[N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76277
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Chris » di 26 sep 2017, 20:45

De aansluiting De Brand is op 2 september al geopend, twee maanden voor op schema :top:
Provincie Noord-Brabant schreef:Ongelijkvloerse kruising de Brand N279 eerder open

Vanaf zaterdag 2 september is de nieuwe ongelijkvloerse kruising ter hoogte van bedrijventerrein De Brand bij 's-Hertogenbosch open voor verkeer. Dat is twee maanden eerder dan gepland.

Daarmee is ook de laatste kruising op de N279 vanaf 's-Hertogenbosch tot aan de A50 bij Veghel ongelijkvloers gemaakt en is bedrijventerrein De Brand via twee toegangen ontsloten.

Bij de verbreding van de N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel naar 2x2 rijstroken zijn nagenoeg alle bestaande kruisingen met verkeerslichten omgebouwd tot ongelijkvloerse aansluitingen. Alleen de aansluiting bij bedrijventerrein De Brand zou via verkeerslichten geregeld blijven. Als extra aanvulling op het project is ook deze kruising nu deels ongelijkvloers gemaakt zodat het verkeer hier sneller en veiliger door kan rijden. Met de nieuwe aansluiting heeft verkeer vanaf het bedrijventerrein een directe rijbaan zonder verkeerslichtern richting Utrecht. Verkeer van en naar Veghel rijdt via de Beusingsedijk.
http://brabant.nl/dossiers/dossiers-op- ... -open.aspx

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Kaaiman » wo 27 sep 2017, 9:55

Steyn_E schreef:Was ook nog even aan het nadenken geweest over de situatie bij Veghel, en ik was met nog een andere oplossing gekomen om de omleiding korter te maken:
Afbeelding
Door aanleggen van een korte omleiding tussen de Eerdsebaan en het viaduct over de Macarthurweg kan de aansluiting Eerde omgebouwd worden tot trompet, waardoor de omleiding een stukkie korter wordt, sneller wordt en waarschijnlijk ook goedkoper. Er is namelijk geen extra aansluiting nodig op de A50. Wel is het weefvak tussen de oprit vanaf de Corridor naar de A50 vrij kort, misschien dat je aan die kant ook voor een klaverlus (om BAS trucks heen) zou moeten kiezen. Vond 'm wel mooi liggen die trompet, lijkt er haast voor gemaakt.
Het bestaande viaduct over de Macarthurweg is trouwens breed genoeg voor 2 rijstroken en een ruim fietspad zonder aanpassingen, en als je het talud zou vervangen voor betonnen wanden passen er makkelijk 2x2 en een fietspad onderdoor, maar dat lijkt me wat overdreven.
Erg mooie oplossing! Dit lijkt me dan ook zeker het bestuderen waard. Stuur je 'm naar de provincie en de gemeente? :top:
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

RSK
Penningmeester
Berichten: 7088
Lid geworden op: do 19 sep 2013, 11:40
Locatie: Knooppunt Bodegraven
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door RSK » wo 27 sep 2017, 10:48

^^ Ik zou aan de westkant nog een rechts-in-rechts-uit-constructie aanleggen. De ruimte is er toch, en je biedt daarmee verkeer richting N622 een kortere route.
Ceterum censeo arcum Bodegravum construendam esse.

Steyn_E
autoweg
Berichten: 1433
Lid geworden op: ma 27 dec 2010, 22:40

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Steyn_E » wo 27 sep 2017, 15:11

^^
Vanuit het noorden richting Schijndel en van Schijndel richting Eindhoven bedoel je?

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Kaaiman » vr 24 nov 2017, 12:07

Provincie Noord-Brabant schreef:N279 Den Bosch - Veghel is nu écht af

23 november 2017

Een bredere provinciale weg zonder verkeerslichten en veiligere aansluitingen naar de dorpen, bedrijvenpark De Brand en de A2. Voor automobilisten is het al bijna een jaar geen nieuws meer, maar vanaf donderdag 23 november is de nieuwe N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel officieel gereed.

