[POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

De FORUMREGELS, en opmerkingen over dit forum

Moderator: Moderatoren

Wat is jouw mening over het functioneren van het forumteam ?

Zeer positief
31
38%
Positief
43
52%
Wisselend
7
9%
Negatief
1
1%
Zeer negatief
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 82

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 61280
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Chris » za 19 sep 2009, 21:15

Jep, meldingen zien we pas wanneer we in het betreffende subforum komen. Niet iedereen bezoekt alle subfora met bepaalde regelmaat, dus soms duurt het wat langer voordat meldingen gezien worden.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37297
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Vinny » za 19 sep 2009, 23:11

Ik erger me al dagen groen en geel aan dat topic, te meer omdat het vooral dezelfde personen zijn die volledig off-topic op elkaar blijven reageren, en dat zonder enig serieus ingrijpen van moderatorzijde. Een leuk plaatje met 'this topic has derailed' is natuurlijk grappig, maar m.i. niet als serieuze moderatorwaarschuwing te beschouwen.
Mwah, ik ken een forum waarbij echt in vrijwel elke draad wel een moderator iets te mekkeren heeft, en ik vind dat eerlijk gezegd nogal kleuterjufferig overkomen. Maar in dit geval heb je wel gelijk, ik zal er eveneens de komende tijd wat scherper op zijn.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x4 autosnelweg
Berichten: 14957
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Kaaiman » za 19 sep 2009, 23:20

Een hanteerbare norm zou kunnen zijn om vanaf ongeveer 5 tot 10 berichten die echt offtopic zijn een waarschuwing geven, desnoods in een afwijkende kleur om de boodschap wat meer kracht bij te zetten. Bij herhaling van offtopicgeleuter dreigen met verwijdering.

Dit klinkt allemaal wel heel streng maar kan, situatieafhankelijk, natuurlijk met enige coulance worden toegepast. :)
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
Atlantis • forum voor geofictie

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 37297
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Vinny » za 19 sep 2009, 23:22

Nah dan splits ik gewoon veel liever af. We moeten echt niet op de strenge schoolmeesterstoer gaan.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Kaaiman
2x4 autosnelweg
Berichten: 14957
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Kaaiman » za 19 sep 2009, 23:30

^^ Dat is inderdaad de beste optie als het offtopiconderwerp op zichzelf interessant genoeg is om een eigen topic te vormen, dan wel een bestaand topic aan te vullen. Dat onzingeleuter over die A10-afritten in NBA recentelijk, is terecht rechtstreeks naar het niets gepromoveerd.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
Atlantis • forum voor geofictie

vynkce
2x3 autosnelweg
Berichten: 9357
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door vynkce » zo 20 sep 2009, 13:20

Rene schreef: ja, niet alle moderatoren kijken dagelijks in alle Frankrijk en Duitsland-subfora. Ik ook niet.
Het lukt mij aardig om dit te doen bij Frankrijk, maar bij Duitsland duurt het soms wel een paar dagen voor ik alles nog is doorneem.

jeroent
autoweg
Berichten: 2301
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 14:15
Locatie: 500 meter voorbij Midden-Limburg

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door jeroent » zo 20 sep 2009, 13:21

Ik heb positief gestemd. Een paar opmerkingen:
- Ik ondersteun de opmerkingen over het met een oordelende zin sluiten van een topic. Ik herinner me een aanvaringkje met Snarf waar het topic met een sneer(tje) ri. Frans werd afgesloten door de moderatoren. Dus zoals al gezegd, ofwel sluiten zonder inhoudelijk/subjectief commentaar ofwel gewoon inhoudelijk reageren
- Dit heeft niet met modereren te maken: de grote hoeveelheid subfora (Duitsland-forum, maar ook bijv. het OWN forum in Wegenfoto's) maakt het zowel voor jullie als moderatoren als ook voor de gewone lezer lastig. Het is niet altijd duidelijk waar nieuwe threads zijn en ik denk dat als het hoofdforum niet al teveel nieuwe threads per week heeft dat een subforum dan niet echt nodig is.
- Mij is niet duidelijk waarom bij bijv. het weertopic telkens (met onregelmatige regelmaat) opnieuw begonnen wordt en in andere langlopende threads (met zeker zo veel pagina's/postings) niet.
- Ik denk dat mac0162 wel gelijk heeft qua gemiddeld genomen niet helemaal gebalanceerde meningen op het forum. Dat is natuurlijk logisch op een appeltaartenforum :-), maar er wordt soms wel erg hard en ook door heel veel mensen op een 'nieuwkomer' met afwijkende mening ingehakt. Je ziet die dan ook vaak erg snel weer verdwijnen en er blijven slechts een paar moedige eenzame strijders over (ik chargeer iets). Ik denk dat de moderatoren bij die toch telkens weer terugkerende rituelen (nieuwkomer post en halve forum valt eroverheen) iets strakker moeten modereren op voornamelijk de toon van de posts.
- Misschien kunnen moderatoren eens aangeven hoe er met offtopic moet worden omgegaan. Als iets offtopic in een thread is (maar niet op het forum), post ik vrolijk door in de hoop/verwachting dat de moderatoren snel zullen afsplitsen. Zelf afsplitsen/nieuwe thread beginnen is niet echt te doen en mijn mond maar houden omdat het offtopic is vind ik ook niet zo handig.

