bouwvoorstel naar de Dordtse gemeenteraad. De tunnel kan dan volgend jaar gebouwd worden en in 2008 in gebruik worden genomen.

De tunnel wordt de belangrijkste noord-zuid verbinding in de stad. De Laan der Verenigde Naties verbindt rijksweg A16 met randweg N3 en bij het knooppunt komen onder meer het Gezondheidspark, de Sportboulevard en het Leerpark.

Bron: RTV Rijnmond
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

RW-A29
dorpsstraat
Berichten: 139
Lid geworden op: ma 23 mei 2005, 20:51

Bericht door RW-A29 » do 09 jun 2005, 8:46

Eindelijk gebeurt er eens wat nieuws in Dordrecht wat betreft het aanleggen van nieuwe infrastructuur. Met regelmaat kom ik in Dordrecht en wat mij daar vooral stoort is het grote aantal spoorweg overgangen.

Wat ik me wel afvraag is of hier niet reeds een tunnel ligt en dat deze dus alleen wordt aangepast. Kan iemand mij dat vertellen, want ik ben niet zo bekend daar betreft de straatnamen.

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 17378
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Bericht door waldo79 » do 09 jun 2005, 9:58

RW-A29 schreef: Wat ik me wel afvraag is of hier niet reeds een tunnel ligt en dat deze dus alleen wordt aangepast. Kan iemand mij dat vertellen, want ik ben niet zo bekend daar betreft de straatnamen.
De Laan der Verenigde Naties kent een spoorwegovergang met de lijn Dordrecht-Breda ;) Ter plekke meer bekenden kunnen een betere uitleg geven dan ik.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8370
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » do 09 jun 2005, 10:02

Over deze tunnel wordt al zo'n 20 jaar gepraat, dus het is in zoverre niet zo nieuw. Wel lijkt er nu eindelijk geld gevonden te zijn. De VVD had al eens voorgesteld om het budget voor een nieuw theater voor de spoorwegovergang te gebruiken, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd.

Het zou wel prettig zijn, wanneer deze overgang verdwijnt uit het straatbeeld, omdat de Laan der VN de belangrijkste verbindingsweg is tussen het centrum en de andere wijken in de stad. Toch moet er rekening mee worden gehouden dat er zeker geen files zullen worden opgelost wanneer deze spoorwegovergang verdwenen is. De Laan der VN blijft een sluiproute voor verkeer dat van de industriegebieden naar andere wijken en de N3 wil, en daarbij afslag 's-Gravendeel op de A16 wil mijden.

Er is ook veel gesproken over een ovonde op de Laan der VN tussen de spoortunnel en de afrit op de N3. Dit omdat er veel verkeer bij elkaar komt, vanaf de N3, vanuit de wijken Sterrenburg en Dubbeldam en het ziekenhuis, vanaf een klein industriegebied met wat kantoren en van het Leerpark, waar binnen enkele jaren ook een nieuw station moet komen. Het blijft dus een zeer druk punt, maar het is een gunstige ontwikkeling dat er een tunnel komt. Enig minpuntje is dat de weg waarschijnlijk voor geruime tijd moet worden afgesloten, zo zei men vanmorgen op TV Rijnmond.

@RW-A29: waarschijnlijk verwar je de Laan der VN met de Dubbeldamseweg, waar enige jaren geleden de Blauwe Tunnel is gebouwd.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 35933
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Bericht door Rene » do 09 jun 2005, 10:13

Zo'n drukke weg en zo'n relatief veelbereden spoorlijn behoren elkaar uit oogpunt van veiligheid gewoonweg niet gelijkvloers te kruisen. Die tunnel moet er dus snel komen !
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 63241
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Bericht door Chris » do 09 jun 2005, 15:07

Die tunnel moet er komen! Hier in Zwolle zijn bijna alle spoor-wegkruisingen ongelijkvloers. Alleen kleine wegen hebben een overgang. Maar 3 in heel Zwolle, en net buiten Zwolle eentje met de kruising van de weg naar Ommen (N340). Dat moet wel zsm een tunnel worden imo. Zo'n tunnel is belangrijk voor de doorstroming van het verkeer binnen de stad.

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14517
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » do 09 jun 2005, 18:35

Voor drukke wegen zijn spoorwegovergangen heel irritant. In Oisterwijk zijn er ook wel een paar kruisingen die voor een viaduct in aanmerking zouden komen.

