[RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Coen Tunnel » wo 27 feb 2008, 0:36

Dat denk ik wel. Vanaf DH Centraal zou ik de trein nemen, vanaf Laan van NOI ook. Maar vanaf de stations daarna zal RandstadRail zeker sneller en makkelijker zijn, omdat je niet hoeft over te stappen.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Peter » wo 27 feb 2008, 14:19

Dat hangt zelfs op Laan van NOI af waar je wezen moet in Rdam en of je een gunstige trein (liefst IC naar Rdam) of randstadrail treft. 's avonds gaat er maar 1 trein per half uur via de Hofpleinlijn. De stoptrein Leiden-Rdam rijdt in de zomer- en mei en kerstvakantie niet, dus dan kan zeker RSR sneller zijn (want minder wachttijd).
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door waldo79 » wo 27 feb 2008, 14:59

's avonds gaat er maar 1 trein per half uur via de Hofpleinlijn.
Randstadrail rijdt over de Hofpleinlijn. Je zult de Oude Lijn bedoelen (via Delft). De sneltrein Amsterdam-Breda moet dan die enkele trein zijn...

ReisThijs
verkeersader
Berichten: 599
Lid geworden op: di 11 okt 2005, 23:50
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door ReisThijs » wo 27 feb 2008, 19:25

waldo79 schreef:Randstadrail rijdt over de Hofpleinlijn.
Maar wel met metrotreinen, en inderdaad 1 trein per half uur.

Voor Laan van Noi - Rotterdam wordt het ook weer een ander verhaal als straks alle IC's er gaan stoppen (en dat is zodra de HSL in gebruik is, dus niemand weet wanneer dat zal zijn), dan kan je altijd 4x in het uur per (luxueuze?) dubbeldekker over de Oude Lijn.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Rene » ma 03 mar 2008, 13:21

Telegraaf (29-2-2008) schreef:'RandstadRail snel naar Scheveningen'

DEN HAAG/ZOETERMEER - Verkeerswethouder Peter Smit moet haast maken met het doortrekken van RandstadRail naar Scheveningen. CDA-fractievoorzitter Michel Santbergen is het getreuzel van de VVD-stadsbestuurder meer dan zat. Smit denkt dat het technisch onmogelijk is om RandstadRail via een tunnel onder het Centraal Station naar Scheveningen te laten rijden en overweegt nu om de sneltram bovengronds over de Rijnstraat te laten rijden. „Het kan me niet schelen hoe dat ding gaat rijden, als hij er maar snel komt", foetert de christendemocratische voorman. „Laat de wethouder nou eens duidelijk zijn." Santbergen vindt dat Rotterdammers zo snel mogelijk met de Erasmuslijn tot aan de Scheveningse boulevard moeten kunnen komen. Zoals het er nu uitziet, zal dit voor de bewoners van de Maasstad echter pas ver na 2011 werkelijkheid worden.

De gemeente Zoetermeer gaat overigens langs de route van RandstadRail op haar grondgebied met spoed de bomen en struiken snoeien. Die zijn zo uit de kluiten gewassen dat niet meer voor de veiligheid van de reizigers kan worden ingestaan. Ook blijkt dat de boomtakken soms tot boven de bovenleiding zijn uitgegroeid, waardoor bestuurders de voorgeschreven snelheden niet meer kunnen halen. Er wordt aan beide zijden van de lijn gekapt tot twee meter buiten de hagen die direct langs de rails staan.
Ja, daar zitten we echt op te wachten, die tramtunnel naar Scheveningen...
Trouwens, Zoetermeer moest zeker even wennen aan het feit dat Prorail nu niet langer het groenonderhoud doet.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door waldo79 » ma 03 mar 2008, 14:04

Die wethouder kijkt wel uit na dat debâcle met de tramtunnel in de binnenstad.

