Sterren voor verkeersveilige wegen (Eurorap)

Discussieer hier over wegontwerp, verkeersveiligheid en de bijbehorende fysieke maatregelen. Ook voor discussies over "Duurzaam Veilig".

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18187
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Sterren voor verkeersveilige wegen (Eurorap)

Bericht door mavas » di 07 jun 2005, 17:43

Ze verzinnen ook echt van alles om maar de verkeersveiligheid te verbeteren. Ik heb het artikel gelezen, maar onduidelijk is hoe dit duidelijk wordt als je op een bepaalde weg rijdt. Staat er dan om de 100 meter een megabord langs de weg, zodat er nog meer bordenvervuiling langs de weg komt?
Datum 31-5-2005

Hoe verkeersveilig is een weg nu eigenlijk? Een nieuw systeem, waarmee een objectief antwoord is te geven op deze vraag, is momenteel in diverse Europese landen in de maak. Dit systeem, EuroRAP (European Road Assessment Programme), is in 2000 ontwikkeld op initiatief van drie Europese verkeersclubs: de ADAC uit Duitsland, de AA uit Engeland en de ANWB uit Nederland. Momenteel werken vijftien verkeersclubs hieraan, wordt het systeem gesteund door de Europese Commissie, zijn wegbeheerders (waaronder Rijkswaterstaat) betrokken bij de invoering en zijn in Duitsland en Zweden al de eerste tests gedaan op de zogeheten ‘sterrenwegen’.

EuroRap werkt volgens een sterrensysteem, vergelijkbaar met EuroNCAP (het sterrensysteem voor het veiligheidsniveau van auto’s). Krijgt een weg één ster, dan betekent dit dat veel verbetering nodig is. Een weg met vier sterren is daarentegen verkeersveilig. ‘Dit houdt in dat een doorsnee weggebruiker die zich aan de regels houdt en in een goede auto rijdt, op deze weg, als hij een fout maakt en een ongeluk krijgt, dit ongeluk zal overleven’, aldus Sam G. Schouten, hoofd afdeling verkeer van de ANWB. ‘Een viersterrenweg is te definiëren als een weg waarop je de eventuele gevolgen van een misser kunt overleven. In Engeland wordt dit ‘a forgiving road design’ genoemd.’
In vrijwel alle Europese landen (en in Australië) wordt momenteel op diverse niveaus gewerkt aan de ontwikkeling of invoering van dit systeem. Sommige landen, zoals Polen en Slowakije, zijn zich alleen nog aan het oriënteren. Duitsland en Zweden zijn het verst met EuroRAP. Beide landen hebben nu achtduizend kilometer weg geanalyseerd en met behulp van de sterren een veiligheidsnorm gegeven. De Zweedse wegen worden nu bovendien gecontroleerd door een onafhankelijke commissie. Hiermee loopt dit Scandinavische land ver vooruit op andere Europese landen.
In Nederland wordt gewerkt aan een analyse van de wegen, waarbij de Essentiële wegkenmerken+ als basismateriaal gelden. Schouten:‘Nederland gaat daarmee voorop lopen in datakwaliteit in de wereld. Daar willen we zo veel mogelijk op inspelen. We hopen in het najaar een presentatie te kunnen geven van de eerste resultaten van EuroRAP in Nederland. Deze resultaten hebben betrekking op met name het onderliggend wegennet, omdat daar het verkeersveiligheidsprobleem het sterkst is.’ De resultaten zullen eind dit jaar worden gepresenteerd op een bijeenkomst voor genodigde wegbeheerders uit binnen- en buitenland.
Hoewel diverse Europese landen nog wel verschillende manieren van meten hebben, zijn de uitkomsten goed met elkaar te vergelijken. Engeland heeft, in de aanloop van het sterrensysteem, eerst risicoanalyses van haar wegen gemaakt. Aan de hand van een zogeheten risk-map is nu al een goed beeld te geven van welke wegen verkeersonveilig zijn. Dit risk-mapping is intussen verder ontwikkeld en laat ook zien waar verhoudingsgewijs de hoogste verkeersveiligheidswinst is te halen. Een volgende stap is invoering van het sterrensysteem. Hiermee kunnen dan op internationaal niveau vergelijkingen worden gemaakt.

