Afbeelding

Fake kaarten in films

Forum voor liefhebbers van kaartmateriaal

Moderator: Moderatoren

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5222
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Fake kaarten in films

Bericht door marcel » zo 21 mei 2023, 0:27

Ik vind altijd interessant om te zien hoe men fake kaarten maakt in films en series. Sommige spelen in een echt bestaande stad, maar straatnamen bestaan bijna altijd niet.
In de serie Ingo Thiel, speelt de aflevering https://www.zdf.de/serien/ingo-thiel/ei ... t-100.html weliswaar in Mönchengladbach maar in niet bestaande wijken. Het was gemakkelijk te vinden waar dit op gebaseerd is:
Afbeelding

Ahlsrath = Wickrath
Ginsrath = Mennrath
Verder speelt het in Rheinweiler (hier niet te zien, maar het is Rheindahlen).
De spoorlijn is een weg geworden, en de A61 is weggeretoucheerd. Het hele oostelijke deel lijkt fantasie te zijn, het kan ook zijn dat ze een stuk van heel ergens anders eraangeplakt hebben, maar ik denk eerder dat ze er zelf wat bijgetekend hebben.
Het valt wel op dat de hoofdwegen geen namen hebben, en de andere straten wel.
Even later zoomen ze nog wat verder in en is duidelijk te herkennen dat ze Openstreetmap gebruikt hebben, zie bijv. het label L277.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8289
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Re: Fake kaarten in films

Bericht door Hajo » zo 21 mei 2023, 13:26

In TV- series, maar ook in films, komen heel vaak fictieve plaatsnamen voor. Denk aan Gotham City (Batman), maar ook aan andere talloze fictieve stadjes, dorpjes en zo. Hetzelfde geldt voor andere geografische kenmerken, zoals rivieren. En wat te denken van namen van luchtvaart maatschappijen. Ook vrijwel altijd volkomen fictief. Op internet moeten genoeg voorbeelden te vinden zijn.
Donateur Vereniging Wegenforum