[A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Discussieer hier over actuele grote wegenplannen en in uitvoering zijnde grote projecten

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Chris » wo 29 apr 2020, 11:58

De Merwedebrug bij Gorinchem zou lager ontworpen worden dan de bestaande brug, maar dit gaat men mogelijk heroverwegen.

Antwoord op kamervragen:
 • Vraag 2
  Klopt het dat wordt overwogen om de twee nieuwe bruggen lager aan te leggen dan de bestaande Merwedebrug? Zo ja, waarom?

  Antwoord 2
  Ja, in het vastgestelde Tracébesluit is uitgegaan van het vigerende beleid aangaande doorvaarthoogte voor scheepvaartverkeer op de gehele corridor. Hierbij is rekening gehouden met verwachte klimaateffecten, zoals zeespiegelstijging. De nieuwe Merwedebruggen voldoen hieraan. Hiermee wordt echter mogelijk niet meer aan de richtlijnen van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart voldaan, die bovenop het beleid aangaande doorvaarthoogtes een relatie legt met de huidige brug en met de bestaande of geplande bruggen in de nabijheid. Er vindt daarom momenteel extra onderzoek plaats naar de doorvaarthoogte van de nieuwe Merwedebruggen. Hierin wordt opnieuw het belang van de scheepvaart en weggebruikers tezamen met andere belangen zorgvuldig afgewogen.

  Vraag 5
  Kunt u aangeven hoe het tijdpad met betrekking tot het ontwerp van, de besluitvorming over en de aanleg van de nieuwe Merwedebruggen er ongeveer uitziet?

  Antwoord 5
  Ja, besluitvorming over de exacte hoogte van de nieuwe Merwedebruggen zal naar verwachting voor de zomer plaatsvinden. Ik zal uw Kamer hierover informeren.

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8510
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Hajo » wo 29 apr 2020, 18:47

Ik mag toch hopen dat de nieuwe bruggen minimaal dezelfde hoogte krijgen als de huidige. Een lage brug moet immers vaker open dan een hoge.
Donateur Vereniging Wegenforum

playertwo
dorpsstraat
Berichten: 206
Lid geworden op: di 29 okt 2019, 23:06

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door playertwo » vr 22 mei 2020, 19:34

Inderdaad en hopelijk met vluchtstrook en afdoende ruimtereservering voor eventuele uitbreiding van de infra (of dat nu spoor of weg is)
Een onderschrift, daar komt hij dan
Ps. De groeten van Playertwo

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18005
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door boe! » wo 08 jul 2020, 20:39

Chris schreef: wo 15 apr 2020, 19:46 Een update omtrent de procedure:
Rijkswaterstaat schreef:De Raad van State heeft op 2, 3 en 4 maart 2020 de beroepen tegen het tracébesluit (TB) en het saneringsbesluit (SB) behandeld. Omgevingsmanager Erna Ceelen vertelt dat er in totaal 47 beroepen zijn aangetekend, waarvan er 2 op het laatste moment zijn ingetrokken. ‘Als Rijkswaterstaat hebben we alle beroepen doorgenomen en in een verweerschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State aangegeven waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. Tijdens de zittingsdagen kregen bezwaarmakers de gelegenheid om hun verhaal te doen.’ Naar verwachting doet de Raad van State voor de zomer uitspraak. Dan is duidelijk of het TB en het SB onherroepelijk zijn of dat er nog aanpassingen nodig zijn.
Meestal is de uitspraak redelijk snel na de zitting.
De uitspraak van de Raad van State is vertraagd. Het was de bedoeling om rond deze tijd een uitspraak te hebben, maar dat wordt enkele weken later (vóór half augustus).

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Chris » wo 15 jul 2020, 11:39

Een artikel over het mogelijk hergebruik van de Keizersveerbruggen:
Rijkswaterstaat schreef:Een tweede leven voor oude bruggen

Hoe mooi zou het zijn als we een tweede kans geven aan bruggen die nog niet het einde van hun fysieke levensduur hebben bereikt, maar al wel plaats moeten maken voor een nieuwe? Heel mooi natuurlijk.

Daarom onderzoekt Rijkswaterstaat samen met marktpartijen, zoals ingenieursbureaus en transportbedrijven en andere overheden de mogelijkheid om bruggen te hergebruiken. De Keizersveerbruggen waren een ideaal studieobject.