Juerd
expressweg
Berichten: 3359
Lid geworden op: di 25 apr 2006, 11:38
Locatie: Dordrecht

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Juerd » zo 20 sep 2009, 14:48

jeroent schreef:- Mij is niet duidelijk waarom bij bijv. het weertopic telkens (met onregelmatige regelmaat) opnieuw begonnen wordt en in andere langlopende threads (met zeker zo veel pagina's/postings) niet.
Dit heeft met autopruning te maken, het mechanisme dat draden die niet meer gebruikt worden automatisch laat afsterven. Als je één heel lange draad hebt, die steeds maar actief blijft, zal 'ie nooit uitsterven. Voor de databasegrootte is het wenselijk om ten minste een deel, en dan bij voorkeur het off-topic-gedeelte, niet eindeloos te laten groeien.

Van de meeste subforums wordt in beginsel alles gearchiveerd. Daar is geen autopruning, en heeft het in stukken hakken van threads dan ook geen zin.
jeroent schreef:- Misschien kunnen moderatoren eens aangeven hoe er met offtopic moet worden omgegaan. Als iets offtopic in een thread is (maar niet op het forum), post ik vrolijk door in de hoop/verwachting dat de moderatoren snel zullen afsplitsen. Zelf afsplitsen/nieuwe thread beginnen is niet echt te doen en mijn mond maar houden omdat het offtopic is vind ik ook niet zo handig.
Zo denk ik er ook over. Als je zelf een nieuwe thread begint, heb je daarmee de andere berichten nog niet over, en heb je dus de discussie niet verplaatst, maar gekopieerd.

Gebruikersavatar
Via
2x4 autosnelweg
Berichten: 14398
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Via » zo 20 sep 2009, 16:58

jeroent schreef:- Ik denk dat mac0162 wel gelijk heeft qua gemiddeld genomen niet helemaal gebalanceerde meningen op het forum. Dat is natuurlijk logisch op een appeltaartenforum :-), maar er wordt soms wel erg hard en ook door heel veel mensen op een 'nieuwkomer' met afwijkende mening ingehakt. Je ziet die dan ook vaak erg snel weer verdwijnen en er blijven slechts een paar moedige eenzame strijders over (ik chargeer iets). Ik denk dat de moderatoren bij die toch telkens weer terugkerende rituelen (nieuwkomer post en halve forum valt eroverheen) iets strakker moeten modereren op voornamelijk de toon van de posts.
Hier heb je wat mij betreft ook wel een punt. Ik erger me ook aan dat inhakken op nieuwkomers, daar zal ik dan ook wat strenger tegen op gaan treden.

Schenker
verkeersader
Berichten: 869
Lid geworden op: zo 19 nov 2006, 15:39
Locatie: Haag van de Graaf

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Schenker » ma 21 sep 2009, 17:42

Over de manier van modereren van het forum kan ik alleen maar lovend zijn.

Toch zou de kwaliteit van het forum zou beter kunnen zijn, omdat ik het idee heb dat qua ideeen de kaarten wel geschud zijn. Er zijn discussies bij die niet veel meer zijn dan een herhaling van zetten. Het weerhoud mij er in elk geval van om nieuwe topic met potentieel interessante discussies te openen, jammer vind ik. Mijn ideeen over mobiliteit zijn nog volop in ontwikkeling, dit forum heeft daar toen ik er net bijzat zeker aan bijgedragen maar nu al een tijd niet meer. Om het nieuws rondom wegen en mobiliteit te volgen is het forum dan weer wel heel geschikt.

