[R008] Afwerking Ring R8 Kortrijk

Actuele grote projecten

Moderator: Moderatoren

Wimpie24
expressweg
Berichten: 4756
Lid geworden op: zo 02 nov 2008, 17:42
Locatie: Aarschot, Groot-Aarschot

Re: Afwerking Ring R8

Bericht door Wimpie24 » vr 08 okt 2010, 12:39

^^
Natuurlijk is het een klucht. Je moet de verklaring voor het uitstel trouwens niet al te ver zoeken, men is op dit moment met tientallen wegenprojecten bezig in de Oostelijke provincies, daar gaat het geld op dit moment dus heen...
I thank whatever gods may be / For my unconquerable soul. / I am the master of my fate / I am the captain of my soul.
Invictus, Nelson Rolihlahla Mandela, Madiba

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door vynkce » zo 06 mar 2011, 0:58

Persbericht AWV schreef:R8 - Werken doortrekken Ringlaan en Noordlaan in Kuurne

Werken Ringlaan en Noordlaan in Kuurne nog deze maand van start
Het is zover. Vanaf midden maart starten de eerste werken op en rond de R8 in Kuurne. De R8 (Ringlaan) wordt deels doorgetrokken en krijgt een betere aansluiting met de industriezone Kuurne via de Noordlaan. Vooraleer deze werken in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen starten, gaan eerst de nutsmaatschappijen aan de slag. Wanneer de nutsmaatschapijen klaar zijn, begint Aquafin met de rioleringswerken en de aanleg van een bufferbekken.

Hier volgt een algemene voorstelling van de werken:

Afbeelding

Werken Agentschap Wegen en Verkeer
DOEL

Met de heraanleg van de R8 ter hoogte van de Noordlaan wil het Agentschap Wegen en Verkeer een betere bereikbaarheid realiseren van het bedrijventerrein. Het kruispunt van de Ringlaan met de Noordlaan wordt dé toegangspoort voor de industriezone. Tegelijk moet ook de verkeersveiligheid verbeteren en moeten er speciale voorzieningen voor zwakke weggebruikers komen.

AARD VAN DE WERKEN

Situering werken Agentschap Wegen en Verkeer
De R8 (Ringlaan) wordt verder doorgetrokken tot voorbij de Noordlaan, net voor de Heirweg. Hiervoor wordt de middenberm op de Ringlaan opgehoogd.
Het kruispunt van de Ringlaan met de Noordlaan wordt heraangelegd en omgevormd tot dé toegangspoort voor het bedrijventerrein. Er komt een tunnelkoker zodat het verkeer komende uit de Noordlaan onder de nieuwe ring door kan en zo de Ringlaan richting E17 kan oprijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van die tunnelkoker. Verder worden er dubbelrichtingsfietspaden aangelegd op de Noordlaan.
Het gevaarlijke kruispunt van de R8 met de Izegemsestraat wordt ook heringericht om de verkeersveiligheid op het kruispunt en in de omliggende straten te verbeteren. Nu wordt de Izegemsestraat regelmatig gebruikt als toegang tot het industrieterrein. Door de Izegemsestraat door te knippen ter hoogte van de R8 kunnen auto's en vrachtwagens niet langer doorsteken en worden ze gedwongen om de toegangspoort via de Noordlaan te gebruiken. Op die manier kan het sluipverkeer een halt toegeroepen worden. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog oversteken via een tunnelkoker.
De Noordlaan zelf krijgt ook een gewijzigde verkeerssituatie na de werken. In functie van het mobiliteitsplan van Kuurne komt er eenrichtingsverkeer voor auto's en vrachtwagens. Fietsers krijgen een dubbelrichtingsfietspad. De Industrielaan wordt ter hoogte van de Noordlaan doorgeknipt zodat wie uit de Industrielaan komt enkel nog rechtsaf kan maar niet meer rechtdoor kan oversteken. In de plaats kan een keerbeweging worden gemaakt in het noorden van de Noordlaan, vlak voor de St-Katriensteenweg.
De werken zijn geraamd op 4,5 miljoen €.