In de afgelopen 2 jaar zijn alle gelijkvloerse kruisingen tussen de A2 en A50 verdwenen. Daardoor rijdt verkeer in de spits 10 minuten sneller van Veghel naar ’s-Hertogenbosch. De dorpen profiteerden door de afname van sluipverkeer en afname het geluid van de weg door het gebruik van stiller asfalt.

Het grootste deel van de vernieuwde weg ging eind 2016 al open voor verkeer, 8 maanden eerder dan gepland. In de afgelopen periode heeft de aannemer Combinatie de Vaart nog de laatste afrondende werkzaamheden verricht terwijl het verkeer tussen Veghel en de brug Nijvelaar al gebruik kon maken van de verbrede weg.

Extra ongelijkvloerse kruising
Na de openstelling voor het verkeer van het grootste deel van de N279 is in 2017 nog wel gewerkt aan de aansluiting van bedrijvenpark De Brand. Oorspronkelijk behoorde de verbouwing van dit kruispunt niet tot de opdracht. De aannemer zag echter de mogelijkheid om ook hier een ongelijkvloerse kruising te realiseren, binnen het beschikbare projectbudget en binnen de door de provincie gestelde opleverdatum. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “We hebben uiteraard gebruik gemaakt van deze extra plus die de aannemer ons bood. Ik vind dit een mooi voorbeeld wat er kan gebeuren als je de markt als expert de mogelijk biedt om met eigen voorstellen te komen om het project verder te verbeteren.”

Recreatie en compensatie van natuur
Ook op het vlak van recreatie, natuur en cultuur kreeg het gebied een flinke impuls. Bijvoorbeeld via de aanleg van het Dynamische Beekdal. Of via het fietspad langs het kanaal waar de provincie diverse bankjes en picknicksets plaatste, gemaakt van het hout van bomen die gerooid werden voor de verbreding van de N279. Dat geldt ook voor het hout van de uitkijktoren die nabij kasteel Heeswijk verrees. Het ontwerp daarvan kwam uit een ontwerpwedstrijd voor basisscholen. Daarnaast start in 2018 de uitvoering van het natuurcompensatieplan, dat de provincie opstelde met professionele partijen en burgers uit de streek.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

kees
expressweg
Berichten: 3408
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door kees » vr 25 mei 2018, 13:44

De volgende fase begint concreet te worden.
https://www.bd.nl/veghel/zo-gaat-de-nie ... ~aa91a0ab/

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76277
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Chris » ma 29 okt 2018, 18:31

Provincie Noord-Brabant schreef: Plan aanpak N279 Veghel-Asten klaar voor definitief besluit

Om de provinciale weg N279 tussen Veghel en Asten vlotter, slimmer en veiliger te maken, moet de huidige weg verbouwd worden. Met ongelijkvloerse kruisingen, een omleiding bij Helmond en toepassing van slimme technieken als smart mobility.

Het Provinciaal Inpassingplan (PIP) met het uitgewerkte plan en de achterliggende onderzoeken en rapporten is vandaag door Gedeputeerde Staten voorgelegd aan Provinciale Staten zodat zij er een definitief besluit over kunnen nemen. De realisatie van de nieuwe weg moet in 2020 starten.

Ongelijkvloerse kruisingen
Het provinciebestuur wil bestaande knelpunten op de N279 aanpakken en de weg klaar maken voor de toekomst: bij de huidige aansluitingen en rotondes ontstaan in toenemende mate files en onveilige situaties. Deze kruisingen worden ongelijkvloers gemaakt waarmee de weg beter doorstroomt en veiliger wordt. De N279 blijft na de verbouwing een provinciale weg met 2x1 rijstroken en een snelheid van 80 km/uur. Verkeersonderzoeken met prognoses van de groei van het verkeer laten zien dat dit 2x1-profiel voor de komende jaren voldoende is om het verkeer veilig door te laten stromen. Viaducten en kunstwerken worden nu al wel zo gebouwd dat een uitbreiding naar 2x2 rijstroken in de toekomst mogelijk is zonder ingrijpende aanpassingen en zonder desinvesteringen. Door het verkeer continue te monitoren wordt in de gaten gehouden of en zo ja wanneer een uitbreiding van de weg naar 2x2 rijstroken alsnog nodig zou zijn. In Veghel zijn de problemen met de doorstroming met name tussen A50 en bedrijventerrein De Amert op dit moment al groot. Om die reden wordt de N279 in Veghel al wel uitgebreid naar 2x2 rijstroken met gelijkvloerse kruisingen.