Afbeelding

Zo’n 80% van de Nederlandse bruggen en viaducten die op de nominatie staan voor sloop, heeft nog niet het einde van zijn levensduur bereikt. ‘Ze kunnen nog wel even mee, alleen niet op hun huidige plek’, zo vertelt Barbara van Offenbeek, senior adviseur circulaire economie bij Rijkswaterstaat. ‘Bijvoorbeeld omdat de constructie niet geschikt is voor de uitbreiding van rijbanen.’

Hergebruik van bruggen urgent
Niet zo raar dus dat Rijkswaterstaat inzet op hergebruik van bruggen. En het thema wordt alleen maar urgenter. ‘Rijkswaterstaat staat de komende decennia voor een grote vervangings- en renovatieopgave, waarbij veel bruggen vrijkomen omdat ze aan vervanging toe zijn. Dit betekent niet dat ze helemaal moeten worden afgeschreven. Op onze rijkswegen kunnen ze niet meer mee, maar op het onderliggende wegennet met minder zwaar vrachtverkeer kunnen we ze mogelijk nog 60 tot 100 jaar gebruiken.’

Het wiel samen uitvinden
Hoe gaat hergebruik in de praktijk dan in zijn werk? ‘We hebben er nog weinig ervaring mee’, vertelt Van Offenbeek. ‘We verwachten dat het kan, maar doen het nog niet. Het is een wiel dat we samen met elkaar aan het uitvinden zijn.’ Samen met de gemeente Rotterdam, de gemeente Amsterdam en een aantal marktpartijen heeft Rijkswaterstaat daarom een concrete case bestudeerd: de Keizersveerbruggen. Hiervoor zijn 2 mogelijke opties onderzocht: hergebruik in onderdelen bij de bestaande Spijkenisserbrug en hergebruik voor een verbeterde OV en/of fietsverbinding tussen Amsterdam en Zaandam. ‘We hebben belemmeringen en mogelijkheden in kaart gebracht tijdens een bijeenkomst met deskundigen van marktpartijen en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.’

Risico’s en onzekerheden
Een van de marktpartijen is ingenieursbureau Witteveen+Bos. ‘Vaak wordt gedacht dat hergebruik van bruggen alleen maar gedoe oplevert’, vertelt adviseur duurzaamheid Rob Dijcker. ‘Voor een deel klopt dat, want er komt inderdaad heel veel bij kijken. Daarbij gaat het niet alleen om de vraag of hergebruik überhaupt mogelijk is en waar dat dan zou kunnen, maar ook om hoe je omgaat met de bijbehorende risico’s.’ Ook transportbedrijf Mammoet dacht mee. Wessel Helmens, director solutions & innovations, vertelt dat transport over water voor de Keizersveerbruggen de meest geschikte oplossing is. ‘De brug ligt immers al over het water heen. Het is dan ook relatief eenvoudig om deze op te tillen, op een ponton te leggen, naar een andere locatie aan het water te vervoeren en weer te plaatsen. Toch kom je ook knelpunten tegen: bruggen waar je onderdoor moet, is de brug geschikt om op andere punten op te pakken, stremmingen van het scheepvaartverkeer, dat soort zaken.’

Handleiding én bruggenbank
Het traject voor de Keizersveerbruggen heeft nog geen totaaloplossing opgeleverd, maar wel een aantal interessante vervolgstappen. ‘De optie om de bruggen her te gebruiken bij de OV en/of fietsverbinding tussen Amsterdam en Zaandam wordt nu technisch verkend’, vertelt Van Offenbeek. ‘Valt die verkenning positief uit, dan willen we het voorstel bespreken met bestuurders en kijken of er draagvlak is voor zo’n oplossing.’ Naast potentiële locaties voor hergebruik, benut Rijkswaterstaat het traject ook om een handleiding voor het hergebruik van bruggen op te stellen. Daarnaast ontwikkelt Rijkswaterstaat een ‘bruggenbank’: een online catalogus voor (rijks)overheden, waarin alle bruggen komen te staan die kunnen worden hergebruikt. ‘Doordat iedereen weet welk aanbod er is, maken we de keuze voor hergebruik gemakkelijker. We zijn er nog niet, maar timmeren inmiddels wel aardig aan de weg.’