FASERING & HINDER
Een exacte startdatum is momenteel nog niet gekend.
De vermoedelijke duur van de werken is geraamd op 170 werkdagen.
Zodra de aannemer gekend is en de detailplanning opgesteld, volgt meer info.

Voorbereidende fase
Voorafgaand aan de eigenlijke werken kan er al gestart worden met de voorbelasting van de tunnelkoker. Dat is een simulatie waarbij de draagkracht van de grond wordt onderzocht zodat nadien de funderingen correct kunnen aangelegd worden. Hiervoor wordt er een grote hoeveelheid grond aangebracht op de plaats waar de koker komt.

Fase1
Start aanleg tunnelkoker in de middenberm onder de door te trekken R8 ter hoogte van de Noordlaan.

Fase 2
Heraanleg kruispunt Noordlaan/R8. Er komen verkeerslichten en een infozone.
Deze fase kan pas starten wanneer de werken van Aquafin op deze locatie zijn afgerond (na fase 2a van Aquafin => vermoedelijk midden 2012).

Fase 3
Aanleg fietspaden Noordlaan.

Fase 4
Aanleg fietsers- en voetgangerstunnel onder R8 thv Izegemsestraat.
Pas nadat de tunnelkoker onder de R8 open is voor verkeer kan gestart worden met deze fase.

Fase 5
Doortrekken R8 tussen Izegemsestraat en Heirweg en aanleg van nieuwe op- en afritten.

HINDER
De meeste werken zullen weinig hinder veroorzaken op de bestaande wegen. Er zal altijd minstens 1 rijstrook berijdbaar blijven. Ook de bedrijven blijven steeds toegankelijk.



Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » zo 06 mar 2011, 8:39

^^
Eindelijk nog eens een paar 100 meter van deze snelweg die gerealiseerd worden, hopelijk volgt de rest spoedig :top:
belgie is zo slecht nog niet

Gebruikersavatar
JonasCoryn
stadsweg
Berichten: 266
Lid geworden op: do 05 mar 2009, 16:25
Locatie: Deerlijk

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door JonasCoryn » ma 07 mar 2011, 22:05

Inderdaad, na 20 jaar wordt de snelweg eindelijk met een 750m verlengd, je zal 1 roodlicht minder hebben. Nog 6 roodlichten te gaan.

Hoewel we er pas over 2 - 2,5 jaar zullen kunnen over rijden, juich ik dit erg toe!

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door vynkce » za 23 apr 2011, 10:24

Het Nieuwsblad 22-04-2011 schreef:Na paasverlof start voorbereidende werken AWV aan R8 in Kuurne

KUURNE - Sinds midden maart zijn de nutswerken gestart aan de R8 in Kuurne. Op dinsdag 26 april starten ook de rioleringswerken van Aquafin ter hoogte van de Noordlaan, net zoals de voorbereidende grondwerken voor de doortrekking van de R8 tussen de Izegemstraat en de Heirweg in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.
In de middenberm tussen de beide Ringlanen zal de aannemer, de vroeger al gerealiseerde aarden wallen verder aanvullen. In totaal zal ongeveer 130.000 ton aarde nodig zijn. Omdat een dergelijke massa zich moet 'zetten' gebeurt dit alles in geleidelijke stappen. In totaal zullen deze voorbereidende grondwerken 2 maanden in beslag nemen.
Gedurende deze periode zal het doorgaand verkeer altijd mogelijk zijn. Wel zal in eerste fase slechts 1 rijstrook kant buitenring van de Ringlaan, N395a, beschikbaar zijn tussen de Heirweg en de Izegemstraat. In een tweede fase zullen ook de op- en afrit van de R8 aan de Izegemstraat op één rijstrook gebracht worden om het werfverkeer toe te laten veilig de middenberm te bereiken. Later dit jaar zal ook de realisatie van de kokerbrug aan de Noordlaan en de fietsertunnel aan de Izegemstraat van start gaan.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door vynkce » do 26 mei 2011, 14:46

Deel van een parlementaire vraag over de R8:

Wat betreft de realisatie van de ringweg ter hoogte van Kuurne in de braakliggende centrale zone, zijn de werken van de 1ste fase gestart op 15 april 2011. De werken gebeuren vanaf de omgeving van de Izegemsestraat tot aan de Heirweg en werden aanbesteed voor een bedrag van 3.564.551,21 euro. De duurtijd van de werken bedraagt 170 werkdagen.

