[GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Plaats om over de Europese snelwegen buiten Nederland, België, Duitsland en Frankrijk te discussiëren.
Discussions on motorways in Europe

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41270
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Vinny » do 29 dec 2022, 22:37

De A nummers zijn volgens mij tussen 1920 en 1925 ingevoerd. Volgens de website van Marcel zijn ze in 1919 vastgelegd door het ministerie van Transport. Je zult het dus wel met de ogen van die tijd moeten bekijken. Het is inmiddels ook meer dan een eeuw geleden...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Durashift
expressweg
Berichten: 2521
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 15:32

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Durashift » do 29 dec 2022, 22:43

Heeft de Britse regering/overheid eigenlijk al de Brexit scheidingsrekening aan de EU voldaan?

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » vr 30 dec 2022, 14:49

Vinny schreef: do 29 dec 2022, 22:37 De A nummers zijn volgens mij tussen 1920 en 1925 ingevoerd. Volgens de website van Marcel zijn ze in 1919 vastgelegd door het ministerie van Transport. Je zult het dus wel met de ogen van die tijd moeten bekijken. Het is inmiddels ook meer dan een eeuw geleden...
Ook met een eeuw aan voortschrijdend inzicht vind ik de A-nummers binnen London best prima. In ieder geval als je kijkt naar de belangrijkste routes van Central London naar buiten; dat zijn de nummers die er in het toenmalige systeem min of meer voor waren aangewezen, namelijk A1, A10-A13, A2, A20-A24, A3, A30, A4, A40-A41 en A5. Daarbij helpt op zich ook wel dat routes zijn verlegd naarmate het wegennet zich ontwikkelde. De A3 liep eerst door Kingston (huidige A307/308) en nu eromheen; de A2 liep in een kaarsrechte lijn naar Dartford (huidige A207) en nu ook via bypasses.

Alleen de ringwegen zaten hier op geen enkele manier in de gedachten; de planvorming daarvoor kwam pas ruim later en er bleef niets anders over voor deze routes dan driecijferige nummers. De keuze om niet te gaan zoeken naar één plein waar alle hoofdwegen beginnen kan ik ook goed plaatsen. Het nut binnen een hoofdstad is beperkt (zie ook Parijs zonder genummerde wegen binnen de Périférique) en het Londonse stratenpatroon is ook zo complex dat het enorm geforceerd zou zijn overgekomen.

Het maakt de beginpunten van de A-wegen dus wel arbitrair, en ik denk dat men zich daar zo goed van bewust is dat ook daarom is besloten in de binnenstad geen nummers aan te geven. De meeste grote uitvalswegen hebben ze maar zo’n beetje rechtdoor laten lopen totdat je in Central London op een plein terecht kwam waar niet echt meer een logisch vervolg was. Hoewel ook dat niet zonder uitzonderingen. Voor de A4 was Piccadilly Circus dan misschien logischer geweest, evenals een A1 naar Smithfield.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32047
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Coen Tunnel » za 31 dec 2022, 18:43

Pino schreef: vr 30 dec 2022, 14:49Alleen de ringwegen zaten hier op geen enkele manier in de gedachten; de planvorming daarvoor kwam pas ruim later en er bleef niets anders over voor deze routes dan driecijferige nummers.
Ik denk dat rond 1920 nog nergens het concept ringweg/rondweg bestond. Dat werd pas relevant toen er grotere stromen doorgaand verkeer kwamen, maar dat was in de VS pas in de loop van de jaren '30 en in Europa eigenlijk pas vanaf de jaren '50, mede door de Tweede Wereldoorlog. Daarvoor ging verkeer simpelweg door stadscentra, want dat was nou eenmaal de kortste en vaak best uitgebouwde weg. De North Circular (A406) en South Circular (A205) kregen vanaf de jaren '30 wel vorm, maar dienden ook om de gebieden aan de randen van de uitdijende stad met elkaar te verbinden, en uiteindelijk zijn de A406 en A205 nooit geheel als snelweg/expressweg uitgebouwd, en is de Circular aan de oostkant nooit fysiek gesloten, maar gaat het tot op de dag van vandaag via de Woolwich Ferry. Vooral aan de zuidkant is de A205 niet goed uitgebouwd, en lijkt het een bijeengeraapt zooitje wegen in plaats van iets dat echt gepland is als een ringweg.