De verkeersveiligheidsorganisatie SWOV staat in principe positief tegenover EuroRAP, maar plaatst ook kanttekeningen bij met name de methodiek en het gebruik. ‘Voor de methodiek van risk-mapping worden de ongevalscijfers per land gebruikt, maar de manier van registreren van verkeersslachtoffers verschilt sterk per land. Daardoor wordt het moeilijk een vergelijk te maken tussen de landen’, aldus Robert Louwerse van SWOV. Bovendien meent SWOV dat de indeling naar wegcategorie eenduidig moet zijn in Europa om goed te kunnen vergelijken. Ook dat is nog niet het geval. ‘En het is noodzakelijk dat de Duurzaam-Veilig-eisen worden ondergebracht in EuroRAP’, benadrukt Louwerse.

Uit de nieuwsbrief van http://www.verkeerskunde.nl

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Rene » di 07 jun 2005, 19:50

‘En het is noodzakelijk dat de Duurzaam-Veilig-eisen worden ondergebracht in EuroRAP’, benadrukt Louwerse.
...en dus ook even tussendoor het verdrag van Wenen wordt herzien ? :roll:

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » di 07 jun 2005, 21:36

...en dus ook even tussendoor het verdrag van Wenen wordt herzien ?
Ja natuurlijk. Bovendien noem mij 1 land dat zich daar aan houdt. Frankrijk heeft onderbroken kantstrepen. Noorwegen heeft gele belijning. Wij hebben groene strepen. De Belgen en Finnen geen taalvaste bewegwijzering. Etc. Etc.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » di 07 jun 2005, 21:38

O nee, dat waren allemaal uitzonderingen die waren gecreerd in het verdrag van Wenen om deze landen binnenboord te houden..., wat is dan in hemelsnaam nog de toegevoegde waarde van het verdrag?
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36660
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Bericht door Rene » di 07 jun 2005, 22:04

Eén ding is in het verdrag van Wenen wel vastgelegd: het gebruik van onderbroken, ononderbroken en dubbele ononderbroken markering als rijrichtingscheiding. En daarin is DV dus juist erg afwijkend van wat er dus juist wèl in Europa vrij eenduidig als wegbeeld terug te vinden is.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » di 07 jun 2005, 22:22

het gebruik van onderbroken, ononderbroken en dubbele ononderbroken markering als rijrichtingscheiding.
En daar wordt over geklaagd op het Sabre forum. Nederland heeft een enkele onderbroken streep, terwijl het Verenigd Koninkrijk standaard een dubbele streep heeft bij een inhaalverbod.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Hajo
2x3 autosnelweg
Berichten: 8634
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 11:17
Locatie: Zeist

Bericht door Hajo » wo 08 jun 2005, 16:20

Sterren voor wegen. Hoe verzinnen ze het. :?
Uiteraard zijn er veilige en minder veilige wegen. Dat kan aan de indeling van de weg liggen, maar vergeten we hier niet iets? Het is hoofdzakelijk de weggebruiker die een weg veilig of onveilig maakt. Als automobilisten consequent op een weg waar 50 geldt 80 rijden en er daardoor veel ongevallen gebeuren, dan wordt die weg als onveilig ervaren. Het komt bij sommigen niet op dat als je 50 rijdt, het aantal ongelukken afneemt en de weg dus ineens een stuk veiliger blijkt te zijn. Als automobilist bepaal je mede zelf of een weg veilig of onveilig is. Ik zei het al eerder: wie zijn rechtervoet kan beheersen, rijdt veiliger dan de persoon die het gaspedaal liefst zover mogelijk indrukt.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Bericht door Chris » wo 08 jun 2005, 16:27

Hajo schreef:Sterren voor wegen. Hoe verzinnen ze het. :?
Nou idd. "Nee schat, we rijden vandaag 120km om omdat die A8 maar 2 sterren heeft, en de A6, die heeft 3 sterren!" Jaja... net of iemand zn (vakantie)reisroute helemaal om gaat gooien vanwege het aantal sterren die een weg heeft...