Omleiding Helmond
Bij Helmond kiest de provincie ervoor om de provinciale weg om de wijk Dierdonk te leiden met een nieuw tracé. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “De keuze voor een omleiding bij Helmond was de lastigste keuze die we hebben moeten maken. Met een omleiding kiezen we ervoor om het doorgaande verkeer uit druk bewoond gebied te halen. Daarmee kiest straks ongeveer de helft van het verkeer voor de nieuwe omleiding. Daarmee verminderen we de overlast voor de grote groep bewoners van de wijken langs het huidige tracé, maar het betekent ook dat bewoners in Bakel een nieuwe weg in de buurt krijgen. Die keuze maak je niet zomaar. Met de groep omwonenden van de nieuwe omleiding maken we daarom een plan om de weg zo aan te leggen dat zij die zo min mogelijk horen en zien.”

Start 2020
Met het voorleggen van het PIP aan Provinciale Staten komt een langdurig en intensief proces met betrokken overheden en bewoners op zoek naar een goede oplossing voor de N279 in zicht. Provinciale Staten nemen naar verwachting eind dit jaar een definitief besluit over het voorgestelde plan. Daarna bestaat voor belanghebbenden nog de mogelijkheid om bezwaar te maken bij de Raad van State. De provincie wil in 2020 starten met de ombouw van de N279 tussen Veghel en Asten.
Volledig persbericht: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2 ... ef-besluit

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door mavas » ma 29 okt 2018, 19:13

Wel mooi, maar ik had niet verwacht dat de snelheid slechts 80 zou worden. Dit wordt dan zo'n weg als de N18 waar je tientallen kilometers achter een vrachtwagen aan sukkelt, omdat inhalen niet kan door de drukte.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

verfmeer95
expressweg
Berichten: 3549
Lid geworden op: wo 31 jul 2013, 19:37

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door verfmeer95 » ma 29 okt 2018, 19:39

^^ Het verbaast mij niets. Als je ziet dat men op het provinciehuis 80 hard genoeg vind voor de N279 tussen Den Bosch en Veghel had ik hier niets hoger verwacht.

Egbert
expressweg
Berichten: 2732
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Egbert » di 30 okt 2018, 8:15

mavas schreef: ma 29 okt 2018, 19:13 Wel mooi, maar ik had niet verwacht dat de snelheid slechts 80 zou worden. Dit wordt dan zo'n weg als de N18 waar je tientallen kilometers achter een vrachtwagen aan sukkelt, omdat inhalen niet kan door de drukte.
Wat voor zin heeft het dan om de weg 100 km/h te maken?
Oh wacht, overal trajectcontroles natuurlijk, zodat je 's nachts ook 80 rijdt. :geenlach:

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3508
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Naturist » di 30 okt 2018, 22:15

Deze route vormt juist een mooi alternatief voor vrachtvervoer op weg naar het Ruhrgebied, dat daarmee de Randweg Eindhoven ontlast.
En doorrijdend vrachtverkeer rijdt wel door, erachter rijden (op voldoende afstand) is alleen maar prettig: cruisecontrol aan en gaan.
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Kaaiman » do 01 nov 2018, 9:13

PS besluiten vrijdag 9 november over het PIP.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76277
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Chris » di 20 nov 2018, 15:17

Een actie om de N279 tussen Asten en Veghel ook 2x2 te maken: 'Provinciale weg N279 tussen Asten en Veghel moet vierbaansweg worden'

Afbeelding

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6381
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Seat Ibiza » di 20 nov 2018, 15:48

Chris schreef: di 20 nov 2018, 15:17 Een actie om de N279 tussen Asten en Veghel ook 2x2 te maken
Volgens het spandoek willen ze zelfs 4 rijbanen! Of dat dan 4x1 of 4x2 moet worden staat er niet bij :mrgreen:

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door mavas » di 20 nov 2018, 16:48

Ook als die actie niet lukt, zal de N279 op termijn 2x2 worden "zodra de intensiteiten dit noodzakelijk maken", volgens de provincie. Dus die verbreding komt er vast wel snel.