OT: Zo'n ritje door die tunnel doet wel aan als een achtbaan :schrikreactie:

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Coen Tunnel » ma 03 mar 2008, 14:06

Ik ben laatst voor het eerst door de Haagse tramtunnel gegaan. Wel een hele snelle verbinding met het Centraal Station, en een mooie tunnel. Station Spui zag er mooi uit.. :)

Medianieuws

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Medianieuws » vr 11 apr 2008, 13:51

[quote="AD Haagsche Courant (11-4-2008)""]Storingen Randstadrail door haperende wissels
HTM: vanaf september elke 2,5 minuten een sneltram

DEN HAAG/ZOETERMEER - Zes van de 62 wissels op-het Randstadrailtraject tussen Den Haag en Zoetermeer functioneren niet naar behoren. Daardoor treden geregeld storingen op, met als gevolg dat sneltrams stil komen te staan en reizigers vertraging oplopen. Vooral de wissel bij de halte Leidschenveen hapert. Dat is extra vervelend, omdat hier de sneltrams van de Erasmuslijn naar Rotterdam en de Zoetermeerse lijnen 3 en 4 samenkomen. Hoewel de HTM geen eigenaar is van de wissels en formeel ook niet verantwoordelijk is voor het onderhoud, zit de vervoerder er wel flink mee in zijn maag. „We hebben afgesproken dat als er eind deze maand geen oplossing is voor het probleem, we de wissel bij Leidschenveen vervangen," zegt HTM-directeur Piet Jansen. De wissels zijn volgens hem de belangrijkste oorzaak van een aantal recente storingen op Randstadrail. Jansen kan geen termijn noemen waarop de problemen zijn opgelost, maar zegt wel een belangrijke verbeteringtoe in de dienstregeling. De frequentie op de lijnen 3 (Den Haag-Zoetermeer) en 4 (Den Haag-Zoetermeer/Oosterheem) gaat vanaf september in de spits omhoog naar elke vijf minuten een sneltram. Dat betekent dat tussen de stadscentra van Den Haag en Zoetermeer elke 2,5 minuut een voertuig gaat rijden. Om de frequentieverhoging mogelijk te maken, moet eerst het beveiligingssysteem worden getest op het traject tussen Ternoot en Den Haag Centraal. Dat is nodig, omdat op dit baanvak straks veel meer trams gaan rijden. Door de werkzaamheden zal er in de avonduren geen tramverkeer mogelijk zijn rond Den Haag Centraal. Passagiers op de Randstadrail-lijnen 3 en 4 en de tramlijnen 2 en 6 zullen met bussen worden vervoerd. De werkzaamheden zijn gepland in de weken 19 (5 tot 11 mei), 22 (26 mei tot 1 juni) en 25 (16 tot 22 juni). Of het gehele tramverkeer tot in Zoetermeer er uitgaat, is nog niet duidelijk. [/quote]

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Coen Tunnel » vr 09 mei 2008, 11:16

[url=http://www.ad.nl/denhaag/2279892/Ravage_door_botsing_tram_en_bus.html]Algemeen Dagblad[/url], 09/05/2005 schreef:Ravage door botsing tram en bus

DEN HAAG - Door een botsing vrijdagochtend tussen een bus en een tram in Den Haag is volgens de politie een grote ravage ontstaan.

Afbeelding
Bij de botsing tussen een bus en een Randstadrailvoertuig vielen twee gewonden. FOTO JOS VAN LEEUWEN

Een passagier van de bus en de buschauffeur raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur kon al snel het ziekenhuis verlaten.

Het ongeluk gebeurde bij het nieuwe busstation voor het ziekenhuis Leyenburg. De tram raakte de bus links achter het voorwiel. Daardoor schaarde de bus, aldus de zegsvrouw. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Een woordvoerster van het Haagse vervoersbedrijf stelt dat de buschauffeur de tram niet heeft zien aankomen.

Het openbaar vervoer rond het gebied is stilgelegd. Het duurt nog maximaal twee uur voordat het kruispunt vrij is, aldus de politiewoordvoerster. De bus wordt afgevoerd. De tram van Randstadrail is flink beschadigd maar kan op eigen kracht op weg naar de remise.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door boe! » za 10 mei 2008, 17:15

De HTM wil blijkbaar snel van zijn materieel af. :?

