Nog nooit zoveel wegenwerken in 2011 (+kaartjes)

Bespreek hier alles over wegen en verkeer in België

Moderator: Moderatoren

Quattro
verkeersader
Berichten: 875
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 16:26
Locatie: Antwerpen/Brecht & W-VL

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Quattro » ma 29 mar 2010, 20:36

Van 10 tot 15u werkt men dan... why overdag?
Blood type : B4 Flickr | Vimeo | YouTube

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » do 01 apr 2010, 14:51

De Morgen 01-04-2010 schreef:Crevits begint op 19 plaatsen aan snelwegen te werken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft vandaag een overzicht gegeven van de geplande wegwerkzaamheden op de Vlaamse autosnelwegen die nog vóór 31 juli van start gaan. De werkzaamheden kaderen in de inhaalbeweging die Crevits wil doorvoeren om de toestand van het Vlaamse wegennet structureel te verbeteren.
Voor 2010 is alvast 91 miljoen euro voorzien voor minimaal 34 projecten op de Vlaamse snelwegen. 19 daarvan starten nog vóór 31 juli.
Uit het recentste rapport 'Toestand van het wegennet' van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer was enkele weken geleden gebleken dat de Vlaamse wegen kampen met een zware achterstand op het vlak van onderhoud. Crevits kondigde toen aan tegen 2015 met een "structurele inhaalbeweging" die achterstand op de snelwegen weg te zullen werken.
De komende maanden wordt alvast intensief gewerkt, met 19 projecten die starten tussen april en eind juli. Er zijn de structurele onderhoudswerken, zoals het vernieuwen van het wegdek op E40 tussen Sterrebeek en Bertem. Daarnaast zijn er werken die de verkeersveiligheid moeten verhogen, zoals het plaatsen van een middenberm op de E403 in Roeselare.

Dynamische tekstborden
Een paradepaardje van Crevits is het uitbouwen van dynamisch verkeersmanagement met dynamische tekstborden. Met de plaatsing daarvan is al gestart op de E40, de E314 en de Brusselse ring. Er starten ook verschillende werken met het oog op het beperken van de geluidshinder, onder meer op de E40 in Drongen.
Tussen augustus en eind 2010 zullen nog eens minstens 14 projecten uitgevoerd worden. Onder meer de aanleg van een spitsstrook op de E313 tussen Wommelgem en Ranst is gepland voor het najaar.

91 miljoen euro
In totaal heeft de Mobiliteitsminister voor dit jaar 91 miljoen euro vrijgemaakt voor werken aan de Vlaamse autosnelwegen. "Dat is een historisch bedrag", benadrukt Crevits, want nooit eerder werd zoveel geld uitgetrokken voor het onderhoud van de snelwegen. Er staan minimaal 34 projecten op stapel. "Minimaal, want de opmeting van de winterschade zal pas eind april volledig rond zijn en afhankelijk daarvan kunnen er nog werken bijkomen", legt Crevits uit.
Al die wegenwerken zullen uiteraard een impact hebben op het wegverkeer. "Ik ben me ervan bewust dat er de komende maanden gesakkerd zal worden, maar de werken zijn absoluut noodzakelijk", aldus de minister. "Alles wordt gedaan om de hinder tot een minimum te beperken." Ze verwijst daarbij naar het Coördinatiepunt Wegenwerken, dat een overzicht maakt van alle wegenwerken op de Vlaamse wegen, ook op de gewestwegen en de gemeentelijke projecten. Aan de hand daarvan worden de werken zo goed mogelijk op elkaar afgestemd.

"Minder hinder-protocol"
In september 2009 tekende Crevits ook het "minder hinder-protocol" met automobilistenverenigingen (Touring en VAB), transportsector (Transport en Logistiek Vlaanderen, Febetra en UPTR) en ondernemersorganisaties (NSZ, Unizo en Voka). Zij overleggen driemaandelijks om de verschillende werken te overlopen en waar nodig bij te sturen. Voortaan zal ook een vertegenwoordiger van de wegenarbeiders betrokken worden.
Volgens Maarten Matienko van VAB is het minder hinder-overleg erg nuttig. "VAB kan nu op een structurele manier suggesties doen om de hinder voor automobilisten bij wegenwerken te beperken." De organisatie deed concrete suggesties voor de werken die in de komende maanden starten. Zo pleiten ze voor een "fileticket", een goedkoop treinbiljet voor wanneer er op een traject (bv. naar zee) hinder is door wegenwerken. Op 19 april is er opnieuw minder hinder-overleg en zullen de suggesties van VAB besproken worden. De organisatie is overigens tevreden met de inhaaloperatie op het wegennet, maar volgens Matienko is er nog meer nodig om de achterstand weg te werken.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » vr 02 apr 2010, 10:40

Op de E34 ter hoogte van Lille is in de richting van Antwerpen een rijstrook afgesloten tot woensdag 7 april. Er staat een file.

