't Wel en wee van het OV

Praat hier over het openbaar vervoer en haar infrastructuur (spoorlijnen, metrolijnen, tram- en busbanen.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
tsov
verkeersader
Berichten: 738
Lid geworden op: ma 12 jan 2009, 10:26
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door tsov » di 05 jan 2010, 19:49

Die kwamen nooit onder Nederlandse bovenleidingspanning hè ;)

N342
autoweg
Berichten: 1483
Lid geworden op: za 16 apr 2005, 14:19
Locatie: Twente

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door N342 » di 05 jan 2010, 20:24

Coen Tunnel schreef:
simon schreef:Kortom; zowel bij treinstellen als trek-trek-treinen dient een remproef te worden uitgevoerd. En ook bij treinstellen moet de machinist de stuurstroom in de ene cabine uitschakelen en in de andere cabine inschakelen.
Dus daar kan het verschil 'm niet in zitten... :?
Lezen we ook even het stukje dat voorschrijft dat de machinist in het bezit moet zijn van de Faiveleysleutel van beide locomotieven? Dat betekent dus dat je langs 9 bakken ICL of ICK moet lopen alvorens je kunt beginnen met het opbouwen van de vertrekkende locomotief. Voorts moet de machinist ook nog bij de aankomende én vertrekkende locomotief de machinekamer in om de ATB-kranen te sluiten c.q. te openen.

Het verschil tussen locomotieven en treinstellen is dat locomotieven hun eigen sleutel hebben, terwijl treinstellen een 'loper' hebben voor de betreffende materieelsoort. Dat is gedaan uit veiligheidsoogpunt, de Faiveleysleutel geeft toegang tot het hoogspanningsgebeuren van de locomotief. Je zou toch niet willen dat iemand aan de voorzijde van de trein de stroomafnemers tegen de draad gooit, terwijl er achterop iemand aan de hoogspanningskabels zit (want die laatste kan dat waarschijnlijk niet navertellen). Daarom heeft men er in alle situaties voor gekozen dat de machinist altijd in bezit is van de sleutels van beide locs. Bij treinstellen speelt dat niet, omdat zij middels de Scharfenbergkoppeling elektrisch worden gekoppeld, en dus geen aparte hoogspanningskabel hebben (althans, niet een waarmee je als rangeerder in de weer hoeft te gaan).

Bij een treinstel kun je derhalve beginnen met opbouwen zodra de machinist in de aankomende cabine de stuurstroomsleutel uit de stuurtafel heeft gehaald (waarbij er dus fysiek gezien gebruik wordt gemaakt van twee aparte sleutels voor hetzelfde treinstel). Er hoeft dus niemand langs de trein te lopen. Daarnaast is het bij treinstellen ook niet nodig de ATB-kranen te sluiten/te openen. Tezamen scheelt dat een hoop tijd.
Vinny schreef:Ze hebben in Nederland nooit gereden (in reizigersdienst). Ik weet niet of ze zijn toegelaten, en of ze wel 'werken' op het Nederlandse spoorwegnet.
1. Ze zijn niet toegelaten (dat ze reden op Hamm - Venlo betekent niet dat ze toegelaten zijn, want voor grensbaanvakken gelden aparte regels van de UIC).
2. Ze hebben geen vorm van (Nederlandse) treinbeïnvloeding
3. Geen enkele Nederlandse locomotief kan het stuurstandrijtuig aansturen, omdat de stuurstroom bij Nederlandse treinen over een aparte stuurstroomkabel gaat, terwijl dit bij Duitse treinen over de UIC-kabel gaat. Je kunt ook niet met een TRAXX rijden, want dan werkt de deurvergrendeling niet meer, en krijg je weer zeurende pers die met een camera op pad gaan om bij 130 km/h te laten zien dat de deuren nog gewoon open kunnen.

't zijn overigens afdankertjes van Abellio NRW, dochteronderneming van Abellio GmbH, en dat is weer een 100% dochteronderneming van NedRailways, de organisatie van de NS die verantwoordelijk is voor de buitenlandse activiteiten. Abellio heeft de trek-duw-treinen die reden met een Taurus inmiddels vervangen door FLIRT's. In hoeverre de ICK's daadwerkelijk met deze Wittenberger Steuerwagen samen kunnen rijden is nog maar de vraag, ze zijn 10 jaar geleden aardig verbouwd door PFA in Weiden. Het is me niet bekend of daarbij de mogelijkheid voor het rijden in trek-duw-treinen behouden is gebleven, aangezien al duidelijk was dat ze bij NS alleen in getrokken treinen zouden rijden (dat ze op het laatst in trek-trek-treinen reden was alleen omdat NS een groot overschot aan locomotieven had/heeft).
*11-08-2017 L.M.

