[A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bespreek hier alles wat specifiek aan een autosnelweg gerelateerd is, maar wat geen actuele plannen of uitvoeringsprojecten betreft

Moderator: Moderatoren

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » do 08 okt 2015, 14:47

Het is lang stil geweest, maar er zijn eindelijk weer eens ontwikkelingen te melden.
Provincie Noord-Holland schreef:Stuurgroep stelt uitgangspunten aansluiting A9 vast

Op 4 september 2015 heeft de stuurgroep van de Aansluiting A9 de uiteindelijke uitgangspunten voor de aansluiting van de A9 bij Heiloo vastgesteld. Hiermee kan het voorkeurstracé op een aantal punten aangepast en geoptimaliseerd worden, waarna het project het bestuurlijk traject in gaat.
Begin november besluiten de colleges van B&W van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en Gedeputeerde Staten over een definitieve tracé en eind van het jaar buigen de gemeenteraden en Provinciale Staten zich over de aansluiting A9.

Overeenstemming
De provincie Noord-Holland en de gemeenten Alkmaar, Castricum en Heiloo hebben in 2008 al overeenstemming bereikt over de komst van een aansluiting op de A9. Vorig jaar zijn de partijen de financiële dekking van het project overeengekomen. Uitgangspunt hierbij was een tracé, met een aansluiting ter hoogte van de Lagelaan, een aantakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg. De gemeenten hebben de provincie Noord-Holland gevraagd het projectmanagement uit te voeren. Het projectteam is vervolgens het voorkeurstracé verder gaan uitwerken en heeft in het afgelopen jaar het voorlopig ontwerp getoetst op de technische haalbaarheid en mogelijke verbeteringen.

Ontwerp
Met de overeenstemming die de stuurgroep heeft bereikt, kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden en wordt er nu gekeken hoe het tracé met aanpassingen en verbeteringen zo optimaal mogelijk verder ontworpen kan worden. Het uiteindelijke ontwerp en alle onderliggende onderzoeken worden eind oktober/begin november aan de colleges van B&W van de gemeenten Heiloo, Castricum, Alkmaar en aan Gedeputeerde Staten aangeboden. De verschillende gemeenteraden en Provinciale Staten nemen eind 2015 uiteindelijk nog een beslissing over de definitieve begroting van de aansluiting A9 bij Heiloo.

De Nieuwe Strandwal
De nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo is onderdeel van de Nieuwe Strandwal. De Nieuwe Strandwal is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een gebiedsontwikkelingsproject met woningbouw en groenprojecten, dat bovendien zorgt voor de ontsluiting van het bedrijventerrein Boekelermeer. De aansluiting is nodig vanwege het extra verkeer dat wordt verwacht van zowel de (nieuwbouw)woningen als van de bedrijven. Het zorgt ervoor dat huidige en toekomstige inwoners de randstad goed kunnen bereiken en dat de regio goed bereikbaar is voor bedrijven uit de Randstad.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » do 05 nov 2015, 15:30

En wederom een nieuwsbericht van de provincie Noord-Holland. Eind 2015 nemen Provinciale Staten en de gemeenteraden van Alkmaar en Heiloo een beslissing over de financiering van het project. Na accordering van Provinciale Staten en de gemeenteraden, starten in 2016 de ruimtelijke procedures. Afhankelijk van de voortgang van de grondverwerving en de procedures, kan de aanleg van de nieuwe aansluiting dan starten in 2017/2018.
Provincie Noord-Holland schreef:Aanleg aansluiting A9 Heiloo stap dichterbij

Provincie Noord-Holland, gemeenten Alkmaar, Castricum en Heiloo en Rijkswaterstaat hebben overeenstemming bereikt over de aanleg, onderhoud en beheer en het eigendom van de nieuwe aansluiting op de A9 ter hoogte van Heiloo.

De aansluiting is nodig vanwege het extra verkeer dat wordt verwacht van zowel de (nieuwbouw)woningen als van de bedrijven. Het zorgt ervoor dat huidige en toekomstige inwoners de Randstad goed kunnen bereiken en dat de regio goed bereikbaar is voor bedrijven uit de Randstad.