Ben benieuwd of die actiegroep het lukt om de politiek te bewegen direct 2x2 aan te leggen.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
sven_engelen
expressweg
Berichten: 3353
Lid geworden op: ma 09 dec 2013, 10:42
Locatie: Venlo/Arnhem
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door sven_engelen » wo 21 nov 2018, 11:12

Dat zal vooral de N612 verlichten als de N279 naar 2x2 gaat want die staat in de spits enorm vol...
Svenlo

Gebruikersavatar
GuteFahrt
2x2 autosnelweg
Berichten: 7136
Lid geworden op: di 07 jun 2011, 22:39
Locatie: Waddenstad Harlingen
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door GuteFahrt » wo 21 nov 2018, 11:15

Blijft opmerkelijk. Zoals Chris eens schreef, 't is geen vakjargon. In de theorie voor rijbewijs B staat duidelijk uitgelegd hoe het zit. Desalniettemin... :?
krusefahrer's photostream

"Geloof niet te veel. Verbaas u niet te weinig."

Egbert
expressweg
Berichten: 2732
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Egbert » wo 21 nov 2018, 12:19

GuteFahrt schreef: wo 21 nov 2018, 11:15 Blijft opmerkelijk. Zoals Chris eens schreef, 't is geen vakjargon. In de theorie voor rijbewijs B staat duidelijk uitgelegd hoe het zit. Desalniettemin... :?
Ja, gek genoeg wordt in het spraakgebruik rijbaan gebruikt waar rijstrook bedoeld wordt. Vierbaans snelweg is een volstrekt normale term om een 2x2 aan te duiden.
Was de terminologie vroeger misschien anders?

Gebruikersavatar
Naturist
expressweg
Berichten: 3508
Lid geworden op: zo 16 jan 2011, 15:48
Locatie: Meijerij, omgeving 's-Hertogenbosch

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Naturist » ma 26 nov 2018, 13:31

Tijdens gesprekken met met ons gezin over verkeer of infrastructuur wordt hier aan tafel ook constant het woord "baan" of "banen" gebezigd waar strook of stroken moest worden gebruikt.
Heb er een dagtaak aan om ze op de juiste terminologie te wijzen. :ongeduldig:

Maar om on-topic te blijven: de groep wil dus dat het geld voor de omleiding Dierdonk, gestoken gaat worden in de verbreding. De vraag is dus of dat na verbreding dan niet meer nodig is.
Ik verlang naar de tijd dat de Nederlandse regering deed wat het hoort te doen: Vooruit zien.
Wat daarbij hoort is toekomstvast en redundant bouwen. 

N ° de membre 40

Egbert
expressweg
Berichten: 2732
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Egbert » ma 26 nov 2018, 15:49

Afgezien van dat de Wolfsputterbaan langs Dierdonk maar lastig naar 2x2 is op te waarderen zie ik zelf ook niet echt het nut van de omleiding. Dierdonk is en blijft geïsoleerd van Helmond door het kanaal.
Of heeft Helmond wilde plannen om het Bakelse Bos te rooien en vol te bouwen?

Gebruikersavatar
sven_engelen
expressweg
Berichten: 3353
Lid geworden op: ma 09 dec 2013, 10:42
Locatie: Venlo/Arnhem
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door sven_engelen » ma 26 nov 2018, 17:36

Aangezien Helmond, Brandevoort gebouwd heeft zou het me niks verbazen
Svenlo

Egbert
expressweg
Berichten: 2732
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Egbert » di 27 nov 2018, 18:12

Dat was toch geen natuurgebied of bos?