Ik denk dat de Duitsers met wat nu de A10 rond Berlijn is destijds erg vooruitstrevend waren, daar werkte men gelijk vanaf de snelwegbouw (die daar ook vrij vroeg startte) aan een oplossing verkeer om de stad te geleiden. Ook al was, wederom mede door de Tweede Wereldoorlog, de ring niet gelijk gereed, het plan was er al vanaf het begin in 1936. De echte ringstructuur in Londen dateert van later datum, de M25 is een weg die pas in de jaren '70 en '80 gebouwd is.
De keuze om niet te gaan zoeken naar één plein waar alle hoofdwegen beginnen kan ik ook goed plaatsen. Het nut binnen een hoofdstad is beperkt (zie ook Parijs zonder genummerde wegen binnen de Périférique) en het Londonse stratenpatroon is ook zo complex dat het enorm geforceerd zou zijn overgekomen.
De Franse N-nummering heeft natuurlijk een veel oudere historie en is oorspronkelijk vanaf Point Zéro des Routes de France gemeten, op het plein voor de Notre-Dame in Parijs.

Spanje en Andorra hebben nog altijd een gemarkeerd 'point zero' en er zijn tig andere landen, waaronder Italië. Ik kan me voorstellen dat de oude statali SS1-SS8 oorspronkelijk ook vanaf het Capitool gerekend worden. In datzelfde artikel staat trouwens dat het Britse nulpunt bij Charing Cross is, daar is ook een plaquette.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » ma 02 jan 2023, 17:38

De A406: in oostelijke richting 44 foto's
https://photos.app.goo.gl/H3q4QNj4Si2qHgRi8
In westelijke richting 45
https://photos.app.goo.gl/LoUgELTBnYrVZpWf8

Wat bijzonderheden:

Aan het feit dat dit overgeplakt is zie je dat het bord van voor 1990 moet zijn (er zal wel West-Germany gestaan hebben)
Afbeelding

Slecht wegdek op een zijstraat
Afbeelding

Geen idee waarom er hier 'traffic' staat. Lijkt een beetje Amerikaans.
Afbeelding

Afgesloten zijstraat
Afbeelding

Ik vraag mij af hoe zo'n beschadiging komt
Afbeelding

Zo zou de hele weg eruit moeten zien (het is wel grotendeels minstens 2x2)
Afbeelding

To avoid low emission zone leave at next exit - ik snapte dit eerst niet want de hele A406 ligt buiten de ULEZ, maar dit is de LEZ die (nu nog) groter is
Afbeelding

Al deze honderden ULEZ borden moeten ze over een paar maanden weghalen en nieuwe plaatsen voor het grotere gebied. Ze zijn er dan maar anderhalf jaar geweest.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41270
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Vinny » ma 02 jan 2023, 22:40

Een centraal punt waar 'alle wegen bij elkaar komen' is natuurlijk vooral symboliek. Leuk voor een plaquette maar weinig toegevoegde waarde.
Het maakt de beginpunten van de A-wegen dus wel arbitrair, en ik denk dat men zich daar zo goed van bewust is dat ook daarom is besloten in de binnenstad geen nummers aan te geven.
Binnenstedelijk kunnen wegnummers wel wat toevoegen, maar vaak zie je dat landen dat niet doen. Alleen in Duitse binnensteden worden de genummerde B-wegen vaak goed bewegwijzerd. In een aantal andere landen (waaronder Nederland) heb je speciale stedelijke wegnummering.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » do 05 jan 2023, 20:01

Wat foto's van de noordelijke binnenring A501
in oostelijke richting
https://photos.app.goo.gl/8qmsnb3PHJZThuJz6

in westelijke richting
https://photos.app.goo.gl/GZEgWGqgWh83WugA8

De ring wordt zo aangegeven
Afbeelding

Bijzondere zonnewijzer (aan de A1):
Afbeelding
Het was ongeveer kwart voor één, dus ik snap het niet echt.