Voor wat betreft de aanleg van de conflictvrije verkeerswisselaar tussen de R8 en de A19 ter vervanging van het huidige lichtengeregelde complex is het Milieu Effecten Rapport (MER) in opmaak. De volgende stappen zijn het verwerken van de milderende maatregelen van de MER in het ontwerp, de technische studies van het kunstwerk, het aanbestedingsklaar maken van het ontwerp, het bekomen van de stedenbouwkundige vergunning en de onteigeningsprocedure. Bedoeling is om in 2013 een 1ste fase te kunnen aanbesteden. Hiervoor is 2 miljoen euro voorzien.

Voor het verdere ontbrekende stuk aan de noordkant vonden weliswaar de eerste afwegingen plaats in een visienota van de R8, maar is een verfijnde uitwerking nog aangewezen. De daarvoor noodzakelijke topografische opmetingen zijn gebeurd.

De noodzaak van de doortrekking van de R8 tussen het knooppunt “Hoog Kortrijk” en “Kortrijk Oost” was inderdaad een conclusie uit de mobiliteitsstudie “Hoog Kortrijk” van het stads¬bestuur, dit om de verkeersafwikkeling van het Ei op een aanvaardbaar niveau te houden. Het ontwerp en de noodzakelijke milieueffectenrapportage van dit wegvak dienen nog aangevat te worden.

De optimalisatie van de R8 vraagt, naast het nodige studiewerk, ook het doorlopen van de verscheidene procedures. Een realistische timing kan verder nog niet gegeven worden.

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8709
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen
Contacteer:

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door captain007 » do 26 mei 2011, 14:59

Zondag reed ik bij de GTI toer voor het eerst over deze weg. Goed dat in ieder geval het knooppunt aangepakt gaat worden, want dat is echt een bizarre aansluiting met een U-turn. En dan vraag ik mij toch af waarom het nog zo lang moet duren om die resterende viaducten te bouwen. In ieder geval op het gedeelte waar de zandlichamen al liggen kan toch relatief eenvoudig een snelweg worden gerealiseerd?

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Alfa » do 26 mei 2011, 15:36

Conclusie: ooit komt het nog wel goed met de R8.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Vinny » do 26 mei 2011, 16:09

De oostelijke onderbreking lijkt mij wat moeilijk gaan, er staan wat huizen in de weg. Een andere observatie was dat de Noord-Westelijke quadrant van de R 8 een autosnelweg was volgens de bebording. De R 8 is daarmee naast de E 34 en de A 12 de volgende autosnelweg in Belgie die onderbroken wordt met gelijkvloerse kruisingen. :geenlach:
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
JonasCoryn
stadsweg
Berichten: 266
Lid geworden op: do 05 mar 2009, 16:25
Locatie: Deerlijk

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door JonasCoryn » vr 27 mei 2011, 0:36

^^ Zo is het niet helemaal.

De R8 is zowat 2/3 volledig als autosnelweg uitgevoerd met op en afritten, hier mag je dan ook 120.
Het andere deel = het onafgewerkte Noord-oostelijke deel met ongebruikte taluds en 7x verkeerslichten, is dan gewoon "expressweg" en daar mag je 70.
Ook op het stukje waar de A19 op de R8 aansluit met 2x verkeerslichten mag je plaatselijk maar 70.
Het is dus niet zo dat je 120 mag langs die lichten.

Ik heb trouwens enkele foto's genomen van de grote werken op het Noordoostelijk deel waar ze nu druk aan het werk zijn op de taluds. Ik zal ze even posten als ik m'n gsmkabeltje terugvind. :roll:

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Alfa » za 28 mei 2011, 14:47

Zou het niet veel goedkoper en praktischer zijn gewoon het ontbrekende noordoostelijke stuk met een lange tallud te overbruggen? Nu werken ze stukje per stukje. Gezien er zeven verkeerslichten zijn gaat het precies een achtbaan worden als ze iedere keer terug naar grondniveau gaan.