Medianieuws

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Medianieuws » do 29 mei 2008, 8:37

AD Haagsche Courant (29-5-2008) schreef:Computerstoring bij RandstadRail

DEN HAAG - Door een computerstoring is Randstadrail tussen Den Haag en Zoetermeer gisteren enkele uren verstoord geweest. Vanaf 10.00 uur gingen wissels niet meer automatisch om en bleven seinen op rood staan. De wissels moesten handmatig worden bediend, met vertraging als gevolg. HTM besloot lijn 4 tussen de Laan van Nieuw Oost-Indië en de Zoetermeerse wijk Oosterheem uit de dienst te nemen. Reizigers konden alleen met lijn 3 reizen. Het publiek bleef lange tijd verstoken van heldere informatie. Het nieuws dat lijn 3 wél reed en bussen werden ingezet drong maar moeizaam door. De HTM betreurt de gebrekkige communicatie.

Medianieuws

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Medianieuws » di 03 jun 2008, 12:04

Telegraaf (3-6-2008) schreef:Voorburg vraagt geluidsschermen als 'oordopjes'

VOORBURG - De Voorburgers die wonen langs het spoor van RandstadRail eisen geluidsschermen. De afrasteringen moeten hen beschermen tegen de oorverdovende herrie van met name de aftandse metrostellen van de Rotterdamse RET. Maar ook de splinternieuwe HTM-voertuigen maken naar de smaak van de bewoners (van met name de Nicolaas Beetslaan en de Laan van Leeuwesteijn) veel te veel lawaai, zeker nu deze in het spitsuur vaker rijden. Ook klagen de Voorburgers dat de treinstellen van RandstadRail 's nachts veel te hard rijden en daardoor extra tumult veroorzaken. Een gemeentewoordvoerder onderstreept dat schermen langs de Nicolaas Beetslaan serieus worden overwogen, omdat daar ook het spoor Den Haag-Leiden voor geluidsoverlast zorgt.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door boe! » ma 09 jun 2008, 22:10

Ah, ze gaan weer eens wissels vervangen. :roll:
[url=http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/2352057/Wissels_Randstadrail_aan_vervanging_toe.html]AD[/url] (9-6-2008) schreef:Wissels Randstadrail aan vervanging toe

ZOETERMEER - De HTM wil snel vijf wissels op het Randstadrail-spoor vervangen. De zogenoemde wisselstellers, de mechanismes die de wissels in beweging brengen, deugen niet. De vervanging is nodig, zodat de sneltrams vanaf september vaker kunnen rijden. Het is een probleem dat vooralsnog onoplosbaar is gebleken: haperende wissels op het baanvak van Randstadrail tussen Den Haag en Zoetermeer. Met als gevolg soms storingen en stilstaande voertuigen. Vooral de wissel bij halte Leidschenveen, precies op het kruispunt van de Haagse en Rotterdamse tak van Randstadrail, vertoont nog steeds kuren. „We staan aan de vooravond van een frequentieverhoging en dan moeten de storingen minimaal zijn,’’ legt een woordvoerder van de HTM uit. Na de zomer zal in de spits elke vijf minuten een sneltram rijden. Op het gedeelte waar de lijnen 3 en 4 samen rijden, tussen Den Haag en Zoetermeer-Centrum West gaat de frequentie omhoog naar elke 2,5 minuut een sneltram. De gemeente Den Haag en het stadsgewest Haaglanden, de huidige en toekomstige eigenaar van de wissels, vinden het nog te vroeg voor schadeclaims richting de leverancier van de wissels.
Randstadrail rijdt de laatste maanden met steeds minder problemen, maar juist de afgelopen week waren er weer de nodige storingen. Die zijn volgens de HTM niet toe te schrijven aan haperende wissels. Op woensdag 28 mei bijvoorbeeld legde een computerstoring het tramverkeer een aantal uren lam. Ook reizigersorganisatie Rover ziet een vooruitgang met Randstadrail, maar daarnaast toch ook de nodige verbeterpunten. „De beschutting tegen wind en regen op de perrons is te beperkt,’’ weet woordvoerder Maarten Batenburg. „Op de haltes in Oosterheem waai je weg. Trek daar de overkapping door.’’ De haltes moeten beter worden schoongehouden, vindt Rover. En de liften functioneren nog altijd niet behoren. Vrijwel dagelijks zijn er storingen, zo stelde Batenburg vast tijdens een inspectierondje. „Dan zie je mensen op trappen stuntelen met kinderwagens. Dat kan dus echt niet.’’