Gebruikersavatar
Willem
2x3 autosnelweg
Berichten: 9522
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Bericht door Willem » do 09 jun 2005, 19:23

Bovendien is het nog een stuk veiliger ook, want in een tunnel kun je niet onder de trein komen.
Wat dat betreft mogen ze alle overwegen (OK, op landwegen is het niet nodig) door tunnels of bruggen vervangen.

RW-A29
dorpsstraat
Berichten: 139
Lid geworden op: ma 23 mei 2005, 20:51

Bericht door RW-A29 » do 09 jun 2005, 20:15

Het is nu allemaal duidelijk en het is wordt inderdaad hoogtijd dat dit soort spoorwegovergangen op drukke wegen snel ongelijkvloers worden, want dit kan echt niet meer!!!

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8370
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » do 09 jun 2005, 20:24

Het klopt dat een tunnel gunstig voor de veiligheid is. Hoewel ik me niet kan herinneren dat er op deze weg ooit een ongeval is gebeurd overigens. Het enige ongeval met een dodelijk slachtoffer, dat ik me kan herinneren, gebeurde op het parallel lopende fietspad. Daar was een groepje scholieren onder de gesloten spoorbomen door gekropen, met alle gevolgen van dien.

Maar de gewone weg is in theorie ook gevaarlijk, omdat er vaak files staan voor de verkeerslichten die aan weerszijden kort na de spoorwegovergang staan. Hoewel iedereen wel zo verstandig is om niet op de spoorbaan te wachten, kan het toch gevaarlijk uitkomen, bijvoorbeeld wanneer er opeens geremd wordt.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Victor
autoweg
Berichten: 1136
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 21:39
Locatie: Oosterhout

Noord West Oost Zuid

Bericht door Victor » do 09 jun 2005, 22:45

De tunnel wordt de belangrijkste noord-zuid verbinding van de stad?
Ok, als je op de plattegrond kijkt loopt het ter plaatse allemaal wat diagonaal, maar voor mijn gevoel lopen de spoorlijn en de N3 toch echt noord-zuid, en de Laan der VN west-oost...

:)

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Bericht door peejay » wo 15 jun 2005, 18:46

Willem schreef:[...] in een tunnel kun je niet onder de trein komen.
Eh? In een tunnel kom je juist wèl onder de trein - maar op een veilige manier :mrgreen:
Rij met je hart

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8370
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » do 22 mar 2007, 9:06

*kick*
’Tunnel Laan der Verenigde Naties is een kunstwerk’

DORDRECHT - Zelfs voor Dordtse begrippen is het een bijzonder schouwspel: het inschuiven van een 770 ton zwaar nieuw spoordek op de toekomstige tunnel Laan der Verenigde Naties. Zaterdagnacht staat het te gebeuren. Een mijlpaal in het tunnelproject, vindt de gemeente Dordrecht.


Sinds september vorig jaar werken aannemer Heijmans en Haskoning Obermeyer Rail Consult aan de brede tunnel die zowel onder het spoor als onder het nieuwe viaduct voor auto- en fietsverkeer komt. De bouw vordert gestaag, zegt projectleider P. Benschop van Heijmans. ,,Vanwege de hoge regenval, liggen we een klein beetje achter op schema. De grond met veel kleiveen, de hoge waterstanden en de beperkte ruimte maken het werk behoorlijk lastig. Maar we verwachten de achterstand zo weer in te halen.’’

Hijskranen, stalen constructies, diepe putten, hekken en mannen met witte helmen en gele hesjes die af en aan op het bouwterrein lopen. Een blik vanuit de trein geeft een vertrouwd beeld op het bouwproject. De contouren van de ’lang gekoesterde droom’ van de gemeente Dordrecht worden steeds beter zichtbaar. Zaterdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur kunnen belangstellenden de voorbereidingen voor het nieuwe spoordek vanaf een verhoofd platform gadeslaan, de bijzondere verrichtingen vinden pas ’s nachts na 01.00 uur plaats.

Met een hydraulisch systeem, een aandrijftechniek die gebruikmaakt van vloeistof onder hoge druk, wordt het nieuwe spoordek van 19 bij 13 meter door aannemer Heijmans op de juiste plaats gesitueerd. ,,Dat is een heel precieze klus. Het spoordek wordt per slagen van 52 centimer op zijn plek geduwd met een snelheid van ongeveer vier à vijf meter per uur,’’ licht Benschop toe. Volgens A. Wildschut van spoorwegbeheerder ProRail valt er ook ’s middags genoeg te bewonderen voor het publiek. ,,Met twee grote kranen wordt er gewerkt aan het weghalen en de montage van de rails. De mensen zien dan een groot gat in de spoorbaan, dat is best spectaculair.’’

