[D] Tolplannen Duitsland

Moderator: Moderatoren

Schelpenpaadje
2x2 autosnelweg
Berichten: 5080
Lid geworden op: wo 10 feb 2016, 9:54

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Schelpenpaadje » di 20 feb 2018, 13:56

Een ander nadeel naast de (on)rechtvaardigheid is dat elk land momenteel zijn eigen systeem "moet" ontwikkelen.

Volgens mij was heel Europa beter af geweest met EU-brede afspraken over een substantiële opslag op de brandstofprijs als alternatief voor kilometerheffingen en andere tolsystemen. Hierbij zou deze opslag zo veel mogelijk gelijk moeten zijn in alle lidstaten. Er zou dan op EU-niveau per land gekeken moeten worden welke consequenties dit systeem heeft voor de hoogte van de wegenbelasting (lees: hoeveel omlaag) en een verlaging of zelfs afschaffing van bestaande tolsystemen en -vignetten.

Het voordeel van een brandstofheffing is dat dit tevens zuinig of duurzaam rijden beloont en zodoende helpt om klimaatdoelen te halen. Je bespaart ook een hoop investeringen in kastjes, portalen en administratiekosten en de afrekening gebeurt gewoon aan de pomp, welke nationaliteit de bestuurder ook heeft. Natuurlijk zitten er ook veel nadelen aan, maar ik zie daar voldoende voordelen tegenover.

Helaas gaat zoiets als dit -of een ander uniform stelsel- er niet komen. Daarvoor is de wens van landen om zelf te kunnen beslissen te sterk en de weerstand tegen verregaande EU-regulering te groot.

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31213
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Coen Tunnel » di 20 feb 2018, 15:30

Schelpenpaadje schreef: di 20 feb 2018, 13:56Het voordeel van een brandstofheffing is dat dit tevens zuinig of duurzaam rijden beloont
Ja, als mensen daardoor inderdaad hun rijgedrag zouden aanpassen.
en zodoende helpt om klimaatdoelen te halen.
Nee, dat effect is zo klein. De hoogte van de brandstofprijs maakt niet zoveel uit. Mensen hebben de auto toch wel nodig. Als de prijs 10 cent omhoog gaat zal het niet veel effect hebben. Dan moet je echt flink omhoog gaan om een effect te bereiken, en dan nog is het de vraag of het blijvend is. Theoretisch klinkt het leuk, maar in de praktijk zal dit nauwelijks effect hebben.
Je bespaart ook een hoop investeringen in kastjes, portalen en administratiekosten en de afrekening gebeurt gewoon aan de pomp, welke nationaliteit de bestuurder ook heeft. Natuurlijk zitten er ook veel nadelen aan, maar ik zie daar voldoende voordelen tegenover.
En hoe zie jij het dan voor je als over enkele decennia vrijwel iedereen elektrisch rijdt?

Gebruikersavatar
Vahalis
autoweg
Berichten: 1037
Lid geworden op: ma 11 jun 2012, 10:10
Locatie: 030

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Vahalis » di 20 feb 2018, 15:31

Chris schreef: wo 07 feb 2018, 15:36 De PKW Maut wordt in het coalitieverdrag van CDU/CSU en SPD nergens genoemd.
In de Nederlandse context zou dat betekenen dat de Maut er gewoon komt. Anders zou er expliciet in staan dat het niet doorgaat. Hoe dat in Duitsland gaat weet ik niet, maar omdat de CSU nog altijd betrokken is zal het wel doorgaan. Gezien dit artikel gaat men daar in Oostenrijk nog wel van uit.
Maut auf Bundesstraße
Was er sich nämlich sehr wohl vorstellen kann, ist eine Ausdehnung der Maut auf Bundesstraßen. In Tirol stöhnen Grenzgemeinden unter der Vignettenflucht der im Auto reisenden Urlauber. "Ich kann mir vorstellen, jene Routen, die von den Autobahnen abgehen, wo eindeutig Ausweichverkehr gegeben ist, mit ins Mautsystem zu übernehmen", erklärte der FPÖ-Verkehrsminister. Das würde eine Vignettenpflicht auf Bundesstraßen bedeuten. Die Maßnahme werde derzeit geprüft, so Hofer.