Gebruikersavatar
Via
2x5 autosnelweg
Berichten: 15215
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 17:09

Bericht door Via » wo 08 jun 2005, 16:33

Hajo, klopt helemaal wat je daar zegt. De wegen zelf zijn niet onveilig, maar de weggebruiker gebruikt ze onveilig. Omdat iemand gaat inhalen als er tegenliggers aankomen, schaffen ze dat maar af, terwijl heel veel mensen gewoon veilig in kunnen halen.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Bericht door Vinny » wo 08 jun 2005, 16:36

Nee schat, we rijden vandaag 120km om omdat die A8 maar 2 sterren heeft, en de A6, die heeft 3 sterren!

Er dient natuurlijk wel een correctie naar verkeersintensiteit te geschieden. En dan is de N 34 ineens een stuk gevaarlijker dan de A 4, in tegenstelling tot wat de slecht verstaander uit het plaatje van de Mobiliteitsatlas leest (waaruit blijkt dat op de A 4 meer ongelukken per strekkende kilometer asfalt plaatsvinden).
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9079
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Bericht door Ds79m » wo 08 jun 2005, 17:35

Zoiets moet de weggebruiker dan gewoon zelf begrijpen, wanneer hij op de weg rijdt, lijkt me zo. Het feit dat een drukke 1-baansweg gevaarlijk is, zeker in Nederland, waar geen inhaalmogelijkheden worden geboden, zou imo bij iedereen toch duidelijk moeten zijn.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Bericht door Palance » do 09 jun 2005, 8:14

De enige sterren op de weg zijn die in voorruiten na het passeren van bepaalde viaducten. :knetter:
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Wouter N14 » do 27 jan 2011, 9:07

Even dit fossiel uit de kelders naar boven halen :lol:

En zouden ze ook de rijks-N-wegen meenemen? :facepalm:
[url=http://www.nu.nl/binnenland/2432433/anwb-beoordeelt-veiligheid-provinciale-wegen-.html]www.nu.nl[/url] (27-1-2011) schreef: ANWB beoordeelt veiligheid provinciale wegen

AMSTERDAM - De ANWB komt met een keuringssysteem voor de veiligheid van provinciale wegen. Alle N-wegen worden beoordeeld zodat automobilisten kunnen zien of de weg veilig is. Het systeem moet overheden bovendien aanmoedigen de veiligheid op gevaarlijke wegen te verbeteren. Het AD schrijft donderdag dat provinciale wegen de gevaarlijkste van het land zijn. Er vallen gemiddeld meer doden dan op snelwegen. De ANWB wil in 2012 beginnen met het beoordelen van de wegen. Veilige wegen krijgen vier sterren, onveilige wegen een ster. Snelwegen werden al eerder beoordeeld met het sterrensysteem. De inspecteurs beoordelen de weg onder meer op het gevaar op frontale botsingen en de kans op ongevallen langs de kant van de weg. Het duurt een paar jaar voordat de veiligheid van alle provinciale wegen is uitgedrukt met een ster. De resultaten komen op een website.
Past dit trouwens niet beter bij Verkeersveiligheid?
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Chris » do 27 jan 2011, 9:12

ANWB heeft weer aandacht tekort...

Wat heb je hier nu concreet aan? Ga je 20 kilometer omrijden omdat een weg een sterretje minder heeft?

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Wouter N14 » do 27 jan 2011, 9:20

^^ Het moet denk ik vooral dienen als boodschap naar de wegbeheerder, zo van "Kijk, uw weg wordt objectief onveilig bevonden en dat communiceren we. Doe er wat aan".
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21913
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contacteer:

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Pino » do 27 jan 2011, 9:44

Wat je natuurlijk weer gaat krijgen is dat wegen met doorgetrokken streep, inhaalverboden en dergelijke als zeer veilig uit de bus komen. Dat die wegen als zeer onprettig worden ervaren, speelt in de veiligheidstests geen rol. De test gaat vervolgens wel gebruikt worden als politiek argument voor meer beperkingen.

