Pijnacker: geen rondweg

Discussies over lokale weginfrastructuur, verkeerscirculatieplannen, parkeerbeleid en de relatie met de stedebouwkunde.

Moderator: Moderatoren

kees
expressweg
Berichten: 3165
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Pijnacker: geen rondweg

Bericht door kees » do 27 dec 2007, 12:30

Telstaronline schreef:Geen rondweg Pijnacker

PIJNACKER - Als het aan het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp ligt, moet Pijnacker het voorlopig nog zonder rondweg doen. De gemeente heeft een verkeersonderzoek laten doen naar de gevolgen voor het sluipverkeer als deze rondweg, die gepland staat voor 2025, veel eerder wordt aangelegd. Aanleiding voor het onderzoek was een motie van het CDA van april dit jaar. Daarin was gevraagd om het verkeersonderzoek waarvan de resultaten door het college van b en w in januari aan de raad zullen worden voorgelegd. De conclusie is dat een rondweg - en een aantal andere verkeersmaatregelen in Pijnacker zelf - weliswaar leidt tot een vermindering van het sluipverkeer in Pijnacker, maar niet in die mate dat het de hoge kosten van de aanleg rechtvaardigt.
Uit het onderzoek blijkt verder dat het wegennet in en rond Pijnacker voorlopig in staat is de (groeiende) verkeersstroom te verwerken. Het wordt weliswaar steeds drukker maar er komen ook wegen bij, waardoor die drukte niet onaanvaardbaar groot wordt. Het verkeer wordt er ook niet onveiliger door. Ook is aangetoond dat een eerder aangelegde rondweg vooral gebruikt zou worden door het regionale verkeer, en maar door 45 procent van het sluipverkeer. „Het is de vraag of dit de hoge kosten rechtvaardigt. De verhouding sluipverkeer/regionaal verkeer zal pas veranderen als nieuwe woongebieden ontwikkeld worden: Overgauw, Rijskadegebied, Balijkade en het Dwarskadegebied. De bewoners van die nieuwe woonwijken zullen de weg wel gebruiken om vanuit hun huis naar de provinciale weg N470 te rijden. Een alternatief voor de rondweg, waarmee toch iets zou worden gedaan aan het sluipverkeer, is er ook. Het college stelt voor om in een aantal wegen een "knip" aan te brengen, waardoor er geen doorgaand verkeer meer door kan. Vorige week besloot de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp dat de oostelijke randweg van Pijnacker verder van de wijk Ackerswoude af komt te liggen dan eerder was ingetekend.
Blijkbaar komt er wel een oostelijk deel (het zuidelijk deel wordt gevormd door de N470) maar loopt er een discussie over een westelijk en noordelijk deel. Ik ben er te lang weg om me een voorstelling te kunnen maken hoe ze een eventuele rondweg hadden willen realiseren.

kees
expressweg
Berichten: 3165
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: Pijnacker: geen rondweg

Bericht door kees » wo 09 jul 2008, 12:49

Ik heb eindelijk een plaatje gevonden met een geplande rondweg rond Pijnacker.
http://www.pijnacker.nl/INTERNET/pics%2 ... tructu.jpg

Hieronder het bijbehorende artikel:
Telstaronline.nl schreef: Toekomstige verkeersstructuur
Pijnacker-Nootdorp - In de raadsvergadering van donderdag 26 juni heeft de raad uitgebreid gesproken over de toekomstige verkeersstructuur in onze gemeente.

Besloten is de hoogste prioriteit te geven aan de uitvoering van de volgende wegen: de Braslaan (is al gestart) ; de Tuindersweg; de verlengde Komkommerweg tussen N470 en Schimmelpenninck. v.d. Oyeweg; de verlengde Komkommerweg tussen Schimmelpenninck v.d. Oyeweg en Delftsestraatweg; de Noordwestelijke Randweg (1e fase) tussen Delftsestraatweg en Hoefslag; de verlengde Oostlaan tussen Oostlaan en Oostelijke randweg.

Rondweg
Daarnaast is de raad van mening dat een rondweg zal bijdragen aan de ontlasting van het verkeer door het centrum van Pijnacker. De rondweg, die eveneens een positief effect zal hebben op de mobiliteit in de hele regio, wordt opgenomen in gemeentelijke, regionale en provinciale (structuur)plannen. Daarmee wordt de basis gelegd voor de toekomstige realisatie en de benodigde financiën.
De wegen, waarover gesproken wordt, corresponderen met de nummers 2, 3, 4 en 9.
Laatst gewijzigd door kees op wo 09 jul 2008, 14:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 19775
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam

Re: Pijnacker: geen rondweg

Bericht door harry » wo 09 jul 2008, 13:21

...
Laatst gewijzigd door harry op do 10 jul 2008, 11:04, 1 keer totaal gewijzigd.
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36058
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: Pijnacker: geen rondweg

Bericht door Rene » wo 09 jul 2008, 21:16

kees schreef:Ik heb eindelijk een plaatje gevonden met een geplande rondweg rond Pijnacker.
http://www.pijnacker.nl/INTERNET/pics%2 ... tructu.jpg
Als de wegvakken 1, 6, 7 en 9 aanwezig zijn, lijkt mij dat voor Pijnacker voorlopig wel voldoende soelaas bieden.

Een knip in een weg is overigens nooit een "alternatief" voor de aanleg van een rondweg :shutup:
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])