[D] Mobiliteitsbeleid

Moderator: Moderatoren

Rogier
2x2 autosnelweg
Berichten: 5082
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Rogier » vr 22 jul 2022, 21:32

Klopt en is het verstandig dat de EU gaat ingrijpen.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21977
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Pino » vr 22 jul 2022, 21:55

mhkamp schreef: vr 22 jul 2022, 21:14 Hebben wij dat niet als ze in Duitsland weer een één of andere feestdag hebben?
Volgens mij zijn die problemen tegenwoordig niet zo groot meer. Ik het verleden was er maar één Duitse feestdag die echt problemen opleverde, namelijk Tag der Deutschen Einheit - voor de rest kennen Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen volgens mij geen feestdagen die de rest van Europa niet kent en waardoor Europees verkeer zich dus ophoopt. De grap met Tirol is dat zij nu Fahrverbot hebben in alle zomer- en winterweekenden die veel toeristenverkeer opleveren. Het is daar nu zo vaak bal dat het gewoon structureel hinderen is geworden.

En ja, dat is in mijn optiek ook iets waarop de EU in zou moeten grijpen. Wat is daarvan eigenlijk de status? Ik geloof dat de Commissie nog geen actie heeft aangebracht, maar in een soort voorfase zit? Betekent dat er de komende vijf jaar vermoedelijk weinig gebeurt, want dat is de periode die dan wel nodig zal zijn tot vonnis van het Hof van Justitie plus de periode die Oostenrijk dan krijgt om hun regels aan te passen.

Durashift
expressweg
Berichten: 2563
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 15:32

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Durashift » vr 22 jul 2022, 23:04

Nou ja, het zijn nog wel fiks wat dagen in het jaar (feestdagen meegerekend). Sommige 'speciale' dagen kennen dan weer geen rijverbod. (zijn ook enkele deelstaten waarin die dag gevierd wordt).

https://www.evofenedex.nl/kennis/landen ... ijverboden

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21977
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Pino » za 23 jul 2022, 7:38

Het is best een aantal dagen, maar vrij veel daarvan zijn dagen waarop half Europa vrij heeft en er dus weinig behoefte is aan goederenvervoer. Denk kerst, nieuwjaar, Pasen etc. Alleen op dagen dat in Duitsland rijverbod geldt terwijl de rest van Europa dóór wil, heb je echt iets aan de hand. En vaak is dat dan eerder een intern-Duits iets, in de zin dat we in het Nederlandse grensland alleen iets merken van dat soort mismatches wanneer er rijverbod geldt in NRW of Niedersachsen - mag je Baden-Württemberg niet in, dan merkt de logistieke sector dat natuurlijk, maar er is geen gedoe aan onze grens.

Als ik het goed zie, speelt dat op 1 mei, 3 oktober en 31 oktober-1 november. De eerste en laatste zijn in veel meer landen feestdag, dus dat maakt 3 oktober de rijverbod-dag met de grootste impact bij onze grensovergangen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » za 23 jul 2022, 9:41

Een essentieel verschil is dat het hier niet om een rijverbod gaat, maar dosering na een rijverbod. Dus dat betekent dat er juist veel aanloop is, terwijl op dagen met een rijverbod is het niet zinvol om naar de grens te rijden.

Tirol heeft zoveel rijverboden en beperkingen op vrachtverkeer dat het volume zich op steeds minder uren per week concentreert, en dus als gevolg het aanbod per dag dat er nog wel gereden mag worden, alleen maar toeneemt. Want wat Tirol ook denkt, de consumenten en fabrieken in Duitsland en Italië hebben echt niet minder vraag omdat Tirol zulke beperkingen opwerpt.

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8652
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Hajo » za 23 jul 2022, 10:06

Het gezelschap staat glimlachend op de foto. Ik zou me juist kapot schamen. :shutup:

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21977
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Pino » za 23 jul 2022, 10:07

Chris schreef: za 23 jul 2022, 9:41 Dus dat betekent dat er juist veel aanloop is, terwijl op dagen met een rijverbod is het niet zinvol om naar de grens te rijden.
Absoluut. Maar dat doseerprobleem was ook wat wij indertijd hadden bij met name De Lutte op 3 oktober. Daar hoopte het verkeer zich in de avond op, klaar om zodra het mocht Duitsland in te gaan.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31583
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Palance » za 23 jul 2022, 17:29

Daar heb ik ooit nog wel eens een foto van gemaakt:
Afbeelding
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » do 13 okt 2022, 21:21

Sinds Die Autobahn het beleid bepaalt op de autosnelwegen, en daarmee ook grote impact heeft op omleidingsroutes via het onderliggend wegennet, lijkt er ook wel een positief effect te zijn op de manier waarop naar dat soort dingen gekeken wordt.