Ik heb geen idee waarom je bij de A1 niet linksaf mag (je moet een blok eerder afslaan)
Afbeelding

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » do 05 jan 2023, 21:46

marcel schreef: do 05 jan 2023, 20:01 Ik heb geen idee waarom je bij de A1 niet linksaf mag (je moet een blok eerder afslaan)
Afbeelding
Ik gok om conflicten met overstekende voetgangers te vermijden. Daarvan heb je er hier best wel wat, want Angel is een populair gebied met winkelcentrum. Dus als je hier op de A501 regulier groen geeft, en voetgangers die van de ene kant van Islington High Street naar de andere kant willen dan tegelijk groen hebben, zal linksafslaand verkeer die voetgangers voorrang moeten geven en dat slaat bij grotere hoeveelheden voetgangers en linksafslaanders al snel terug naar de A501 zelf. Het eerste alternatief daarvoor is natuurlijk een speciale voorsorteerstrook en linksaf-stoplicht, maar dat moet dan ten koste gaan van de capaciteit van de doorgaande A501-rijrichting. Dus dat zal men hebben willen vermijden. Het blokje achter het winkelcentrum langs zal veel minder conflicten met voetgangers geven - je zal veel makkelijker afslaan van de A501.

Er ontstaat vervolgens wel een filetje waar je vanaf dit blokje linksaf Islington High Street op wilt. Dat is een ongereguleerde kruising, waar verkeer uit het zijstraatje zich er maar tussen moet wurmen op de A1. Dat kleurt op dit moment best donkerrood op Google Maps - dat zegt genoeg. Maar men zal de doorstroming op de A501 belangrijker vinden. Komt bij dat, als je vanaf Kings Cross naar het noorden wilt, je vaak eerder al bij Kings Cross linksaf zult slaan om dan verder noordelijk op de A1 uit te komen, dan dat je naar Angel gaat en op het eerste stuk A1 langzaam terug buigt naar het noordwesten.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » za 07 jan 2023, 19:41

Bij de kruising A3220 / A3212 heb je de merkwaardige situatie dat de A3220 rechtsafslaat, terwijl je niet rechtsaf mag:
Afbeelding
(nou heb je iets vergelijkbaars ook wel in Duitsland - wie weet waar?)

Eigenlijk had de A3220 verlegd moeten worden via de A3217, en de A3212 had doorgetrokken kunnen worden, maar afgezien van de nummering vind ik vooral merkwaardig dat er hier toch Battersea rechtdoor staat:
Afbeelding

Als je rechtdoor rijdt via de A3212 kun je ook bij de volgende kruising niet rechtsaf:
Afbeelding
Je moet helemaal via de A3216 omrijden.

Wegdeksel
zandpaadje
Berichten: 15
Lid geworden op: do 19 jan 2017, 15:35

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Wegdeksel » wo 11 jan 2023, 8:56

marcel schreef: do 05 jan 2023, 20:01 Bijzondere zonnewijzer (aan de A1):
Afbeelding
Het was ongeveer kwart voor één, dus ik snap het niet echt.
Foto genomen in de zomer? Vanwege zomertijd zou deze wijzer dan ongeveer 13:45 moeten aangeven. Dat lijkt aardig te kloppen als je ziet hoe de afstand tussen de hele uren exponentieel lijkt toe te nemen.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » za 14 jan 2023, 18:35

Wegdeksel schreef: wo 11 jan 2023, 8:56 Foto genomen in de zomer?
Nee, 25 november.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » do 19 jan 2023, 20:43

Deze ford werd een toeristenattractie wat tot problemen leidde:
https://www.theguardian.com/uk-news/202 ... fford-ford

Ik ben ook (voor de gein) door die bij Wolverhampton gereden vorig jaar:
Afbeelding
maar er was toen veel minder water dan bij deze foto.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » za 21 jan 2023, 18:14

De A259 langs de kust:
https://photos.app.goo.gl/w8JF4jYUS9ywk8ZDA
Het was wat eigenlijk wat te donker weer om te fotograferen.

