Willem van Oranjetunnel (spoortunnel Delft)

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15218
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Via » wo 23 jul 2008, 21:58

Het project is ook zeker goed voor de stad Delft, maar dat er zomaar zonder risicoanalyses al wordt gezegd dat alle kostenoverschrijdingen worden betaald vind ik toch wel vreemd. Ze durven nogal wat aan daar, zeker genoeg geld in de gemeentekas?

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Willem » wo 23 jul 2008, 22:52

^^ Nee, maar de spoorlijn is zo'n barriere in de stad en het viaduct dermate lelijk dat de gemeente er (heel) veel geld voor over heeft om deze barrierewerking op te heffen.

kees
expressweg
Berichten: 3408
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door kees » zo 27 jul 2008, 1:01

Onderstaand bericht heeft wel te maken met de bouw van de spoortunnel, maar niets met de keuze tussen 2 of 4 sporen.
AD (25-07-2008) schreef: Delftse stadsmuur gesloopt

DELFT - De eeuwenoude overblijfselen van de stadswallen van Delft die tevoorschijn komen bij de aanleg van de spoortunnel worden volledig gesloopt.

Archeologen van de gemeente krijgen nog wel de gelegenheid om delen ervan te onderzoeken, maar daarna wordt alles opgeruimd. Ook zullen geen pogingen worden ondernomen om stukken muur als blijvende historische bezienswaardigheid te integreren in de nieuwbouw.

Directeur E. Bijleveld-van der Hoeven van het gemeentelijk Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft zegt dit over de wijze waarop de tunnelbouwers zullen omgaan met de fundamenten van de muren, torens en poorten. Een stuk met een lengte van achthonderd meter zit nog in de grond, bleek uit eerder onderzoek.

De oudste delen stammen uit de veertiende eeuw. Volgens Bijleveld- van der Hoeven zijn inmiddels zeventien locaties aangewezen die de archeologen gaan onderzoeken. Per plek zijn vijf dagen beschikbaar. Dat is voldoende, vindt de directeur: "Je hoeft niet die hele stadsmuur af te stoffen als je daarna de boel toch gaat slopen.''

De bouw van de tunnel begint in de zomer van 2009. Eerst wordt twee meter grond afgegraven, dan gaan damwanden ruim twintig meter diep de grond in. Op die wanden komt een dak, zodat een afgesloten bak ontstaat die wordt uitgegraven. Dan zijn ook de archeologen aan zet om, ín die bak, de boel te onderzoeken en te documenteren, voordat de graafmachines schoon schip maken.

"Alles wat zich binnen de tunnelwanden bevindt moet verdwijnen.'' Volgens Bijleveld is het niet mogelijk om delen van de muur, of desnoods partijen losgebikte stenen een nieuwe bestemming te geven.

"Stenen die al zo lang in zure grond zitten, zijn niet herbruikbaar. Interessante dingen worden natuurlijk altijd bewaard. Maar in dit geval gaat het vooral om stukken muur.'' Wel wordt alles uitgebreid in kaart gebracht en gedocumenteerd, tekent ze hierbij aan.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15218
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Via » zo 27 jul 2008, 13:16

Natuurlijk kun je wel iets met die stenen doen, maar het is gewoon te duur om te heel los te krijgen. Dat kunnen ze ook wel gewoon zeggen.

En ze gaan dus blijkbaar bouwen volgens de wanden-dakmethode, een goede keus voor in het stedelijk gebied.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Peter » ma 28 jul 2008, 8:31

Er staan nog een molen en een verdedigingstoren van de muur in de middenberm tussen de tramrails. Hiet zal de tunnel vermoedelijk naast de vml muur komen. Wellicht is het stuk te verdwijnen muur meer richting Binnenwatersloot (ri station).