Giuseppe
verkeersader
Berichten: 785
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 15:02
Locatie: Eijsden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Giuseppe » wo 06 jan 2010, 0:22

Coen Tunnel schreef:Technisch zijn ze volgens mij hetzelfde als de stuurstanden die in de RE Venlo-Hamm rijden/reden.
Heel toevallig staat er trouwens dit gerucht op een Duits forum
http://www.moebahn.de/t5565f40-Eurobahn-faehrt-zur-Zeit-nicht-nach-Venlo-nach-dem-Fahrplanwechsel-14.html#msg48905 schreef:Aus inoffizieller Quelle* kann ich nun die Leistungen ab 01.02.2010 bekannt geben:

Alle Umläufe durchgehend zwischen Venlo (NL) - Hamm (Westf)

- BR185 (Dispo) + 4 Bm (NL/NS) + Wittenberger Kopf (Abellio)
- BR185 (Dispo) + 4 Bm (NL/NS) + Wittenberger Kopf (Abellio)
- BR146 (Connex) + 4 Bm (NL/NS) + Wittenberger Kopf (Abellio)

Die restlichen Umläufe werden mit BR182 (Dispo) und BR146 (Connex) bespannt. Steuerwagen fehlt an den Zügen leider...

So viel zum aktuellen Stand. Halte euch auf dem "Laufenden"
Bm=ICK en de Wittenberger Kopf's zijn waarschijnlijk de 3 stuurstanden van NSFSC

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door boe! » wo 06 jan 2010, 20:29

Er gaan steeds meer treinstellen kapot. Veel treinen worden nog maar met 1 treinstel gereden. Na het schrappen in de dienstregeling tussen Amersfoort en Rotterdam wordt er morgen ook geschrapt tussen Utrecht en Den Haag en tussen Amersfoort en Zwolle. Nu nog een negatief reisadvies van de NS en het feest is weer compleet. :roll:

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Vinny » wo 06 jan 2010, 20:52

Er wordt toch een poging gedaan om plan V en evt ICK/ICL weer op de baan te krijgen.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Wouter N14 » wo 06 jan 2010, 21:25

En de NS komt ook met een zouthoudertje, eh een zoethoudertje:
[url=http://www.nu.nl/economie/2156805/ns-investeert-in-winterbestendige-treinen.html]www.nu.nl[/url] (6-1-2010) schreef: NS investeert in winterbestendige treinen

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) investeren ongeveer 50 miljoen euro in hun treinen om ze winterbestendig te maken. ''We willen dit onze klanten niet meer aandoen'', zo verwees een woordvoerder woensdag naar de recente problemen op het spoor. Per direct wordt er 10 miljoen euro uitgetrokken voor verbeteringen, de rest is bestemd voor de langere termijn. De NS heeft te kampen met uitval van treinen door het winterweer en er is inmiddels een achterstand in de reparatie waardoor er capaciteitsproblemen zijn.

Zoutkaartje
Mede daarom introduceert de NS vanaf donderdag het zogenoemde 'zoutkaartje'. Om mensen te bewegen niet in de spits te reizen, krijgt iedereen die niet in de spits reist, 40 procent korting op een kaartje. Dat is mede op verzoek van de overheid om automobilisten een aantrekkelijk alternatief te bieden voor de auto, aldus de NS. Het zoutkaartje doet in ieder geval donderdag en vrijdag dienst. De NS beslist in het weekend of het gewenst is dat de actie langer doorgaat.


Dienstregeling
Bovendien wordt de al uitgedunde dienstregeling verder aangepast. ''We verwachten niet dat het snel beter wordt en we hebben nu te maken met capaciteitsproblemen tussen Rotterdam en Utrecht'', aldus de woordvoerder. Zo gaan voorlopig tussen Den Haag en Utrecht twee in plaats van vier intercity's rijden en moeten reizigers vanuit Rotterdam die naar het noorden reizen, in alle gevallen in Utrecht overstappen. Ook mensen die vanuit Leeuwarden naar de Randstad reizen, moeten voortaan overstappen, in dit geval in Zwolle. Reizigers vanuit Heerlen naar de Randstad moeten overstappen in Sittard.
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door mavas » wo 06 jan 2010, 22:01