Scooterguy
dorpsstraat
Berichten: 118
Lid geworden op: do 17 jul 2008, 12:28

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Scooterguy » vr 02 apr 2010, 10:54

Het is te hopen dat ze genoeg asfalt bestellen ;)
Het valt me ook op dat er geen melding is van het stuk E-313 tussen Geel-oost en Lummen, dat stuk ligt er ook verschrikkelijk bij.

BartDJ
polderweggetje
Berichten: 40
Lid geworden op: zo 28 mar 2010, 15:10
Locatie: Mechelen
Contacteer:

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door BartDJ » vr 02 apr 2010, 11:34

"Maak treinticket naar kust goedkoper"

vr 02/04/2010 - 08:29 De automobielorganisatie VAB pleit voor een goedkoop treinticket voor wie deze zomer naar de kust wil reizen. Door de vele werkzaamheden op de snelwegen zou het verkeer wel eens erg druk kunnen worden.

Binnenkort starten op heel veel snelwegen grote werkzaamheden. Daardoor zullen de files wellicht heel wat langer worden. "We hebben berekend dat de verliestijd voor mensen die uit Vlaams-Brabant en Limburg naar de kust willen, kan oplopen tot 1 uur", zegt Maarten Matienko van VAB.

"Een goedkoop ticket betekent minder auto's op de baan en zo raakt iedereen vlotter aan de kust."

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76287
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Chris » vr 02 apr 2010, 11:52

"Een goedkoop ticket betekent minder auto's op de baan en zo raakt iedereen vlotter aan de kust."
Nah, in Nederland had je voor de A2 gratis OV passen. Amper 2% van de automobilisten op dat stuk snelweg had er één aangevraagd, en daarvan wordt een deel ook bijna niet gebruikt. Het effect is te betwijfelen, zeker op vakantieroutes zoals naar de kust.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » vr 02 apr 2010, 12:22

Overzicht geplande werken op autosnelwegen tot 31 juli 2010


Structureel onderhoud van de E19 ten noorden van Antwerpen (vanaf R1 splitsing E19-A12 tot aan Kleine Bareel) richting Breda.
Herstelling van de volledige wegstructuur met asfalt tot en met de fundering.
Timing: april tot juli 2010.
Verwachte hinder: ernstige hinder – versmalde rijstroken in beide richtingen ter hoogte van Kleine Bareel
Budget: 1,5 miljoen euro


Bypass IKEA A12
Maken van een Bypass in asfalt ter hoogte van IKEA ter verbetering van de doorstroming en met het oog op geplande werken aan het verderop gelegen kruispunt met de VII Olympiadelaan
Verwachte hinder: ernstige hinder, er blijven wel steeds 2 rijstroken beschikbaar in elke richting (N177 en A12 samen gerekend)
Timing: 19 april tot september
Budget: 1,5 miljoen euro


Structureel onderhoud van de A12
Herstellen en vernieuwen van de volledige wegstructuur in asfalt richting Antwerpen in Aartselaar. Op hetzelfde moment worden ook een aantal kleinere aanpassingen uitgevoerd richting Brussel.
Verwachte hinder: matige hinder - er blijven steeds 3 rijstroken beschikbaar in elke richting (N177 en A12 samen gerekend).
Timing: juni-augustus 2010
Budget: 3,5 miljoen euro


E19 Ecoduct Wuustwezel
Over de E19 in Wuustwezel bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer in samenwerking met het departement Leefmilieu, Natuur en Energie en Infrabel een ecoduct.
Verwachte hinder: ernstig – tussen 18-21 juni 2010 wordt de E19 in de richting van Nederland volledig afgesloten
Budget: 3,5 miljoen euro