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76277
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Chris » za 08 dec 2018, 13:47

Je vraagt je af waarom de N279 in vredesnaam niet met 2x2 wordt aangelegd als in 2030 bijna overal 20.000 voertuigen per dag rijden... :ongeduldig:

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door mavas » za 08 dec 2018, 19:07

Dat is expres gedaan, heeft een politieke reden.
Wat ik zelf niet begrijp: tussen Veghel en de A67 worden alle kruisingen ongelijkvloers, maar er komt opeens wel een gelijkvloerse kruising bij vlakbij de A67. Die aanleg snap ik niet.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Steyn_E
autoweg
Berichten: 1433
Lid geworden op: ma 27 dec 2010, 22:40

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Steyn_E » za 08 dec 2018, 21:48

^^

Ze zouden best de ongelijkvloerse kruising aan de Oostappensedijk breed genoeg kunnen voor een aansluiting. Kun je de Deurneseweg daarop aansluiten. Moet hooguit het viaduct wat breder uitgevoerd worden (opstelvakken).

Verder ben ik nog wel benieuwd wat de passage Veghel zou doen als de rest 2x2 ongelijkvloers zou worden. Dan zou de verkeersgroei nog wel eens wat hoger uit zou kunnen vallen (goed alternatief voor de Randweg Eindhoven). Verder ben ik sowieso voorstander van een totale heraanleg waarbij beide rijbanen alvast gescheiden zijn. Er gebeuren nog altijd regelmatig frontale ongevallen op dit stuk weg. Desnoods met een vluchtstrook in plaats van een geopende rechterstrook, is het in ieder geval makkelijk te upgraden wanneer dat nodig is (voorspelling: binnen 5 jaar na openstelling, zie bijvoorbeeld de verkeersgroei op de A50 van 2006-nu). En dan moeten in ieder geval direct alle percelen aangekocht worden, dus minder obstakels voor de toekomst.

Gebruikersavatar
Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 6389
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Jeroen » zo 09 dec 2018, 13:10

mavas schreef: za 08 dec 2018, 19:07 Dat is expres gedaan, heeft een politieke reden.
Wat ik zelf niet begrijp: tussen Veghel en de A67 worden alle kruisingen ongelijkvloers, maar er komt opeens wel een gelijkvloerse kruising bij vlakbij de A67. Die aanleg snap ik niet.
Waarschijnlijk gewoon om de laatste anderhalve kilometer van de Deurneseweg die nu parallel ligt te kunnen schrappen. Dat is denk ik vroeger zo gemaakt, omdat dit mooi uit kwam op de oude rotonde, maar nu heeft dat stuk weinig nut meer.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6381
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Seat Ibiza » ma 10 dec 2018, 12:30

^^
Ik denk inderdaad dat de huidige aansluiting van de Deurneseweg op de N279 een klein stukje wordt opgeschoven. Als je goed kijkt op het kaartje lijkt het parallelle deel wel behouden te blijven en zou de aantakking iets ten zuiden van de Kennisstraat komen te liggen. Daarmee maak je iets meer ruimte tussen de VRI bij de op- en afrit A67 en de VRI Deurneseweg. Beter qua opstelruimte.

verfmeer95
expressweg
Berichten: 3549
Lid geworden op: wo 31 jul 2013, 19:37

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door verfmeer95 » ma 10 dec 2018, 15:46

Kunnen ze het viaduct over de Kennisstraat niet gewoon verdubbelen en daar een ongelijkvloerse kruising bouwen?

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6381
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door Seat Ibiza » di 11 dec 2018, 13:27

^^
Je bedoelt waarschijnlijk het viaduct over de Kloosterstraat?
Bekijk situatie op Openstreetmap: https://www.openstreetmap.org/#map=16/51.4261/5.7535

Alles kan, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Ik denk dat het verschuiven van de gelijkvloerse aansluiting goedkoper zal zijn dan een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting. En qua doorstroming zal het niet bijster veel verschil maken, omdat de VRI bij de A67 bepalend zal zijn voor de doorstroming.

kees
expressweg
Berichten: 3408
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [N279] Roermond - Helmond - Den Bosch

Bericht door kees » di 11 dec 2018, 15:00

Onderstaand artikel heeft niets met het project te maken, maar is toch een noviteit met de intentie de doorstroming te bevorderen.
https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/deze- ... ~a0e7f0d0/

Plaats reactie