[B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Actuele grote projecten

Moderator: Moderatoren

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21914
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Pino » vr 27 jul 2012, 17:22

Aan de ene kant onwil om een weg aan te leggen die een soort substandaard autosnelweg wordt; aan de andere kant een doorgeslagen verkeersveiligheidsdenken.

Ik snap heel goed wat je bedoelt met je mijmeringen over Frankrijk, maar dat is natuurlijk wel een heel ander land. Het is veel dunner bevolkt. Dat heeft ertoe geleid dat ook het snelwegennet veel dunner is en dat de rol van het OWN groter is in de alledaagse verplaatsingen van heel veel mensen. In Nederland wordt die rol veel meer ingenomen door de autosnelwegen. Daarnaast is in Frankrijk de kans op lokale overlast van zo'n goede route veel kleiner. Het gepruts op de vierkante millimeter van een N69, langs plaatsjes als Valkenswaard en weet ik veel wat nog meer; daar heb je in grote delen van Frankrijk veel minder last van omdat er minder van dat soort dorpjes liggen.

Resteert de algemene discussie over waarom er niet alleen een 1x2-weg moet komen te liggen, maar dat die dan ook een fysieke afscheiding tussen de rijstroken moet krijgen, rotondes en de hele mikmak. Dat is de betuttelingsstaat genaamd Nederland; de zoektocht naar die ene verkeersdode minder per jaar en hoe ver we met zijn allen willen gaan om de rest van de wereld in zijn rij-vrijheid te beperken. In Frankrijk laten ze je gewoon wél tegen die boom aanrijden. Terwijl de aloude Franse problematiek van frontale botsingen door gevaarlijke inhaalmanoeuvres volgens mij tegenwoordig wel redelijk onder controle is met 2+1-wegen.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Vinny » za 28 jul 2012, 0:10

Chris schreef:Het plan van de N69 is waardeloos, een 2x1 80 km/h weg met rotondes. Nauwelijks het predikaat "doorgaande weg" waard.
De meeste N wegen in Nederland hebben 2x1 rijbanen en rotondes. ;)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Chris » za 28 jul 2012, 7:52

I rest my case ;)

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6909
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Wimpie25 » za 28 jul 2012, 17:40

Chris schreef:Je krijgt wel eerder last van pelotonvorming op zulke wegen. Echter in Nederland kan je vaak sowieso niet inhalen, dus ik denk niet dat het echt significant verschil maakt voor de capaciteit als je wel mag/kan inhalen. Na een week in Frankrijk te hebben rondgereden vraag ik me echt af waarom we in Nederland altijd van die suboptimale oplossingen op het niet-snelwegennet toepassen.
Een vreemde evolutie inderdaad, vroeger stond Nederland er toch voor bekend dat het brede en veilige wegen had waar veel gelegenheid tot inhalen was. Het gras is blijkbaar altijd groener aan de overkant :D

sirdanilot
2x2 autosnelweg
Berichten: 5457
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 21:42
Locatie: Leiden

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door sirdanilot » za 28 jul 2012, 18:36

Nederlandse wegdekken zijn significant beter dan elders, maar ik heb er nog nooit van gehoord dat de Nederlandse wegen qua capaciteit veel beter zouden zijn dan de Belgische. Nu ja, wat Nederland wél heeft zijn 'megasnelwegen' zoals de A16 bij Rotterdam met bijbehorende 'megaknooppunten', maar die zijn in België simpelweg nog niet nodig geweest tot nu toe. De R0 begint er nu wel om te schreeuwen...

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door vynkce » di 09 okt 2012, 14:21