Als het echt alleen de muurfundering is dan zijn de stenen groot, grof en slordig gemetseld. Bedoeld om niet in het zicht te liggen. Soms zijn muren in de loop der eeuwen deels begraven door het storten van vuilnis rond de muren, waardoor er nog interessante stukken kunnen bovenkomen.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

peejay
autoweg
Berichten: 1176
Lid geworden op: wo 20 apr 2005, 13:24
Locatie: Bergen op Zoom, nabij de A4/A58

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door peejay » ma 28 jul 2008, 13:14

"Je hoeft niet die hele stadsmuur af te stoffen als je daarna de boel toch gaat slopen.''
Wanneer je de boel gaat slopen moet je alles juist wel minutieus bekijken; na het slopen kan het immers niet meer!
Rij met je hart

kees
expressweg
Berichten: 3408
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door kees » do 09 apr 2009, 9:22

AD, regio Den Haag (08-04-2009) schreef: Rekenkamer vreest risico's spoortunnel
DELFT - De bouw van de spoortunnel in Delft brengt grote risico's met zich mee en kan verzanden in een proces waar iedereen spijt van heeft, maar dat niet meer is terug te draaien.
Dit stelt de Delftse Rekenkamer in een brief aan de gemeenteraad. Uit dat stuk blijkt dat de commissie met financieel en bestuurlijk specialisten zich zorgen maakt en de kans op een debacle zoveel mogelijk wil beperken. De Rekenkamer heeft daarom besloten om volgende maand een onderzoek te beginnen naar alle bestuurlijke en andersoortige processen die betrekking hebben op de tunnel. Het moet resulteren in maatregelen waarmee is te voorkomen dat de gemeenteraad op zeker moment zijn greep verliest op het project.

De Rekenkamer is een onafhankelijke instantie die adviezen geeft aan het stadsbestuur. Ze wijst erop dat bij projecten als die van de spoortunnel de risico's nooit volledig zijn uit te sluiten, maar waarschuwt dat de gevaren nog veel groter worden bij 'grote politieke druk' en als gebruik wordt gemaakt van 'nieuwe onbeproefde technieken'. Een complicerende factor is óók dat de bouw vele jaren duurt en er tussentijds enkele keren verkiezingen zijn waarmee Delft dan een nieuw stadsbestuur krijgt. De Rekenkamer waarschuwt dat dit niet steeds het beleid moet omgooien, omdat dan het einde zoek is. Als voorbeelden van hoe het níet moet, worden de Haagse tramtunnel (eind jaren negentig), de Betuwelijn en de aanleg van de metro voor de Amsterdamse Noord-zuidlijn genoemd. Alle hadden/hebben te maken met miljoenen-overschrijdingen van het budget.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21916
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contacteer:

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Pino » do 09 apr 2009, 10:11

Rake analyse, maar veel kun je er niet mee. Je gaat het project toch niet afblazen, omdat er in de looptijd van het project verkiezingen zijn. Je moet het hebben van de realiteitszin van het nieuwe stadsbestuur dat je met het terugdraaien van gedane zaken maar weinig opschiet. Opvolgende stadsbesturen in Rotterdam hebben die realiteitszin bij de grote projecten aldaar steeds wél gehad (maar goed, dat waren ook vrijwel alleen maar besturen met de PvdA in een dominante rol). Anyway, de invloed van dit rapport op toekomstige stadsbesturen is natuurlijk nihil. In zoverre leest dit artikel vooral als een cover your ass-operatie waar de rekenkamer zich nu alvast vrijpleit voor de kostenoverschrijdingen die in de toekomst mogelijk nog kunnen ontstaan.

Hoe verhoudt dit bericht zou trouwens met de posts van vorig jaar waarin werd gesuggereerd dat nog in de zomer van 2008 een aannemer zou worden gekozen en men daarna snel zou beginnen met de werkzaamheden? Gebeurt er nou iets in Delft of ligt het daar nog wel even stil?