Gebruikersavatar
JonasCoryn
stadsweg
Berichten: 266
Lid geworden op: do 05 mar 2009, 16:25
Locatie: Deerlijk

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door JonasCoryn » za 28 mei 2011, 21:03

Dat heb je een beetje verkeerd voor hoor.
Er ligt reeds telkens een talud in het middendeel tussen de alle verkeerslichten in. Het is dan ook de bedoeling hier de snelweg op aan te leggen en om om de 2 lichten met een soort afrit naar beneden te gaan om samen te vloeien met de parallelbanen - die men nu als effectieve ringweg gebruikt.

Nu gaan ze gewoon de eerste 500 meter hiervan aanleggen (doortrekken), en dan weer dood laten lopen. Net daarvóór zullen we terug via een "afrit" naar beneden geleid worden om samen te vloeien met de parallelweg.

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Alfa » za 28 mei 2011, 23:21

^^^Dus toch een tallud. Goed.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door vynkce » do 15 sep 2011, 18:53

Wegen en Verkeer 15-09-2011 schreef:R8 Kuurne: vanaf 19 september werken voorbelasting tunnelkoker

Vanaf maandag 19 september starten op de Ringlaan (R8) in Kuurne voorbereidende werken voor de bouw van de tunnelkoker. Die tunnelkoker moet de Noordlaan en het industrieterrein verbinden met de zuidelijke Ringlaan. Het gaat om voorbelastingswerken die 2 weken zullen duren.
Op de plaats waar de tunnelkoker komt, namelijk op de middenberm van de R8, ter hoogte van de Noordlaan, zal grond worden aangevoerd. De aangevoerde grond wordt vlakbij uitgegraven ter hoogte van de Izegemsestraat. Deze werken zullen 2 weken in beslag nemen. Daarna moet de aangevoerde grond een drietal maanden rusten. Dit proces noemt men de 'voorbelasting' van de grond. Erna worden dan metingen gedaan om te kijken hoeveel de grond sinds de aanvoer gezakt is. Op basis van die gegevens kan dan bepaald worden wanneer het veilig is om bovenop die grond te beginnen bouwen aan de tunnelkoker.
Tijdens de werken wordt er 1 rijstrook ingenomen op de binnenring (de zuidelijke kant van de Ringlaan) tussen de Izegemsestraat en de Heirweg.

Gebruikersavatar
JonasCoryn
stadsweg
Berichten: 266
Lid geworden op: do 05 mar 2009, 16:25
Locatie: Deerlijk

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door JonasCoryn » wo 28 dec 2011, 2:21

NIEUWE FASE WERKEN OP R8 MOET AF ZIJN TEGEN MEI
Bedrijvenpark krijgt eigen tunnel onder Ring
MAANDAG 26 DECEMBER 2011, 03U00 AUTEUR: KRIS VANHEE

Afbeelding

Afbeelding
Bert Demeulemeester.kwb
© bauwens Willy


KUURNE - Vanaf maandag 9januari starten in Kuurne de werken voor de aanleg van een tunnelkoker onder de R8. Die koker verbindt de Noordlaan met de zuidelijke Ringlaan.

Met de heraanleg van de R8 ter hoogte van de Noordlaan wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het bedrijvenpark beter bereikbaar maken. Het kruispunt van de Ringlaan (R8) met de Noordlaan wordt dé toegangspoort tot de industriezone. Door diverse andere ingrepen moet ook de verkeersveiligheid in de buurt flink verbeteren.

De R8 wordt doorgetrokken tot voorbij de Noordlaan, net voor de Heirweg. Hiervoor wordt de middenberm op de Ringlaan opgehoogd.

‘Het kruispunt van de Ringlaan met de Noordlaan is straks dé toegang tot het bedrijventerrein', zegt Eveline Vandecaetsbeek van AWV. ‘Er komt een tunnel zodat het verkeer vanuit de Noordlaan onder de nieuwe Ring door kan en zo de Ringlaan richting E17 kan oprijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen die tunnel gebruiken. Verder worden er dubbelrichtingsfietspaden aangelegd op de Noordlaan.'