Fragment uit De Standaard:
Een van de mobiliteitsknopen van Limburg was lang het Lummense Klaverblad. Die vreselijke kruising van de E313 en E314 was een koud kunstje voor degenen die er bekend mee waren, en levensgevaarlijk voor al de rest.
Inmiddels is het Klaverblad succesvol omgebouwd tot een 'turbine'. Sindsdien blijven ongevallen uit en zijn de dagelijkse files verdwenen.
Dat kunnen ze in Houthalen-Helchteren niet zeggen. Files zijn er dagelijkse kost op de N74, beter bekend als de Noord-Zuidverbinding. Die lokt al decennia verhitte discussies uit.
De weg loopt van Hasselt naar de Nederlandse grens, ter hoogte van Lommel, om Limburg met Eindhoven te verbinden. Maar in Houthalen-Helchteren dendert de viervaksbaan dwars door de dorpen heen, met alle verkeersmoeilijkheden van dien. Een oplossing dringt zich al tientallen jaren op, maar is nog altijd niet gerealiseerd.
'Ik ben 56 jaar, en daar werd al over gediscussieerd toen ik nog eenklein manneke was', zegt Willy Miermans, verkeersexpert aan de Universiteit Hasselt. 'Toch moet er iets gebeuren, de verkeersdrukte neemt alleen maar toe.'
Ondertussen zijn zowat alle mogelijke scenario's de revue gepasseerd. Van tunnels tot omleidingswegen in alle windstreken. Vorig jaar hakte de Vlaamse regering de knoop door en is er gekozen voor een omleidingsweg. Maar er is protest aangetekend, en het plan zit geblokkeerd bij de Raad van State. De laatste pleidooien zijn onlangs gehouden, een uitspraak wordt niet voor november verwacht.
Ook in Houthalen-Helchteren bestaat er geen eensgezindheid over het traject.
De schepen van Mobiliteit, Peter Timmermans (N-VA), richtte destijds speciaal een lijst op, OM-nu!, om voor de omleidingsweg te vechten.
'De burgemeester, die steeds voor een omleidingsweg was, komt nu op met Groen', zegt hij. 'En Groen is helemaal tegen. Zij willen een tweetunnelplan.' Een optie die ook de lokale lijst S&D genegen is. 'Maar die tunnel zou nooit door Europa worden goedgekeurd, wegens de geluidsoverlast en de CO�-uitstoot.'
Al lijkt de mening van de lokale politici niet meer van tel. Vlaanderen heeft gekozen, die keuze blijft overeind. Tenzij de Raad van State het hele boeltje schorst en alles moet worden overgedaan.
'Dat zou erg zijn', zegt Hilde Crevits (CD&V), de Vlaamse minister voor Mobiliteit. 'Want Noord- en Zuid-Limburg zijn heel slecht met elkaar verbonden. En er is een groot draagvlak voor onze oplossing. We moeten de procedure afwachten.'
Een schrapping zou ook de Limburgse gouverneur, Herman Reynders, boos maken. Dat blijkt uit een interview met hem dat maandag in de krant verschijnt.
'We moeten de Vlaamse regering dankbaar zijn voor Noord-Zuid en Spartacus(zie grafiek)', zegt Reynders.
'Ze zijn van levensbelang voor de ontwikkeling van de provincie. We schieten ons daar in eigen voet. Het is niet de Vlaamse regering die het tegenhoudt, het zijn de Limburgers zelf. Ik heb daar al een keer bij de politieke gezagsdragers mijn beklag over gedaan: we zijn onze toekomst aan het verspelen. We proberen te bemiddelen. We proberen bedrijven te herlokaliseren. Anders worden we een uithoekje.'

vynkce
2x4 autosnelweg
Berichten: 10306
Lid geworden op: zo 01 jan 2006, 16:06
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door vynkce » do 18 okt 2012, 10:36

Er is een studieopdracht uitgeschreven om het viaduct in de N74 over de spoorlijn te Kiewit volledig te vervangen.

robke1985
zandpaadje
Berichten: 18
Lid geworden op: vr 06 jul 2012, 15:20

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door robke1985 » di 06 nov 2012, 11:28

Vandaag in het Belang van Limburg.

Zijn weer vertrokken voor een hele lange weg...
Raad van State geeft negatief advies voor plannen Noord-Zuid
De auditeur van de Raad van State adviseert de rechtbank om de plannen voor de Noord-Zuidverbinding te vernietigen. Tegen het einde van de maand weten we of de rechter hier ook op ingaat. De plannen van de omleidingsweg zijn vorig jaar al geschorst.


De Limburgse Milieukoepel, Natuurpunt, Limburgs Landschap en enkele buren zijn vorig jaar al naar de Raad van State getrokken om de aanleg van de omleidingsweg te beletten. Vorig jaar hebben ze al een eerste slag thuisgehaald, toen heeft de Raad van State de plannen alvast geschorst. De kans bestaat dat die nu ook worden vernietigd.