Een voorbeeld zijn verkeersregelingen op omleidingsroutes bij geplande afsluitingen. Voorheen werd daar amper meer dan wat U-bordjes voor neergezet, maar ze zijn tegenwoordig bezig om echt de complete verkeersregeling van alle verkeerslichten op de omleidingsroute te optimaliseren.

Dit hebben ze onlangs gedaan op de omleidingsroute voor de A8 tussen Stuttgart en Ulm toen deze was afgesloten over de Albaufstieg. Ze hadden alle VRIs op de omleidingsroute ingesteld met veel meer groen dan normaal voor de omleidingsroute.

Een zelfde is gedaan in Lüdenscheid bij de afgesloten A45. Deze is nog complexer gezien de diffuse wegenstructuur van die plaats, je moet vaak linksaf, rechtsaf, op het stadswegennet. Ze hebben de VRI's aangepast met langer groen én gekoppeld zodat je meerdere VRI's tegelijk kan passeren, soms ook een herindeling van de opstelstroken.

Alhoewel dit natuurlijk niet alle hinder kan wegnemen (er is maar zoveel dat je kan doen als je een snelweg met normaal 60.000 voertuigen afsluit), is dit wel een soort modernisatie in het beleidsdenken die je voorheen niet of nauwelijks zag. De mentaliteit van 'we hebben het altijd zo gedaan dus waarom zouden we het veranderen' lijkt wat losgelaten te worden. Dit is een echte Duitse cultuurmentaliteit, van werkgevers die Nederlanders en Duitsers in dienst hebben wordt hetzelfde geconstateerd (Duitsers zijn secuur maar hebben moeite met denken outside of the box). En dat outside of the box is toch echt wel nodig.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18210
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door mavas » do 13 okt 2022, 21:58

Dat is positief om te lezen. Hopelijk gaan ze op dezelfde voet verder met verbeteringen doorvoeren tijdens werkzaamheden. Het wordt nog eens wat :)
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » do 13 okt 2022, 22:05

Ook bij de wegwerkzaamheden zie je een kentering, men maakt sinds Die Autobahn is opgericht, duidelijk meer gebruik van weekendafsluitingen. Met name in Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen doen ze dat. In NRW is men in Nederland in de leer geweest hoe je wegonderhoud zou kunnen aanpakken.

Ook zie je meer gebruik van prefab onderdelen. Mijn gevoel is ook dat je minder baustellen met een maximumsnelheid van 60 km/h ziet dan voorheen. Of in een lange baustelle alleen nog maar voor korte stukken bij een lastige in/uitvoeger of slinger in plaats van het complete traject.

Waar nog wel echt een grote efficiëntieslag gemaakt kan worden is het gebruik van totaalcontracten in plaats door als opdrachtgever al het werk apart te gunnen wat normaal naar onderaannemers gaat. Maar daar is in de Duitse branche weerstand tegen omdat ze bang zijn dat ze dan minder opdrachten krijgen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » di 01 nov 2022, 18:02

In Niedersachsen is het coalitieakkoord van de SPD en Grüne gepresenteerd.

Het ministerie van verkeer gaat naar de SPD.

Dit staat er in over verkeer:

Die Umsetzungen aus dem bestehenden Bundesverkehrswegeplan 2030 liegen in der Verantwortung des Bundes. Wir unterstützen die Bundesregierung dabei, bei den ausstehenden gesetzlich vorgeschriebenen Bedarfsplanüberprüfungen neben der wirtschaftlichen und verkehrlichen Entwicklung auch die Anforderungen aus dem Klimaschutzprogramm 2030 und dem Bundesklimaschutzgesetz zu berücksichtigen. Das gilt für den Neubau der A 20, der A 39, der A 33 Nord ebenso wie für den Neubau für die Bundesstraßen B 210n, B 212n, B 213 (E233) und B 65.

Klinkt alsof ze de planvorming van diverse grote wegenprojecten niet gaan frustreren, maar alleen dat ze ook aan klimaatbeleid moeten voldoen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » vr 18 nov 2022, 12:33

De huidige coalitie in Duitsland is nu een jaar aan de macht. Ik volg de persberichten van het ministerie van verkeer al jaren, en het valt wel op dat er een andere wind is gaan waaien, de huidige ministers en staatssecretarissen profileren zich duidelijk veel minder op wegenbouw dan in de kabinetten Merkel. Ondanks dat de minister wel van de FDP is.