Ontwerpplan
Het ontwerpplan voor de nieuwe aansluiting op de A9 voorziet in een aansluiting ter hoogte van de Lagelaan, met een aftakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg. Het afgelopen jaar zijn er meerdere onderzoeken gedaan om te komen tot een zo goed mogelijk ontwerp.

Beslissing
Eind 2015 nemen Provinciale Staten en de gemeenteraden van Alkmaar en Heiloo een beslissing over de financiering van het project. Na accordering van Provinciale Staten en de gemeenteraden, starten in 2016 de ruimtelijke procedures. Afhankelijk van de voortgang van de grondverwerving en de procedures, kan de aanleg van de nieuwe aansluiting dan starten in 2017/2018. De provincie Noord-Holland en de gemeenten hebben in 2008 al overeenstemming bereikt over de komst van een aansluiting op de A9.

De Nieuwe Strandwal
De aansluiting op de A9 bij Heiloo is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuwe Strandwal. De Nieuwe Strandwal is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een totaalprogramma met woningbouw en groenprojecten. De nieuwe aansluiting op de A9 zorgt eveneens voor een tweede ontsluitingsmogelijkheid voor het bedrijventerrein Boekelermeer. De aansluiting is nodig vanwege het extra verkeer dat wordt verwacht van zowel de (nieuwbouw)woningen als van de bedrijven. Het zorgt ervoor dat huidige en toekomstige inwoners de Randstad goed kunnen bereiken en dat de regio goed bereikbaar is voor bedrijven uit de Randstad.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36661
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rene » do 05 nov 2015, 21:37

Ben toch benieuwd hoe ze het gaan financieren. Die woonwijk gaat zoals 10 jaar geleden het geld niet meer opleveren...

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » di 08 dec 2015, 15:47

De gemeenteraad van Heiloo is gisteren met 13 (van de 19) stemmen voor akkoord gegaan met aanleg van de afslag Heiloo. Alleen de oppositiepartijen D66, PvdA en NCPN waren faliekant tegen. Volgens PvdA-fractieleider Ko Hemminga begaat Heiloo hiermee 'een historische vergissing', aldus de Noordhollands Dagblad. NCPN-voorman Willem Gomes had het over 'een zwarte dag in de geschiedenis van het dorp'.

De bijdrage van Heiloo is ca 8,5 miljoen euro. Andere overheden moeten later deze maand nog met de aanleg instemmen.

Zie ook hier.

JJK
verkeersader
Berichten: 563
Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 9:47
Locatie: Regio Groot Alkmaar

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door JJK » di 08 dec 2015, 19:26

Doen ze goed, met dit besluit stimuleer je enorm de bedrijvigheid in de Boekelermeer en vergroot je de veiligheid en leefbaarheid voor alle bewoners aan en in de omgeving van de Kennemerstraatweg en de N203.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » di 15 dec 2015, 17:04

De provincie Noord-Holland heeft vandaag als allerlaatste betaler formeel ingestemd met de aanleg van de afrit Heiloo. Met andere woorden: hij gaat er daadwerkelijk komen. De daadwerkelijke aanleg van de nieuwe aansluiting is gepland vanaf 2017. In 2019 moet de nieuwe aansluiting gereed zijn.
Provincie Noord-Holland schreef:Heiloo krijgt aansluiting A9

De aansluiting van Heiloo op de A9 gaat er komen nu Provinciale Staten van Noord-Holland hebben ingestemd met de financiering van de aansluiting.
Met de al eerdere instemming van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar voor de gemeentelijke bijdragen kan nu binnen enkele jaren een nieuwe afrit Heiloo aangelegd zijn. “Een aansluiting op de A9 bij Heiloo is een goede investering om de bereikbaarheid in deze regio te verbeteren. Ik ben blij dat Provinciale Staten dit belangrijke besluit genomen hebben. We kunnen nu verder met de aanleg”, aldus gedeputeerde Elisabeth Post.

De kosten van de aansluiting (33 miljoen euro) worden verdeeld over de deelnemende partijen. Hiervan nemen de gemeenten Alkmaar, Heiloo en Castricum 21 miljoen voor hun rekening en wordt de resterende 12 miljoen door de provincie Noord-Holland bijgelegd.