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) werkt nog niet aan een plan B. "Nee, we hebben een nieuwe motivatie ingediend en intussen wachten we op de uitspraak”, zegt zijn woordvoerder.

hbvl 06/11/2012 http://www.hbvl.be/limburg/negatief-adv ... -zuid.aspx

Torchus
zandpaadje
Berichten: 7
Lid geworden op: za 27 okt 2012, 10:41

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Torchus » di 11 dec 2012, 18:59

Vanmorgen sinds lange tijd nog eens gebruik gemaakt van de N74. Richting Hasselt stond er een structurele file die begon ca. 2km voor de samenkomst met de N715 in Hechtel. Rechts van de weg stond ook een bord waarop melding gemaakt werd van de file (cfr de borden op de E34 Turnhout-Antwerpen tussen Zoersel en Ranst).

Volgende keer weer een andere weg uitkiezen ...

Peter2
dorpsstraat
Berichten: 126
Lid geworden op: vr 07 okt 2011, 22:11
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Peter2 » do 31 jan 2013, 17:03

Excuses van Raad van State voor vertraging
Het Belang van Limburg - 26-01-2013

Auditeur adviseert opnieuw vernietiging noord-zuidplan

De auditeur van de Raad van State vraagt opnieuw de vernietiging van de plannen voor de omleidingsweg op de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren.

Dat is vrijdag gezegd tijdens de nieuwe behandeling van de zaak. Voorzitter Pierre Lefranc beloofde 'spoedig' een uitspraak.

"De Raad van State biedt zijn verontschuldigingen aan voor de vertraging." Met deze worden begon voorzitter Lefranc de tweede behandeling van de vraag tot vernietiging van het plan-MER uit 2008 en het ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) uit 2011 die de aanleg van de omleidingsweg mogelijk moeten maken. Natuurpunt Limburg, Limburgs Landschap en de Limburgse Milieukoepel hebben de procedure aangespannen omdat zij vinden dat de ondertunneling van de bestaande Grote Baan een beter alternatief is. Op hun vraag zijn de plannen eind 2011 al geschorst. Nu is het de vraag of ze ook definitief vernietigd worden. De debatten zijn in september vorig jaar al eens gevoerd, maar omdat een van de drie rechters ziek gevallen is, kon er nog geen arrest geveld worden.

Daarom werd de hele zaak vrijdag nog eens overgedaan.

Advocaat Filip De Preter legde namens de milieuverenigingen nog eens uit waarom de plannen indruisen tegen het decreet op het natuurbehoud. Alles draait om het verschil tussen compenserende en milderende maatregelen.

Afwijking

In de plannen wordt de aanleg van nieuw natuurgebied ter hoogte van de kmo-zone Helchteren als milderende maatregele voorgesteld.

"Compenserende of milderende maatregelen, dit is geen woordspelletje maar essentieel voor de bescherming van natuurgebieden", aldus De Preter. "Het gaat hier duidelijk om compenserende maatregelen. Natuurwaarden laten verloren gaan en ergens anders natuurgebied maken, is een schoolvoorbeeld van compensatie.

Dit mag enkel via een afwijkingsprocedure."

Advocaat Paul Aerts van de Vlaamse regering vindt dat de 'tegenpartij' een redeneringsfout maakt. "De creatie van een nieuwe verbinding tussen twee of meer beschermingszones kan geen compensatie zijn. Het natuurontwikkelingsplan heeft heidegrond als doel. Het mildert het risico op de versnippering van heidegebieden."

Advocaat Gauthier Van Thuyne van VIA-Invest Vlaanderen trachtte het argument van de milieubeweging over wetenschappelijke onderbouw van de milderende maatregelen onderuit te halen. "Met pagina's en pagina's ongefundeerde kritieken wordt aannemelijk gemaakt dat de maatregelen onredelijk zijn. Dit is stuitend en onjuist.

Milderende maatregelen moeten kwaliteit hebben en kunnen uitgevoerd worden."

Tot grote frustratie van de advocaten van de overheid bleef de auditeur bij zijn standpunt dat de plannen voor de omleidingsweg vernietigd moeten worden. Over enkele weken valt de uitspraak.
Jammer dat een uitspraak van de raad van state nu nog zwart-wit moet zijn. Een vrijspraak of een vernietiging, dit zou tegen de zomer meer genuanceerd kunnen zijn gezien de raad van state wordt hervormd.