Ik zou het met een korreltje zout nemen...
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Palance » wo 06 jan 2010, 22:13

Zoveel zout is toch helemaal niet goed voor je? :lol:
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door boe! » wo 06 jan 2010, 22:40

Een zoutkaartje als zoethoudertje? Dat is wel zuur voor OV-kaarthouders want die kunnen daarvan niet profiteren. Zo'n zoutkaartje krijgt dan toch een wat bittere nasmaak.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Coen Tunnel » wo 06 jan 2010, 23:13

Giuseppe schreef:Heel toevallig staat er trouwens dit gerucht op een Duits forum
http://www.moebahn.de/t5565f40-Eurobahn-faehrt-zur-Zeit-nicht-nach-Venlo-nach-dem-Fahrplanwechsel-14.html#msg48905 schreef:Aus inoffizieller Quelle* kann ich nun die Leistungen ab 01.02.2010 bekannt geben:

Alle Umläufe durchgehend zwischen Venlo (NL) - Hamm (Westf)

- BR185 (Dispo) + 4 Bm (NL/NS) + Wittenberger Kopf (Abellio)
- BR185 (Dispo) + 4 Bm (NL/NS) + Wittenberger Kopf (Abellio)
- BR146 (Connex) + 4 Bm (NL/NS) + Wittenberger Kopf (Abellio)

Die restlichen Umläufe werden mit BR182 (Dispo) und BR146 (Connex) bespannt. Steuerwagen fehlt an den Zügen leider...

So viel zum aktuellen Stand. Halte euch auf dem "Laufenden"
Bm=ICK en de Wittenberger Kopf's zijn waarschijnlijk de 3 stuurstanden van NSFSC
Inmiddels is bekend dat dit gerucht niet waar is.

Hanno
autoweg
Berichten: 1046
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 9:49
Locatie: Rotterdam

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Hanno » wo 06 jan 2010, 23:24

Korretje zout, zoutkaartje of zoethoudertje... Het zal me allemaal een worst wezen :lol: . Maar ik begin inmiddels flink te balen van alle "problemen door weersomstandigheden bij de NS/ProRail. Vanavond ook weer 1:45 uur gedaan over een enkele reis van Alphen a/d Rijn naar Delft... Door een sneeuwbuitje bij Haarlem lag alles plat. En op de NoordOost is het elke ochtend ook een chaos, doordat de dienstregeling is uitgedund. Als gevolg van het wegvallen van de 2800-serie, moeten al die IC-reizigers samen met de stoptreinreizigers in Mat '64 (2 V'tjes of 1 T'je) naar Rotterdam. Dat is gewoonweg te krap. Het past gewoon niet. Om nog maar te zwijgen van de inzet van één SGM 2'tje van Alphen naar Gouda in de spits.

Ik begrijp gewoon niet dat het huidige moderne materieel niet bestand is tegen een beetje sneeuw, want we moeten nu echt geen illusies hebben over hevige sneeuwval zoals er in de media wordt geroepen. Komop, er valt af en toe een sneeuwbuitje. Maar dat mag toch niet de reden zijn voor een dergelijke verstoring van het vervoerssysteem?

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Rene » wo 06 jan 2010, 23:37

Hanno schreef:Door een sneeuwbuitje bij Haarlem lag alles plat.
Nou, het was wel iets erger dan een buitje.
Ik vind het in dit geval niet meer dan logisch dat op een gegeven ogenblik ook het treinverkeer rond Haarlem tijdelijk is stilgelegd.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Vinny » wo 06 jan 2010, 23:38

Door een sneeuwbuitje bij Haarlem lag alles plat
Het was geen sneeuwbuitje, het was 10 tot 20 centimeter natte paksneeuw. Het is voor het verkeer zo'n beetje de ergste sneeuwsoort die kunt hebben, en de bui is volledig onaangekondigd, er werden slechts winterse buien in de kuststreek verwacht. :?
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door boe! » wo 06 jan 2010, 23:40

Haarlem ligt toch in de kuststreek en een sneeuwbui is toch een winterse bui?

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door RoelZ1 » wo 06 jan 2010, 23:51

Maar een gemiddelde winterse bui levert geen 10-20cm op.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Wimpie24 » wo 06 jan 2010, 23:54

En zeker niet in onze contreien (buiten de Ardennen dan).
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Coen Tunnel » do 07 jan 2010, 0:19

Mwa, ik heb het hier in Zwolle toch in de afgelopen jaren meerdere malen meegemaakt dat er meer dan 10 centimeter viel.