Het gevaarlijke kruispunt van de R8 met de Izegemsestraat wordt ook heringericht. De Izegemsestraat wordt doorgeknipt ter hoogte van de R8. Nu wordt deze straat regelmatig gebruikt als toegang tot het industrieterrein.

Eenrichtingsverkeer

‘Het verkeer op de Noordlaan verandert', zegt Bert Demeulemeester, manager van het bedrijvenpark, tevreden. ‘De Industrielaan wordt ter hoogte van de Noordlaan doorgeknipt. In functie van het mobiliteitsplan van Kuurne komt er eenrichtingsverkeer voor auto's en vrachtwagens. Wie uit de Industrielaan komt, kan dan alleen nog rechtsaf. Dit wordt een flinke verbetering.'

Tijdens de werken wordt één rijstrook ingenomen langs de zuidelijke kant van de Ringlaan tussen de Izegemsestraat en de Heirweg. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Wie deze dagen naar het shopping center wil, zal echter merken dat er problemen zijn. De aannemer kampt ter hoogte van de Heirweg met wateroverlast. De werken kosten in totaal 4,5miljoen euro. In mei zijn ze af.
Uit Het Nieuwsblad.

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door vynkce » do 26 jul 2012, 17:45

Tussen 6 en 13 augustus is er een structureel onderhoud voorzien van enkele gedeelten van de Kortrijkse Ring. Het wegdek zal volledig worden vervangen:

Afbeelding

Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » vr 27 jul 2012, 8:46

^^
Klopt, voor de mensen die er moeten zijn:de ring word tijdens de werken volledig afgesloten vanaf het knooppunt R8/A19 richting ei.
belgie is zo slecht nog niet

Tommy
autoweg
Berichten: 1972
Lid geworden op: vr 18 dec 2009, 14:57
Locatie: Merchtem (B)
Contacteer:

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Tommy » di 07 aug 2012, 11:17

't Is ondertussen effectief potdicht!
Werken op R8

Het Vlaams Gewest plant van maandag 6 augustus tot zondag 12 augustus asfalteringswerken op de verschillende delen van de R8. Dat gebeurt op de buitenring tussen het complex Kortrijk-West (A19) en de Doorniksesteenweg (N50) en op de binnenring tussen de Doorniksesteenweg (N50) en de afrit van het Ei.

Er wordt de hele periode de klok rond gewerkt maar de werken zullen zeker voor verkeershinder zorgen.

De opritten van de R8 van de Meensesteenweg richting Marke en het Ei en deze aan de Pottelberg richting Ei worden afgesloten voor de duur van de werken. Er worden de nodige omleidingen voorzien, onder meer via het complex E403-E17.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 9_00239048
Dé grootste collectie aan foto's van Belgische gepersonaliseerde nummerplaten!
www.vanityplates.be

Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » vr 01 mar 2013, 17:38

Het Nieuwsblad vrijdag 01 maart 2013, 03u00
Auteur: vkk

KORTRIJK - Wegen en Verkeer West-Vlaanderen start maandag met het herstellen van een deel van het wegdek op de R8. Tot het einde van de maand maart is daarom maar één rijstrook vrij.

De herstellingen gebeuren vanaf de lichten aan de oprit van de A19 tot net voorbij oprit nummer 8 in Heule. Er komt een nieuwe betonlaag op de rechterrijstrook. Die is daarom vanaf maandag tot het einde van de maand afgesloten. Alle op- en afritten naar Gullegem en Heule blijven echter open.

‘De vrieskou van de voorbije maanden heeft op verschillende plaatsen schade aangebracht aan het betonnen wegdek op de trage rijstrook', zegt Eveline Vandecaetsbeek van Wegen en Verkeer. ‘We willen niet langer wachten om die schade te herstellen.'