Dit ziet er zeer slecht uit...

Peter2
dorpsstraat
Berichten: 126
Lid geworden op: vr 07 okt 2011, 22:11
Locatie: Vlaanderen

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Peter2 » do 07 feb 2013, 0:54

Hilde Crevits: “We gaan door met Noord-Zuid”
4 februari 2013


“Ook al vernietigt de Raad van State de huidige plannen voor de verdere aanleg van de Noord-Zuid in Limburg, dan nog zullen we doorgaan ermee. Hoe of wat, dat is nog te vroeg om nu al te zeggen. Maar de Noord-Zuid komt er.” Dat heeft Vlaams minister Hilde Crevits van Openbare Werken en Mobiliteit in Hasselt gezegd in een reactie op de nakende uitspraak van de Raad van State in een zaak die door natuurjongens is aangespannen.

De minister betreurt de stap van de milieuorganisaties, ondanks het brede overleg over de partijgrenzen heen, dat aan de beslissing voor een omleidingsweg is vooraf gegaan. “Maar de Noord-Zuid is niet alleen belangrijk voor Limburg, deze ontsluiting is ook van belang voor Vlaanderen. We zullen dus een oplossing op het terrein moeten zoeken, ook bij een vernietiging van de huidige plannen.”

Crevits wees er nog op dat de nodige middelen voor de verdere aanleg van de Noord-Zuid wel degelijk zijn vastgelegd. “Daar ligt het probleem dus niet,” aldus nog de minister.
Gelukkig hebben we ons Hilde nog. Ze toont zich alvast vastberaden.

Davy
expressweg
Berichten: 4617
Lid geworden op: vr 11 sep 2009, 3:06
Locatie: Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen)

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Davy » do 07 feb 2013, 13:41

^^ Inderdaad, alhoewel ik vrees dat ook zij niet kan opboksen tegen de milieufreaks die eigenlijk overal tegen zijn. Die mannen zijn nog in staat om de snelwegen om te vormen tot karresporen :roll: , of om in dat geval de weg te versmallen en er in de plaats een tramlijn ofzo aan te leggen (want dan gaat er in hun ogen automatisch wel minder verkeer rijden en probleem opgelost). Hetzelfde verhaal dus van wat ik een paar dagen geleden schreef in het topic over de Brusselse ring.

Ik had vroeger best wel groene symphatieen, maar dit is door dit soort dromerige freaks een flink stuk minder geworden.

In ieder geval, zoals het daar nu is kan het niet verder...

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8709
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door captain007 » do 07 feb 2013, 13:57

De Vlaamse Overheid zal in ieder geval de plannen zodanig moeten voorbereiden dat de Raad van State niet anders kan dan het goedkeuren. Er is blijkbaar iets verkeerd gegaan in het proces, waardoor het nu vernietigd kan worden. De milieufreaks zullen zich toch altijd blijven verzetten, dus dat zal niet veranderen. Wat wel kan veranderen is de plannen zodanig onderbouwen en uitwerken dat de Raad van State het plan niet kan vernietigen en de weg alsnog aangelegd kan worden. Dat gaat de laatste jaren in Nederland ook goed, terwijl in het verleden nog wel eens plannen in de prullenbak verdwenen door kostbare fouten.

Gebruikersavatar
JonasCoryn
stadsweg
Berichten: 266
Lid geworden op: do 05 mar 2009, 16:25
Locatie: Deerlijk

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door JonasCoryn » vr 08 feb 2013, 21:13

Ik denk dat de teloorgang van Ford Genk wel eens voor een "positieve noot" in dit dossier kan zorgen. De overheid wil met een zogenaamd Strategisch Actieplan Limburg (link) de Limburgse economie stimuleren en er terug bovenop helpen. De aanleg en voltooiing van de Noord-Zuid kan hierbij een enorme stimulans zijn lijkt me.

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10307
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Alfa » vr 08 feb 2013, 21:43

^^Ik denk dat je dat niet mag overschatten. Het is een stimulans als er een nieuwe aantrekkelijke route voor het doorgaand verkeer aangeboden wordt. Hier wordt vooral een lokaal probleem opgelost. De route wordt iets aantrekkelijker. Maar niet massaal. Ook omdat de weg eigenlijk quasi doodloopt in Nederland.