Heerlijk .... :booooos:

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door waldo79 » do 27 jan 2011, 9:46

Twee zielen, één gedachte: ik had dezelfde scenario's voor ogen :redangry:

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18187
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door mavas » do 27 jan 2011, 10:19

Wouter N14 schreef:En zouden ze ook de rijks-N-wegen meenemen? :facepalm:
Die hebben ze volgens mij al gedaan. Alle rijkswegen zijn al aan bod geweest dacht ik. Dat is ook een van de redenen dat de N61 wordt aangepast, naar aanleiding van dat eerdere onderzoek.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Palance » do 27 jan 2011, 17:46

Chris schreef:Wat heb je hier nu concreet aan? Ga je 20 kilometer omrijden omdat een weg een sterretje minder heeft?
Als de wegen met dit weer nu een beter onderhoud hadden, dan vind ik het belangrijker een sterretje minder in mijn ruit te hebben :)
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Hoofdmoderator
Berichten: 18029
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 16:02

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Snelwegfreak » do 27 jan 2011, 18:10

''Bel nu Carglass, en meestal betaalt de verzekering de rekening!'' ;)

Maar ja, klinkt leuk hoor dit sterrensysteem, leuk voor de hoge heren om te lobbyen.
Dit gaat denk ik echter helemaal de verkeerde kant op vallen, zoals Pino al zei...
Geweldig weer, kan die ANWB niet even het zwijgen worden opgelegd?
Enne gojje mins blieft altied leave.

Euregio
geband
Berichten: 962
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 10:12
Locatie: Overijssel/ Den Haag

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Euregio » do 27 jan 2011, 22:49

Nederland kent bijna geen onveilige wegen.
Ik snap ook niet waarom men in Nederland zo doorgeslagen is in dat gebied.
We zijn al een erg veilig land, qua verkeer.
Als België nou zo'n systeem zou krijgen, want daar is het denk handiger dan hier waar alles al veilig is.

Gebruikersavatar
Willem
2x4 autosnelweg
Berichten: 10938
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:46
Locatie: Delft

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Willem » vr 28 jan 2011, 20:41

En vervolgens wordt het aantal sterren weer door wegbeheerders gebruikt als argument om wegen verder aan te passen volgens DV-principes (of erger). Want een ster kun je niet maken, je moet er natuurlijk wel minstens 4 hebben.
Dat iedereen vervolgens met een max. snelheid van 40 km/h over de Afsluitdijk moet tuffen is bijzaak.

Bart
autoweg
Berichten: 1875
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:27
Locatie: Den Haag

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Bart » za 29 jan 2011, 13:39

Wouter N14 schreef:^^ Het moet denk ik vooral dienen als boodschap naar de wegbeheerder, zo van "Kijk, uw weg wordt objectief onveilig bevonden en dat communiceren we. Doe er wat aan".
De categorisering van de wegen gebeurt vooral op basis van ontwerpelementen (bochten, obstakelvrije zones, indeling kruisingen etc.). De 'intrinsieke' veiligheid van de weg wordt dus in beeld gebracht.

De gevaarlijkste Rijks-N-wegen hebben - op delen van het tracé - een laagste score van twee sterren. Dat vinden we in Nederland eigenlijk al niet acceptabel. 1 ster komt helemaal nergens voor op het Rijkswegennet. De meeste snelwegen hebben 4 sterren, sommige stukken hebben er 3 (en die voelen dan ook gelijk al minder comfortabel aan). De provinciale wegen zullen vaak ergens rond de 3 sterren zitten. Een enkel stukje heeft er 4, de gevaarlijke stukken 2. Misschien dat er een enkel stukje met maar 1 ster tussen zit.

De boodschap is inderdaad vooral gericht op wegbeheerders. Bij Rijkswaterstaat wordt de sterren volgens de EuroRap gebruikt als nut/noodzaak voor de aanpak van Rijks-N-wegen. Het was een van de belangrijkste argumenten om de N18, N33 en de N61 mee te verbouwen. Even voor de duidelijkheid: zonder EuroRap was de N61 niet 2x1 (met reserveringen) en 2x2 geworden...
Bart - als alles op jou afkomt, zit jij op de verkeerde baan...