Tegenwoordig is het veel beleidsmatige blabla in plaats van concrete projecten in uitvoering of opgeleverd. Voor de gewone burger zijn dit minder tastbare resultaten die gecommuniceerd worden richting de pers.

Bijvoorbeeld van de 24 meest recente persberichten gaan er maar 2 over wegen en daarvan maar 1 over een project (sloop Talbrücke Rahmede). Dat terwijl er wel projecten zijn opgeleverd of gestart, maar daar wordt niet door het ministerie zelf over gecommuniceerd.

Dat was voorheen toch echt wel anders, kan je nu na een jaar concluderen.

Widejo
verkeersader
Berichten: 727
Lid geworden op: di 22 sep 2015, 17:18
Locatie: Freie und Hansestadt Hamburg

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Widejo » zo 20 nov 2022, 22:44

^^
Er ligt natuurlijk een gigantisch vergrootglas op het Duitse treinnetwerk en de slechte staat daarvan, i.c.m. de vereenvoudiging van treinkaartjes, financieel aantrekkelijk maken van het openbaar vervoer: bijvoorbeeld door het 29€-Ticket of 49€-Ticket. Wegenbouw en mobiliteitsbeleid is niet meer in focus van het ministerie.
Hamburg, meine Perle

CasablancaMarocco
verkeersader
Berichten: 656
Lid geworden op: wo 22 okt 2014, 11:40

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door CasablancaMarocco » ma 21 nov 2022, 3:30

Wat achterstallig onderhoud betreft denk ik dat Duitsland de komende jaren er nog wel slechter voor staat dan België, die de laatste 10 jaar wel een flinke inhaalslag hebben gemaakt. Ook veel bundesstrassen zijn niet meer echt de kwaliteit die je wel zou verwachten in een economisch krachtig land.

Rogier
2x2 autosnelweg
Berichten: 5082
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Rogier » ma 21 nov 2022, 6:34

Duitsland is gewoon een ontwikkelingsland op infrastructuur gebied.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32169
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Coen Tunnel » di 22 nov 2022, 11:09

CasablancaMarocco schreef: ma 21 nov 2022, 3:30 Wat achterstallig onderhoud betreft denk ik dat Duitsland de komende jaren er nog wel slechter voor staat dan België, die de laatste 10 jaar wel een flinke inhaalslag hebben gemaakt. Ook veel bundesstrassen zijn niet meer echt de kwaliteit die je wel zou verwachten in een economisch krachtig land.
Dit is al wat langer dan 10 jaar gaande, het besparen op onderhoud is iets waar naar mijn idee vooral op is ingezet na de hereniging, toen er veel geld moest worden gestoken in het naar westerse maatstaven brengen van de oude DDR-infrastructuur én er nieuwe verbindingen tussen oost en west moesten worden gebouwd. Uiteraard kwam daar de focus op te liggen, maar dat betekende minder onderhoud en minder nieuwbouw in het westen van het land. Noodzakelijk onderhoud is soms zo vaak uitgesteld dat reparatie niet meer mogelijk bleek en er nieuwbouw moet komen, wat door de Duitse procedures enorm traag verloopt. Ook de aanbestedingen waarbij alles in deelprojectjes wordt opgeknipt, en de gewoonte om ook aan de weg alleen tijdens kantooruren te werken, zijn een aanslag op de efficiëntie, evenals dat men vaak probeert om de weg toch gedeeltelijk open te houden tijdens werkzaamheden, waardoor je soms van 3 naar 1 rijstrook gaat, terwijl we in Nederland dan voor een afsluiting zouden kiezen in plaats van een trechter te creëren.

Waar de Duitse wegkwaliteit rond 2000 over het algemeen nog behoorlijk was (al waren er ook toen wel wat schandvlekken, zoals de drukke A5 die tussen Darmstadt en Heidelberg nog het originele betonwegdek uit de jaren '60 had en allengs een hobbelbaan was geworden), is het verschil met andere landen sindsdien alleen maar verder gegroeid. Duitsland was altijd wel een land van Baustelles in de vakantie, maar het is nu wel veel meer dan vroeger, en de bordjes Brückenschäden zijn tegenwoordig talrijk. Dat het verkeer, juist ook door de hereniging, sterk gegroeid is, dat het verkeer steeds zwaarder is geworden en dat veel snelwegen uit de jaren '70 dateren en zijn aangelegd met normen van destijds en kunstwerken na een halve eeuw dus vaak aan vervanging toe zijn, helpt allemaal niet mee. Maar er lijkt ook een gebrek aan motivatie te zijn om met een gestructureerde aanpak te komen, terwijl de Duitsers de komende twee decennia wel een enorme onderhoudsklus wacht. Die inhaalslag zal op een gegeven moment toch gemaakt moeten worden, anders zal men achter de feiten aan blijven lopen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » di 22 nov 2022, 11:24