Verder begrijp ik de vrees voor versnippering wel. Ik was ook voorstander van het tunnelalternatief dat niets van de bossen rondom Helchteren en Houthalen verloren zou laten gaan en geen extra insnijding in het landschap zou veroorzaken. Maar ik vind nu ook niet dat daarom in dit stadium het hele dossier maar vernietigd moet worden. Zoiets moet je laten meespelen bij de tracékeuze. Van zodra die er een definitief is moet je dat laten rusten. Je kan niet alles in vraag blijven stellen. Wat misschien nog kan is wat extra flankerende maatregelen.

Maar inderdaad ligt een groot deel van het probleem ook aan het feit dat de Raad van State enkel zaken in zijn geheel kan vernietigen en dus niet slechts delen. Maar dat veranderd binnenkort.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Kaaiman » za 09 feb 2013, 11:49

In Nederland heeft het wel even geduurd voor de wetgeving zodanig was aangepast dat plannen beter doorgang konden vinden.

Om maar wat te noemen:
  • Versnelling tracéprocedure: minder ronden inspraak en besluitvorming.
  • Bestuurlijke lus: een plan dat op relatief kleine onderdelen is vernietigd, kan worden 'gerepareerd' zonder dat de hele procedure opnieuw hoeft.
  • Samenwerkingsverband luchtkwaliteit: slechtere luchtkwaliteit op bepaalde plaatsen is toegestaan, mits de algehele luchtkwaliteit significant verbetert.
  • Crisis- en Herstelwet: projecten opgenomen waarvan het nut niet meer aangetoond hoeft te worden, tevens verkorting procedure RvS.
Als de politiek echt vindt dat de N74 en andere wegen met hoofdpijndossiers er moeten komen, dan zullen ze echt meer moeten doen dan alleen de bestaande procedures doorlopen. Met name de bestuurlijke lus en het wettelijk vastleggen van het nut van het project lijken me in dit geval erg bruikbaar.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Gebruikersavatar
Jump
autoweg
Berichten: 1181
Lid geworden op: zo 13 sep 2009, 17:36
Locatie: Evergem
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Jump » di 02 apr 2013, 15:38

En geschorst door de Raad van State: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/r ... _noordzuid
De Raad van State heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de nieuwe omleidingsweg van de Limburgse noord-zuidverbinding vernietigd. Verschillende milieuverenigingen hadden zich tegen de weg verzet. Vlaams minister van mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) en Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) onderzoeken het arrest.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Chris » di 02 apr 2013, 15:56

Dit duidt op slecht werk van de overheid.

Op basis waarvan is het besluit vernietigd? In principe moet het mogelijk zijn om een solide besluit te nemen waarin alle stappen juist zijn genomen en de juiste inpassing voorzien wordt zodat personen die beroep aantekenen geen schijn van kans hebben. In Nederland werkt dit sinds een paar jaar uitstekend.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door mavas » di 02 apr 2013, 19:26

Ik heb wel het idee dat het steeds meer voorkomt in Belgie dat besluiten worden vernietigd.
Het wordt tijd dat de overheid hier eens wat aan gaat doen.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8709
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door captain007 » di 02 apr 2013, 19:52

^^ Het had volgens mij te maken met het feit dat als er een kleine probleem met het plan was dat het hele plan afgekeurd moest worden. In Nederland was dit al opgelost door een plan gedeeltelijk te vernietigen, waarbij dan nog een reparatiemogelijkheid bestaat. Ik dacht dat hier ondertussen ook al aan gewerkt werd in Vlaanderen, dus wie weet wordt het beter. Feit is wel dat deze weg een hoofdpijndossier is wat liever nog vandaag dan morgen mag worden aangelegd om het doorgaande verkeer uit de dorpen te weren en een ongelijkvloerse aansluiting op de E314 te realiseren.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door mavas » di 02 apr 2013, 21:54

Ik doelde ook (naast de N74) op de Nederlandse N260 die door Belgisch grondgebied moet lopen (weet niet of dat een Belgisch nummer krijgt). Ook voor het Belgische deel was dat besluit vernietigd.
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6909
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Wimpie25 » wo 03 apr 2013, 17:51

mavas schreef:Ik heb wel het idee dat het steeds meer voorkomt in Belgie dat besluiten worden vernietigd.
Het wordt tijd dat de overheid hier eens wat aan gaat doen.
Daar is al iets aan gedaan, tegen de zomer wordt de hervorming van de Raad Van State effectief en dan zal het stugge karakter van die organisatie voor een groot deel verdwijnen.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Kaaiman » wo 03 apr 2013, 18:18