Uitvoering in 2017
De aansluiting op de A9 komt ter hoogte van de Lagelaan, met een aantakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg. De provincie Noord-Holland is gevraagd om de uitvoering van het project op zich te nemen en het ontwerp in detail uit te werken. Nu alle partijen hebben ingestemd met de financiering kunnen in 2016 de ruimtelijke procedures, de aanbesteding en de grondverwerving van start gaan. De eerste zichtbare werkzaamheden vinden medio 2016 plaats als de kabels en leidingen verlegd worden. De daadwerkelijke aanleg van de nieuwe aansluiting is gepland vanaf 2017. In 2019 moet de nieuwe aansluiting gereed zijn.

Nieuwe Strandwal
De nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo is onderdeel van de Nieuwe Strandwal. Nieuwe Strandwal is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een gebiedsontwikkelingsproject met woningbouw, groenprojecten en de ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer De aansluiting is nodig vanwege het extra verkeer dat wordt verwacht van zowel de (nieuwbouw)woningen als van de bedrijven. Het zorgt ervoor dat huidige en toekomstige inwoners de Randstad goed kunnen bereiken en dat de regio goed bereikbaar is voor bedrijven uit de Randstad.

JJK
verkeersader
Berichten: 563
Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 9:47
Locatie: Regio Groot Alkmaar

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door JJK » wo 16 dec 2015, 7:43

:woop: :woop:

Ds79m
2x3 autosnelweg
Berichten: 9079
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Ds79m » wo 16 dec 2015, 7:48

Rein schreef:De gemeenteraad van Heiloo is gisteren met 13 (van de 19) stemmen voor akkoord gegaan met aanleg van de afslag Heiloo. Alleen de oppositiepartijen D66, PvdA en NCPN waren faliekant tegen. Volgens PvdA-fractieleider Ko Hemminga begaat Heiloo hiermee 'een historische vergissing', aldus de Noordhollands Dagblad. NCPN-voorman Willem Gomes had het over 'een zwarte dag in de geschiedenis van het dorp'.
Als iedereen voor is, behalve de communisten, socialisten en milieufreaks, zal het wel een goed idee zijn.
Peter - Als je veel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen

Gebruikersavatar
Jackbauer1350
2x3 autosnelweg
Berichten: 7874
Lid geworden op: ma 21 nov 2011, 22:03
Locatie: Wijdemeren
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Jackbauer1350 » wo 16 dec 2015, 9:50

De tegenstanders wonen vast niet aan de Kennemerstraatweg (N203)

Gebruikersavatar
Wouter N14
Moderator
Berichten: 21917
Lid geworden op: vr 08 jul 2005, 12:56
Locatie: Roosendaal

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Wouter N14 » wo 16 dec 2015, 10:07

Mooi dat die aansluiting er komt. Scheelt over vier jaar omrijden als ik naar familie in Heiloo-Noord ga :)
Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht. Freek de Jonge

JJK
verkeersader
Berichten: 563
Lid geworden op: vr 06 jun 2014, 9:47
Locatie: Regio Groot Alkmaar

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door JJK » wo 16 dec 2015, 10:22

Jackbauer1350 schreef:De tegenstanders wonen vast niet aan de Kennemerstraatweg (N203)
Ja echt, wat zeiken ze nu, iedereen gaat er op vooruit. Behalve de rugstreeppad.. :facepalm:

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » di 27 sep 2016, 11:04

In huis- aan huisbladen in de regio is vorige week een informatiedocument over de nieuwe A9 aansluiting bij Heiloo opgenomen. Vanaf heden vinden reeds voorbereidende werkzaamheden plaats, waaronder verlegging van een grote drinkwaterleiding. De daadwerkelijk aanleg van de aansluiting vindt plaats vanaf september 2018. De geplande oplevering en ingebruikname is maart 2020.

Hieronder een plaatje van hoe de aansluiting eruit zou moeten komen te zien met linksboven Heiloo en linksonder Limmen.

