[N825] Lochem - Borculo

Discussies over N-wegen en het overige onderliggend wegennet - ook voor wat betreft planvorming.

Moderator: Moderatoren

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17416
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

[N825] Lochem - Borculo

Bericht door Kaaiman » wo 03 jul 2019, 11:51

N825 Lochem

De provincie Gelderland wil het noordelijke uiteinde van de N825 (Nettelhorsterweg) een stukje verleggen. De reden hiervoor is dat de weg verbreed moet worden om aan de normen voor gebiedsontsluitingswegen te voldoen. De weg past dan echter niet meer tussen de bestaande bomenrijen. Om kap te voorkomen wordt de weg daarom een stukje buiten de bomen om verlegd.

De VRI-aansluiting op de N346 blijft gehandhaafd. Wel krijgt het kruispunt een noordelijke tak waarop een nieuwe parallelweg langs de N346 wordt aangesloten ter ontsluiting van het bedrijventerrein. Deze parallelweg is onderdeel van het project 'N346 Schakel Achterhoek-A1' waarin de stroomlijning van de noordelijke randweg Lochem is inbegrepen. Het inpassingsplan voor dat project is reeds in 2018 vastgesteld.

Het ontwerp-inpassingsplan voor de verbreding en verlegging is op 11 juni 2019 vastgesteld.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76529
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [N825] Lochem - Borculo

Bericht door Chris » ma 08 feb 2021, 15:41

De plannen op een rijtje:

N825: Lochem – Borculo

Tussen 2021 en 2023 voeren we groot onderhoud uit aan de Nettelhorsterweg (N825) tussen Lochem en Borculo. De N825 vormt een belangrijke schakel in de ontsluiting van de oostelijke Achterhoek tussen de A1 en de N18. Daarmee heeft de weg ook een ontsluitende functie voor het regionale bedrijventerrein Laarberg in de richting van de A1.

Onderzoek naar aanpassingen
Tussen 2017 en 2020 heeft de provincie onderzoek gedaan welke aanpassingen aan de weg noodzakelijk zijn naast het regulier onderhoud van de weg. Deze onderzoeken waren voornamelijk gebaseerd op de functie van de weg en verbetering van de doorstroming en verkeersveiligheid. Vanuit het burgerinitiatief de Slimste Weg zijn daaraan nog een aantal belangrijke thema’s toegevoegd zoals herkenbaarheid, gezondheid en veiligheid.

Maatregelen Nettelhorsterweg

Onderhoudswerkzaamheden

* Onderhoudswerkzaamheden aan de asfaltverharding van de Nettelhorsterweg, op het deel tussen km. 3.90 en de Hekweg (N315) komt er een geluidsreducerende deklaag.
* Onderhoud aan de rotonde bij Geesteren.
* Betonnen verbredingsstrook naast de bestaande rijbaan aanleggen vanaf km. 2.0 tot de Hekweg.

Maatregelen verkeersveiligheid

Vanaf de Goorseweg tot en met km. 2.0:

* Kruispunt Nettelhorsterweg/Goorseweg verplaatsen in oostelijke richting.
* Een deel van de Nettelhorsterweg tussen 0.0 en de Nettelhorsterlaak komt op een nieuw aan te leggen wegtracé te liggen, oostelijk van de huidige Nettelhorsterweg. De huidige Nettelhorsterweg versmallen we op dit deel tot een toegangsweg/(brom)fietspad.
* Nettelhorsterweg verbreden van ca. 6 meter naar 7,5 meter tussen de Nettelhorsterlaak en km. 2.0.
* Aanleg fietsoversteek met een middengeleider ter hoogte van de Broekstraat, zodat fietsers in 2 keer over kunnen steken.

Tussen km. 2.0 en de Hekweg :

* Landbouwpasseerhavens aanleggen
* Inhaalverbod instellen op de gehele Nettelhorsterweg.
* Gehele Nettelhorsterweg openstellen voor landbouwverkeer (behalve vanaf de Oude Diepenheimseweg tot de rotonde bij Geesteren).
* Parallelweg aanleggen tussen de Kattenbeekdijk en de Slaapweg inclusief het aanpassen van de bocht.
* Middengeleider aanbrengen ter hoogte van de fietsoversteek Wolversveldsweg.
* Overbodige inritten verwijderen.

Nieuwe slimme systemen

Vanuit het thema ‘veilig’ hebben we hier nog 4 belangrijke aanpassingen aan toegevoegd. Samen met de initiatiefnemers, Cumela en het bedrijfsleven werken we nog aan de uitwerking hiervan.

* De verplichte landbouwpasseerhavens op diverse locaties langs de Nettelhorsterweg mogelijk voorzien van slimme verkeerssystemen.
* Het principe bestaat eruit dat landbouwvoertuigen informatie ontvangen of ze wel of niet gebruik moeten maken van deze verplichte landbouwpasseerhaven, dit gebeurt door middel van sensoren in of langs de weg en door actieve verkeersborden.
* Op de Nettelhorsterweg vinden vooral tussen km 0 en km 3 aanrijdingen plaats met reeën. Door de inrichting van het landschap te verbeteren kan het aantal wildaanrijdingen toenemen. In overleg met plaatselijke jachtopzieners en terreinbeheerders en het bedrijfsleven wordt op dit moment een nieuw wilddetectie systeem ontwikkeld dat automobilisten waarschuwt voor de aanwezigheid van wild in de directe nabijheid van de weg.
* Slimme systemen aanbrengen op het kruispunt Broekstraat en Wolversveldsweg om de veiligheid voor overstekende fietsers te verhogen.
* Slimme systemen aanbrengen voor links-afslaand (auto)verkeer.

Beroepsprocedures

Fase 1

De beroepstermijn tegen het Inpassingsplan Verlegging N825 (en ook het Besluit Hogere Waarden Wet geluihinder) liep van vrijdag 10 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020.

Er is 1 beroep ingediend bij de Raad van State. Op 15 januari 2021 is de zitting hierover bij de Raad van State.

Fase 2

De gemeente Berkelland en de gemeente Lochem hebben ingestemd dat de provincie Gelderland voor de aanleg van de verplichte landbouwpasseerhavens en het aanpassen van de bocht bij de Slaapweg zelf de ruimtelijke procedure in de vorm van een Inpassingsplan op zich neemt.

Planning

* 11 december 2019: vaststelling IP Fase 1 door PS
* 15 januari 2021: Behandeling van het beroep bij de RvS
* 2020-2021: Contract voorbereiden en grondaankopen Fase 1
* Eerste kwartaal 2021 – november 2021 Planprocedure Fase 2
* Eind 2021: vaststellen IP Fase 2 door PS
* 2021/2022: uitvoering Fase 1*
* 2022/2023: uitvoering Fase 2*

*Deze planning is afhankelijk van grondaankopen, planprocedures en vergunningen.

Plaats reactie