De bouw van de tunnel - die aanzienlijk minder zal kosten dan de geraamde dertig miljoen euro - is gefinancierd door opdrachtgever ProRail en de gemeente Dordrecht, samen met het Waterschap Hollandse Delta, het ministerie van VROM en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De tunnel wordt aangesloten op de Nassauweg, de N3 en de Overkampweg en leidt het verkeer over de Laan der Verenigde Naties onder het spoor door. ,,Het wordt een belangrijke verkeersader,’’ zegt projectleider C. van Oortmerssen van de gemeente Dordrecht. ,,De bereikbaarheid van de stad, de verkeersdoorstroom en de luchtkwaliteit gaan er op vooruit. Automobilisten zullen dan minder vaak de Blauwe tunnel op de drukbereden Dubbeldamseweg kiezen, zoals nu het geval is.’’

De gemeente werkt met de tunnel ook aan het waterbergingsprobleem in Wielwijk en Krispijn. Langs de oostzijden van de tunnel komt een hoge singel, die zodanig zijn aangebracht dat automobilisten, fietsers en voetgangers ’het water echt beleven’. Om de esthetische waarde van de tunnel te verhogen, hebben kunstenaar René Knip uit Friesland en stadsdichter Jan Eijkelboom uit Dordrecht de opdracht gekregen om een grafisch kunstwerk te ontwerpen met woorden en kreten over de stad. ,,De tunnel is eigenlijk al een kunstwerk op zich en wordt zo nog extra aangekleed,’’ zegt Van Oortmerssen. ,,Als alles volgens plan verloopt, wordt de tunnel in de zomer gedeeltelijk geopend voor het verkeer en in september helemaal. Dat is een nieuwe mijlpaal voor Dordrecht.’’
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14517
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » do 22 mar 2007, 18:26

Kijk, projecten kúnnen dus wel goedkoper uitvallen dan gepland. :D

Frits
2x2 autosnelweg
Berichten: 6048
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:32

Bericht door Frits » do 22 mar 2007, 18:29

Blijft er genoeg geld over om even de N3 van nieuwe bewegwijzering te voorzien.
De autogordel: een band voor het leven.

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x5 autosnelweg
Berichten: 15207
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Bericht door Kaaiman » do 22 mar 2007, 18:45

Frits schreef:Blijft er genoeg geld over om even de N3 van nieuwe bewegwijzering te voorzien.
En meteen een mooi spaarpotje om de N3 middels meer conflictvrije aansluitingen met de A15 en A16 te verbinden. :)
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
Atlantis • forum voor geofictie

Gebruikersavatar
boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 16607
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Bericht door boe! » zo 25 mar 2007, 19:42

Afbeelding
Foto: Rinie Boon/AD
AD schreef:’Sjonge jonge, schiet nou toch eens op’

DORDRECHT - Met passen en meten wordt de meeste tijd versleten. Dat deze volkswijsheid veel waarheid bevat bleek vannacht bij het op zijn plaats schuiven van het 770 ton wegend nieuw spoordek op de toekomstige tunnel van de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.
Zo’n 150 mensen waren midden in de nacht afgekomen op het spektakel. Er waren hele families uitgerukt. Een jongetje was op eigen verzoek uit bed gehaald.

Slaperig bekeek hij in zijn pyjama de verrichtingen van de bouwers, zijn knuffel nog stevig in zijn armen geklemd. ,,Hij was zo duf als een konijn toen ik ’m wakker maakte,’’ vertelt moeder ten overvloede.

Vanaf een speciale tribune kon iedereen het bouwterrein nauwlettend in de gaten houden. Echt heel veel was er overigens niet te zien op het aangekondigde tijdstip. De werklui waren vooral bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen alvorens het schuifwerk van start kon gaan.

Een clubje vrienden dat samen Nederland - Roemenië had bekeken op tv en toen besloten had richting het bouwterrein te komen, hield het al kort na enen voor gezien.

,,Het leek heel interessant, want het is natuurlijk een technisch hoogstandje om deze klus in een weekend te klaren. Maar eigenlijk dachten we dat het dek op zijn plek gehesen zou worden. In plaats daarvan blijkt het straks heel traag op zijn plek te schuiven. Heel saai eigenlijk.’’ Nauwlettend hielden de aanwezigen alle werklui in de gaten.