Afbeelding

Het informatiedocument (pdf) is hier te vinden.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36661
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rene » di 27 sep 2016, 21:25

Twee jaar geleden heb ik ook al zo'n plaatje gezien. Inhoudelijk is het wel al een tijdje duidelijk.
Ben benieuwd of de financiering inmiddels is vlotgetrokken.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » wo 12 apr 2017, 20:08

De ontwerp bestemmingsplannen aansluiting A9 voor Heiloo en Castricum liggen sinds 23 maart ter inzage. Meer info.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » ma 10 jul 2017, 20:55

Bijzondere situatie bij de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland vandaag. De voltallige oppositie in Provinciale Staten is boos weggelopen tijdens een debat over een miljoenentekort bij de aansluiting van de A9 bij Heiloo. Reden was dat op een laat moment een extra bijdrage van 3 miljoen euro werd gevraagd om extra kosten voor de afrit Heiloo te kunnen betalen. De drie miljoen euro komt bovenop de 33 miljoen die de aansluiting al zou kosten. Uiteindelijk heeft de overgebleven meerderheid voor de extra bijdrage gestemd.

Meer info.

Gebruikersavatar
mavas
2x5 autosnelweg
Berichten: 18188
Lid geworden op: do 31 mar 2005, 17:27
Locatie: Zuid-Kennemerland
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door mavas » ma 10 jul 2017, 22:03

Hoe krijgen ze dat nou voor elkaar om weg te lopen voor een schamele 3 miljoen?
Noord-Hollandse wegen, dé site voor ontwikkeling van de provinciale wegen in Noord-Holland
Bezoek ook eens de Wegenwiki, dé wiki voor verkeer

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76280
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Chris » ma 10 jul 2017, 22:34

^^ Het is geen windmolenpark.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 41327
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Vinny » di 11 jul 2017, 7:42

:hahaHAHA:

Leuk :)
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36661
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rene » di 11 jul 2017, 9:22

Diezelfde partijen waren waarschijnlijk niet weggelopen als het om een bijpassing op een totaal zinloos OV-investeringspakket was gegaan van vele miljoenen meer.

Gebruikersavatar
Palance
4x5 autosnelweg
Berichten: 31547
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 13:17
Locatie: Паланцедрецхт
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Palance » di 11 jul 2017, 9:31

Alleen gaat het hier niet over OV of windmolens.
"You know the greatest danger facing us is ourselves, an irrational fear of the unknown. But there’s no such thing as the unknown — only things temporarily hidden, temporarily not understood.” - James T. Kirk

Autosnelwegen.net

jelger
expressweg
Berichten: 3341
Lid geworden op: di 29 jul 2008, 9:45

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door jelger » di 11 jul 2017, 13:22

Als het om asfalt gaat mag het alles kosten. Dat is de keerzijde van de spin.
Maar goed, aparte situatie.

Het is goed gebruik om niet op het laatste moment nog even allerlei lijken uit de kast trekken en bestuursorganen op het moment van accorderen te confronteren met voldongen feiten.

Gebruikersavatar
Rene
4x5 autosnelweg
Berichten: 36661
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rene » wo 12 jul 2017, 8:20

^^
Binnen de OV-wereld is dat laatste heel gebruikelijk, ja.
Maar binnen de wegenwereld toch heel wat minder, daar wordt juist vaak aan de hoge kant geraamd.

Overigens is de politiek zelf debet aan de huidige "prijsstijging".
De allang bekende werkelijke ramingskosten en de politieke realiteit moesten vooral op elkaar worden afgestemd...

Dion
woonerf
Berichten: 66
Lid geworden op: ma 10 apr 2017, 19:49

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Dion » do 15 aug 2019, 16:34

Ik moest vandaag toevallig weer aan deze aansluiting denken, of eerder het gebrek aan deze aansluiting.
Inmiddels is het al 2013, 2015, 2017 en 2018 geweest. Weet iemand wanneer deze aansluiting er wél komt?