Ik kwam al gauw achter deze vrachtwagen aan
Afbeelding
Toen er eindelijk een stukje 2x2 was haalde ik hem in, maar bij het volgende verkeerslicht haalde hij mij weer in:
Afbeelding
Uiteindelijk zat ik bijna een uur achter hem aan. Daarna zat ik achter een Mercedes die nog langzamer reed ...

Het lijkt hier bijna Nederlands landschap:
Afbeelding

Hier nam ik de A2070, opmerkelijk is dat die kilometrering heeft.
Afbeelding

NB Aan het eind van de serie nog een paar foto's uit Folkestone van een half jaar eerder.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » zo 29 jan 2023, 20:02

Wat foto's van de Kanaaltunnel: ik dacht dat ik ze al getoond had maar had ze blijkbaar nog niet online.
https://photos.app.goo.gl/B2sNKLHw2PF3DyfH7

Ik heb helemaal vooraan gestaan waardoor ik deze foto kon nemen
Afbeelding

en ook helemaal achteraan, door de achterruit:
Afbeelding

Maximumsnelheid 10
Afbeelding

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8605
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Hajo » di 21 feb 2023, 19:49

Lower Thames Crossing. Lijkt er nu toch van te komen met een bouwstart in 2024 en opening in 2030.

https://youtu.be/YfiX1t0fRx8

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » di 21 feb 2023, 20:11

^^ De politieke wil lijkt er te zijn, er liggen stukken voor goedkeuring, dus het ziet er positief uit. Toch zie ik nog wel iets van een beer op de weg: er kan zomaar ergens iets verknald zijn in het proces en dan ben je in Engeland zo jaren verder. Het Stonehenge-dossier is bijzonder omdat het om een heel bijzondere site gaat, maar ergens ook illustratief hoe vast iets kan komen zitten in een planningsfase. Deel twee in dat verhaal is dat een machtswissel in Westminster een kwestie van tijd lijkt en hoe reageert een Labour-regering op dat soort complicaties?

Overigens ben ik er nog niet uit of deze LTC nou ook de nieuwe hoofdroute gaat worden van de Kanaaltunnel naar de grote noord-zuid-routes van Engeland. Het zou je een paar kilometer kunnen schelen, maar wordt vanaf de M20 een beetje draaien en afslaan - en is dat het dan nog waard?

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32047
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Coen Tunnel » wo 22 feb 2023, 0:24

^^ De Dartford Crossing is niet per se een prettiger alternatief voor de Lower Thames Crossing. Maar het 'probleem' is dat de LTC volgens mij in alle plannen gepland is om te eindigen op de M2. En natuurlijk ligt er tussen de M2 en de M20 wel een soort van expressweg in de vorm van de A229, maar daarbij passeer je drie rotondes. Er is ook weinig ruimte om dat te optimaliseren, zeker bij de aansluiting van de A229 op de M2, die middels twee rotondes verloopt.

Als de LTC als Motorway wordt aangelegd zou je idealiter een beter doorsteek van de M2 naar de M20 willen hebben. Een directe doorsteek in het verlengde van de LTC op de westoever van de Medway zal 'm denk ik wel niet worden, dat is bebost en heuvelachtig gebied. Ik zou oostelijk van de A229 een verbindingsweg op Motorwaystandaard aanleggen tussen Maidstone en Rochester, zonder verdere aansluitingen. Het is maar zo'n 4 km.

