Artikel 17: in een gesloten systeem is een ticket maximum 24u geldig, tickets uitgegeven in een weekend of op een feestdag aan vrachtwagens zijn 48u geldig, (..)
Wanneer begint het weekend voor de SANEF?
Ik kan mij zo voorstellen dat als een vrachtwagenchauffeur op de vrijdag namiddag een toll station passeert (of een ticket neemt) en dan zijn rijtijd voor die dag 'vol' rijd en stopt op een aire voor de normale, wekelijkse, rust van 45 uur.. hij met die 48 uur tekort komt om weer op tijd de tollsectie te verlaten... indien er geen noodzaak is om op zondagnamiddag al weer de dienst aan te vangen..
Geen idee of dit ook zo bekend zal zijn bij die chauffeurs.. (de meeste NL's staan niet over langs de autoroute maar vast ergens binnendoor langs een N weg) maar bij de grotere bedrijven uit het oosten van ons continent.. daar rollen misschien wel bizarre tolbedragen op de factuur binnen
Artikel 17: in een gesloten systeem is een ticket maximum 24u geldig, tickets uitgegeven in een weekend of op een feestdag aan vrachtwagens zijn 48u geldig, (..)
Wanneer begint het weekend voor de SANEF?
Wanneer de 24u op een zondag, wettelijke feestdag of een dag met verkeersrestricties eindigen wordt de geldigheid met 24u verlengd tot max 12 u 's middags de dag erna. (artikel 17)
De maatschappijen die eigendom zijn van Vinci passen dit trouwens alleen bij transportrestricites toe lees ik in hun règlement d'exploitation.
Misschien moeten we dit maar eens afsplitsen? Het gaat hier niet meer specifiek over de A1 maar meer over tolwegen (en speciale routes, misschien iets voor vloggers?).
Autostrada schreef: ↑vr 12 aug 2022, 21:48Overigens vermoed ik dat vanaf deze peage ook het duurste "legitieme" stuk tol van Frankrijk te rijden is; te weten via de A89, A71, A10, A19, A6, A31, A36, A39, A40 kun je het tolstation bij Geneve (peage de Viry) bereiken. Dit is 939 km aan tol...
Het omweggetje via de A36 en A39 zal wel niet in rekening worden gebracht, me dunkt dat het tarief via Mâcon (A6-A40) wordt gerekend. De kans dat iemand zo zal rijden zal overigens klein zijn.
Ik heb een korte video gemaakt van het laatste deel A1 in Parijs. Op het knooppunt Porte de la Chapelle met de Boulevard Périphérique bouwen ze een gebouw tot praktisch tegen de wegkant aan.
Als, in de zomer, de gebruikelijke route via de A3 en A86 (of A3 en BP) vol files staat is het een goede optie om de A1 tot de BP uit te rijden.
En vervolgens via de westzijde verder te rijden.
Chris schreef: ↑wo 08 mar 2023, 16:33
Ik heb een korte video gemaakt van het laatste deel A1 in Parijs. Op het knooppunt Porte de la Chapelle met de Boulevard Périphérique bouwen ze een gebouw tot praktisch tegen de wegkant aan.
Zie ook:
Chris schreef: ↑ma 29 aug 2022, 19:53
Bij de Porte de la Chapelle (knooppunt A1 met de BP) bouwen ze iets letterlijk tot de wegrand.
Palance schreef: ↑ma 29 aug 2022, 20:15
Volgens mij is dat de nieuwe Adidas Arena die ook voor de spelen gebruikt gaat worden en er zo uit zou moeten komen te zien.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk
Ja dat is het. Alleen ik snap de artist's impression niet helemaal, want ik zie de verbindingsboog waar Chris over rijdt (A1 naar binnenring) hier niet terugkomen. Hij zou nog aan de buitenkant moeten liggen van het asfalt dat je links langs het gebouw ziet lopen. Maar goed, dat moet dan dus wel betekenen dat de verbindingsboog A1 -> Périférique Interieur heel dicht tegen de Adidas Arena aan moet gaan lopen. En dat wordt natuurlijk wel heel duidelijk in de video. Overigens vind ik de korte afstand niet uniek. Rond de Porte d'Italie zitten A6 en bebouwing ook echt tegen elkaar aangeplakt.
Willem schreef: ↑wo 08 mar 2023, 18:40 Als, in de zomer, de gebruikelijke route via de A3 en A86 (of A3 en BP) vol files staat is het een goede optie om de A1 tot de BP uit te rijden.
En vervolgens via de westzijde verder te rijden.