TV3V-project kruispunt Kerkhofstraat - A12 te Meise-Londerzeel
Het kruispunt wordt heringericht met een semi-conflictvrije verkeerslichtenregeling. De verkeerssituatie wordt veiliger gemaakt door het loodrecht aansluiten van de Londerzeelsesteenweg en de Kerkhofstraat op de A12. Verder word een bedieningsweg aangelegd voor een aantal woningen, die nu rechtstreeks toegang hebben tot de A12. Samen met de wegenwerken worden ook de nutsleidingen en rioleringen aangepast.
Verwachte hinder : 12 april – 11 juni matige hinder door versmalde rijstroken richting
Brussel
26 april – 11 juni matige hinder door versmalde rijstroken richting
Antwerpen
18 t.e.m. 31 mei: ’s nachts rijstrook afgesloten richting Antwerpen
1 t.e.m. 4 juni: ’s nachts rijstrook afgesloten richting Brussel
7 t.e.m. 11 juni: slechts één rijstrook open tijdens asfaltering
Timing: april tot juni 2010
Budget: 1,5 miljoen euro


Overlaging E40 tussen Sterrebeek en Bertem
Tijdens de werkzaamheden wordt het wegdek van de E40 tussen Sterrebeek en Bertem overlaagd met asfalt. Verder wordt de pechstrook richting Luik volledig vernieuwd en de middenberm versmald. Op het rechterrijvak richting Brussel worden betonherstellingen uitgevoerd.
Ter voorbereiding van deze werken wordt er nu op de invalstrajecten van de geplande werfzone langs de E40, de E314 en de R0 dynamisch verkeersmanagement uitgebouwd door de plaatsing van 5 dynamische tekstborden, 84 camera’s en 13 filewaarschuwingsborden. 45 bijkomende locaties worden uitgerust met meetapparatuur. Maandag 29 maart werd gestart met het plaatsen van camera’s langs de E40 en de E314. De camera’s en meetlocaties zorgen ervoor dat het Vlaams Verkeerscentrum een duidelijk zicht heeft op realtime verkeerssituaties. Via de dynamische informatie- en filewaarschuwingsborden zal de weggebruiker maximaal geïnformeerd worden over de geplande of gemanifesteerde hinder. De voorbereidende werkzaamheden zelf zullen weinig hinder veroorzaken en zullen zo veel mogelijk plaatsvinden op verkeersluwe momenten.
Verwachte hinder van de overlaging: Matige hinder door versmalde rijstroken; één rijstrook minder richting Brussel
Timing: juni tot oktober 2010
Budget: 13,5 miljoen euro


Overlaging E314 van Bekkevoort tot Aarschot
Tijdens de werkzaamheden wordt het wegdek van de E314 tussen Bekkevoort en Aarschot overlaagd met geluidswerend asfalt. Verder worden ter hoogte van de praatpalen vluchthavens op de zijberm aangelegd.
Verwachte hinder: Matige hinder door versmalde rijstroken in beide richtingen
Timing: 7 april tot 14 mei 2010
Budget: 2,5 miljoen euro


Saneren van viaduct over de R0 in Sint-Stevens-Woluwe
Het viaduct over de R0 in Sint-Stevens-Woluwe lijdt aan schade ten gevolge van waterinsijpeling. Om deze problemen aan te pakken, zal het volledige viaduct gesaneerd worden, zowel aan boven- als aan onderzijde. In een vorige fase werden de voegen van het viaduct al vernieuwd en werden er nieuwe betonnen veiligheidsstootbanden en leuningen geplaatst aan de buitenzijde van het viaduct in beide richtingen.
Tijdens de werken zullen de bovenzijde van het viaduct en de pijlers gesaneerd worden. Aan de bovenzijde van het viaduct zal de volledige rijwegverharding, inclusief waterdichting, worden weggenomen. Nadien wordt een nieuwe waterdichtingslaag en rijwegverharding in asfalt aangebracht.
Verwachte hinder: Matige hinder door versmalde rijstroken in beide richtingen
Timing: 23 maart tot 30 juni 2010
Budget: 5,4 miljoen euro


Plaatsen van geluidswerende schermen langs de E40 ter hoogte van Drongen
Om de geluidsoverlast van de E40 in Baarle en Drongen te verminderen plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer, in samenwerking met Stad Gent, geluidsschermen ter hoogte van Drongen.
Omdat het volledige complex van Drongen binnen enkele jaren totaal heraangelegd zal worden, werd er gekozen voor mobiele schermen. Deze schermen kunnen bij de heraanleg van het complex verplaatst worden. Tijdens de werken zal ook de afrit Drongen in de rijrichting Oostende verbreed worden om in een aparte linker- en rechterstrook te voorzien.
Verwachte hinder: 6-18/04: Matige hinder door versmalde en verminderd aantal rijstroken
in beide richtingen
28/04-half mei: afrit ri Oostende en oprit ri Brussel dicht
Timing: tot half mei 2010
Budget: 1,3 miljoen euro


