Afbeelding

[PMI][PMO] Mobiliteitsbeleid Noord-Holland

Discussieer hier over het mobiliteitsbeleid, de positie van het wegverkeer en de gevolgen voor de wegenplannen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 56469
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: Zwolle

Re: [PMI][PMO] Mobiliteitsbeleid Noord-Holland

Bericht door Chris » wo 12 jun 2019, 18:12

De Houtribdijk is nagenoeg volledig in het beheer van de provincie Flevoland. Als de Flevolandse projecten die nu in de planuitwerking zitten, zijn afgerond, dan is de afsnijding over de Baai van Eesteren wel het volgende logische project. Maar daar gaat de provincie Noord-Holland niet over.

Rein
2x2 autosnelweg
Berichten: 7236
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [PMI][PMO] Mobiliteitsbeleid Noord-Holland

Bericht door Rein » wo 12 jun 2019, 18:47

mavas schreef:
wo 12 jun 2019, 16:59
^^ Dat betekent volgens mij het volgende:
- De Nieuwe Bennebroekerweg wordt op Noord-Hollands grondgebied in ieder geval opgewaardeerd. Maar wat dat precies inhoudt is nog onduidelijk;
Dat kan feitelijk alleen maar betekenen dat deze weg wordt verdubbeld (en naar ik aanneem het ontbrekende deel tussen de Spoorlaan en de A4 wordt aangelegd). Dat is het positieve nieuws.

Het mindere nieuws dat ik erin lees is dat dit project feitelijk wordt losgekoppeld van de Duinpolderweg waar de verbreding en verlenging van de Nieuwe Bennebroekerweg tot op heden integraal onderdeel uitmaakte. Aan de andere kant: de verlenging van de Nieuwe Bennebroekerweg zit al jaren in de wachtstand en wordt feitelijk opgehouden door de problematische besluitvorming rond de Duinpolderweg. Jaren geleden heb ik op een informatieavond al eens gevraagd of dit wegdeel niet als apart project opgepakt zou kunnen worden. Er is immers helemaal geen discussie dat het ontbrekende deel moet worden aangelegd en de aanleg wordt alleen maar opgehouden door het gedoe rond de Duinpolderweg. Ondertussen moet sinds de opening van de A4 aansluiting Hoofddorp-Zuid te veel verkeer zich wurmen over wegen die er niet voor zijn bedoeld en staat er zowel 's morgens als 's middags congestie op die polderwegen. Tijd voor actie!

Plaats reactie