Sommige toeschouwers hadden een thermosfles koffie meegenomen. ,,Sjonge jonge, schiet nou toch eens op. Wat ze allemaal niet moeten doen voor zo’n stukkie spoor hè? En dat terwijl de Egyptenaren vroeger zo - hup! - een piramide in elkaar zetten.’’

Alain
expressweg
Berichten: 3460
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 18:09

Bericht door Alain » wo 28 mar 2007, 13:44

En dat terwijl de Egyptenaren vroeger zo - hup! - een piramide in elkaar zetten.
Die was erbij, zo te horen... :baaaaa:

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8370
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » zo 03 jun 2007, 8:31

En weer een update:
Tunnel Laan der Verenigde Naties vanaf half oktober open

De bouw van de tunnel Laan der Verenigde Naties loopt goed op schema; er is een kleine uitloop van een paar weken. Vanaf half oktober 2007 kan het autoverkeer door de tunnel rijden. Het is niet nodig de tunnel voor de zomer gedeeltelijk open te stellen omdat het verkeer voldoende doorstroomt.


De bouw van de tunnel Laan der Verenigde Naties is een ambitieus project dat in relatief korte tijd van één jaar wordt gerealiseerd. Bij een project van dit formaat is een uitloop van een paar weken eigenlijk minimaal.

Gedeeltelijke openstelling
Bij de afsluiting van de Laan der Verenigde Naties werd veel overlast verwacht voor het verkeer. Door duidelijke communicatie en omleidingen heeft het verkeer echter goede alternatieve wegen gevonden en stroomt voldoende door.

De verwachting is dat een gedeeltelijke openstelling juist voor meer vertraging en overlast gaat zorgen. Veel automobilisten zullen weer over de Laan der Verenigde Naties gaan rijden terwijl er maar één rijbaan open is. Daarnaast moeten er veel voorbereidingen worden getroffen voor een relatief korte periode. Half oktober gaat de tunnel immers geheel open.
Bron
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8370
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door Ds79m » do 11 okt 2007, 22:05

Algemeen Dagblad 5 Oktober schreef:Spoortunnel Laan der VN later klaar

DORDRECHT - De tunnel onder de spoorlijn van de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht is later klaar dan voorzien. Pas in de tweede helft van november gaat de verbindig open. De gemeente ging er tot nu toe vanuit dat het autoverkeer halverwege deze maand door de tunnel zou rijden. De vertraging wordt veroorzaakt door kabels en leidingen die in de weg liggen. Dat was niet voorzien, aldus de gemeente. ,,Tot onze grote verbazing bleken de kabels en leidingen vijf meter verderop te liggen. Dat was niet gebleken uit tekeningen en metingen,’’ aldus wethouder F. van den Oever. De kabels en leidingen moeten worden verlegd, omdat ze op de plek liggen waar een nieuwe duiker onder de grond komt.


Gemeente en hoofdaannemer Heijmans hebben de afgelopen weken koortsachtig overlegd, aldus Van den Oever. Per dag werd gekeken of de tunnel toch niet half oktober open kon. ,,Gisteren hebben we besloten: we doen het niet,’’ zegt de wethouder. De vertraging noemt de wethouder ’superfrustrerend’. ,,Maar hoe groter de infrastructurele werken, des te groter het risico dat er iets mis gaat.’’

Op de gewraakte plek, ter hoogte van het Bastion hotel, gaapt nu nog een groot gat. De kabels worden begin volgende week verplaatst, waarna de duiker op z’n plek komt te liggen. Daarna beginnen asfalteringswerkzaamheden. Het casco van de tunnel wordt 19 november opgeleverd. Autoverkeer kan er dan doorheen. Het afwerken van de tunnel, zoals de betegeling, vindt daarna plaats. Dat heeft geen gevolgen voor het verkeer.

Op het bouwterrein van de tunnel onder het spoor aan de Dordtse Laan der Verenigde Naties zijn de werklui druk bezig. Het terrein oogt nog als een grote bouwput, maar volgens A. Blom, hoofd uitvoerder van Heijmans, zijn ze zo goed als klaar: ,,Het betonwerk is af. Binnen een week kunnen we het asfalt gestort hebben. Nu ziet het er nog niet af uit, maar de laatste weken breng je het werk pas echt in zicht.’’

Een van de werknemers baalt behoorlijk van de vertraging. Volgens hem was de gemeente al vroegtijdig op de hoogte. ,,Het is hier nu een gekkenhuis. Door die kabels is het een hoop gestress. We hebben veel over moeten werken, maar nu zijn we nog niet op tijd klaar.’’ Wethouder F. van den Oever zegt dat pas vier weken geleden duidelijk werd dat er ’een kink in de kabel zat’.