E40-Aanpassen afrit te Merelbeke, rijrichting Oostende
Om het fileprobleem op de E40 ter hoogte van de afrit Merelbeke te verminderen wordt het tracé van deze afrit gewijzigd om de haakse bocht iets vlotter te maken.
Timing: eind april tot begin juli 2010
Verwachte hinder: in de maand mei: weinig hinder
Eind mei tot bouwverlof: afrit Merelbeke dicht
Budget: 500.000 euro


E40. Plaatsen van geluidwerende schermen te Erpe-Mere
Om de geluidsoverlast van de E40 ter hoogte van Erpe-Mere te verminderen plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer, in samenwerking met de gemeente Erpe-Mere, geluidsschermen.
Timing: 10 mei tot begin november 2010
Verwachte hinder: 10 mei tot 20 juli: matige hinder door versmalde rijstroken richting
Brussel
20 juli tot eind augustus: 2 rijstroken in beide rijrichtingen
eind augustus tot begin november: 3 versmalde rijstroken richting
Oostende
10 mei tot eind augustus: oprit richting Brussel dicht: omleiding via N46
en N9
budget: 3,5 miljoen euro


Herstellingswerken op de R4 in Gent en Evergem : herstellen asfaltverhardingen
Tijdens de werken worden de asfaltverhardingen op de R4 richting Gent ter hoogte van de Eversteinlaan en de J. Parijs-laan in Gent en Evergem hersteld. Hierbij wordt de toplaag vernieuwd om slijtage aan het wegdek en spoorvorming weg te werken.
Verwachte hinder: ernstige hinder richting Gent door versmalde en een verminderd aantal rijstroken
Timing: 25 maart tot 30 april 2010
Budget: 0,5 miljoen euro


Heraanleg E17 ter hoogte van Deinze – Kruishoutem
Deze werken maken deel uit van het meerjarenplan voor het onderhoud van de E17 in Oost-Vlaanderen. Tijdens de werken wordt de volledige wegstructuur van de E17 richting Kortrijk tussen Nazareth en Kruishoutem vernieuwd met beton. Tegelijkertijd zal ook het wegdek van de op – en afritten van de complexen Deinze/Nazareth en Kruishoutem richting Kortrijk voorzien worden van een nieuwe toplaag.
Verwachte hinder: matige hinder door verminderd aantal rijstroken richting Kortrijk
Timing: begin juni tot half oktober
Budget: 18 miljoen euro


E34 Moerbeke
Kruispunt met lichten op de E34 aan de Kruisstraat in Moerbeke verdwijnt. Een brug over de E34 met nieuw op- en afrittencomplex komt in de plaats.
Verwachte hinder: - Half mei tot eind mei: rechterrijstrook richting Antwerpen afgesloten
om afrit van E34 richting Antwerpen aan te leggen
- Eind juni - juli: rechterrijstrook in beide rijrichtingen afgesloten. Het huidige kruispunt van de Kruisstraat met de E34 wordt afgesloten. Verkeer met bestemming Moerbeke moet omrijden via Zelzate, daar keren en het nieuwe op- en afrittencomplex gebruiken om af te rijden.
- Eén week in september: 1 rijstrook dicht in beide rijrichtingen.
Timing: mei tot september
Budget: 4,8 miljoen euro


Herstelling winterschade viaduct A10 Oudenburg
De wegverharding op het viaduct van Oudenburg op de A10 wordt hersteld in asfalt. De spoorvorming en de putten ten gevolge de winterschade worden structureel aangepakt.
Verwachte hinder: matige hinder in beide richtingen
Timing: begin juni


Structureel onderhoud van de N49 ter hoogte van Damme
Tijdens de werken wordt een veiligheidsrooster aangebracht tussen de Hoekebruggen in de N49 over de Damse vaart. Door het uitvoeren van deze werken wordt de veiligheid voor weggebruikers die pech hebben ter hoogte van de Damse vaart en zich achter de betonnen stootbanden willen opstellen aanzienlijk verbeterd.
Verwachte hinder: Richting Antwerpen: 1 rijstrook met snelheidsbeperking 70 km/u
Timing: 19 april tot 18 juni 2010
Budget: 500.000 euro


Aanleg van aarden berm op de middenberm van de E403 (A17) tussen Kortrijk en de grens met Henegouwen
Op de middenberm van de autosnelweg wordt een aarden berm aangelegd om te voorkomen dat voertuigen via de middenberm op het vak in de tegengestelde richting terecht kunnen komen.
Verwachte hinder: matige hinder in beide richtingen door versmalde rijstroken
Timing: half mei tot begin juni 2010
Budget: 1,2 miljoen euro