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 32132
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door Coen Tunnel » zo 30 jan 2011, 0:51

Willem schreef:En vervolgens wordt het aantal sterren weer door wegbeheerders gebruikt als argument om wegen verder aan te passen volgens DV-principes (of erger). Want een ster kun je niet maken, je moet er natuurlijk wel minstens 4 hebben.
Dat iedereen vervolgens met een max. snelheid van 40 km/h over de Afsluitdijk moet tuffen is bijzaak.
Dat zal wel niet gebeuren. Een spoorlijn met treinshuttles met autotransport is namelijk nog véél veiliger. :leep:

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18187
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: Sterren voor Europese verkeersveilige wegen

Bericht door mavas » di 11 okt 2011, 21:16

Het onderzoek is gestart:
ANWB schreef:ANWB onderzoekt veiligheid provinciale wegen
maandag 3 oktober 2011

De ANWB is begonnen met het in kaart brengen van de verkeersveiligheid van de provinciale wegen in Nederland met behulp van een speciaal daarvoor uitgeruste meetwagen. Het testen van de provinciale wegen maakt onderdeel uit van het zogenoemde European Road Assessment Programme (EuroRAP) en zal lopen tot begin 2013.

Veel slachtoffers op provinciale wegen
Hoewel Nederland tot de meest verkeersveilige landen ter wereld behoort, zijn er op jaarbasis nog steeds iets meer dan 600 doden te betreuren en neemt het aantal zwaargewonden de laatste jaren toe. Statistieken wijzen uit dat veel van de slachtoffers vallen op de provinciale wegen. Vooral de wegen met een maximum snelheidsregime van 80 km/uur, behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland.

EuroRAP
EuroRAP omvat een Europees programma dat als doel heeft de wegen in Europa verkeersveiliger te maken door uit te gaan van een veilige inrichting van de weg. Hiermee wordt beoogd het aantal doden en zwaargewonden in Europa drastisch terug te dringen. Het initiatief en de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van het EuroRAP programma ligt bij de Europese automobielclubs, voor Nederland is dat de ANWB.

Resultaten
De resultaten uit het onderzoek worden met de wegbeheerders besproken, om zo de wegen (op een kosteneffectieve manier) veiliger te maken.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: Duurzaam Veilig; systeemdiscussie

Bericht door Rein » do 14 jun 2012, 20:01

Vanavond hoorde ik op BNR een interview met Van Woerkom van de ANWB ivm een soort sterrensysteem die men aan wegen heeft gegeven. Het ging er met name over dat op provinciale wegen 22% van de doden vallen, terwijl slechts 5% van de wegen een provinciale weg is. Teneur van zijn verhaal, niet gaan lachen hoor ;) , was dat er op snelwegen al tientallen jaren aandacht is voor veiligheid, terwijl dit bij provinciale wegen eigenlijk nog moet beginnen :rofl2: en de komende 15 jaar tot resultaat moet gaan leiden. Ook iemand van CROW mocht nog wat wauwelen. Hij betoogde feitelijk dat provinciale wegen om te beginnen maar eens allemaal een inhaalverbod moeten krijgen.

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7670
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: Duurzaam Veilig; systeemdiscussie

Bericht door duikgek89 » do 14 jun 2012, 20:28

Daarop zeg ik het beste maar niks want dat is slecht voor het hart... :shutup:

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: Duurzaam Veilig; systeemdiscussie

Bericht door Wouter N14 » do 14 jun 2012, 20:35

In de kelder lag dit bestaande topic: http://www.wegenforum.nl/viewtopic.php? ... er#p511673
Ik zal zo even de boel verhuizen ;)
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

Gaiajohan
autoweg
Berichten: 1030
Lid geworden op: zo 10 jul 2011, 23:25

Re: Duurzaam Veilig; systeemdiscussie

Bericht door Gaiajohan » do 14 jun 2012, 20:54

Ohnee, geen inhaalverboden.. Vanochtend vond een idioot het wel prima om 50 te rijden op de N355 :down: B( :booooos:
En dan zou ik zo'n figuur niet meer mogen inhalen?!
Duurzaam Veilig: Doar wor je kregel van!

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7670
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: Duurzaam Veilig; systeemdiscussie

Bericht door duikgek89 » do 14 jun 2012, 21:04

Met als resultaat dat verschillende mensen de inhaalverboden die totaal ongeloofwaardig zijn gaan negeren waardoor er meer ongelukken gaan gebeuren. De epidemie aan doorgetrokken strepen is al compleet belachelijk en ongeloofwaardig. Voor de verkeersveiligheid en ook voor de geloofwaardigheid van inhaalverboden op plaatsen waar ze wel nodig zijn is het mijns inziens beter om al die overbodige doorgetrokken strepen gewoon weer weg te halen.

Plaats reactie