Zonder zo'n "M229" is de Lower Thames Crossing in de meeste gevallen niet interessant voor doorgaand verkeer, dan is via de M20 en de Dartford Crossing inderdaad simpeler.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17318
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Kaaiman » wo 22 feb 2023, 8:59

Jammer dat de LTC geen motorway wordt, maar dual carriageway A122. Dat geeft ook het regionale belang al wel een beetje aan.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » wo 22 feb 2023, 9:04

^^ Daar kan een eerder technische reden voor zijn. Ook Dartford is een A-weg, naar ik begreep om daar nét wat meer langzaam verkeer op toe te laten (weet niet of dat eigenlijk nog steeds gebeurt, met name in de tunnel).

Maar de aan- en afvoerwegen, als omschreven door Coen Tunnel, maken hier op zijn best een alternatief van wanneer de Dartford Crossing-route vol staat. Het geeft hoe dan ook niet het gevoel dat ze doorgaand verkeer naar de LTC willen hebben.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32047
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Coen Tunnel » wo 22 feb 2023, 13:04

Langzaam verkeer kan met politie-escorte via de Dartford Crossing. Fietsers kunnen ter plekke een shuttledienst oproepen, die normaal binnen 15 minuten komt. Dus voor langzaam verkeer zijn er voorzieningen.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » wo 22 feb 2023, 13:55

^^ Mogelijk dat die escorte-optie dan heeft bijgedragen aan de keuze om er één A weg van te maken. Scooters schijnen er ook gebruik van te mogen maken - wellicht zonder escorte? Learning Drivers schijnen ook te zijn uitgesloten van M-wegen en mogen op A-wegen.

Skoda Fabia
polderweggetje
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 05 feb 2014, 19:32

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Skoda Fabia » ma 20 mar 2023, 13:02

Heeft iemand een idee wat het plaatsnaambordenbeleid is? Bij lang niet alle plaatsen staan borden bij de toegangswegen waarop staat welke plaats je binnen rijd. En als er al een bord staat wordt aan de overzijde van de weg niet vermeld dat je de plaats uit rijdt. Voor London bijvoorbeeld ben ik nog nooit een bord tegen gekomen maar dat zal wel met de bestuursstructuur te maken hebben. London is eigenlijk een samenraapsel van allerlei gemeentes voor zover ik weet.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » ma 20 mar 2023, 13:32

^^ Er zijn vier varianten plaatsnaamborden - zie TSRGD diagrams 2402.1, 2403.1 en 2404 (hier). En lees dan meteen de vele toegelaten varianten, onder Part 5 artikelen 35-39. Kortom, gemeentes mogen echt alle kanten uit, en dat is ook wat ze doen. Wat hierbij vooral richtinggevend is, is dat het VK geen hard onderscheid heeft tussen verkeersregels binnen of buiten de bebouwde kom. Dus het hele concept van een kombord om aan te geven dat bibeko-restricties van toepassing worden/niet langer van toepassing zijn, kennen ze niet. Dus ook het idee dat je dat dan meteen gebruikt om de plaatsnaam aan te geven. De TSRGD-borden die ik noemde kom je dan meestal tegen bij het binnenrijden van een plaats, maar een "einde plaats"-bord om het verlaten van die plaats/bebouwde kom aan te geven bestaat niet. Het opheffen van restricties bij het verlaten van een plaats loopt dan doorgaans met een "einde alle verboden"-bord (of een bubeko-snelheidslimiet).

Tussen Londonse boroughs heb ik inderdaad nog nooit een plaatsnaambord in deze stijl gezien. Wel borden in een wat andere stijl, zoals Islington dat trots aankondigt de eerste 20mph-borough te zijn. Of deze, van Borough & Bankside.