Volledige renovatie van de E314 tussen afrit 27 Zolder-Terlaemen en afrit 29 Houthalen-Helchteren richting Nederland.
De wegstructuur van de E314 richting Nederlands tussen afrit 27 Zolder-Terlaemen en afrit 29 Houthalen-Helchteren wordt volledig vernieuwd in asfalt.
Verwachte hinder: Matige hinder tijdens de nacht
Ernstige hinder overdag door versmalde rijstroken in beide richtingen
Timing: 29 april tot 7 juli 2010
Budget: 3,2 miljoen euro

Heropbouwen van brug over de E313 ter hoogte van de Molenstraat
Voor het heropbouwen van deze brug zal de E313 gedurende twee weekends in beide richtingen worden afgesloten.
Verwachte hinder: 9 april – 12 april Ernstige hinder door afsluiten van de snelweg in beide
richtingen van vrijdag 21u tot maandag 6u
12 april – begin juni Matige hinder door versmalde rijstroken in beide
richtingen
Begin juni Ernstige hinder door afsluiten van de snelweg in beide richtingen
Timing: 1 maart tot midden juni 2010
Budget: 1,5 miljoen euro


Oplijsting geplande werken op autosnelwegen van 1 augustus tot 31 december 2010

Structureel onderhoud van de A12 noord.
Het wegdek van de A12 wordt samen met de op- en afritten ter hoogte van de R2, Stabroek en Zandvliet volledig hersteld.
Voorlopige timing: zomer 2010
Budget: 3,5 miljoen euro


Bouw geluidsschermen langs de E19 in Schoten
Om de geluidsoverlast van de E19 ter hoogte van Schoten te verminderen plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer geluidsschermen.
Voorlopige timing: september – december 2010
Budget: 1,5 miljoen euro


E313 -Wommelgem – Ranst . Aanleg spitsstrook
Tussen Wommelgem en Ranst zal een spitsstrook aangelegd worden.
Voorlopige timing : start van de werken in het najaar van 2010
Budget: 1,5 miljoen euro


E313 - Ranst – Geel Oost. Structureel onderhoud
Tussen Ranst en Geel-Oost komt er een structureel onderhoud.
Voorlopige timing : najaar 2010
Budget : 6 miljoen euro


Diabolo - deel E19
Door het boren van een spoortunnel onder de E19 worden op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Vilvoorde de 3 rijstroken richting Antwerpen, evenals de afrit 12 naar de Luchthavenlaan en de oprit richting Antwerpen verplaatst.
Verwachte hinder: Matige hinder
Timing: loopt tot februari 2012
Budget ten laste van Infrabel


Structurele herstelling van de brug over de E40 ter hoogte van Oostkamp
De volledige wegstructuur van de brug over de E40 ter hoogte van de Erkegemstraat wordt vernieuwd. Tijdens de werken wordt ook de onderkant van de brug hersteld en beschilderd.
Voorlopige timing: september tot december 2010
Budget: 350.000 euro


Plaatsen geluidsschermen naast de E40 in Jabbeke
Langs de E40 ter hoogte van Jabbeke worden in beide richtingen geluidsschermen geplaatst.
Voorlopige timing: september - oktober 2010
Budget: 2,1 miljoen euro


Aanleg nieuwe toplaag op de E40 richting Frankrijk
Op de E40 richting Frankrijk wordt tussen Veurne en grens met Frankrijk een nieuwe toplaag aangelegd.
Voorlopige timing: september 2010
Budget: 1,6 miljoen euro


Plaatsen van geluidsscherm op de E17 in Waregem
Langs de E17 ter hoogte van Waregem worden geluidsschermen geplaatst richting Gent.
Tevens wordt er tussen de bovenbruggen van de Blauwe Zwaanstraat en de Vichtseweg - richting Kortrijk geluidsabsorberend scherm langsheen de autosnelweg aangelegd.
Voorlopige timing: september 2010
Budget: 676.000 euro


Structureel onderhoud van de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde
Volledige herstelling en vernieuwing van de wegstructuur van de pechstrook en de rechterrijstrook. Tijdens de werken wordt ook het waterafvoersysteem vernieuwd.
Voorlopige timing: oktober – november 2010
Budget: 5 miljoen euro


Aanleg van aarden berm op de E403 tussen Roeselare en Lichtervelde
Op de middenberm van de autosnelweg wordt een aarden berm aangelegd op een strook van 10 km om te voorkomen dat voertuigen via de middenberm op het vak in de tegengestelde richting terecht kunnen komen.
Voorlopige timing: oktober-november 2010
Budget: 800.000 euro