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Willem » do 09 apr 2009, 21:24

Pino schreef:Hoe verhoudt dit bericht zou trouwens met de posts van vorig jaar waarin werd gesuggereerd dat nog in de zomer van 2008 een aannemer zou worden gekozen en men daarna snel zou beginnen met de werkzaamheden? Gebeurt er nou iets in Delft of ligt het daar nog wel even stil?
In de zomer van 2009 (dus een jaartje later) beginnen de eerste echte werkzaamheden aan de tunnel. Overigens aan de kant van de Irenetunnel, terwijl het in de oorspronkelijke plannen de bedoeling was om aan de kant van de Kampveldweg (= de kant van Rijswijk) te beginnen.
Op dit moment worden de woningen aan de v. Leeuwenhoeksingel die afgebroken moeten worden in afwachting van hun sloop blauw geverfd. Dit is het eerste wat er concreet van de bouwwerken te zien valt.

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10234
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Mark » za 26 sep 2009, 22:19

Stofstof...

Langs het spoor op Delft zijn diverse werkzaamheden begonnen. Of om beter te zeggen, sloopwerkzaamheden. Diverse oude vervallen panden aan de zijde van het stationsgebouw worden of zijn al gesloopt. Ook het spooremplacementje is compleet opgebroken, op enkele wissels met het doorgaande spoor na. Het was volgens mij wel hoog tijd dat de sloopjongens langskwamen, want het zag er niet uit.

ACT-F
verkeersader
Berichten: 739
Lid geworden op: za 04 jun 2005, 20:43
Locatie: Goor
Contacteer:

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door ACT-F » zo 27 sep 2009, 0:31

Toch wel jammer dat er een karakteristiek stukje Delft verdwijnt. Broodjeszaak De Lilliput, Snackbar Ernie en Bert de mini-snackbar om vervolgens onder het spoortunneltje verder te lopen richting.... na een avondje stappen kwamen we altijd op de meest verrassende plekken om daar verder te :biertjes:

Good old days :|
Meer bitumen!

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Wouter N14 » zo 27 sep 2009, 0:33

Dat hele viaduct was natuurlijk zeer karakteristiek. Maar ben blij dat het weggaat...
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Willem » zo 27 sep 2009, 22:34

Als je geld wil verdienen koop je nu een huis aan de Spoorsingel. Door het huidige viaduct en de komende overlast van de bouw van de tunnel zijn die relatief goedkoop.
Na afloop van de werkzaamheden hebben die huizen weer een singel voor de deur en vrij uitzicht op de binnenstad van Delft. De grote huizen daar stijgen dan gegarandeerd aanzienlijk in prijs. We hebben het dan wel over 2020, maar toch.

Aan de Phoenixtraat worden nu de tramrails verlegd, zodat er ruimte voor de bouw ontstaat.

Dick
stadsweg
Berichten: 289
Lid geworden op: do 13 nov 2008, 12:16

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Dick » di 06 okt 2009, 17:39

helaas heb ik niet voldoende op mijn bankrekening staan om even een extra huis aan de spoorsingel te kopen. Als in, er ligt niet even 2,5 ton klaar. En er wonen de komende 10 jaar wil ik ook niet, dus mijn huidige huiske verkoop ik er niet voor.

Wel al even over de gesloopte houttuinen gewandeld. frappant weinig te zien; alles is netjes vermalen tot kleine brokken.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Palance » di 06 okt 2009, 18:36

Ik was hier afgelopen zaterdag, de buurt rondom het station verandert inderdaad snel.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Ed
verkeersader
Berichten: 825
Lid geworden op: wo 18 mei 2005, 18:04
Locatie: Goesdorf (L)

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Ed » ma 12 okt 2009, 13:22

Willem schreef:Aan de Phoenixtraat worden nu de tramrails verlegd, zodat er ruimte voor de bouw ontstaat.
Hoe gaan ze bouwen dan? De tramrails worden verlegd richting het spoorviaduct...
Komt de tunnel onder de weg te liggen?
Brandstofprijzen Luxemburg (per 21-09-2012): Diesel 1,277 Euro95 1,419

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Wouter N14 » ma 12 okt 2009, 13:30

Zie deze website: http://www.spoorzonedelft.nl/

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Fase1: Het station en het eerste gedeelte van het stadskantoor komen direct boven de spoortunnel.

Afbeelding
Fase 2: Zodra de tunnel in gebruik is, wordt het oude spoor(viaduct) afgebroken.

Afbeelding
Fase 3: Daarna wordt het tweede deel van het stadskantoor gebouwd, op de locatie van de spoorbaan die vrijkomt.

Afbeelding
Fase 4: Het stadskantoor en station zijn gereed en in gebruik
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Peter » ma 12 okt 2009, 14:04

Goh. In Fase 4 wordt Fase 3 weer ongedaan gemaakt. Of toch het verkeerde plaatje voor Fase 4 ? :D
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Wouter N14 » ma 12 okt 2009, 14:12

^^ Hm, dat klopt inderdaad niet. Zal wel een foutje op de site zijn. Hier de betreffende pagina: http://www.spoorzonedelft.nl/Het_projec ... 175&rId=21
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Dick
stadsweg
Berichten: 289
Lid geworden op: do 13 nov 2008, 12:16

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Dick » do 15 okt 2009, 16:02

Wat ik me eigenlijk afvroeg...: waarom wordt, nu heel de Houttuinen plat liggen, er niet voor gekozen om de entree van het nieuwe station aan de Buitenwaterslootzijde te plaatsen? Zodat de Binnenwatersloot de stadsentree wordt voor OV in plaats van de veel te nauwe (en in de ogen van veel verkeerskundigen absoluut rampzalige) Barbarasteeg? Het nieuwe pand komt over het zuidelijk gedeelte van de Houttuinen te liggen, het huidig stationsplein blijft stationsplein en de entree lijkt op dezelfde plek te blijven liggen. Dit lijkt me ruimtelijk, infrastructureel, maar ook vanuit de bouwfasering een gemiste kans. Of niet? Wat zie ik over het hoofd?

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10225
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door Peter » do 15 okt 2009, 17:56

Ik ken geen detailplannen, maar ik vermoed dat het station twee uitgangen krijgt ala station Rijswijk. De hoofdingang en het busstation zal men bij het oude stationgebouw hebben willen plaatsen (hergebruik station en het breedste gedeelte voor een busterminal). De zijingang (andere einde van het perron) zal dan bij de Buitenwatersloot zijn.

Er zijn maar een paar (2?) bussen die de binnenstad aandoen overigens. De andere 15 of zo en de tram(s) rijden eromheen.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: [SPOORTUNNEL DELFT] Geen 4 maar 2 sporen

Bericht door RoelZ1 » do 15 okt 2009, 20:23

Toevallig is een van mijn docenten zeer nauw betrokken geweest bij dit project. In de MER zijn er heel veel alternatieven onderzocht waaronder het verplaatsten van het station. Ik kan me voorstellen dat een noordelijker gelegen station onmogelijk is omdat het spoor daar afbuigt met verkanting. Dat was ook een van de redenen om überhaupt de spoortunnel te willen. Het huidige station ligt ook in een bocht en in- en uitstappen is bijna onmogelijk voor mensen die niet meer goed ter been zijn. Overigens zie ik dat in de MER nog maar twee locaties over waren gebleven: Huidige locatie of tegen de Westlandseweg. Tijdens de college's had hij het wel over verplaatsen naar de Binnenwatersloot. Waarschijnlijk was het dus technisch onmogelijk. Overigens voorzien de huidige plannen inderdaad over twee ingangen, maar niet Station en Binnen/Buitenwatersloot, maar Station en Westlandseweg. Ook zal de Barbarasteeg (in theorie) worden afgesloten voor fietsers.

Ik zag de laatste dagen ook dat ze bezig zijn in de Irenetunnel. Er zijn aan beide kanten stukken uit het beton tussen de Trambaan en het fiets/voetpad gehaald waar de grond betegeld wordt. Volgens mij wordt hier een nieuwe toegang naar de perrons en het toekomstige tijdelijke busstation gemaakt.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door Willem » do 15 okt 2009, 21:58

Het nieuwe station gaat het hele stuk tussen de Irenetunnel en het Bolwerk (= kruising met de Binnenwatersloot) beslaan. Het busstation komt aan de zijde van de huidige Irenetunnel. Aan de kant van de Binnenwatersloot komt wel een ingang van het station te liggen, zodat de looproute naar het centrum korter wordt. De Phoenixstraat wordt zodanig aangepakt dat deze een plezieriger straat voor voetgangers wordt.

Een splitsing van de reizigersstroom tussen bus-/tramreizigers en voetgangers richting centrum is gunstig, omdat er zo een beter gebruik van de beschikbare ruimte wordt gemaakt.

Dick
stadsweg
Berichten: 289
Lid geworden op: do 13 nov 2008, 12:16

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door Dick » vr 16 okt 2009, 8:23

aha. dus wel. leek me al zo vreemd wanneer de bws niet benut werd als looproute/entree

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door RoelZ1 » vr 16 okt 2009, 12:11

Wat ik las een hoorde was dat er maar twee entree's tot de perrons komen: Stationsplein en Westlandseweg. Wel komt er een looproute door het station/stadhuis naar het Bolwerk, wat overigens weer een eiland wordt zoals het heel vroeger geweest is. De Afstand Bolwerk - Irenetunnel is ook 570 meter, in alle stukken is te lezen dat de perrons 340 meter worden.

spoorzonedelft
zandpaadje
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 19 okt 2009, 16:38

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door spoorzonedelft » ma 19 okt 2009, 16:42

Wouter N14 schreef:^^ Hm, dat klopt inderdaad niet. Zal wel een foutje op de site zijn. Hier de betreffende pagina: http://www.spoorzonedelft.nl/Het_projec ... 175&rId=21
Hi, we hebben het plaatje aangepast. Er stond inderdaad een verkeerde verwijzing in de HTML. Dank voor het opmerken!

Redactie http://www.spoorzonedelft.nl

ACT-F
verkeersader
Berichten: 739
Lid geworden op: za 04 jun 2005, 20:43
Locatie: Goor
Contacteer:

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door ACT-F » vr 20 nov 2009, 18:03

Ik zag gisteren dat ze de Bacinol al voor een deel afgesnoept hebben. Jammer, daar werden leuke feestjes gegeven. Maar toen ik daar reed vroeg ik me af of de Phoenixstraat afgesloten wordt tijdens de bouw van de tunnel?
Meer bitumen!

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door Willem » vr 20 nov 2009, 21:59

Aan de Hooikade staat inmiddels Bacinol 2, daar kun je rustig doorfeesten.

:biertjes: ;)

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door RoelZ1 » vr 20 nov 2009, 23:58

ACT-F schreef:Ik zag gisteren dat ze de Bacinol al voor een deel afgesnoept hebben. Jammer, daar werden leuke feestjes gegeven. Maar toen ik daar reed vroeg ik me af of de Phoenixstraat afgesloten wordt tijdens de bouw van de tunnel?
De Phoenixstraat zal (1x2) open blijven, maar er zal een gecombineerde tram/bus/auto rijbaan zijn (die zie je nu ook al in aanleg zijn vlak naast het viaduct). Als ze de Oostelijke tunnelbuis aan het graven zijn komt die waar die nu in aanbouw is (tegen het viaduct aan) en daarna boven de dan aangelegde Oostelijke tunnelbuis.
Van de site van de gemeente:
Afbeelding
Geel is het spoorviaduct, daar vlak boven de tram/autobaan en het grijze gebied is waar gegraven gaat worden.

ACT-F
verkeersader
Berichten: 739
Lid geworden op: za 04 jun 2005, 20:43
Locatie: Goor
Contacteer:

Re: Spoortunnel Delft

Bericht door ACT-F » za 21 nov 2009, 16:04

RoelZ1 schreef:De Phoenixstraat zal (1x2) open blijven, maar er zal een gecombineerde tram/bus/auto rijbaan zijn
Zo'n vermoeden had ik achteraf ook, anders zou het niet passen.
Willem schreef:Aan de Hooikade staat inmiddels Bacinol 2, daar kun je rustig doorfeesten.

:biertjes: ;)
Ik zal eens informeren ;)
Meer bitumen!

Plaats reactie