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » do 15 aug 2019, 16:38

^^
Wegenwiki schreef: Begin november 2015 hebben de Provincie Noord-Holland, de gemeenten Alkmaar, Castricum en Heiloo en Rijkswaterstaat een overeenstemming bereikt wat betreft de aanleg, beheer en eigendom van de aansluiting. Daarna is het voorontwerp-bestemmingsplan in de eerste helft van 2016 ter inzage gelegd. In december 2016 is het ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld. In 2016 starten de voorbereidende werkzaamheden zoals het verleggen van leidingen. De daadwerkelijke start was gepland voor september 2018, met een opening in november 2020, maar de procedures werden vertraagd vanwege de behandeling van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) bij de Raad van State.[1]. Uiteindelijk is begin 2019 een start gemaakt met onder meer de kap van bomen.
Wat er nog niet staat is dat door de PAS uitspraak van de RvS ook dit project waarschijnlijk voorlopig nog niet uitgevoerd kan worden.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Kaaiman » do 15 aug 2019, 16:44

Op 28 september 2017 en 9 oktober 2017 zijn de bestemmingsplannen vastgesteld. Wellicht dat er bezwaar is aangetekend en de Raad van State nog uitspraak moet doen?
TOEVOEGING
Rein was me net voor.
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Mastodon

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76280
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Chris » di 10 sep 2019, 14:59

Morgen doet de Raad van State uitspraak over dit project. Aangezien dat in de persaankondiging al gesproken wordt over het PAS, kan het bijna niet anders dan dat dit besluit vernietigd gaat worden, tenzij men nog een andere beoordeling ter zitting heeft weten te brengen of zo.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 76280
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Chris » wo 11 sep 2019, 10:20

Het bestemmingsplan is zoals verwacht vernietigd. Eigenlijk is niet inhoudelijk naar de stikstofdepositie gekeken, maar is het vooral vernietigd omdat gebruik is gemaakt van het PAS.
  • Gelet op vorenstaande overwegingen is de Afdeling van oordeel dat de besluiten waarbij de bestemmingsplannen zijn vastgesteld in strijd zijn met artikel 19j van de Natuurbeschermingswet 1998, aangezien hierin is verwezen naar de passende beoordeling die ten grondslag ligt aan het PAS.

    De stelling van de gemeenteraden dat uit een nieuwe berekening van de stikstofdepositie blijkt dat geen ecologisch meetbare of waarneembare effecten zijn te verwachten op het Natura 2000-gebied Wormen- en Jisperveld & Kalverpolder, kan aan die conclusie niet afdoen.
Uitspraak: https://www.raadvanstate.nl/actueel/nie ... 0376-6-r1/

Dus het bestemmingsplan wordt vernietigd omdat verwezen is naar het PAS, ondanks dat nieuwe berekeningen aantonen dat er geen effect is. Kennelijk moet de procedure nu overnieuw, buiten het PAS om.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » wo 11 sep 2019, 10:46

Het zal juridisch wel allemaal kloppen, maar waar gaat dit allemaal over? Alsof de aanleg van een nieuwe afrit (voor verkeer dat anders 10 km om moet rijden) en een aansluitende weg (waar op dit moment al een lokale weg loopt) in de praktijk enige meetbare invloed zou kunnen hebben op een 'natuurgebied' dat > 15 kilometer verderop ligt (en waar tussen nog talloze wegen, verschillende dorpen en industrie zit). Wat zijn wij als land toch diep gezakt zeg..... :facepalm:

waldo79
4x3 autosnelweg
Berichten: 20524
Lid geworden op: do 05 mei 2005, 10:28
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door waldo79 » do 12 sep 2019, 8:17

Dat krijg je als de depositie in de directe nabijheid van het natuurgebied al (veel) te hoog is, dan gaan alle beetjes verderop meetellen.

De hoogste tijd om de veroorzakers aan te pakken en werk te maken van natuurontwikkeling.

Rein
2x4 autosnelweg
Berichten: 10197
Lid geworden op: zo 10 jun 2007, 10:18
Locatie: Haarlemmermeer

Re: [A009] Nieuwe aansluiting Heiloo

Bericht door Rein » di 03 nov 2020, 8:30

De gemeenteraad van Heiloo heeft (mede door een 'overloper') gisteren gestemd tegen een extra bijdrage van € 1,7 miljoen voor de A9 aansluiting. Stemverhouding was 10-9. Het is vooralsnog onduidelijk welke impact dit besluit heeft op de aanleg van de aansluiting.

Plaats reactie