Aanleg van een aarden berm op de middenberm van de A 19 tussen Kortrijk en Ieper
Op de middenberm van de autosnelweg wordt een aarden berm aangelegd om te voorkomen dat voertuigen op het vak in de tegengestelde richting terecht kunnen komen.
Verwachte hinder : matige hinder in beide richtingen door versmalde rijstroken
Voorlopige timing : najaar 2010
Budget : 1,5 miljoen euro


Aanleg carpoolparking Hasselt-Zuid met bouw van tunnel onder op- en afrit 28 van E313
De werken omvatten de aanleg van een carpoolparking ter hoogte van de afrit 28 Hasselt-Zuid van de E313 en de bouw van een tunnel onder op- en afrit 28.
Voorlopige timing: september 2010
Budget: 2,8 miljoen euro


Herstellingswerken van de brug over de E314 in Halen
De brug over de E314 ter hoogte van complex 25 in Halen wordt hersteld.
Voorlopige timing: september 2010
Budget: 200.000 euro


E314 verkeerswisselaar Lummen: afbraak oude buitenste bruggen boven E314.
Tijdens één weekend wordt de snelweg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer komende van Hasselt richting Brussel wordt omgeleid via complex 27 en het verkeer komende van Antwerpen richting Genk wordt geleid via complex 26bis. Doorgaand verkeer blijft mogelijk op beide snelwegen
Voorlopige timing: eind augustus 2010
Inbegrepen in totaalkost Lummen: 50 miljoen euro


Bron: Kabinet Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Hilde Crevits.

Tommy
autoweg
Berichten: 1972
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)
Contacteer:

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Tommy » vr 02 apr 2010, 13:10

Ik dank u zeer!
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

tovm74
autoweg
Berichten: 1173
Lid geworden op: di 02 okt 2007, 21:52
Locatie: Kasterlee

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door tovm74 » vr 02 apr 2010, 14:40

Now, ... let's see what we can see, ... Everybody on-line, ... Looking good!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » vr 02 apr 2010, 14:56

^^ Die miste ik ook en ben het gaan opzoeken. In het driejarenprogramma van AWV is voor 2010 helaas geen geld ingeschreven meer voor de heraanleg van de E34. Voor 2011 staat wel € 5 miljoen ingeschreven dus we zullen minstens moeten wachten tot volgend jaar en ons behelpen met de tijdelijke en noodzakelijke herstellingen vrees ik...

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door denne007 » vr 02 apr 2010, 15:11

^^ ferme lijst. Ik ben in elk geval blij dat ze wat doen aan dat viaduct in oudenburg.

Davy
expressweg
Berichten: 4617
Lid geworden op: vr 11 sep 2009, 3:06
Locatie: Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen)

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Davy » vr 02 apr 2010, 16:36

^^ voor de zoveelste keer :roll:
het wegdek op dat viaduct komt wel snel kapot steeds, vooral de voegovergangen...

voor de rest inderdaad flinke lijst, sommige zaken zijn echt wel nodig.
op de N49-E34 thv Hoeke staat het bord al klaar met de geplande werken voor dat veiligheidsrooster:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Hoofdmoderator
Berichten: 18031
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 16:02

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Snelwegfreak » vr 02 apr 2010, 19:21

Misschien ben ik niet helemaal snugger, maar wat is een veiligheidsrooster? Geleiderails?

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door denne007 » ma 05 apr 2010, 22:34

^^ je bent niet de enige die je dat afvraagd.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » zo 16 mei 2010, 10:08

Het Nieuwsblad 16-05-2010 schreef:Wallonië herstelt 7.800 km wegdek en 32 bruggen

De Waalse regering zet 1,2 miljard euro opzij om de volgende vijf jaar 575 zwarte punten van het wegennet aan te pakken. Of de Vlamingen hiervan al deze zomer tijdens de vakantieuittocht naar het zuiden hinder zullen ondervinden, is nog niet duidelijk.
Zevendertig werven starten nog dit jaar op in Wallonië. Dat gaat van grotere werken op snelwegen tot herstellingen van secundaire wegen. De top drie van de belangrijkste werken wordt aangevoerd door de E411 ter hoogte van Daussoulx, en de herstelling van de viaducten in Huccorgne en Herstal.
Waals minister van Openbare Werken Benoît Lutgen (cdH) erkent dat de bruggen op Waals grondgebied in zeer slechte staat zijn. Daarom staan er 32 bruggen en viaducten bij de eerste honderd aangekondigde werkzaamheden. Alles samen wordt 7.800 kilometer wegdek hersteld, vervangen of voorzien van een antisliplaag. 1.250 kilometer daarvan ligt op autostrades, de rest op secundaire wegen.