Gebruikersavatar
Worldroadsking236
dorpsstraat
Berichten: 201
Lid geworden op: di 20 dec 2016, 14:39

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Worldroadsking236 » wo 15 jul 2020, 14:57

^^ Dat is een geweldige idee!

Graag ^^ gebruiken als je direct op een bericht reageert en eveneens graag de tapatalk-vermelding uitschakelen. Bedankt! Met vriendelijke groet, Wouter N14, moderator.
Solidair en staand achter Oekraïne 🇺🇦

Gebruikersavatar
GuteFahrt
2x2 autosnelweg
Berichten: 7136
Lid geworden op: di 07 jun 2011, 22:39
Locatie: Waddenstad Harlingen

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door GuteFahrt » vr 14 aug 2020, 18:02

Zojuist las ik dit: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/324 ... en-rotbrug
Het stuk Merwedebrug staat nu bij Tonnie in de vitrinekast, naast een passeerpas van de brug uit 1994. Die was toen nodig om met een vrachtwagen de brug over te mogen.
Nooit geweten, dat van die pas...
krusefahrer's photostream

"Geloof niet te veel. Verbaas u niet te weinig."

Rogier
expressweg
Berichten: 4902
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Rogier » vr 14 aug 2020, 21:41

In 1994 was de brug voor 2 weken afgesloten ivm onderhoud aan het rijdek en asfalt. Dat gaf een hoop verkeershinder, omdat de A2 nog niet verbreed was bij de Waalbrug.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Chris » ma 24 aug 2020, 14:03

Woensdag doet de Raad van State uitspraak over het tracébesluit A27 Houten - Hooipolder.

hurricane
verkeersader
Berichten: 914
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 19:57

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door hurricane » ma 24 aug 2020, 15:04

^^ spannend! ben heel erg benieuwd!

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Chris » di 25 aug 2020, 21:05

Ik ben nog even in het tracébesluit gedoken. De natuuronderzoeken dateren van eind 2018, het tracébesluit is op 20 december 2018 vastgesteld, dat was dus nog voor de vernietiging van het PAS.

Dus het project is nog gebaseerd op het PAS. Wel is een passende beoordeling gemaakt waaruit blijkt dat er met zekerheid uitgesloten kan worden dat er significant negatieve effecten zijn:

Deze effecten zijn daarom verder onderzocht in de Passende Beoordeling. Uit de Passende Beoordeling volgt dat significant negatieve effecten op de instandhoudingsdoelstellingen met zekerheid kunnen worden uitgesloten. In de aanlegfase worden mitigerende maatregelen genomen die effecten als gevolg van barrièrewerking, verdroging en verlichting geheel voorkomen en effecten als gevolg van geluid en trillingen zodanig verminderen dat er geen sprake meer is van een significant negatief effect.

Echter ook:

Binnen het onderzoeksgebied stikstofdepositie bevinden zich elf Natura 2000-gebieden met stikstofgevoelige natuur die deel uitmaken van het PAS. Voor deze gebieden is in AERIUS een berekening gemaakt van de toename van stikstofdepositie die door het project A27 wordt veroorzaakt op deze gebieden. De voor het project benodigde ontwikkelingsruimte is gelijk aan de toename van de stikstofdepositie per hectare per jaar die door de aanleg of verhoogde verkeersintensiteiten wordt veroorzaakt. Deze ontwikkelingsruimte is voor het project gereserveerd. Op basis van het PAS en de conclusies uit de Passende Beoordeling, kan de ontwikkelingsruimte worden toebedeeld.

Ik ben benieuwd of de Raad van State hier genoegen mee neemt. Aan de ene kant wordt verwezen naar de ontwikkelingsruimte van het PAS (die dus niet meer rechtsgeldig is), maar aan de andere kant is in de passende beoordeling vastgesteld dat significant negatieve effecten op de instandhouding met zekerheid uitgesloten kunnen worden, en met dergelijke argumentatie is de Raad van State in eerdere uitspraken wel mee gegaan.

Het feit dat er geen nieuwe onderzoeken of tracébesluiten zijn vastgesteld (zoals destijds wel voor de A24) en dat de voorbereidingen voor de verbreding wel zijn doorgegaan, suggereert dat men vertrouwen heeft dat het besluit niet vernietigd wordt (of makkelijk hersteld kan worden). Morgen zullen we het weten...