Gebruikersavatar
Afrit13
verkeersader
Berichten: 766
Lid geworden op: za 28 mei 2011, 17:41
Locatie: Nijmegen

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Afrit13 » ma 20 mar 2023, 17:01

^^ Interessant is hierbij wellicht om te melden dat in het VK straatverlichting dan wel weer een rol kan spelen in snelheid. Tenzij anders vermeld geldt hierbij namelijk een maximumsnelheid van 30 mph. Wellicht ooit bedoeld met hetzelfde idee.

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5429
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door marcel » za 25 mar 2023, 13:33

Pino schreef: ma 20 mar 2023, 13:32 De TSRGD-borden die ik noemde kom je dan meestal tegen bij het binnenrijden van een plaats, maar een "einde plaats"-bord om het verlaten van die plaats/bebouwde kom aan te geven bestaat niet.
Klopt, dit komt er nog het meeste bij in de buurt:
Afbeelding
Dit staat op de achterkant van de bebouwde komborden maar er staat dus niet expliciet dat je de plaats verlaat.

En als je de plaats binnenrijdt kan er bijv. ook zoiets staan
Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75915
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Chris » do 06 apr 2023, 20:49

In Noord-Ierland is vandaag 25 kilometer dual carriageway van de A6 geopend, van Dungiven tot Derry.

Na decennia weinig voortgang is aardig in de A6 geïnvesteerd de laatste 5 jaar. In 2021 opende al 15 kilometer dual carriageway tussen het einde van de M22 en Magherafelt.

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75915
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Chris » za 15 apr 2023, 20:32

Het Britse programma van smart motorways is officieel geschrapt: https://www.gov.uk/government/news/all- ... s-scrapped

Smart motorways was een doorontwikkeling van managed motorways (spitsstroken). Smart motorways maken gebruik van 'all-lane running', in de meeste gevallen betreffen dit autosnelwegen met 2x4 rijstroken, geen vluchtstroken, en dit over langere trajecten. In tegenstelling tot de eerdere managed motorways hebben smart motorways veel minder pechhavens, ze liggen gemiddeld 2,5 kilometer uit elkaar.

Er is al jaren veel kritiek op. Het oorspronkelijke programma van smart motorways is eigenlijk al voltooid, maar in de periode 2020-2025 en 2025-2030 waren nog een serie projecten toegevoegd, die nu niet meer uitgevoerd gaan worden. Een uitzondering is M56 J6-8 en M6 J21a-26 omdat deze al driekwart voltooid zijn.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18160
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door mavas » zo 16 apr 2023, 22:55

Dat is goed nieuws. Nu komen er wel volwaardige verbredingen op de wegen, met volwaardige vluchtstrook?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10250
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Alfa » zo 16 apr 2023, 22:57

^^ Of helemaal niets.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21799
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat

Re: [GB] Verenigd Koninkrijk - United Kingdom

Bericht door Pino » ma 17 apr 2023, 8:09

^^ Ik zou rekenen op het laatste. Smart motorways waren natuurlijk altijd al een manier om verbredingen tegen lagere kosten door te kunnen voeren. En in de afgelopen jaren is Groot-Brittannië economisch natuurlijk alleen maar achteruit gegaan. Door Brexit was de groei al veel kleiner dan elders (zeker wanneer je afzet tegen inflatie), Trussonomics heeft dat nog erger gemaakt. Dit is geen regering die gaat bijlenen voor infra-projecten om op de manier een slinger te geven aan de economie. Sunak is na het Truss-debacle in het zadel gekomen op een belofte van begroten met de hand op de knip. Wegen is dan het eerste wat met een grote glimlach wordt geschrapt.

Dat laatste blijft toch een beetje de wegen-geschiedenis van het VK: Labour investeert in OV, Tories in prestigeprojecten (vaak ook OV), Tories hebben altijd een aanleiding om te bezuinigen (soms gedwongen omdat Labour niet verantwoord begrootte, soms om belastingverlaging mogelijk te maken), Labour geeft het geld ook liever uit aan iets anders. De weg-budgetten worden door regeringen van beide kleuren zo ongeveer als eerste omgebogen.