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door RoelZ1 » do 07 jan 2010, 9:31

Maar niet in een 'Winterse bui', de 10+ cm's van de afgelopen weken waren bijna allemaal storingen. Dit waren buien die op de Noordzee waren ontstaan en normaal gesproken niet meer dan 2-3cm geven, echter ze clusterde en loste minder snel op dan verwacht. Dan krijg je dit.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Wimpie24 » do 07 jan 2010, 10:12

Coen Tunnel schreef:Mwa, ik heb het hier in Zwolle toch in de afgelopen jaren meerdere malen meegemaakt dat er meer dan 10 centimeter viel.
Hier heb ik de afgelopen jaren amper sneeuw gezien. Zou de noordelijkere ligging van Zwolle dan zoveel verschil maken?
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15215
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Via » do 07 jan 2010, 10:44

Toch vind ik het wel vreemd dat de treinen nu blijkbaar niet meer tegen het winterse weer kunnen, en dat menig wegbeheerder te weinig zout had ingeslagen. Teveel geloofd in de opwarming van de aarde misschien? :PP:

simon
autoweg
Berichten: 1935
Lid geworden op: di 11 dec 2007, 15:46
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door simon » do 07 jan 2010, 10:57

Aan de hand van de lijst van langste files kan eenvoudig worden achterhaald wanneer er flinke sneeuwval was (de files met een andere oorzaak dan sneeuw heb ik even geschrapt)
1. 8 februari 1999: 975 kilometer, sneeuwval en gekantelde vrachtwagens
2 . 25 maart 2008: 888 kilometer, sneeuw, dag na Pasen, ochtendspits
3. 25 november 2005: 810 kilometer, sneeuw, avondspits
4. 26 februari 2004: 760 kilometer, winterweer met sneeuwval, ochtendspits
5. 17 december 2009: 671 kilometer, sneeuwval, ochtendspits
6. 6 maart 2006: 660 kilometer, sneeuw en einde krokusvakantie, ochtendspits
10. 29 januari 2004: 571 kilometer, sneeuwval en zware windstoten, ochtendspits
Sneeuw genoeg de laatste jaren ;)

Chronologisch:
Winter 2008/2009: geen files in top 10; sowieso wel sneeuwval eind november, begin december en eind december sneeuwval in het weekend
Winter 2007/2008: sneeuw 25 maart 2008
Winter 2006/2007: geen files in top-10. Ik herinner me sowieso wel een zeer drukke avondspits met een pak sneeuw. Kennelijk niet vermeldenswaardig in top-10.
Winter 2005/2006: 25 november 2005, 6 maart 2006
Winter 2004 / 2005: geen files in top-10. Ik kan het me niet herinneren of er deze winter sneeuw is gevallen.
Winter 2003 / 2004: 29 januari 2004, 6 februari 2004.

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door waldo79 » do 07 jan 2010, 11:39

^^Eind december 2004 was het ook behoorlijk winters. Meende dat er de 28e nog een aardig pak is gevallen. Heb er zelfs foto's van ;)

simon
autoweg
Berichten: 1935
Lid geworden op: di 11 dec 2007, 15:46
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door simon » do 07 jan 2010, 11:47

Nog als aanvulling, afgegeven weeralarmen voor sneeuwval:
- 27 januari 2004 + 28 januari 2004
- 25 november 2005
- 30 december 2005
- 8 februari 2007
- 20 december 2009

RoelZ1
stadsweg
Berichten: 392
Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 17:14
Locatie: Alphen a/d Rijn/Delft

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door RoelZ1 » do 07 jan 2010, 20:58

Van het KNMI:
Een flink pak sneeuw dat bovendien geruime tijd blijft liggen is in ons land uitzonderlijk. Gemiddeld over een heel jaar loopt het aantal dagen met een sneeuwdek uiteen van 10 in Zeeland en Zuid-Holland tot meer dan 25 in het oosten van Groningen en Drenthe en het Limburgse heuvelland. Dat lijkt nog een redelijk aantal, maar op de meeste dagen ligt er maar weinig en is de sneeuw zo weer verdwenen.

Een grote hoeveelheid sneeuw van meer dan 20 centimeter, die niet door de wind is opgewaaid, komt in het binnenland gemiddeld slechts eens in de 10 jaar voor. Een laag van meer dan 35 centimeter ongeveer eens in een halve eeuw.