Als je niet zorgt dat je plannen in orde zijn en de RvS gewoon doet wat hij moet doen, zullen ze net zo hard sneuvelen als voorheen.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Wimpie25
2x2 autosnelweg
Berichten: 6909
Lid geworden op: wo 16 mei 2012, 13:12
Locatie: Aarschot
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Wimpie25 » wo 03 apr 2013, 18:26

^^
Wie zegt dat de plannen niet in orde zijn zit niet helemaal in de juiste richting, bezwaarschrift is immers niet gelijkgesteld aan een fout. Men is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Wat de werking betreft van de Raad Van State, die is dan niet langer zwart-wit. Enkel het gedeelte van de plannen waar mogelijk nog een fout inzit, hoeft dan herzien te worden wat een hoop verloren tijd en verplichte procedures kan vermijden. Nadenken in het vervolg dus voor dat je iets zegt ;)
Laatst gewijzigd door Wimpie25 op do 04 apr 2013, 21:03, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76266
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Chris » wo 03 apr 2013, 18:37

Volgens de nieuwsberichten is het besluit vernietigd. Dat betekent dus dat er wel degelijk fouten in zaten die opgelost moeten worden.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Kaaiman » do 04 apr 2013, 9:15

'Hervorming van de Raad van State' op de manier zoals Wimpie het formuleert lees ik als: oude mensen en functies eruit, nieuwe mensen en functies erin. Maar als een plan ondeugdelijk is, zal dat net zo hard sneuvelen als voor de hervorming omdat de RvS gewoon zijn werk moet doen.

Pas als de hervorming een wijziging in de procedures en het beleid omtrent het handelen van de RvS inhoudt, kan dat natuurlijk wel een ander verhaal zijn. Maar dat maak ik niet op uit Wimpies bericht.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Gebruikersavatar
Alfa
2x4 autosnelweg
Berichten: 10307
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 20:54

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Alfa » do 04 apr 2013, 13:48

Tot nu toe kan de RvS enkel een besluit in zijn geheel vernietigen. Dus ook als er een komma fout staat bij wijze van spreken. De hervorming behelst dat de RvS voortaan ook delen van een besluit vernietigen. Dat zal al heel wat vertragingen beperking.

Sowieso wordt de vernietiging niet altijd de veroorzaakt door een 'fout'. Dat is veel te simpel. De regels zijn tegenwoordig zo streng en vaag geworden dat ze je overal op kunnen pakken. Neem de verplichting alle alternatieven te onderzoeken. Hoe ver je daar in gaat is volledig subjectief en vernietiging op dat punt is ook subjectief.

Pino
4x3 autosnelweg
Berichten: 21914
Lid geworden op: ma 28 feb 2005, 9:17
Locatie: Sesamstraat
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door Pino » do 04 apr 2013, 15:10

^^ Zo'n subjectieve fase hebben we in Nederland natuurlijk ook gehad. Maar uiteindelijk is er wel een combinatie van aanscherping van de wet en richtsnoeren van de Raad van State gekomen, waardoor we nu volgens mij wel redelijk weten waar we aan toe zijn.

Gebruikersavatar
jdb2
verkeersader
Berichten: 998
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 0:25
Locatie: BE

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door jdb2 » zo 28 apr 2013, 13:09

Iemand toevallig info over wat men hier van plan was? http://goo.gl/maps/7lOsy
De middenberm is hier een stuk breder, de huidige rijbanen lijken hier een soort parallelwegen te zijn.

Gebruikersavatar
captain007
Forumbeheerder
Berichten: 8709
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 16:21
Locatie: Beneden-Leeuwen
Contacteer:

Re: [B][N074][A024] de "Noord-Zuid" van Limburg

Bericht door captain007 » zo 28 apr 2013, 16:21

^^ Dat was volgens mij een geplande parallelstructuur, omdat volgens mij een andere N weg een stukje met deze weg zou meeliften. Echter is dat plan nooit uitgevoerd en zijn die brede middenbermen en kunstwerken een soort GTI.

Plaats reactie