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Vinny » ma 09 jun 2008, 23:11

Je wilt niet weten hoe vaak de wissels op het Nederlandse spoorwegnet vervangen worden ;)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Schenker
verkeersader
Berichten: 869
Lid geworden op: zo 19 nov 2006, 15:39
Locatie: Haag van de Graaf

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Schenker » ma 09 jun 2008, 23:56

Ik heb geen idee. Wat kost zo'n nieuwe wissel ongeveer? Materiaal en arbeid? Of mag je daar niks over zeggen, een indicatie kun je vast wel geven ;).

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door boe! » di 10 jun 2008, 21:18

En hoe vaak worden ze dan vervangen? Bij Randstadrail blijkbaar elk jaar, maar dat zal normaal gesproken wel wat minder frequent zijn.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Rene » di 10 jun 2008, 21:41

Zou heet uit oogpunt van infrakosten niet véél interessanter zijn om met lagere frequenties en grotere eenheden te rijden (Sprinters), dan om de paar minuten met zo'n #*@-trammetje... :shutup:

Schenker
verkeersader
Berichten: 869
Lid geworden op: zo 19 nov 2006, 15:39
Locatie: Haag van de Graaf

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Schenker » di 10 jun 2008, 23:58

Vast wel, maar de filosofie is dat een hogere frequentie een groter groep reizigers aanspreekt. Ik vind zelf 1x per kwartier een trein veel te weinig (ik neem maar even aan dat dat de poude frequentie was), dus wat dat betreft vind ik het voor de reizger een verbetering.

Overigens heb ik geen idee of RR succesvoller is dan toen het nog een NS lijn was, het zou me niks verbazen is dat niet zo is.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Peter » wo 11 jun 2008, 8:46

Of de lijn in Zoetermeer meer mensen vervoert dat weet ik niet. In totaal zullen er wel meer mensen vervoerd worden doordat er nieuwbouwwijken (oa Leidschenveen voor RR en Nootdorp/Ypenburg voor Erasmus) en extra haltes zijn bijgekomen en regiobussen geschrapt zijn.

Als er iedere 10 minuten een 3 of 4 rijdt op het gezamenlijke deel (normale tramfrequentie nu denk ik), dan is de frequentie op het gescheiden deel maar 3 trams per uur....

Een frequentie van eenmaal per half uur (oude Zoetermeerlijn per linksom en nu de Erasmuslijn buiten de spits) is te laag. Een tram missen (overstap) verlengt dan de reis van een half uur dan met nog eens een half uur....
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door waldo79 » wo 11 jun 2008, 9:01

*De lijnen 3 en 4 rijden elk om de 7 à 8 minuten in de brede spits en om de 10 minuten in de daluren. Op het gezamenlijk traject kun je elke 4 tot 5 minuten een tram verwachten.
*De Erasmuslijn rijdt een keer per 15 minuten.

Bronnen: HTM, RET en RR :?
TOEVOEGING
kleine verbetering
Laatst gewijzigd door waldo79 op wo 11 jun 2008, 13:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Vinny » wo 11 jun 2008, 11:27

boe! schreef:En hoe vaak worden ze dan vervangen? Bij Randstadrail blijkbaar elk jaar, maar dat zal normaal gesproken wel wat minder frequent zijn.
Dat hangt heel erg af van de omstandigheden. Er zijn notoire wissels die veel vervangen moeten worden (ook afhankelijk van het aantal treinbewegingen). Overigens kan door verkeerde baanligging of éénzijdige treinbelasting (meestal één richting) een wissel veel eerder 'op' raken. Soms is het ook dat een nieuw wissel slecht functioneert en dus vervangen moet worden (binnen een jaar).
*De Erasmuslijn rijdt een keer per 15 minuten.
In de jaren '70 reden er 3 keer per uur treinen over de Hofpleinlijn: 2 naar Hofplein en 1 naar Rotterdam Centraal...
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Peter » wo 11 jun 2008, 17:41