Hinder?
Het grootste deel van de financiering gebeurt door de Waalse overheid. Die put daarnaast nog extra middelen uit het eigen infrastructuurfonds en vraagt een lening bij de Europese investeringsbank.
Of die werken deze zomer al de trektocht naar het zuiden zullen hinderen, is volgens Maarten Matienko van VAB niet duidelijk. 'Wij hebben geen weet van belangrijke werken op Waalse wegen deze zomer', zegt hij. 'Maar dat betekent niet dat er niets op de agenda staat, de informatie kan nog komen. Wie richting zuiden trekt, kan deze zomer wel geconfronteerd worden met werkzaamheden op de Ring rond Parijs, maar die zijn eenvoudig te omzeilen. De grootste problemen kondigen zich aan in de Tauerntunnel.'

Achterstand wegwerken
Ook op Vlaamse wegen wordt het de komende maanden geen pretje voor bestuurders. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits kondigt tot eind juli negentien werven aan op Vlaamse autostrades. De achterstallige werkzaamheden aan snelwegen moet tegen 2015 zijn weggewerkt. Vlaanderen heeft daarvoor momenteel 900 miljoen euro klaarstaan. Maar dat bedrag zal over de komende vijf jaar zeker nog verhogen volgens de woordvoerster van de minister.

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door denne007 » zo 16 mei 2010, 13:16

ben ik het of is 1.2miljard nogal weinig voor 32bruggen en dan nog eens het gewone wegdek erbij?

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » zo 16 mei 2010, 13:22

De meeste bruggen worden gerenoveerd, niet herbouwd dacht ik. Dat scheelt al meteen enkele honderden miljoenen. ;)

Giuseppe
verkeersader
Berichten: 785
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 15:02
Locatie: Eijsden

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Giuseppe » zo 16 mei 2010, 16:03

In de Regio Luik zijn er intussen al een aantal werken aan de gang, op de A25 tussen Cheratte en Droixhe en op de E40 tussen Herstal en Vottem wordt het wegdek volledig vernieuwd (Wel niet zo handig om dat tegelijk te doen)

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » ma 17 mei 2010, 8:00

Op de E40 ter hoogte van Erpe-Mere worden over een afstand van 5km geluidsschermen geplaatst. Ter hoogte van Merelbeke wordt de afrit naar de R4 verbreedt naar 2 rijstroken. Extra files zijn te verwachten.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Wimpie24 » di 18 mei 2010, 10:47

Op de E314 is men naar het schijnt nog bezig met het vernieuwen van de op- en afrittencomplexen.
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » vr 13 aug 2010, 16:27

Hieronder een lijstje van de belangrijkste werken in Wallonië de komende maanden:

E313: Viaduct van Boirs: Herbouwen van het viaduct. Duurt tot voorjaar 2011.

A 602: Viaduct van Guillemins in Luik: Nieuw wegdek. Einde op 28 augustus.

R 3: Viaduct van Landelie: Betonnen vangrail vervangen door metaal. Bijna klaar.

E 411: Louvranges-Wavre-Rosières: Nieuw wegdek. Klaar eind september.

E19-E42: Jemappes-Mons: Verbreding van de snelweg met een extra rijstrook.

E40: Baelen-Welkenraedt: Aanleg van een halve op- en afrit vlakbij het industriepark van Lontzen.

E 19: Ittre: Onderhoud van bruggen over de E19 en onder de R0. Tot 20 augustus.

E 411: Champion: Vervangen van de geluidsschermen. Bezig.

N 568 A: Charleroi: Uitbreiden toegangsweg naar de luchthaven. Tot eind september.

N 89: Bouillion: Reparatie en onderhoud van twee bruggen. Tot eind november.

E 19: Nivelles: Herstelling van brug 31. Tot eind oktober.

E 42: Mons: Onderhoud over 9km.

E411: Tellin: Onderhoud over 3km richting Luxemburg tot eind 2010.

N 6: Rebecq-Tubize: 4 km nieuwe asfalt. Tot midden november.

N 63: Boncelles-Plainevaux: aanleg van fietspaden. Tot september.

E 40: Lincent: Vervangen van bovenbouw brug.

E 411: Chaumont-Gistoux: Verbreden van de afrit in Corroy-le-Grand. Vanaf 16/8 voor 50 dagen.