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit vastgesteld

Bericht door Chris » wo 26 aug 2020, 10:59

Raad van State schreef:Ver­bre­ding snel­weg A27 tus­sen Hou­ten en Hooi­pol­der kan door­gaan

Nagenoeg alle bezwaren tegen het tracébesluit ‘A27 Houten-Hooipolder’ van de minister van Infrastructuur en Waterstaat zijn ongegrond. Dat betekent dat de A27 tussen Houten en Hooipolder mag worden verbreed. Wel moet de minister binnen twintig weken op één onderdeel een nieuwe beslissing nemen. Dat zogenoemde herstelbesluit heeft geen betrekking op het tracé van de A27 zelf, maar op de aanleg van nieuwe bomen in de buurt van knooppunt Noordeloos. Voor deze bezwaarmaker heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een zogenoemde tussenuitspraak gedaan, voor de andere bezwaarmakers is vandaag (26 augustus 2020) een einduitspraak gedaan.

Verbreding
Het tracébesluit maakt een verbreding mogelijk van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder, inclusief een reconstructie van het knooppunt Hooipolder. Volgens de minister zijn de extra rij- en spitsstroken op dit tracé nodig om het verkeer nu en in de toekomst goed te verwerken. Tegen het tracébesluit zijn 45 beroepschriften ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak. Het merendeel van de bezwaarmakers zijn bewoners en bedrijven in de buurt van de A27.

Tussenuitspraak
Een bedrijf dat eigenaar is van percelen ten oosten van knooppunt Noordeloos is het niet eens met de aanplant van nieuwe bomen in de buurt van het knooppunt. Volgens de minister zijn de nieuwe bomen nodig om bomen te compenseren die elders plaats moeten maken voor de verbrede A27. Het bedrijf vreest dat de nieuwe bomen het zicht wegnemen op het wegrestaurant dat op zijn gronden is gevestigd. De Afdeling bestuursrechtspraak draagt in de tussenuitspraak de minister op om voor een deel van deze geplande nieuwe bomen nogmaals te bekijken of deze wel nodig zijn. Bovendien moet de minister duidelijk maken hoe zij de belangen van het bedrijf heeft meegenomen bij haar beslissing voor een deel van de ‘compensatiebomen’ op deze plek. Daarvoor krijgt zij twintig weken de tijd.

hurricane
verkeersader
Berichten: 914
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 19:57

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door hurricane » wo 26 aug 2020, 11:10

^^ Erg goed nieuws! :woop:

Gebruikersavatar
sven_engelen
expressweg
Berichten: 3150
Lid geworden op: ma 09 dec 2013, 10:42
Locatie: Venlo/Arnhem

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door sven_engelen » wo 26 aug 2020, 11:12

^^ feestje! Eindelijk een einde aan het fileleed op de A27!
Svenlo

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Chris » wo 26 aug 2020, 11:27

Ik heb in het PAS topic even gekeken naar het item stikstof, de uitspraak is wel zeer in het voordeel van wegenprojecten uitgevallen: viewtopic.php?p=1109776#p1109776

Seat
autoweg
Berichten: 1181
Lid geworden op: do 09 apr 2009, 16:26
Locatie: Utrecht

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Seat » wo 26 aug 2020, 11:40

Opmerkelijk; ik vraag me af in hoeverre dat ook geldt voor andere trajecten waar tijdens de bezwaarperiode de PAS niet aan de orde is gekomen. Maar hulde voor het besluit; de A27 is één van de laatste snelwegen in de Randstad die de laatste 15 jaar niet onderhanden is genomen.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18005
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door boe! » wo 26 aug 2020, 12:16

Wel moet de minister binnen twintig weken op één onderdeel een nieuwe beslissing nemen. Dat zogenoemde herstelbesluit heeft geen betrekking op het tracé van de A27 zelf, maar op de aanleg van nieuwe bomen in de buurt van knooppunt Noordeloos.
Dan is de minister snel klaar, want dat knooppunt bestaat niet.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21203
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Pino » wo 26 aug 2020, 12:19

^^ Dat maakt de uitdaging alleen maar groter: ze zullen de N214 in no time moeten opwaarderen tot stroomden om deze afrit knooppunt-status te kunnen geven :woop:

Lekkere Kwal
autoweg
Berichten: 2398
Lid geworden op: ma 04 apr 2005, 1:30

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Lekkere Kwal » wo 26 aug 2020, 12:19

De uitspraak spreekt wel correct van aansluiting Noorderloos. De fout zit bij degene die het persbericht heeft opgesteld.

