[CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Moderator: Moderatoren

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6177
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door SnarfFlevoland » zo 12 nov 2023, 13:14

^^
Nou ja, in de USA wordt je ook niet in de watten gelegd als je 40 km/h (25 mph) te hard rijdt. Over de hoge Zwitserse boetebedragen had de Amerikaan zich dan maar vooraf moeten informeren en misschien beter aan de snelheid houden. Van mij part terecht bestraft.

In Duitsland zijn de straffen voor grove overtredingen ook wel laag en vooral voor buitenlanders, die hun rijbewijs niet echt kwijt kunnen raken, geen echte ramp. Anders is dat als je als Duitser een rijverbod krijgt. Dat kan al voor een betrekkelijk kleine boete.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
Chrysa
autoweg
Berichten: 1833
Lid geworden op: za 17 sep 2011, 21:23
Locatie: Breda NL / Lausanne CH

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door Chrysa » zo 12 nov 2023, 18:09

marcel schreef: za 11 nov 2023, 9:32 De kabelbaan naar Braunwald is wegens onderhoud buiten bedrijf. Daarom heb je nu de unieke gelegenheid voor een klein bedrag met een helikopter te vliegen. Dat trekt natuurlijk een hoop mensen aan:

https://www.nau.ch/news/schweiz/braunwa ... n-66646905
Het lijkt geen heel groot succes te zijn qua uitvoering. Al meerdere dagen op rij alleen ochtendvluchten door laaghangende wolken, waarna de mensen naar boven moeten lopen. Vandaag heeft er zelfs maar 1 vlucht gevlogen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74861
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door Chris » wo 15 nov 2023, 13:09

Er is de afgelopen paar dagen heel veel regen gevallen in het westen en noorden van de Alpen, deels bovenop een sneeuwdek waarbij de sneeuwvalgrens flink hoger is komen te liggen.

Daardoor is er een hoge waterafvoer. De Arve zou zelfs recordafvoer hebben in Genève.

In Genève zijn alle 5 bruggen over de Arve afgesloten vanwege het hoge water. De Arve stroomt in Genève in de Rhône.

Afbeelding

Coccodrillo
stadsweg
Berichten: 298
Lid geworden op: di 25 jan 2011, 13:11
Locatie: Zwitserland

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door Coccodrillo » vr 17 nov 2023, 22:55

It is not the first time helicopters are used to replace a cable car which is the only link to permanently inhabited villages. These flights are not advertised and I would say it is in practice impossible for non locals to use them.

Another example of such a village is Rasa TI: https://map.geo.admin.ch/?lang=it&topic ... 12&zoom=12

Or Landarenca GR: https://map.geo.admin.ch/?lang=it&topic ... 40&zoom=12

The cable cars reaching most of these villages have an extremely low capacity, two cabins of 4, 6 or 8 passengers each going back and forth. Cable cars which carry no more than 8 passengers per direction at the same time are managed by cantons and not the federal government, and are cheaper to operate and with less bureaucracy. There are countless of these cable cars, some of them privately owned (by a single family or a a small group of families, these are legally not allowed to transport paying passengers but only members of the families involved or their hosts...I don't know if they can officially transport unrelated people for free, but in practice nobody checks who is transported by them).

There are also many cable cars used to reach hydropower plants and their various annex buildings.
für Güter die Bahn
pour vos marchandises le rail
chi dice merci dice ferrovia

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 74861
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door Chris » ma 27 nov 2023, 11:10

Gisteren waren weer referenda in Zwitserland. Dit keer niet op landelijk niveau, maar wel op kantonaal en gemeentelijk niveau.

In Basel-Stadt werden twee voorstellen onverwacht verworpen om in steden minder ruimte te geven voor wegverkeer .

In Luzern waren twee initiatieven, eentje om de wegen te versmallen is met 73% afgewezen, maar een ander initiatief om wegen te verbreden is ook verworpen. Dit was ook een weinig reëel voorstel.

In Appenzell Ausserrhoden is een gemeentelijke herindeling verworpen. In het voorstel zou het aantal gemeenten worden verkleind van 20 naar 3 of 5. In Ilanz in Graubünden werd een voorstel voor een groot zonnepark in de bergen afgewezen. Verder allerlei lokale referenda variërend van een renovatie van de stationsweg in Andermatt tot de begroting voor 2024 in andere gemeenten.

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6177
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door SnarfFlevoland » ma 27 nov 2023, 12:07

Chris schreef: ma 27 nov 2023, 11:10 In Luzern waren twee initiatieven, eentje om de wegen te versmallen is met 73% afgewezen, maar een ander initiatief om wegen te verbreden is ook verworpen. Dit was ook een weinig reëel voorstel.
Het vermilderde tegenvoorstel van de "Anti-Stauinitiative" is helaas maar met 51,37% afgewezen, hetgeen FDP en Mitte hebben opgesteld, om zo meer kans te maken op verbeterde wegen. De meeste gemeentes hebben zelfs voor gestemd, maar helaas niet het gemiddelde uit de totale bevolking. Voornamelijk de regio rondom de stad Luzern heeft tegen gestemd. Dat is jammer, want er zijn wel enige knelpunten in het wegennet van Luzern, dat voornamelijk tijdens de spitsuren voor beduidend overlast zorgt.

Vooral de toevoerwegen naar diverse opritten langs de A2 slibben in de spits stelselmatig dicht. Dan kunnen de laatste paar honderd meter tot de snelweg ineens een kwartier tijdverlies betekenen.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

marcel
2x2 autosnelweg
Berichten: 5347
Lid geworden op: ma 07 mar 2005, 14:15
Locatie: Adliswil CH

Re: [CH] Zwitserland - Switzerland - Schweiz

Bericht door marcel » zo 03 dec 2023, 12:23

Zo ziet het er nu bij mij in de straat uit:

Afbeelding

Afbeelding

Er waren ook veel wegen afgesloten vooral door omgevallen bomen maar inmiddels sneeuwt het niet meer en lijkt alles wel weer opgeruimd.