Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Discussieer hier over het mobiliteitsbeleid, de positie van het wegverkeer en de gevolgen voor de wegenplannen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31517
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Palance » vr 23 jun 2023, 18:49

Dat laatste is overal wel een probleem: Eerst woningen en bedrijven de grond uit stampen en vervolgens pas nadenken over mobiliteit. En dan schijnt dat laatste ineens niet te kunnen. Wat dat betreft vind ik het geklaag van gemeenten en provincies (want dat gaat er geheid van komen) ook deels onterecht.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32043
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Coen Tunnel » za 24 jun 2023, 19:02

Een artikel met reacties uit Mariënheem, waar ze het vertrouwen in de politiek helemaal kwijt zijn. Nog geen drie maanden geleden was minister Harbers op bezoek in Overijssel en toen vertelde hij nog trots dat er fors geïnvesteerd zou worden in de Overijsselse rijkswegen, waaronder de N35. De stikstofproblematiek, die nu als argument wordt gegeven om de pauzeknop in te drukken, speelde toen al lang. Het lijkt er op dat de minister gelogen heeft en lange tijd de schijn opgehouden heeft, terwijl hij ook drie maanden geleden waarschijnlijk wel wist dat deze plannen gepauzeerd zouden worden, zonder nieuwe datum, zonder enig perspectief voor de regio.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2241498/m ... e-politiek

Schelpenpaadje
2x2 autosnelweg
Berichten: 5718
Lid geworden op: wo 10 feb 2016, 9:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Schelpenpaadje » za 24 jun 2023, 22:53

Het goede nieuws voor het kabinet is dat er in de provincies nu ook totaal incapabele colleges aan de macht komen, zodat de rijksoverheid niet langer de enige overheid is waarin burgers het vertrouwen verliezen

Durashift
expressweg
Berichten: 2521
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 15:32

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Durashift » zo 25 jun 2023, 1:07

^^ waren de provinciale besturen in de afgelopen decennia dan zo capabel, in jouw ogen?

Was in mijn ogen toch vooral een pappen en nat houden manier van werken. Zal niet veel veranderen, vrees ik.

Coen Tunnel schreef: vr 23 jun 2023, 18:01 (..), die als enige rijksweg in het land nog dwars door een bebouwde kom gaat (Mariënheem), letterlijk voor de kerk langs, (..)
Het is niet de enige; ook de N9 gaat (nog) door twee dorpen heen. (Sint Maartens- en Burgervlotbrug.). Toegegeven, qua overlast en ligging niet vergelijkbaar (denk ik) maar feitelijk klopt de bewering door RTV Oost niet.

https://www.rijkswaterstaat.nl/kaarten/wegbeheerders


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dat er grote projecten zoals knooppunt Hoevelaken en de A30/A1 (weer) vooruit geschoven worden vind ik triest. Hoeveel tientallen jaren staat men al niet vanaf de A1 in de file om de A28 op te rijden?

Afgelopen weekend was een stuk A12 dicht nabij Ede.. verkeer moest via de A30 duss veel drukte bij knooppunt met de A1, ook verkeer vanaf Apeldoorn dat waarschijnlijk al verkeer vanaf Arnhem bevatte dat richting Utrecht/A'dam moest.. het loopt op zo'n dag al tegen de capaciteiten aan.. :down:

Schelpenpaadje
2x2 autosnelweg
Berichten: 5718
Lid geworden op: wo 10 feb 2016, 9:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Schelpenpaadje » zo 25 jun 2023, 7:52

^^ Met BBB in de meeste colleges, die niet zelden uit vijf of meer partijen bestaan, wordt het besturen niet veel beter...

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Ds79m » zo 25 jun 2023, 9:00

^^ Oh, je wilde gewoon even mopperen over de BBB?

Nou, minder dan wat het was kan het op de meeste plaatsen moeilijk worden.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Rogier
2x2 autosnelweg
Berichten: 5030
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Rogier » zo 25 jun 2023, 10:19

Schelpenpaadje schreef: zo 25 jun 2023, 7:52 ^^ Met BBB in de meeste colleges, die niet zelden uit vijf of meer partijen bestaan, wordt het besturen niet veel beter...
En gaat het nu goed? Die EIKELS!@ van een Rutte, Kaag, Gristenunie en Hoekstra hebben NIETS!! van de onprofessionele houding van de kabinetsformatie uit 2021 geleerd. Tegenwoordig is het weer vliegen afvangen ipv de problemen aanpakken en oplossen. Inhoudelijk verschillen de partijen niet extreem. Zelfs CDA en VVD vinden dat de landbouw uiteindelijk moet verduurzamen. Dus einddoel is defacto gelijk.

Nee, laat BBB maar proberen en hopelijk dat dit project wel eens goed opgepakt wordt.

Mbt Habers. Beroepsverbod voor politieke en overheidsfuncties. Dit gelieg is zo schadelijk voor de democratische rechtsstaat ivm afnemend vertrouwen en langere opkomst verkiezingen.

Schelpenpaadje
2x2 autosnelweg
Berichten: 5718
Lid geworden op: wo 10 feb 2016, 9:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Schelpenpaadje » zo 25 jun 2023, 11:45

Ds79m schreef: zo 25 jun 2023, 9:00 ^^ Oh, je wilde gewoon even mopperen over de BBB?

Nou, minder dan wat het was kan het op de meeste plaatsen moeilijk worden.
Het maakt niet uit van welke kleur je bent, iedereen zal moeten erkennen dat het met zoveel versnippering en verschillende visies erg lastig gaat worden om coherent en effectief beleid te maken en uitgevoerd te krijgen.

Durashift
expressweg
Berichten: 2521
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 15:32

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Durashift » zo 25 jun 2023, 23:12

^^ als men zich nou eens laat leiden door hun eigen verkiezingsprogramma's.. en de antwoorden op stemwijzer vragen.. dan is er meer coherentie dan dat er nu veelal blijkt, denk ik.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75896
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Chris » di 19 sep 2023, 15:44

https://www.rijksoverheid.nl/ministerie ... ijnwerpers

Prinsjesdag 2023: ministerie van IenW zet onderhoud in de schijnwerpers

De begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) van 2024 staat net als het huishoudpotje van veel mensen thuis in het teken van keuzes maken. Door stijgende prijzen vallen projecten duurder uit en ontstaan er tekorten. Minister Harbers en staatssecretaris Heijnen zetten daarom, deels noodgedwongen, vooral in op de grote onderhoudsbeurt van onze wegen, spoor, waterwerken en vaarwegen. Zodat iedereen fijn naar werk, vrienden of familie kan; we veilig blijven en onze infrastructuur ook de komende decennia een sterke basis onder de Nederlandse economie blijft.

Focus op onderhoud en renovatie

Op de begroting van 2024 van IenW staat in totaal bijna €15 miljard. Daarvan gaat bijna €1,7 miljard naar waterwerken, zoals dijken, stuwen en keringen. Het werk daaraan gaat de komende jaren door, en dat is belangrijk om Nederland veilig te houden in het veranderende klimaat met een stijgende zeespiegel en hevige regenbuien.

Naar het werk aan onze wegen, het spoor en de vaarwegen gaat bijna €10 miljard. Bijna de helft daarvan gaat naar onderhoud en renovatie: €4,6 miljard. De komende jaren blijft dit bedrag hoog. Dat is nodig: veel van onze bruggen, viaducten, zowel op het spoor als op de weg, zijn gebouwd in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Die zijn, mede door zwaar en intensief gebruik, toe aan een grote opknapbeurt. In 2024 vindt bijvoorbeeld groot onderhoud plaats aan de Heinenoordtunnel, de IJsselbruggen en het spoor bij Amsterdam, Leeuwarden en Kijfhoek. Minister Harbers maakte eerder al bekend een deel van het budget voor de aanleg van voornamelijk wegen in te zetten voor groot onderhoud.

Tekorten

Net zoals iedereen merkt dat het leven steeds duurder wordt, heeft ook het ministerie van IenW last van stijgende prijzen. Er zijn financiële tekorten ontstaan door stijgende bouwkosten, en er zijn personeelstekorten en stikstofproblemen. Om die drie redenen heeft minister Harbers eerder dit jaar besloten 17 aanlegprojecten tijdelijk op pauze te zetten en het geld en de menskracht die daarmee vrijkwamen in te zetten om de tekorten op te vullen bij onderhouds- en aanlegprojecten die wel door kunnen gaan. Geen makkelijk besluit, want de gepauzeerde projecten blijven van belang voor de bereikbaarheid van Nederland. Als er weer ruimte is, worden de gepauzeerde projecten weer opgestart.

Financiële opgave

Alle ministeries hebben een financiële opgave. IenW heeft tot en met 2036 een opgave van €150 miljoen per jaar op het mobiliteitsfonds. Dat betekent dat IenW in deze periode in totaal bijna €2 miljard minder kan investeren in wegen, spoor en vaarwegen.

Minister Harbers en staatssecretaris Heijnen hebben verschillende opties afgewogen om invulling te geven aan deze opgave. Zij willen niet tornen aan beheer- en onderhoudsprojecten, niet aan projecten die (bijna) in uitvoering zijn, niet aan het budget uit het coalitieakkoord om woningbouw bereikbaar te maken en ook niet aan de reservering voor de Lelylijn. Daarom hebben ze uiteindelijk besloten de reservering voor het doortrekken van de OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer, beter bekend als het doortrekken van de Noord/Zuidlijn, voorlopig voor een groot deel weg te halen. Aan het project wordt wel doorgewerkt, op weg naar een voorkeursbeslissing in 2025.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10126
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Rein » di 19 sep 2023, 15:52

Chris schreef: di 19 sep 2023, 15:44 Daarom hebben ze uiteindelijk besloten de reservering voor het doortrekken van de OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer, beter bekend als het doortrekken van de Noord/Zuidlijn, voorlopig voor een groot deel weg te halen. Aan het project wordt wel doorgewerkt, op weg naar een voorkeursbeslissing in 2025.
Wat mij betreft zetten ze er helemaal een streep door. Zo erg veel nut heeft een nieuwe spoorverbinding die direct langs een oude spoorverbinding ligt nou ook weer niet. Als inwoner van Hoofddorp heeft die metro zoals die gepland was 0,0 nut voor mij.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75896
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Chris » di 19 sep 2023, 18:07

Nog even een rijtje met alle geschrapte wegenprojecten. Dit is in maart 2023 al bekend gemaakt.

In het MIRT zijn deze projecten allemaal opgenomen met € 0 aanlegbudget.

Dus als deze projecten in de toekomst doorgang moeten vinden, zal daar opnieuw dekking voor gevonden moeten worden. Het gaat om € 1,2 miljard die is verschoven van projecten naar instandhouding (vervanging & renovatie en beheer & onderhoud).

In totaal is voor € 2,2 miljard projecten 'gepauzeerd'. Het verschil tussen de schuif naar onderhoud en dit is voor rekening van de verhoging van de budgetten van projecten die nog wel doorgaan.

• N35 Wijthmen – Nijverdal
• A9 Rottepolderplein
• A58 Breda – Tilburg
• A27 Zeewolde – Eemnes
• A15 Papendrecht – Gorinchem
• A2 Deil – ’s-Hertogenbosch – Vught
• Rijksbijdrage Noordelijke Randweg Utrecht (NRU)
• InnovA58 Annabosch – Galder
• A67 Leenderheide – Geldrop
• A1/A35 Knooppunt Azelo – Buren
• A1/A30 Barneveld
• A4 Haaglanden – N14
• A1/A28 Knooppunt Hoevelaken
• Volkeraksluizen
• Vaarweg IJsselmeer – Meppel

Zoals gesteld is dus ook de doortrekking van de Noord/Zuidlijn geschrapt. Dit levert € 1,663 miljard in totaal op. Dit levert een groot deel van de bijdrage aan de algemene bezuinigingen die het kabinet heeft opgelegd (€ 2 miljard op het mobiliteitsfonds tot 2036).

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10218
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Mark » di 19 sep 2023, 19:10

Rein schreef: di 19 sep 2023, 15:52
Chris schreef: di 19 sep 2023, 15:44 Daarom hebben ze uiteindelijk besloten de reservering voor het doortrekken van de OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer, beter bekend als het doortrekken van de Noord/Zuidlijn, voorlopig voor een groot deel weg te halen. Aan het project wordt wel doorgewerkt, op weg naar een voorkeursbeslissing in 2025.
Wat mij betreft zetten ze er helemaal een streep door. Zo erg veel nut heeft een nieuwe spoorverbinding die direct langs een oude spoorverbinding ligt nou ook weer niet. Als inwoner van Hoofddorp heeft die metro zoals die gepland was 0,0 nut voor mij.
Gegeven dat de NS Airportsprinter er wel komt (hoogfrequente dienst tussen Schiphol en Amsterdam Centraal), voelde de doorgetrokken NZ-lijn ook wel beetje overkill.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17312
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Kaaiman » wo 20 sep 2023, 9:23

Ik vind het wel opmerkelijk dat er een aantal urgente projecten op TEN-T-assen niet worden aangepakt, zelfs op het Core Network.

Dan denk ik met name aan A1/A28 KP Hoevelaken, mede vanwege het binnenlands netwerkbelang omdat de A28 een belangrijke langeafstandsroute is, en A15 Papendrecht – Gorinchem omdat dit na de opening van de A15 Ressen - Zevenaar nog meer gaat knellen.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Gebruikersavatar
SilentScreamer
dorpsstraat
Berichten: 230
Lid geworden op: di 29 jun 2010, 5:09
Locatie: Zwolle

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door SilentScreamer » wo 20 sep 2023, 13:22

^^

Volgens mij is Ressen - Zevenaar ook nog steeds wat onzeker hoor, de berichtgeving was niet echt eenduidig of hier nou een go op gegeven wordt.

Schelpenpaadje
2x2 autosnelweg
Berichten: 5718
Lid geworden op: wo 10 feb 2016, 9:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Schelpenpaadje » wo 20 sep 2023, 23:35

Mark schreef: di 19 sep 2023, 19:10
Rein schreef: di 19 sep 2023, 15:52
Chris schreef: di 19 sep 2023, 15:44 Daarom hebben ze uiteindelijk besloten de reservering voor het doortrekken van de OV-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer, beter bekend als het doortrekken van de Noord/Zuidlijn, voorlopig voor een groot deel weg te halen. Aan het project wordt wel doorgewerkt, op weg naar een voorkeursbeslissing in 2025.
Wat mij betreft zetten ze er helemaal een streep door. Zo erg veel nut heeft een nieuwe spoorverbinding die direct langs een oude spoorverbinding ligt nou ook weer niet. Als inwoner van Hoofddorp heeft die metro zoals die gepland was 0,0 nut voor mij.
Gegeven dat de NS Airportsprinter er wel komt (hoogfrequente dienst tussen Schiphol en Amsterdam Centraal), voelde de doorgetrokken NZ-lijn ook wel beetje overkill.
Bij het Parool huilen ze al dat het schrappen van de doortrekking betekent dat het aantal vluchten naar Brussel en Parijs niet verminderd kan worden:
https://www.parool.nl/amsterdam/met-sch ... b9d211562/

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41261
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Vinny » do 21 sep 2023, 19:44

Dat slaat toch nergens op :roll:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Schelpenpaadje
2x2 autosnelweg
Berichten: 5718
Lid geworden op: wo 10 feb 2016, 9:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Schelpenpaadje » za 23 sep 2023, 19:42

Terwijl deze week de ene na de andere bezuiniging - waaronder ook op de nodige infraprojecten - werd aangekondigd:
CBS schreef:De overheidsschuld is de 1e helft van 2023 met bijna 11 miljard euro afgenomen naar 470 miljard euro. Dat is 46,9% van het bruto binnenlands product, een daling van ruim 3 procentpunt vergeleken met eind 2022 en de laagste stand in 15 jaar.
Afbeelding
Bron en meer: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/38 ... in-15-jaar
Laatst gewijzigd door Schelpenpaadje op za 23 sep 2023, 20:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75896
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Chris » za 23 sep 2023, 20:04

Ons BBP is sinds 2015 enorm gegroeid. Zelfs dermate, dat ik mij afvraag of dit niet enigszins kunstmatig is.

Tussen 2015 en 2021 zou ons BBP met 32% gegroeid zijn. Dat is wel echt een spectaculaire groei, maar waar zit dat hem in?

Als percentage van het BBP kan de staatsschuld daar ook wel mooi door dalen natuurlijk.

Afbeelding

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9072
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Ds79m » za 23 sep 2023, 20:18

Chris schreef: za 23 sep 2023, 20:04 Ons BBP is sinds 2015 enorm gegroeid. Zelfs dermate, dat ik mij afvraag of dit niet enigszins kunstmatig is.

Tussen 2015 en 2021 zou ons BBP met 32% gegroeid zijn. Dat is wel echt een spectaculaire groei, maar waar zit dat hem in?
Dezelfde reden als waarom de beurs het al jaren zo lekker doet: niet de onderliggende waarde is groter geworden, maar het geld is minder waard geworden.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Rogier
2x2 autosnelweg
Berichten: 5030
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:54

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Rogier » za 23 sep 2023, 22:07

^^

Je moet niet de geld als waarde gebruiken voor economische groei, omdat deze waarde geen rekening houdt met de inflatie.
Daarom wordt er altijd met procenten gewerkt, omdat bij deze vergelijking de inflatie uit de cijfers gehaald is.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10126
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Rein » za 23 sep 2023, 22:43

Chris schreef: za 23 sep 2023, 20:04 Tussen 2015 en 2021 zou ons BBP met 32% gegroeid zijn. Dat is wel echt een spectaculaire groei, maar waar zit dat hem in?
Ik vermoed dat het hem grotendeels in de verandering van de koers €/$ ligt. :lol:

Voor dit soort statistieken moet je natuurlijk niet kijken naar BBP groei in US Dollars, maar 'gewoon' naar wat bijvoorbeeld CBS en Eurostat publiceren in euro.

Volgens het CBS en Eurostat was het BBP per hoofd van de bevolking in 2021 ‘slechts’ 7,5% hoger dan in 2015. Dus nog geen 1,5% stijging per jaar in die periode.

Durashift
expressweg
Berichten: 2521
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 15:32

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Durashift » zo 24 sep 2023, 11:17

Rogier schreef: za 23 sep 2023, 22:07 ^^

Je moet niet de geld als waarde gebruiken voor economische groei, omdat deze waarde geen rekening houdt met de inflatie.
Daarom wordt er altijd met procenten gewerkt, omdat bij deze vergelijking de inflatie uit de cijfers gehaald is.
Zelfde verhaal als met de stijging van onze zorgkosten: absoluut in €'s een absurd hoog bedrag wellicht. maar in % van ons BBP nog prima te doen met iets meer dan 14% en een stijgende en vergrijzende oudere bevolkingapopulatie.
NOS.nl schreef: Zorgpremie stijgt snel, 'maar daar moeten we niet doemdenkerig over doen' - https://nos.nl/l/2491615

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75896
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Chris » zo 24 sep 2023, 11:36

Rein schreef: za 23 sep 2023, 22:43
Volgens het CBS en Eurostat was het BBP per hoofd van de bevolking in 2021 ‘slechts’ 7,5% hoger dan in 2015. Dus nog geen 1,5% stijging per jaar in die periode.
Maar wat is nou dan de groei van het totale BBP, als je toch even gewoon in de statistieken aan het kijken bent?

Want de staatsschuld wordt niet verrekend naar het BBP per hoofd van de bevolking, maar de totale economische omvang.

Hier bij een nieuwsbericht wel een volume van het BBP als index, waarbij 2015 toevallig ook het basisjaar is. Het BBP zou dan met 17% gegroeid zijn sinds 2015. Maar hoeveel dat in euro's is staat er dan weer niet bij.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/38 ... rtaal-2023

verfmeer95
expressweg
Berichten: 3520
Lid geworden op: wo 31 jul 2013, 19:37

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door verfmeer95 » zo 24 sep 2023, 11:54

^^ Ik heb deze tabel gevonden: https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/ ... 5548981196
De voorlopige cijfers van het CBS geven een BBP van 959 miljard euro in 2022. In 2015 was het nog 690 miljard euro.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 75896
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Mobiliteitsbeleid Rutte IV

Bericht door Chris » ma 25 sep 2023, 14:23

In 2012 besloeg het infrastructuurfonds nog 1,1% van het BBP. In 2022 was dat nog 0,85%. Een afname van een kwart.

De uitgaven aan het hoofdwegennet bedragen nog maar 0,3% van het BBP.

Dat is ook wel erg weinig, de uitgaven aan wegen en infrastructuur in het algemeen groeien dus niet mee met de economie.