Het gevoel dat Marc eerder in deze draad beschrijft, deel ik. Maar als ik alleen naar het team an sich kijk, denk ik dat positief een eerlijke beoordeling is.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 18694
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: København

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door harry » ma 21 sep 2009, 17:58

harry schreef:Dit forum is het best gemodereerde forum dat ik ken.
Daar ben ik het helemaal mee eens!
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

Paixao
autoweg
Berichten: 1040
Lid geworden op: di 28 feb 2006, 15:07
Locatie: Denekamp

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Paixao » ma 21 sep 2009, 18:51

^^
Ik vind het eigenlijk niet gek dat je het met jezelf eens bent... :hahaHAHA:
"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts." -- Winston Churchill

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 15830
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door mavas » ma 21 sep 2009, 19:46

Schenker schreef:Er zijn discussies bij die niet veel meer zijn dan een herhaling van zetten. Het weerhoud mij er in elk geval van om nieuwe topic met potentieel interessante discussies te openen, jammer vind ik.
Wat bedoel je hier precies mee?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 61280
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Chris » ma 21 sep 2009, 19:47

Ik snap wel wat hij bedoeld, discussies over OV/auto, handhaving, bewegwijzering, snelwegplannen etc zijn in de afgelopen 4 jaar al uitvoerig meerdere malen besproken. Zo af en toe duiken die discussies weer op, maar echt meerwaarde hebben ze niet meer.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 15830
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door mavas » ma 21 sep 2009, 19:59

^^ Maar hij wil wel graag een nieuwe discussie er over starten, hoe gaat dat dan als we het er al tientallen keren over hebben gehad?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 35817
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Rene » ma 21 sep 2009, 20:38

Dan zie je herhaling van zetten.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Schenker
verkeersader
Berichten: 869
Lid geworden op: zo 19 nov 2006, 15:39
Locatie: Haag van de Graaf

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Schenker » ma 21 sep 2009, 20:40

Chirs, dat in inderdaad wat ik bedoel. Je kunt altijd nieuwe inzichten opdoen waardoor je kijk op bepaalde zaken verandert. Of waardoor je huidige inzicht juist wordt versterkt. Op moment dat men niet bereid is open te staan voor een andere kijk, staat de uitkomst al vast en dan is wat mij betreft de waarde van de discussie minimaal.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 61280
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Chris » ma 21 sep 2009, 20:46

Het forum heeft de afgelopen 2 á 3 jaar ook nog amper nieuwe posters gekregen die met grote regelmaat inhoudelijk posten zoals de mensen van het eerste uur. Daardoor komen er ook weinig nieuwe inzichten bij ben ik bang...

Gebruikersavatar
Wesso
2x2 autosnelweg
Berichten: 6449
Lid geworden op: za 16 jul 2005, 1:27
Locatie: Veenendaal

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Wesso » ma 21 sep 2009, 21:12

Het feit dat er minder inhoudelijke discussies worden geopend baart mij niet zo'n zorgen. Ik kom hier juist voor mijn plezier, dat al 4 jaar, en hoewel het interessant is om een heftige discussie of vakinhoudelijke discussie te volgen ga ik meer voor de triviale dingen: fotoreportages, foute borden*, nieuws over de A4 enz. Foto's kunnen meer zeggen dan woorden.

Posts van één regel zijn meer regel dan uitzondering. Dat kan jammer zijn, maar in sommige gevallen vind ik dat prettiger lezen. Een mens kan soms meer in gedachten hebben dan een ander kan of wil verwerken.

edit: om het wat on topic te houden: is een rol van moderatoren hierbij denkbaar? Bijvoorbeeld discussies stimuleren binnen een bepaald subforum?

* Onderschat het belang van melding hiervan niet. Denk aan Attietattie en co! :P

Gebruikersavatar
Willem
2x3 autosnelweg
Berichten: 9315
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Willem » ma 21 sep 2009, 21:43

^^ Het forum is er niet alleen voor vakinhoudelijke specialisten, maar net zo goed voor leken die wel in wegen geinteresseerd zijn en hier veel van de eersten kunnen leren. Waarschijnlijk is de eerste groep kleiner dan de tweede groep. Bij heel diepgaande vakinhoudelijke discussies is er een kans dat de tweede groep afhaakt. In hoeverre dat erg is, is vraag twee, want niet alle onderwerpen hoeven voor iedereen interessant te zijn. Iedereen maakt zo zijn eigen keuzes in de subfora die hij het meest bezoekt.
Wel moet er voor beiden groepen lezenswaardige dingen op het forum staan. Het aparte subforum voor vakspecialisten is wat dat betreft wel een goede zet, omdat daar echt de diepte in gegaan kan worden.