Volgens de wethouder heeft de gemeente er even over nagedacht de tunnel alsnog gedeeltelijk open te gooien. ,,We wilden het verkeer er toch doorheen persen, omdat we ons aan de datum wilden houden. Dan zouden we de tunnel echter later weer dicht moeten gooien en dat had voor nog meer overlast gezorgd. Wij denken dat de overlast op deze manier wel behapbaar is. De irritatie over de omleidingen zal wel een beetje toenemen, maar dit is wel het meest verstandige besluit.’’
En we wachten vol spanning af...

Inmiddels is het asfalt gelegd. Vanuit de trein is het nu duidelijk hoe de tunnel eruit gaat zien. Desalniettemin is het nu inderdaad nog redelijk chaotisch op het terrein, en is het duidelijk dat er nog wel flink gewerkt wordt.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 17378
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door waldo79 » vr 12 okt 2007, 9:07

De vertraging wordt veroorzaakt door kabels en leidingen die in de weg liggen. Dat was niet voorzien, aldus de gemeente. ,,Tot onze grote verbazing bleken de kabels en leidingen vijf meter verderop te liggen. Dat was niet gebleken uit tekeningen en metingen,’’ aldus wethouder F. van den Oever.
Het is inderdaad bij veel gemeenten onbekend waar kabels en leidingen exact liggen :neenee:

mac0162
stadsweg
Berichten: 308
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 18:17

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door mac0162 » vr 12 okt 2007, 12:15

Vaak gaat het mis als iemand zo vrij is de kabels een paar meter te verleggen, bijvoorbeeld een aannemer met haast. Ze rapporteren dat niet en zodoende is de kaart achterhaalt. Soms doet een gemeente het zelf ook wel fout hoor.

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14517
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door Via » vr 12 okt 2007, 21:15

Zucht, dit is zo hopeloos met die kabels en leidingen. Of er staat in de rapporten: ligt 5 meter van het hek. Maar dan blijkt opeens dat het hek verzet is ofzo. En ondertussen krijgen de grondwerkers die hem kapottrekken maar de schuld... :neenee:

waldo79
2x5 autosnelweg
Berichten: 17378
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door waldo79 » za 13 okt 2007, 17:25

Van alle verschuivingen van hekken e.d. wordt geen melding gemaakt. Dat soort gemakzucht wreekt zich later :x En tja, grondwerkers zijn nu eenmaal makkelijke prooien.

mb90
verkeersader
Berichten: 746
Lid geworden op: za 21 okt 2006, 20:43
Locatie: Rotterdam-Zuid

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door mb90 » do 15 nov 2007, 18:43

Maandag is het zover! Dan gaat de tunnel eindelijk open :):
Rijnmond.nl schreef:Dordtse tunnel maandagochtend open

De nieuwe tunnel in de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht gaat maandag voor de ochtendspits open. De tunnel vervangt de oude overgang op de spoorlijn Dordrecht-Lage Zwaluwe.

De spoorbomen stonden daar vaker dicht dan open en daardoor liep het verkeer op de belangrijkste oost-west verbinding van de stad de laatste jaren vaak vast.

Bijna een kwart eeuw heeft het Dordtse stadsbestuur bij het Rijk gezeurd om geld en uiteindelijk kreeg oud-wethouder Cok Sas toezeggingen van twee ministeries en het waterschap.

Voor een bedrag van 30 miljoen euro kon in de afgelopen 14 maanden de tunnel worden aangelegd. Het was een ingewikkelde klus, waarvoor onder meer het treinverkeer het afgelopen jaar gedurende drie weekeinden moest worden stilgelegd.

Omdat met name direct omwonenden hinder ondervonden bijvoorbeeld van nachtelijk heiwerk in die weekends krijgen zij zondagmiddag een klein feestje aangeboden door de Dordtse wethouder Van den Oever. Dat gebeurt na een wandeling door de tunnel. Daarna gaat de tunnel in de Laan der VN open voor het verkeer.
Werkdagelijks op de A15 en de N492 te vinden.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 8370
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: Dordrecht wil tunnel Laan der Verenigde Naties

Bericht door Ds79m » do 15 nov 2007, 19:28

Ja, het ziet er al een tijdje redelijk 'klaar' uit. Het zal mij benieuwen hoe de doorstroming nu wordt, en in de toekomst, wanneer de omgeving volgebouwd is, zal worden.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen