Gebruik Bordencodes

De FORUMREGELS, en opmerkingen over dit forum

Moderator: Moderatoren

kees
expressweg
Berichten: 3408
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 23:21
Locatie: Het Bosch van de Hertog

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door kees » wo 13 aug 2008, 1:10

Net zo min dat ik het leuk vind om een boek te lezen met een woordenboek ernaast, is het niet mijn hobby om allerlei naslagwerk erop na te slaan om een bijdrage van een medeforummer te begrijpen. Ik zoek hooguit iets op als iemand een nogal boude opmerking maakt (voorbeeld: Harry, die beweerde dat de Röntgenlaan in Leidschendam niet bestond, terwijl die wel op de borden voorkwam). En juist aan dit voorbeeld heb ik gemerkt dat niemand iets opzoekt en elkaar liever napraat.

Maar ik heb al door dat dit een oeverloze discussie is.
Ik vind het wel raar dat er mensen zijn die vinden dat ieder voor zich het maar moet opzoeken, terwijl het toch simpel moet zijn om in een paar woorden uit te leggen wat een bord betekent.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door waldo79 » wo 13 aug 2008, 9:06

Ach, het bord F5 heeft in elk geval een leuke discussie opgeleverd. Moet erbij zeggen dat ik de fout in de foto van Palance ook niet heb gezien 8-)

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6380
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Seat Ibiza » wo 13 aug 2008, 11:07

Juerd schreef:Maar als je echt wil dat mensen rekening houden met alles wat jij (nog) niet weet, wil je dan s.v.p. een lijstje maken met alles wat je al weet? Onzinnig verzoek? Ja, ik denk 't wel. Het is namelijk niet te doen om met zulke dingen continu rekening te houden. Bovendien zou ik me behoorlijk en teletubbyland wanen als alles steeds bij herhaling in lekentaal werd uitgelegd. Het leren van jargon en leren omgaan met bepaalde notaties hoort er voor mij gewoon bij.
Ter info: Ik begreep wel wat Palance bedoelde, maar ik vind dat je er niet zo maar vanuit moet gaan dat anderen dat ook weten. Je vergelijkingen met teletubbies vind ik verder zwaar overdreven; tussen teletubbietaal en vaktaal zit nog een heel stuk normaal taalgebruik. Er is al een apart forumdeel voor de specialisten, dus dat zegt ook iets over de "status" van de rest van het forum: dat is dus ook voor leken bedoeld. Maar nogmaals: ik zou graag de mening van de webmaster in deze horen, dan kan deze discussie w.m.b. afgesloten worden.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Coen Tunnel » wo 13 aug 2008, 16:21

Er ligt op het moderatorenforum in ieder geval een voorstel over hoe om te gaan met dit soort gevallen.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6380
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Seat Ibiza » wo 13 aug 2008, 21:14

^^
Ok, dank voor je berichtje. Ik begrijp ook wel dat het "lastige materie" is en dat iedereen er zijn eigen ideeën over heeft, maar ik denk dat de webmaster (met hulp van moderatoren) er uiteindelijk gewoon een beslissing over moet nemen.

Juerd
expressweg
Berichten: 3362
Lid geworden op: di 25 apr 2006, 11:38
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Juerd » do 14 aug 2008, 8:01

kees schreef:Ik vind het wel raar dat er mensen zijn die vinden dat ieder voor zich het maar moet opzoeken, terwijl het toch simpel moet zijn om in een paar woorden uit te leggen wat een bord betekent.
Het uitleggen is simpel en als je om uitleg vraagt (wat iets anders is dan zeuren om de onduidelijkheid) krijg je gegarandeerd keurig antwoord. De moeite ligt 'm niet in het geven van de uitleg, maar in het beseffen dat die uitleg voor sommigen nodig is; het is lastig om je te verdiepen in (soms, met alle respect: verlagen tot) het niveau van een ander. En er continu van uitgaan dat de rest minder weet of wil weten of wil opzoeken dan jijzelf is uitermate vermoeiend. Ik kan niet voor anderen spreken, maar ikzelf zie me niet bij alles wat ik zeg stilstaan bij of iedereen het nog wel begrijpt.

Ik erger me aan een opmerking als "mij zegt dat helemaal niks", waar m.i. een reactie als "ik kan zo snel niet vinden wat het betekent" zou getuigen van een boel meer flexibiliteit c.q. aanpassingsbereidheid.

Als je nou niet weet wat verkeersbord F5 is, en ervan overtuigd bent dat "velen met jou" het ook niet weten, is het een vriendelijk gebaar voor die velen om het op te zoeken en je bevindingen te posten. Een suggestie: "Ik moest even opzoeken wat F5 was, en om anderen de moeite te besparen: het gaat om het bord met de twee pijlen." Dat brengt de boodschap dat 't te moeilijk was ook wel over, en op een stuk minder zeurderige toon.

Maar ik heb begrepen dan een enkeling niet "met een woordenboek ernaast" wil lezen, niet Google of de Wegenwiki wil raadplegen. Wat mij betreft: dan kies je er zelf voor om onwetend te blijven. Dat mag natuurlijk, maar leg de verantwoordelijkheid om jou iets nieuws bij te brengen liever bij jezelf dan bij een ander. Ik neem aan dat iedereen hier voor z'n eigen vermaak is, en niet om naslagwerken overbodig te maken.

De laatste opmerking die mij in het verkeerde keelgat schoot is eentje die suggereerde dat een discussie met een besluit van hogerhand kan worden afgesloten. Dat kan inderdaad, maar het is een nogal ongezonde gewoonte. Zolang de discussie gaande is, hebben mensen blijkbaar behoefte om nog wat te zeggen. En het lijkt mij niet dat 't uit de hand loopt; dat zal op dit forum ook niet snel gebeuren. Vooralsnog is het een keurige uitwisseling van onderbouwde standpunten, en ik begrijp niet goed hoe iemand daar graag een eind aan kan willen maken... in een wegrestaurant nota bene.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6380
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Seat Ibiza » do 14 aug 2008, 19:11

Juerd schreef: het is lastig om je te verdiepen in (soms, met alle respect: verlagen tot) het niveau van een ander.
Wil je soms zeggen dat jij alle bordcodes uit je hoofd kent? En iemand die dat niet weet is dus maar dom? Sorry hoor, maar hier sla je de plank wel erg mis.
Juerd schreef:De laatste opmerking die mij in het verkeerde keelgat schoot is eentje die suggereerde dat een discussie met een besluit van hogerhand kan worden afgesloten. Dat kan inderdaad, maar het is een nogal ongezonde gewoonte. Zolang de discussie gaande is, hebben mensen blijkbaar behoefte om nog wat te zeggen. En het lijkt mij niet dat 't uit de hand loopt; dat zal op dit forum ook niet snel gebeuren. Vooralsnog is het een keurige uitwisseling van onderbouwde standpunten, en ik begrijp niet goed hoe iemand daar graag een eind aan kan willen maken... in een wegrestaurant nota bene.
Ik zou niet weten waarom je dat in het verkeerde keelgat zou moeten schieten. Jij en nog wat anderen vinden het maar dom om telkens wat uit te leggen en anderen vinden van niet. Dat zijn de feiten zoals ze op tafel liggen, dus ik zou niet weten waarom we daar nog oeverloos over door moeten ouwehoeren. Nieuwe argumenten heb ik al in tijden niet gezien, dus leek het mij niet onlogisch als de forumbeheerder zijn mening zou laten weten in deze zaak. Volgens mij is het hier geen wikipedia (waarbij ik niet op de wegenwiki doel), waar dit soort eindeloze discussies aan de orde van de dag is.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Coen Tunnel » vr 15 aug 2008, 2:53

Seat Ibiza schreef:
Juerd schreef: het is lastig om je te verdiepen in (soms, met alle respect: verlagen tot) het niveau van een ander.
Wil je soms zeggen dat jij alle bordcodes uit je hoofd kent? En iemand die dat niet weet is dus maar dom? Sorry hoor, maar hier sla je de plank wel erg mis.
Ik denk dat Juerd dingen soms op een manier zegt die niet voor iedereen even sympathiek overkomt, maar hij bedoelt er niks verkeerds mee. Kijk, we zitten hier op een forum over wegen, over verkeer. Dan kan het gebeuren dat er bordcodes voorbij komen. Om eerlijk te zijn: ik ken ook niet alles uit mijn hoofd, ook sommige jargontermen niet. Als ik wil weten wat iets betekent probeer ik dat uit de context af te leiden, zo niet, dan zoek ik het op. Dan heb ik weer wat geleerd. Een bordcode is op zich een heel handig hulpmiddel, in plaats van elke keer de betekenis van een bord uit te moeten leggen. Vergelijk het eens met het nummer A2 niet gebruiken, maar te spreken over 'de snelweg van Amsterdam naar Maastricht'. Zo'n code is veel makkelijker, en ik accepteer het dat op een forum met dit onderwerp zo'n code voorbij komt. Dat ik die codes niet uit mijn hoofd ken (net als sommige jargon; feitelijk zijn deze codes ook jargon) en sommige mensen wel is gezien het onderwerp op dit forum eerder mijn onkunde. Juerd zegt niet dat anderen dom zijn, maar dat je van te voren niet kan weten wat iemand wel of niet weet. Een bordcode is nu eenmaal heel handig in gebruik, en wie bij Google 'verkeersbord F5' intypt en op afbeeldingen klikt ziet gelijk welk bord bedoeld wordt. Lijkt mij ook geen overdreven moeite als je zo graag wilt weten wat er staat. Net als dat we allemaal wel eens een woord in het woordenboek opzoeken voor de juiste spelling of betekenis.
Ik zou niet weten waarom je dat in het verkeerde keelgat zou moeten schieten. Jij en nog wat anderen vinden het maar dom om telkens wat uit te leggen en anderen vinden van niet. Dat zijn de feiten zoals ze op tafel liggen, dus ik zou niet weten waarom we daar nog oeverloos over door moeten ouwehoeren. Nieuwe argumenten heb ik al in tijden niet gezien, dus leek het mij niet onlogisch als de forumbeheerder zijn mening zou laten weten in deze zaak. Volgens mij is het hier geen wikipedia (waarbij ik niet op de wegenwiki doel), waar dit soort eindeloze discussies aan de orde van de dag is.
Bordcodes zijn makkelijk te vinden, maar het voorstel wat op het modforum ligt houdt in dat in dit soort situaties, waar iemand vraagt naar de betekenis van jargon, er vriendelijk en met een link naar de Wegenwiki zal worden verwezen. Let wel, dit is een voorstel, en er is nog geen meerderheid van de moderatoren die zich er over hebben uitgesproken, maar ik denk wel dat je in de toekomst in soortgelijke situaties zoiets kan verwachten. De Wegenwiki groeit immers ook behoorlijk en is al behoorlijk uitgebreid.

Juerd
expressweg
Berichten: 3362
Lid geworden op: di 25 apr 2006, 11:38
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Hier rijles nemen?

Bericht door Juerd » vr 15 aug 2008, 8:07

Seat Ibiza schreef:
Juerd schreef: het is lastig om je te verdiepen in (soms, met alle respect: verlagen tot) het niveau van een ander.
Wil je soms zeggen dat jij alle bordcodes uit je hoofd kent?
Dat zou ik wel willen zeggen, maar zo stoer ben ik niet. Maar wel redelijk wat, en wat ik niet weet zoek ik op. F5 heb ik nu bijgeleerd, en vergeet ik voorlopig niet.
Seat Ibiza schreef:En iemand die dat niet weet is dus maar dom?
Dat maak je er zelf van. Ik heb dit gezegd noch bedoeld. Als je iets niet weet, ben je nog niet automatisch dom (als je wel dom bent, is dat trouwens ook niks om je voor te schamen, want dat heb je niet voor 't uitkiezen).
Seat Ibiza schreef:Jij en nog wat anderen vinden het maar dom om telkens wat uit te leggen en anderen vinden van niet.
Nee, dat heeft niks met "dom" te maken. Ik vind het moeilijk, onhandig, en overbodig. Moeilijk omdat je dan steeds moet inschatten wat alle andere forumlezers weten en niet weten; onhandig omdat alle uitleg de kern van een bericht vertroebelt en de drempel iets te posten danig verhoogt; overbodig omdat je zelf (gemakkelijk en snel) kan opzoeken wat de betekenis is van een woord of code.
Seat Ibiza schreef:dus leek het mij niet onlogisch als de forumbeheerder zijn mening zou laten weten in deze zaak.
Nee, dat is zeker niet onlogisch. Maar het is m.i. geen goed idee om met die mening automatisch de discussie te doen eindigen. Het fenomeen "het laatste woord" moet niet al te letterlijk worden opgevat :).
Seat Ibiza schreef:Volgens mij is het hier geen wikipedia (waarbij ik niet op de wegenwiki doel), waar dit soort eindeloze discussies aan de orde van de dag is.
Of het eindeloos is, kan slechts blijken. Ik vind het erg voorbarig om dat na 'n week al te concluderen.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Rene » vr 15 aug 2008, 9:30

Ik heb me expres niet te vroeg in deze discussie gemoeid, om iedereen even de kans te geven zijn mening te spuien.

Even wat algemeenheden:
  • het forum is voor iedereen, ook voor leken;
  • het forum wordt (gelukkig) ook behoorlijk bezocht door vakmensen, wat het gebruik van jargon tot gevolg heeft;
  • vakmensen moeten wel proberen hun jargon te beperken; nodeloos jargongebruik is niet gewenst (staat ook in de forumregels);
  • tegelijk mag je m.i. van de laatste groep niet verwachten dat ze continu alles maar in MAVO-3 Nederlands vertalen - ook van leken mag worden verwacht dat als ze iets niet meteen begrijpen een tabblad in google kunnen openen om even snel iets op te zoeken. En wie "verkeersbord F5" intoetst kan binnen enkele seconden weten welk bord het betreft. Ik ken zelf ook niet alle bordcodes uit mijn hoofd - en als er dan toch op het forum mee gesmeten wordt dan is het snel genoeg opgelost;
  • van een in wegen geïnteresseerde leek mag je echter ook verwachten dat die zich na enige tijd toch wel een beetje wat standaard-terminologie eigen maakt. Bijvoorbeeld woorden als "kunstwerk", "ruiter", "vlechtwerk", of "tweebaans (2x3 rijstroken)". Maar alle RVV-bordcodes of de gehele inhoud van de NoMo, NOA of DV-nota's uiteraard niet;
  • maar er zijn zeker ook de meer exotische jargonwoorden die zich minder makkelijk laten opzoeken via Google. Daar zou een vakman toch moeten proberen te streven naar een ook voor een leek leesbare post.
Ik ben eigenlijk niet van plan om weer een regel aan de toch al omvangrijke forumregels toe te voegen.
Het is dus wat mij betreft een kwestie van een beetje geven en nemen.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Wouter N14 » vr 15 aug 2008, 9:42

^^ Lijkt mij prima. Toch zou je bijvoorbeeld ergens een draadje kunnen vastzetten met daarin de bordenposters. Als handig, 'eigen' naslagwerk.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Rene » vr 15 aug 2008, 9:45

Het staat je vrij om iets dergelijks in de Wegenwiki op te nemen, of om te verwijzen naar een andere bestaande internetpagina waar je zoiets kunt vinden. Een forum is geen naslagwerk.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Wouter N14 » vr 15 aug 2008, 9:47

Dat is ook zo. Ik bedenk mij nu ook dat je waarschijnlijk niet een bestaand bestand klakkeloos kunt overnemen (van Agmi of zo) wegens copyrights...
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
harry
Wegnummerfotograaf
Berichten: 22840
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 12:09
Locatie: Leipendam
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door harry » vr 15 aug 2008, 13:33

kees schreef:een nogal boude opmerking (voorbeeld: Harry, die beweerde dat de Röntgenlaan in Leidschendam niet bestond)
Dat was trouwens een gevolg van de puntjes op de ö, die ik niet goed in de zoekmachines ingevoerd kreeg.
Rene schreef:Maar alle RVV-bordcodes of de gehele inhoud van de NoMo, NOA of DV-nota's uiteraard niet
En dan te bedenken dat ik niet eens weet wat NoMo of NOA is! :)
wegnummers.nl foto's van genummerde wegen (o.a. NBA) en van plaatsnaamborden
--Harry.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door waldo79 » vr 15 aug 2008, 17:28

Nomo= Nota Mobiliteit
DV= Duurzaam Verwoest (pardon...Duurzaam Veilig)

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Vinny » vr 15 aug 2008, 18:56

Als iemand een vraag stelt op het forum vind ik niet dat deze met dooddoeners moet worden afgescheept als:
"Dat weet iedereen toch?"
of
"Zoek maar op in Google"
Voor dit soort antwoorden registreert men zich doorgaans niet op fora, en daarnaast komt het niet aardig over richting de vragensteller. :idea:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Kaaiman » za 16 aug 2008, 13:20

Als ik een bord(code) wil weten, dan kijk ik altijd even op http://www.tdekkers.nl/b-index.htm. De meeste borden staan hier wel op en de site laadt is lekker licht (navigeert niet altijd even handig).