waldo79 schreef:*De lijnen 3 en 4 rijden elk om de 7 à 8 minuten in de brede spits en om de 10 minuten in de daluren. Op het gezamenlijk traject kun je elke 4 tot 5 minuten een tram verwachten.
*De Erasmuslijn rijdt een keer per 15 minuten.
Ik had het over buiten de spits, maar had dat niet duidelijk gesteld. Ze voeren de frequentie van 3 en 4 inderdaad op dus mijn schatting kan achterhaald zijn. De Erasmuslijn rijdt ook maar om het half uur 's avonds. Of is dat ook oude info ? De 3 en 4 rijden helaas wel vaak vlak achter elkaar aan, waardoor de wachttijd toch kan oplopen ....
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door waldo79 » do 12 jun 2008, 9:25

Het zoeken van die dienstregeling is een klein drama. Wat ik ervan heb onthouden: 15 minuten frequentie gedurende een groot deel van de dag tot circa 19.30 uur

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Vinny » do 12 jun 2008, 11:44

waldo79 schreef:Het zoeken van die dienstregeling is een klein drama. Wat ik ervan heb onthouden: 15 minuten frequentie gedurende een groot deel van de dag tot circa 19.30 uur
De haltevertrekstaten staan gewoon bij de diverse haltes. De frequentie vind ik erg laag: ik heb vaak een half uur op dat bakbeest moeten wachten... :cry:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door waldo79 » do 12 jun 2008, 12:19

Vinny: ik ga niet naar de Zuidvleugel afreizen voor een simpele vertrekstaat :wijsvinger:

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door boe! » di 12 aug 2008, 22:04

Politie probeert tram Randstadrail staande te houden. Volgens mij zijn daar betere manieren voor. ;)

Ehuls
verkeersader
Berichten: 640
Lid geworden op: do 01 jun 2006, 15:44

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Ehuls » wo 13 aug 2008, 12:49

waldo79 schreef:Het zoeken van die dienstregeling is een klein drama. Wat ik ervan heb onthouden: 15 minuten frequentie gedurende een groot deel van de dag tot circa 19.30 uur
Voor wat RR lijnen 3 en 4 staat de dienstregeling gewoon op de site van de HTM. Die van de Erasmuslijn is wat moeilijker te vinden, staat ergens verstopt op de site van de RET geloof ik..

mb90
verkeersader
Berichten: 746
Lid geworden op: za 21 okt 2006, 20:43
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contacteer:

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door mb90 » wo 13 aug 2008, 14:05

De dienstregeling van Erasmuslijn is op de site an RET te vinden op dezelfde manier als de andere lijnen, maar dan onder het kopje RandstadRail op de pagina Dienstregelingen.
Werkdagelijks op de A15 en de N492 te vinden.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Peter » wo 13 aug 2008, 14:12

Het is niet echt handig om op oud (2 maanden) nieuws te reageren. Grote kans dat de websites zijn verbeterd intussen nu de dienstregeling niet meer maandelijks wijzigt. TOEN was het lastig.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Gebruikersavatar
Jeroen
2x2 autosnelweg
Berichten: 6389
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 17:27
Locatie: Ergens op de rechterrijstrook

Re: [RANDSTADRAIL] Zoetermeerlijn en Hofpleinlijn

Bericht door Jeroen » wo 13 aug 2008, 19:07

Even een (klein) positief geluid over de randstadrail. Ik woon er nu hemelsbreed nog geen 100 meter vandaan, maar zelfs langs de straten direct langs de baan hoor je hem amper. Ik weet dus niet hoe dit in de oude situatie moet zijn geweest, maar ik kan me zo voorstellen dat een echte trein toch een stuk meer geluid moet geproduceerd hebben. Heb er zelf nu ook een paar keer mee gereist en eigenlijk geen problemen gehad.

Plaats reactie