Hoe groot de hinder zal zijn is moeilijk in te schatten, volgens AWV. ‘Onze specialisten vertellen mij dat die beperkt zal zijn', maakt Vandecaetsbeek zich sterk. ‘We willen vooral voorkomen dat de staat van het wegdek verder verslechtert.' Al gaat het niet om grote putten of mankementen. ‘Klachten van bestuurders zijn er niet', zegt Vandecaetsbeek. ‘We willen preventief tewerk gaan.'

Het einde van de werken is voorzien op 29 maart. Als het weer roet in het eten gooit, wordt dat iets later. De kostprijs van de herstellingswerken bedraagt 116.000 euro.
belgie is zo slecht nog niet

sirdanilot
2x2 autosnelweg
Berichten: 5457
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 21:42
Locatie: Leiden

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door sirdanilot » vr 01 mar 2013, 17:55

Gelukkig is het een ring, dus kun je via de andere kant rond rijden :mrgreen:

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Chris » wo 25 sep 2013, 15:26

Op de wegenwiki staat:

Wat betreft de realisatie van de ringweg ter hoogte van Kuurne in de braakliggende centrale zone, zijn de werken van de 1ste fase (over 750m) gestart op 15 april 2011. De werken gebeuren vanaf de omgeving van de Izegemsestraat tot aan de Heirweg en werden aanbesteed voor een bedrag van 3.564.551,21 euro. De werken zouden tegen midden 2013 achter de rug moeten zijn.

Is dat al gereed?

Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » wo 25 sep 2013, 15:36

^^ Dat is inderdaad gereed maar nog niet opengesteld. De openstelling kan niet lang meer op zich laten wachten want alle markeringen en borden zijn reeds geplaatst. Eens opengesteld zal ik hier wat foto's posten.
belgie is zo slecht nog niet

Gebruikersavatar
Mark
Forumbeheerder
Berichten: 10234
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 21:11
Locatie: Spijkenisse

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Mark » wo 25 sep 2013, 22:41

Betekend dit ook dat het snelwegdeel van de R8 een stukje langer wordt?

Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » do 26 sep 2013, 3:06

Inderdaad er is dus voor de eerste keer sinds lange tijd terug een heel kort stukje snelweg bij gekomen in vlaanderen.
belgie is zo slecht nog niet

Gebruikersavatar
Jump
autoweg
Berichten: 1181
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 17:36
Locatie: Evergem
Contacteer:

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Jump » di 15 okt 2013, 19:43

Ik lees op SSC dat vrijdag het nieuwe gedeelte officieel geopend wordt door Hilde Crevits. Hoe zit het met de rest van die stukken, worden die in een latere fase afgewerkt, of zijn daar nog geen plannen voor?

Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » wo 16 okt 2013, 5:34

Momenteel zijn daar bij mijn weten nog geen plannen voor, het volgende dat men gaat aanleggen is de verkeerswisselaar met de A19. Maar in stilte hoop ik dat Crevits vrijdag ook nog andere plannen voorstelt :-)
belgie is zo slecht nog niet

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door vynkce » wo 16 okt 2013, 22:58

Vrijdag zal Hilde Crevits omstreeks 14.30h inderdaad aanwezig zijn bij de inhuldiging van het nieuwe gedeelte van de R8. Het knooppunt van de A19 met diezelfde R8 staat verder opgenomen in het investeringsprogramma van AWV voor de periode 2013; 2015.

Gebruikersavatar
tompie
autoweg
Berichten: 1058
Lid geworden op: ma 11 feb 2008, 19:28
Locatie: zwevegem

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door tompie » za 19 okt 2013, 7:57

Het nieuwe stuk R8 is nu opengesteld door Crevits, ze kon ook melden dat de verkeerswisselaar R8xA19 gepland staat voor 2015 en als deze klaar is men dan gaat voor de aanleg van het ontbrekende stuk tussen de N8 en de N50 naast de E17.
belgie is zo slecht nog niet

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Vinny » za 19 okt 2013, 8:51

Gaat men dat serieus aanleggen? :o
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6908
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot
Contacteer:

Re: [R008] Afwerking Ring R8

Bericht door Wimpie25 » za 19 okt 2013, 10:04

Je bent er precies niet blij mee, Vinny? :D

Plaats reactie