In de kustprovincies is de kans op een dik pak sneeuw in het algemeen nog kleiner, met uitzondering van het Waddengebied. De Waddeneilanden liggen bij een koude noordoostenwind soms net in de aanvoerroute van sneeuwbuien, die boven het relatief warme zeewater ontstaan. Onder die omstandigheden viel daar bijvoorbeeld in de winters van 1985 en 1987 plaatselijk een halve meter sneeuw. Ook met een zwakke westelijke wind kunnen sneeuwbuien die in koude lucht boven de Noordzee zijn ontstaan de kustprovincies binnendrijven en plaatselijk een flink pak sneeuw achterlaten. Door het buiige karakter van de neerslag en de geringe verplaatsingssnelheid van de buien kunnen de hoeveelheden over korte afstanden soms meer dan 10 centimeter verschillen.

Een sneeuwsituatie waarbij de sneeuw geruime tijd bleef liggen maken we weinig mee. Op 20 december 2009 lag er in een groot deel van het land 10 tot 20 cm, op enkele plaatsen zelfs 30 cm. Begin januari 2009 lag er in de zuidoosten van het land een week lang een sneeuwdek van gemiddeld 10 cm. Uniek was de sneeuwval op 2 en 3 maart 2005: in een groot deel van het noorden van ons land viel 20 tot ruim 50 cm. Nog geen week later was die enorme hoeveelheid sneeuw weer gesmolten.

In de strenge winters van 1963 en 1979 lag ons land op respectievelijk 71 en 58 dagen onder een laag sneeuw. In de zachte winters die we eind jaren tachtig, begin jaren negentig meemaakten, viel er nauwelijks sneeuw. Ook de koude winters van 1996 en 1997 leverden weinig neerslag. Alleen rond de jaarwisseling van 1996/1997 lag er in het zuidoosten plaatselijk 10 tot 20 centimeter.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Palance » za 09 jan 2010, 11:19

Gisterenmiddag moest ik onverwacht naar Amersfoort met de trein. Gelukkig bestond er gisteren het zoutkaartjetarief, dus dat kostte me slechts 7.40 voor een enkele reis, niet verkeerd dus.
Vanwege de bekende logistieke problemen waren er geen doorgaande treinen van Rotterdam naar Amserfoort. De trein naar Utrecht was best stil, de trein van Utrecht naar Amersfoort (20 minuten wachten op Utrecht...) zat propvol.

Maar goed, ik kwam er in ieder geval ;)
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door boe! » za 09 jan 2010, 11:30

Dat herken ik. Blijkbaar is het tekort aan treinstellen zo groot dat de overgebleven treinen zijn gehalveerd. Ik moest daardoor staan tussen Gouda en Utrecht.

Hanno
autoweg
Berichten: 1046
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 9:49
Locatie: Rotterdam

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Hanno » za 09 jan 2010, 23:01

De laatste dagen rijdt de 2800-serie weer, weliswaar ingekort tot Utrecht Centraal. Nu met VIRM (twee 4'tjes) en dat biedt doorgaans voldoende capaciteit. Begin van deze week was dat wel anders, maar toen reed de 2800-serie niet. Per woensdag is deze weer gaan rijden ten koste van de 12500 (Leeuwarden - Rotterdam Centraal). Tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal was verder de 2000-serie opgeheven.

Ik ben benieuwd of deze dienstregeling komende week ook nog in stand gehouden wordt.

Giuseppe
verkeersader
Berichten: 785
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 15:02
Locatie: Eijsden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Giuseppe » za 09 jan 2010, 23:27

^^Dat zal ook wel medeafhankelijk zijn van de instroom van ICL. De rijtuigen zijn inmiddels naar Duitsland gegaan, maar ik heb geen idee hoeveel werk het is om ze weer in dienst te krijgen.

boe!
2x5 autosnelweg
Berichten: 18233
Lid geworden op: di 19 jul 2005, 20:02
Locatie: Leusden

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door boe! » zo 10 jan 2010, 10:32

Hanno schreef:Ik ben benieuwd of deze dienstregeling komende week ook nog in stand gehouden wordt.
Ik denk het wel. Per dag gaan bijna net zo veel treinen kapot als gerepareerd worden.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: 't Wel en wee van het OV

Bericht door Rene » zo 10 jan 2010, 10:40

^^
Ja, geweldig hè, al dat materieel met al die moderne techniek.

In de winter '78/'79 kon alles redelijk blijven rijden omdat mat '46 en mat '54 (zwaar materieel met ouderwetse, maar o zo bedrijfszekere relaistechniek) toen nog de ruggegraat van het materieelpark vormden... :roll:

Gesloten