Als ik borden benoem bij code (doe ik niet vaak, maar toch), dan link ik vaak naar het betreffende bord. Dat zou er als volgt uit kunnen zien:
Voorbeeld schreef:Ik vind dat bord C9 in veel gevallen vervangen moet worden door bord G3 in combinatie met A1-80.
Een dergelijke linkmethode is zeker voor verkeersborden heel handig, maar in het geval van jargon zou het betreffende woord ook kunnen worden gelinkt aan een woordenboek-, Wegenwiki- of Wikipediapagina die uitleg geeft over het begrip.

Zo blijft de post vrij van allerlei uitleg die de tekst onoverzichtelijk maakt, maar is meer (achtergrond)informatie toch binnen handbereik.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Wally
verkeersader
Berichten: 943
Lid geworden op: ma 01 aug 2005, 21:56

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Wally » zo 17 aug 2008, 20:10

Er zijn fora waar het mogelijk is om bepaalde termen te voorzien van een pop-up waarin het begrip verklaart wordt. Dat lijkt me voor dit forum een goede oplossing: geen overbodige tekst te typen of lezen als je het begrip kent, als je het niet kent even de muis stilhouden en een verklaring verschijnt.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Rene » zo 17 aug 2008, 20:32

Er zijn inderdaad fora met webmasters die gek zijn op het bijhouden van allerlei afwijkingen ten opzichte van de standaard.
Ook zo handig bij het migreren naar een nieuwe versie van de forumsoftware (niet dus).

De manier waarop Kaaiman het voorstelt, is eigenlijk heel pragmatisch :blauweduim:

Wally
verkeersader
Berichten: 943
Lid geworden op: ma 01 aug 2005, 21:56

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Wally » zo 17 aug 2008, 20:46

Als je grote problemen bij migratie krijgt moet je het niet doen.
De oplossing van Kaaiman lijkt mij dan goed.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Rene » zo 17 aug 2008, 20:50

Grote problemen is niet het juiste woord.
Het kost gewoonweg heel veel tijd.

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15215
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Via » ma 18 aug 2008, 12:46

Ik vind het overigens niet erg slim om ten tijde van deze discussie een heel subforum de naam: ''NL: VNB'' te gaan geven. Wat moet een leek daar wel niet mee?

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door waldo79 » ma 18 aug 2008, 16:21

Dat valt nog wel te verklaren, Via Haaren:

VNB zit in het deelforum Bewegwijzering van Nederland. Het zal allicht met bewegwijzering van Nederlandse wegen te maken hebben. En die afkorting wordt vast ergens nog uitgelegd ;)

Juerd
expressweg
Berichten: 3362
Lid geworden op: di 25 apr 2006, 11:38
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Juerd » ma 18 aug 2008, 16:23

Hetzelfde als met andere termen die je nog niet kent: opzoeken of eventueel navragen.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door boe! » ma 18 aug 2008, 16:29

Google-hits:
VNB Nationale Bedevaarten

Vervoersbond Naleving cao Beroepsgoederenvervoer

VERENIGING VAN NEDERLANDSE BACONFABRIKANTEN (VNB)
En op plaats 14:
Bekijk onderwerp - VNB: A12 Maanderbroek - Veenendaal • Wegenforum

Juerd
expressweg
Berichten: 3362
Lid geworden op: di 25 apr 2006, 11:38
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Juerd » ma 18 aug 2008, 16:52

Dan resteert navragen :)

Queue
autoweg
Berichten: 1454
Lid geworden op: di 08 aug 2006, 18:57
Locatie: Eindhoven-Noord

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Queue » ma 18 aug 2008, 20:10

Het is op z'n zachtst gezegd niet echt moeilijk om te zien wat er met VNB bedoeld wordt. Bovendien helpt het gebruik van zo'n afkorting op die manier om de afkorting ingeburgerd te laten raken op het forum. Zo zal het vast niet lang duren voordat we het net zo gemakkelijk over VNB hebben als over bijvoorbeeld DV.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Rene » ma 18 aug 2008, 20:28

VNB-discussie gesloten.

Seat Ibiza
2x2 autosnelweg
Berichten: 6380
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 22:05
Locatie: Ibiza ;-)

Re: Gebruik Bordencodes

Bericht door Seat Ibiza » ma 18 aug 2008, 21:06

DJW (dankjewel) voor de aanpassing ;)

Plaats reactie