Mijn indruk is ook dat Duitsland gewoon teveel tegelijk wil doen met te weinig mensen of inefficiënte werkmethodes. Dat resulteert telkens in grote aantallen baustellen waar (bijna) niemand aan het werk is. Het valt mij telkens op hoeveel wegwerkzaamheden er zijn waar de boel open ligt maar er niemand aan het werk is, of 3 personen, of dat er maar één graafmachine op een 7 kilometer lang stuk staat.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32169
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Coen Tunnel » di 22 nov 2022, 15:55

^^ Er moet ook een heleboel gebeuren, dus dat er veel Baustelles zijn klopt. Maar heel veel duren ook eindeloos lang, of in ieder geval veel langer dan in andere landen. Het gebrek aan efficiëntie is een groter probleem, en ik wil niet per definitie zeggen dat Nederland in alles het beste is, maar Duitsland mag als het om wegenbouw en wegwerkzaamheden gaat wel eens wat vaker bij ons komen kijken. Uiteraard is dat niet zaligmakend; wij hebben in Nederland bijvoorbeeld geen ervaring met het vervangen van grote dalbruggen, maar er zijn genoeg zaken waar Duitsland wel wat van ons kan leren. Buiten kantooruren werken. Volledige afsluitingen. Alles als één project aanbesteden. Prefab materialen gebruiken. Zomaar een paar suggesties waarmee een enorme efficiëntieslag gemaakt kan worden en Duitsland eindelijk de 21e eeuw in kan gaan. Het is ook een cultureel dingetje, je merkt het aan veel meer aspecten in het alledaagse leven in Duitsland: men blijft dingen op dezelfde manier doen uit gewoonte, omdat men dat altijd al zo deed of omdat het volgens het boekje zo hoort. Kritisch denken of het niet beter kan dan de in hun ogen superieure Duitse procedures is er, zeker bij de wat oudere garde, nauwelijks bij. Bij jongeren (maar dan heb ik het over mensen jonger dan mijn eigen leeftijd, zeg maar de millenials en generatie Z) merk ik langzaamaan een verandering; men staat ervoor open om het op andere manieren te proberen, men ziet dat veel zaken in andere landen moderner en efficiënter gaan. Maar voordat die cultuuromslag is gemaakt zijn we nog wel wat jaren verder, als zelfs de veertigers en vijftigers van nu dat niet willen. Vasthouden aan je eigen cultuur kan een mooi iets zijn, maar op dit moment zit de rest van de EU wel op het schip dat "De Vooruitgang" heet en staan de Duitsers op de kade te kijken.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door duikgek89 » di 22 nov 2022, 20:21

Chris schreef: di 22 nov 2022, 11:24 Mijn indruk is ook dat Duitsland gewoon teveel tegelijk wil doen met te weinig mensen of inefficiënte werkmethodes. Dat resulteert telkens in grote aantallen baustellen waar (bijna) niemand aan het werk is. Het valt mij telkens op hoeveel wegwerkzaamheden er zijn waar de boel open ligt maar er niemand aan het werk is, of 3 personen, of dat er maar één graafmachine op een 7 kilometer lang stuk staat.
Mee eens. Op veel van die plekken had je prima nog een tijdje door kunnen hobbelen, desnoods met hier en daar een dichtgeplamuurd gat, om dan op het stuk wat wel opgebroken wordt gewoon meters te maken. Kun je daarna een ander stuk aanpakken.

Als men dan ook nog efficienter werkt op de stukken die wel aangepakt worden...

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6221
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door SnarfFlevoland » zo 27 nov 2022, 21:38

Het Oberlandesgericht in Düsseldorf heeft onlangs een oordeel van een lokaal Amtsgericht bevestigd, dat een snelheidslimiet op de autosnelweg ook dan geldig is, wanneer deze alleen rechts wordt aangegeven.

Een automobilist werd op de Autobahn met 58 km/h over een 80 km/h limiet geflitst. Aangezien de betreffende Vmax met een :A1-80: bord alleen rechts van de snelweg te zien was - het bord links van de snelweg was door andere auto's niet te zien - had de betreffende automobilist gedacht dat het alleen voor de in- en/of uitvoegstrook gold. Fout gedacht...