Kaartje:
http://www.lavenir.net/extra/chantier.pdf

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Vinny » vr 13 aug 2010, 17:08

Worden er eigenlijk nog nieuwe wegen aangelegd in Wallonie, of is dat helemaal voorbij?
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Wimpie24 » vr 13 aug 2010, 18:38

Vinny schreef:Worden er eigenlijk nog nieuwe wegen aangelegd in Wallonie, of is dat helemaal voorbij?
Ik denk dat men eerst en vooral het bestaande wegennet terug berijdbaar wil maken.
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » vr 13 aug 2010, 19:05

Wimpie24 schreef:
Vinny schreef:Worden er eigenlijk nog nieuwe wegen aangelegd in Wallonie, of is dat helemaal voorbij?
Ik denk dat men eerst en vooral het bestaande wegennet terug berijdbaar wil maken.
Ik heb anders het gevoel dat er in Wallonië de laatste jaren meer wegen bijgekomen zijn dan in Vlaanderen.
Ondermeer volgende wegen zijn betrekkelijk nieuw:
- N60d rondom Leuze-en-Hainaut
- N56 rondom Lessines
- N57 vanaf de A501 tot aan Soignies
- N25 verlenging bij Nijvel
- R5 verlenging richting Frankrijk
- R62 rondom Hannut
- N684 verlenging vanaf Huy tot Strée-lez-Huy
- N839 rondom Marche-en-Famenne
- N87 rondom Etalle

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door denne007 » za 14 aug 2010, 16:00

De toplaag op het viaduct te oudenburg op de A10 gingen ze vervangen begin juni. Nu zijn we halfweg augustus en nog steeds is er geen teken dat ze eraan gaan beginnen.

Davy
expressweg
Berichten: 4617
Lid geworden op: vr 11 sep 2009, 3:06
Locatie: Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen)

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Davy » za 14 aug 2010, 23:09

^^ nog maar eens een keertje... :roll:
hoe vaak is dat wegdek al vernieuwd...?

denne007
autoweg
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma 25 jun 2007, 19:48
Locatie: Oostende, België

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door denne007 » ma 16 aug 2010, 15:22

ow sorry had je vraag de eerste keer over het hoofd gezien.
Wel zo'n 8 à 10 jaar geleden hebben ze de snelweg van Jabbeke tot oostende helemaal in 1 stuk door een nieuwe toplaag gegeven.
Sindsdien weet ik dat ze minstens 4 keer de voegen al opnieuw hebben gedaan op dat viaduct en heel veel oplapwerk.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Wimpie24 » ma 16 aug 2010, 16:20

Het probleem bij viaducten is dat die veel harder afkoelen in de winter dan het gewone wegdek omdat vorst ook langs onder kan inwerken. Hetzelfde verhaal in de zomer, een brugdek kan daar ook veel heter worden. Daarom dat in landen zoals de VS brugdekken vaak in beton aangelegd worden, ook al is de rest van de weg asfalt.
1 uitzonder dat ik ken is het viaduct in het westelijk gedeelte van de ring rond Aarschot. Die weg heeft nog altijd zijn oorspronkelijk wegdek en het viaduct gedeelte dat zonder voegen is aangelegd ligt er even goed bij. Die weg is een voorbeeld voor anderen.
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door vynkce » wo 18 aug 2010, 12:54

De Standaard 18-08-2010 schreef:Vanaf vrijdag grote verkeershinder op E313/E34

De werken zullen gedurende een maand ernstige verkeershinder veroorzaken, zo waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer woensdag.
Het verkeer moet er over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Om geen onnodige geluidshinder te veroorzaken worden de werken, met uitzondering van de eerste nacht, overdag uitgevoerd.
Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht ernstige hinder op de Antwerpse Ring en op de E313/E34 richting Hasselt.
Tijdens de werken moet het verkeer over versmalde rijstroken vanaf de Antwerpse Ring tot aan de afrit Wommelgem. De oprit naar de E313/E34 op de Antwerpse Singel ter hoogte van de Turnhoutsepoort (N12) wordt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Singel (R10) en kan de snelweg op via oprit Borgerhout ter hoogte van de Luitenant Lippenslaan (N184). De oprit op de Singel zal enkel gebruikt kunnen worden door bussen van De Lijn.

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: Nog nooit zoveel wegenwerken (+kaartjes)

Bericht door Wimpie24 » wo 18 aug 2010, 15:28

En over welke werken gaat het dan precies?
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

Plaats reactie