Jeff
expressweg
Berichten: 2861
Lid geworden op: za 12 mei 2018, 10:48

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Jeff » wo 26 aug 2020, 14:06

Gaat er voor de verbreding nog Europees geld komen?
Het trace maakt onderdeel uit van de E311 (en ik zie vaker dat E-routes als onderhandelingstroef gebruikt worden om EU-gelden te verkrijgen)

Lekkere Kwal
autoweg
Berichten: 2398
Lid geworden op: ma 04 apr 2005, 1:30

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Lekkere Kwal » wo 26 aug 2020, 14:08

Is dat niet TEN routes tegenwoordig? E-routes zijn toch eerder handigheidjes die een beetje overgebleven zijn?

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21203
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Pino » wo 26 aug 2020, 14:58

Er is geen Europees subsidiepotje dat al beschikbaar komt omdat je E-route of TEN-route bent. Was het maar zo makkelijk … (of misschien beter niet, want dan betalen wij waarschijnlijk harder mee aan het netwerk buiten ons land dan dat we zelf ontvangen). Ik vermoed dat Jeff doelt op de verdeling van gelden uit bijvoorbeeld de EU structuurfondsen voor achtergebleven regio's. Als je een infra-project hebt in een internationale wegcorridor, kun je het nut voor de hele EU natuurlijk des te makkelijker presenteren en dus sneller een succesvolle aanspraak maken op die gelden. Maar je zult eerst een EU-potje moeten vinden dat bij jouw project past, en ik zie zo snel niet wat je zou kunnen koppelen aan de A27 Houten-Hooipolder…

Wat betreft E-routes en TEN-routes: de eerste komen uit de koker van UNECE (dus een afdeling van de VN) en de tweede zijn een creatie van de EU zelf. De overlap tussen beide is redelijk, en voor zover een E-route niet in het TEN-T zit, heb je met politieke klassiekers te maken als een E22 die om Friesland te pleasen over de Afsluitdijk moest (schrappen die boel!). TEN-T zie ik in zoverre zelf als het nuttiger lijstje wegen/corridors om nut mee aan te tonen voor de EU en daarmee die structuurgelden of andere EU-gelden los te weken. De EU zal toch liever naar eigen lijstjes kijken dan naar UNECE, dubbel waar het gaat om E-wegen die de EU zelf buiten het TEN-T heeft gelaten. Maar goed: zeg wat dit laatste betreft nooit nooit.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74074
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Chris » wo 26 aug 2020, 15:02

Nederland krijgt geen geld voor de bouw van autosnelwegen. Bij een paar projecten is er wel eens EU geld gekomen voor de planvormingskosten, maar op de totale projectkosten zijn die EU-bijdrages te verwaarlozen. Dit jaar ging het om 60 miljoen op een infrafonds van 8 miljard meen ik.

Boerenkool
autoweg
Berichten: 1197
Lid geworden op: wo 22 okt 2014, 20:21

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Boerenkool » wo 26 aug 2020, 15:17

Het is ook wel logisch dat er een knooppunt Noordeloos komt, ik begrijp bij RTV Utrecht dat het straks niet meer gewoon een tweebaansweg is. Je zult al die parallelbanen wel weer ergens moeten laten invoegen;) https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/208559 ... older.html

Jeff
expressweg
Berichten: 2861
Lid geworden op: za 12 mei 2018, 10:48

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Jeff » wo 26 aug 2020, 16:31

2x2 tussen Lexmond en Meerkerk.. Gemiste kans voor een volwaardige 2x3.
Mijn ervaring is juist dat het daar het snelste 'stroopt' (vanwege afvallende 3e rijstrook en een grote hoeveelheid vrachtverkeer, waardoor het overige verkeer meestal links blijft zitten. 3e volwaardige rijstrook komt de doorstroming hier zeker ten goede)