A1 rond Porte de la Chapelle wordt ook best stroperig hoor. Maar als de toeristenstroom groter is dan de stroom Parijs verkeer, kan het zin hebben. Zal vooral op de bekende vrijdagen en zaterdagen spelen. Zelf heb ik hier eind juli nog een minuut of tien verloren. Maar goed, ik was op weg naar het Louvre (dus Porte de Maillot) en had niet heel veel alternatieven.
de boog van Chris loopt nog onder de oprit door aan de linkerkant van het gebouw en komt pas er achter (en dus uit beeld van de foto) door het maaiveld omhoog. Zie ook bijvoorbeeld OpenstreetMap: https://www.openstreetmap.org/#map=17/48.89986/2.36054
Ik weet niet of het daadwerkelijk gaat gebeuren, maar als ik de situatie op OSM bekijk dan verdwijnt de verbindingsboog vanaf het zuiden richting de Bd. Péripherique in westelijke richting. Dan zou je de boog vanaf de A 1 iets meer ruimte kunnen geven. Het verkeer vanuit de stadswijk 'La Chapelle' kun je ook via de Pt. d'Aubervillers en de Pt. de Clignancourt geleiden.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.
Wat beelden van de A1 op zondagochtend. De regio Lille inrijdende is er een dynamische maximumsnelheid, die nu op de maximale lengte op 130 km/h leek te staan. Vlak voor de splitsing met de A22 ging het naar 90.
5. Absoluut verboden voor vrachtverkeer om door Lille te rijden op weg naar België. Het staat er in drie talen (Frans, Engels, Nederlands). A1 Carvin - Lille 06 by European Roads, on Flickr
Chris schreef: ↑zo 21 mei 2023, 14:52
...
5. Absoluut verboden voor vrachtverkeer om door Lille te rijden op weg naar België. Het staat er in drie talen (Frans, Engels, Nederlands).
...
Hoe wordt dat gecontroleerd? Ik heb altijd het idee dat er aardig wat vrachtwagens 'meerijden' als ik daar met de caravan rij.
Volgens mij is het in de praktijk niet handhaafbaar. Je zou dan elke vrachtwagen aan de kant moeten zetten om te controleren wat de bestemming is. Dat gebeurt denk ik niet.
Cabotage heet dat. In een periode van 7 dagen mag een buitenlands chauffeur 3 cabotageritten uitvoeren buiten bestemming/herkomst in het eigen land. Dus een Poolse chauffeur mag 3 keer heen en weer rijden tussen Parijs en Antwerpen.
In de praktijk wordt er niet veel op gehandhaafd schijnt het. Elke vorm van handhaving die niet al rijdend gedaan kan worden is onpraktisch. Net zoals overbelading, rijtijden, emissies, etc.
Het is ingevoerd ter bescherming van de interne markt, maar tegelijkertijd waren de regels zo ruim dat cabotage bijna onbeperkt mogelijk is, behalve op hele korte ritten.
Indertijd ook een beetje vanuit de angst van banen pikken door buitenlanders, maar het tekort aan chauffeurs is zo groot dat dit niet echt meer een relevant ding is, mijn gevoel zegt dat het sentiment van buitenlanders die banen inpikken verminderd is ten opzichte van 10-15 jaar geleden. Er zijn sowieso niet veel mensen nog te porren om structureel internationaal te rijden over de lange afstand. Tekort aan parkeerplaatsen, files, boetes op rijtijden, vies sanitair, ongezonde leefstijl, nooit thuis zijn, etc. Het romantische verhaal van vroeger (jaren 80 en zo) lijkt wel verdwenen.
De tijd dat het internationaal rijden nog een mooi avontuur was waarbij chauffeurs vanuit Nederland veel naar Spanje, Italië, de Balkan en zelfs tot in het Midden-Oosten reden, is ook wel voorbij.
In zulke gevallen zou ik als overheid vooral op excessen handhaven. Op het moment dat je als handhavende instantie Litouwers in een tentje ziet kamperen op een parkeerplaats langs een snelweg in Noord-Frankrijk moet er toch een lampje gaan branden dat er iets niet in de haak is?
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.
Dat laatste heb ik nog nooit gezien, niet in Frankrijk, niet in Duitsland en ook niet in Spanje, Portugal of Italië.
Wel dat ze naast hun huis op wielen eten koken op een gasstelletje samen met collega’s of alleen.
En daar is niks mis mee, ze moeten ook eten en drinken.
Die chauffeurs mogen niet zonder lading terug naar huis rijden. Als ze pech hebben staan ze dus een week ofzo ergens stil in afwachting van een retourvracht.
Volgens mij hanteert Vinny ook een disclaimer met 'sarcasmemodus over een lengte van 10 km'. Dit neemt niet weg dat de maatschappij de ogen sluit voor excessen van arbeidsuitbuiting.