JeroenF1
autoweg
Berichten: 1482
Lid geworden op: ma 20 aug 2007, 14:09
Locatie: A7 & A28

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door JeroenF1 » vr 30 okt 2009, 9:49

Het gedeelte van de vakspecialisten kom ik eigenlijk vrijwel nooit. Ik ben om bepaalde redenen een tijdje redelijk inactief geweest hier, maar wil wel graag weer aan discussies meedoen. Feit blijft dat de kloof tussen de jonge leek en de vakspecialist erg groot is, dus het zal denk ik blijven bij subfora als het Wegrestaurant e.a. onderaan de index.

Was ook even vergeten wat mijn keuze was in de poll. Gelukkig ben ik het nog wel grotendeels met mezelf eens. :)

Qua offtopic vind ik het eigenlijk vrij simpel. Als het duidelijk is dat de discussie 'ver kan komen' mag die van mij doorgaan, hetzij in een andere (nieuwe) draad. Maar het is een wel heel erg uitgebreid forum voor m'n gevoel, dus dat kan weleens problemen opleveren als "waar moeten we deze discussie kwijt?". Ik heb zelf weleens de vraag "in welk subforum moet ik deze vraag stellen?". Gelukkig biedt de chat dan uitkomst.
Sinds maart 2015 tevens achter het stuur gezien.
Nu op http://www.girugten.nl: "Onderhoudsproblemen in Duitsland: de Autobahn op instorten?"
Faculteitsmagazine Ruimtelijke Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen.

Remco
stadsweg
Berichten: 490
Lid geworden op: di 06 mar 2007, 18:00

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Remco » vr 30 okt 2009, 13:27

Ik zou graag zien dat er iets gedaan wordt aan forumleden die (zoals ik het zie) opeens opduiken en in oude threads een bericht posten waarbij het bericht in kwestie niets toevoegt. Voorbeeld hiervan is de het posten van allerlei 'stellingen' over routes in topics over een bepaalde weg. Dat stoort mij enigszins. Voor de rest een topforum met topmoderatie, behalve het continu ingrijpen als er een quote wordt gedaan van de laatste post in een topic. Dat snap ik nog steeds niet.

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 18694
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: København

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door harry » vr 30 okt 2009, 14:24

Remco schreef:Ik zou graag zien dat er iets gedaan wordt aan forumleden die (zoals ik het zie) opeens opduiken en in oude threads een bericht posten waarbij het bericht in kwestie niets toevoegt. Voorbeeld hiervan is de het posten van allerlei 'stellingen' over routes in topics over een bepaalde weg. Dat stoort mij enigszins. Voor de rest een topforum met topmoderatie, behalve het continu ingrijpen als er een quote wordt gedaan van de laatste post in een topic. Dat snap ik nog steeds niet.
Een volledige quote is volkomen onnodig. Iedereen die het forum leest moet zich daar weer doorheen worstelen. Terwijl het zo makkelijk met twee dakjes ( ^^ ) voorkomen kan worden...
https://wegnummers.nl foto's van genummerde wegen in Europa (o.a. NBA: https://wegnummers.nl/nba)
http://borden.plaatsengids.nl foto's van plaatsnaamborden
--Harry.

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 35817
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Rene » vr 30 okt 2009, 14:33

Omdat harry iets duidelijk probeert te maken, zal ik de moderatorbewerking op bovenstaand bericht achterwege laten. ;)
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3454
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Naturist » di 20 sep 2011, 9:24

Schop
Het forum is een hartstikke goed initiatief en wordt in ieder geval door mij, vaak bij anderen aangeprezen als dé plek waar iedereen alles over de wegen vindt waar hij of zij veel gebruik van maakt.
Het lijkt mij dan ook een uitstekende zaak als ieder lid het wegenforum in zijn of haar omgeving aanprijst. :top:
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

nederland24
2x2 autosnelweg
Berichten: 5186
Lid geworden op: vr 04 sep 2009, 19:22
Locatie: Breda

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door nederland24 » di 20 sep 2011, 19:11

Ik kende dit topic nog niet, maar ik heb op positief gestemd. Er wordt goed opgetreden tegen schelden en mensen "kleineren" en jullie zorgen er goed voor dat er niet te veel off-topic gegaan wordt. Dat is ook de reden dat ik er graag kom. :top: Al mag het forum wel iets losser optreden en iets minder streng.
Road to Alpe d'huzes: Doneer op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundr ... pedhubress om mij te ondersteunen de berg op te lopen en alle patiëntjes te helpen.

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3454
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [POLL] (On)tevredenheid over het forumteam

Bericht door Naturist » di 20 sep 2011, 19:31

^^ :nooo: Niet minder streng, 't is perfect zo. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Hooguit corrigeren op een taktvolle manier (minder bot) :aai:
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40