-----
@EU-gelden: Ik heb in Midden- en Oost-europa wat E-route verlegd zien worden, zodat deze makkelijker meer geld konden krijgen. (in plaats van het "arme regio fonds" ineens het coh<...> fonds)
Ook voor NL wil het nog wel eens gebeuren dat er EU-gelden beschikbaar gesteld worden voor infra-projecten, mits het Europees netwerkbelang goed aangetoond kan worden. Voor de A27 is die rol een tikkie twijfelachtig (Een A15 scoort hier veel beter op, bijv)

Gebruikersavatar
GuteFahrt
2x2 autosnelweg
Berichten: 7136
Lid geworden op: di 07 jun 2011, 22:39
Locatie: Waddenstad Harlingen

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door GuteFahrt » wo 26 aug 2020, 17:18

https://nos.nl/artikel/2345483-verbredi ... state.html
De A27 is op veel plekken nog tweebaans.
Krijgen we er nog een baan bij? :top:
krusefahrer's photostream

"Geloof niet te veel. Verbaas u niet te weinig."

Gebruikersavatar
Victor
autoweg
Berichten: 1475
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 21:39
Locatie: Oosterhout

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Victor » wo 26 aug 2020, 18:22

sven_engelen schreef: wo 26 aug 2020, 11:12 ^^ feestje! Eindelijk een einde aan het fileleed op de A27!
Feest is er pas als het zuidelijk deel Breda - Hooipolder ook wordt aangepakt.
En Hooipolder volledig ongelijkvloers.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40818
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Vinny » wo 26 aug 2020, 18:26

Ik vermoed dat Jeff doelt op de verdeling van gelden uit bijvoorbeeld de EU structuurfondsen voor achtergebleven regio's.
Dat is met de A 27 tussen Eemnes en Almere ook gelukt :yes:
@EU-gelden: Ik heb in Midden- en Oost-europa wat E-route verlegd zien worden, zodat deze makkelijker meer geld konden krijgen. (in plaats van het "arme regio fonds" ineens het coh<...> fonds)
Het is een beetje het fietsenstallingsmechanisme. In arme Hongaarse dorpen zie je een aantal gloednieuwe state-of-the-art fietsenstallingen ook al is er vrijwel niemand in het dorp die een fiets heeft. Maar er is een potje voor fietsenstallingen, en dus worden die dan ook neergezet zonder verder te kijken of het überhaupt wel een zinvolle investering is. Bouwbedrijf blij, politicib lij en ergens staat op papier: fietsenstalling neergezet in Ekarest-wijk Z en dat doet natuurlijk ook geen wenkbrauwen fronsen. Voor wegen met een E nummer of voor geluidsschermen geldt hetzelfde. Dan hoeft de EU-bureaucratie niet meer inhoudelijk te toetsen (is ook erg inefficiënt), maar dan kan worden volstaan met drukken op de 'uitbetaalknop'.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Durashift
autoweg
Berichten: 2373
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 15:32

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door Durashift » wo 26 aug 2020, 19:04

Jeff schreef: wo 26 aug 2020, 16:31 2x2 tussen Lexmond en Meerkerk.. Gemiste kans voor een volwaardige 2x3.
(..)
Van Meerker naar Lexmond wel 3 strooks?

Flessenhals na /voor aansluiting Lexmond zal toch wel aangepakt (moeten) worden om de uitbreiding een beetje succesvol te maken, lijkt mij. Geen files meer voor en na Vianen, lijkt mij een prima doel.

------

Mooi besluit, zo te lezen wel met een procedureel geluk qua tijdpad ivm bezwaarperiode vóór PAS uitspraak.

Gebruikersavatar
sven_engelen
expressweg
Berichten: 3150
Lid geworden op: ma 09 dec 2013, 10:42
Locatie: Venlo/Arnhem

Re: [A027] KP Lunetten - KP Hooipolder • tracébesluit onherroepelijk

Bericht door sven_engelen » wo 26 aug 2020, 21:56

Victor schreef: wo 26 aug 2020, 18:22
sven_engelen schreef: wo 26 aug 2020, 11:12 ^^ feestje! Eindelijk een einde aan het fileleed op de A27!
Feest is er pas als het zuidelijk deel Breda - Hooipolder ook wordt aangepakt.
En Hooipolder volledig ongelijkvloers.
Toch is het alvast een begin :top:
Svenlo