De rechter ging zelfs verder als waarvoor de automobilist protesteerde: Zelfs al had links helemaal geen bord met de geldende snelheidslimiet gestaan, geldt een snelheidslimiet dat alleen rechts van de snelweg wordt aangegeven alsnog voor alle rijstroken. De rechter argumenteerde dat een snelheidslimiet niet midden op de snelweg geplaatst kan worden.

Uiteindelijk moet de betreffende automobilist een boete van €600 betalen en een rijontzegging van 1 maand uitzitten.

https://www.adac.de/news/urteil-autobahn-temposchild/

Persoonlijk vind ik dat Duitsland er hier en daar een aparte rechtspraak op na houdt... Ben van dit soort zaken überhaupt niet gediend. :neenee:
Een ander dingetje is in Duitsland ook al apart: Een zijweg, oprit o.i.d. heft geen snelheidslimiet op. Er moet altijd een :A2: bord te zien zijn, ook na een kruising, anders blijft de extra beperkende snelheidslimiet van kracht.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » zo 27 nov 2022, 21:47

En die snelheidsborden zijn al zo klein... Je ziet ze makkelijker over het hoofd dan in andere landen, helemaal als de berm zo'n jungle is. En als er dan ook nog een boel vrachtverkeer rijdt dan mis je zo'n bord al helemaal makkelijk. Alleen al daarom zouden ze links en rechts geplaatst moeten worden.

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10324
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Alfa » zo 27 nov 2022, 22:15

In de meeste landen geldt toch dat een bord dat rechts geplaatst is sowieso geldig is en dat een bord links facultatief is? In België is dat alleszins ook zo.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10213
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Rein » zo 27 nov 2022, 22:17

In Nederland moet wanneer er twee of meer rijstroken zijn ook links een bord staan, anders is de snelheidslimiet niet juridisch afdwingbaar.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door duikgek89 » zo 27 nov 2022, 23:14

^^ Volledig terecht.

In de praktijk doet men dat in Duitsland en België natuurlijk ook, maar daarmee creëert men natuurlijk wel een verwachtingspatroon.

Egbert
expressweg
Berichten: 2736
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 8:10

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Egbert » ma 28 nov 2022, 9:27

Maar als de borden boven de rijstroken staan geldt het wel per rijstrook.

En hoe werkt dit dan als er wel rechts een bord staat wat voor de uitvoegstrook geldt? Geen streetview dus geen situaties te vinden, maar ik kan me niet indenken dat ik dat nog nooit ben tegengekomen.

In Frankrijk hebben ze nog snelheidsborden met een pijl erbij.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10213
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Rein » ma 28 nov 2022, 9:44

In Nederland staat er ook wel eens een pijl bij of zoals hier het onderbord 'Afrit'.

Deze bij Naarden-West vind ik ook wel een leuke. Hij zal bedoeld zijn voor de hoofdrijbaan, maar ik interpreteer hem zelf ook maar voor de afrit. :yes:

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5473
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door marcel » ma 05 dec 2022, 20:11

Doet mij hieraan denken:
Afbeelding
Het zal wel voor de parallelweg langs het gebouw zijn maar het lijkt net of het voor de hoofdweg geldt.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7676
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door duikgek89 » ma 05 dec 2022, 20:54

Egbert schreef: ma 28 nov 2022, 9:27En hoe werkt dit dan als er wel rechts een bord staat wat voor de uitvoegstrook geldt?
Met een pijl op een onderbord.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76467
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Mobiliteitsbeleid

Bericht door Chris » wo 03 mei 2023, 20:04

https://www.zeit.de/politik/deutschland ... er-wissing

De federale regering heeft de wet in gang gezet die de bouw en verbreding van Autobahnen moet versnellen. De staten zijn nog verantwoordelijk voor de planvorming, daardoor is er frictie tussen de federale regering en de regeringen in de staten, omdat de prioriteiten niet overeen komen. Wissing heeft kennelijk hoog spel gespeeld door de staten voor het blok te zetten en in te stemmen met de projecten. Diverse staten lagen dwars maar Baden-Württemberg en Nordrhein-Westfalen hebben gisteren toegegeven, alleen Hessen heeft nog niet ingestemd.

Het zou gaan om 145 Autobahnprojecten uit het Bundesverkehrswegeplan. Wat het nou concreet betekent is mij niet duidelijk want in het Bundesverkehrswegeplan is al een onderverdeling in prioritering gemaakt. En van eerdere 'versnellingen' onder de kabinetten Merkel kwam in de praktijk niks terecht.