Für den Fall, dass die in Deutschland forcierte Pkw-Maut hält, kann sich der Minister auch ein ähnliches System für Österreich vorstellen. "Dann wird es für Fahrzeuge, die unser Land im Transit queren, teurer werden." Ausländische Fahrzeuge müssten dann einen höheren Beitrag zahlen. Derzeit prüft der EuGH die Maßnahme.

Gebruikersavatar
Vinny
4x5 autosnelweg
Berichten: 40532
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 12:52
Locatie: Friesland

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Vinny » di 20 feb 2018, 19:40

Dat komt ook omdat het woord "transferunie" een besmet woord is. Het is vanuit een bepaald rechtvaardigheidsprincipe goed te verdedigen dat er geld getransfereerd wordt van de rijkere gebiedsdelen naar de arme. Ik zou bijna zeggen dat het hele sociaal-democratische nivelleringsmechanisme gebaseerd is op de opvatting dat het een goed idee is om als overheid mensen met meer koopkracht (rijkdom), belasting te laten betalen en dat te herverdelen onder mensen die arm, ziek, werkloos zijn of wel werk hebben maar alleen in de marge van de samenleving.

Op dit moment is het natuurlijk wel zo dat Duitsland als "motor" van de Europese economie wordt gezien. In principe hebben ze door voortvarend beleid na de Tweede Wereldoorlog de boel een stuk beter op de rol dan bijvoorbeeld Frankrijk. Edoch, als ik kijk wat de staat van de infrastructuur is, dan ben ik toch lichtelijk bevreesd dat het verval best wel eens kan gaan inzetten. En dan gaat het nog wel wat problematisch worden. Ik denk dat er best wel wat urgentie is om de boel te hervormen. Helaas is het tolplan wat er nu ligt eerder een stap terug dan een stap vooruit, want zolang het geld niet terugkomt in goede investeringen lijkt het erop dat de burgers meer geld moeten betalen voor minder kwaliteit omdat er weer een extra "laag" wordt gecreëerd waar vooral in het semi-publieke segment weer veel geld wordt opgesoupeerd zonder dat er dus wat tegenover staat.
Let op: Sarcasmemodus over een lengte van 10 kilometer.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Hoofdmoderator
Berichten: 17557
Lid geworden op: do 21 sep 2006, 16:02

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Snelwegfreak » di 20 feb 2018, 19:52

De berichten over energie en beleid zijn verplaatst: viewtopic.php?f=45&t=1739&start=780
Enne gojje mins blieft altied leave.

Gebruikersavatar
GuteFahrt
2x2 autosnelweg
Berichten: 7128
Lid geworden op: di 07 jun 2011, 22:39
Locatie: Waddenstad Harlingen

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door GuteFahrt » vr 09 mar 2018, 9:11

krusefahrer's photostream

"Geloof niet te veel. Verbaas u niet te weinig."

Gebruikersavatar
Vahalis
autoweg
Berichten: 1037
Lid geworden op: ma 11 jun 2012, 10:10
Locatie: 030

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Vahalis » vr 09 mar 2018, 9:57

^^ opvallend dat financiering dat de leveranciers gaat op basis van het aantal buitenlandse auto's. Blijkbaar ziet de Duitse regering dat als geldbron waaruit de kosten worden betaald :shutup:
Nog opvallender dat banken dit blijkbaar te risicovol en het niet willen financieren. Dan schort er toch iets aan de onderbouwing.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72718
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Chris » wo 18 apr 2018, 20:13

Men is nog steeds voornemens om de PKW-maut deze regeerperiode in te voeren, die tot 2021 loopt. Men spreekt van "midden 2020". Na alle eerdere vertragingen klinkt dat echter ook wel als een voorschot op een mogelijke uitstel / afstel.

https://www.abendblatt.de/politik/deuts ... -2020.html

Gebruikersavatar
duikgek89
2x3 autosnelweg
Berichten: 7518
Lid geworden op: ma 23 jul 2007, 15:31

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door duikgek89 » wo 18 apr 2018, 20:32

Misschien zit er ook wel iets bij van "hoe komen we er vanaf zonder ons gezicht te verliezen?"

Uitgezonderd een paar xenofobe domme huilebalken wil echt helemaal niemand die tol onzin.
Daarnaast kan men het, met de huidige staat van de infrastructuur ook gewoon niet maken!

Gebruikersavatar
Kaaiman
Secretaris
Berichten: 16981
Lid geworden op: ma 26 jun 2006, 16:54
Locatie: Hoogeveen

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Kaaiman » wo 18 apr 2018, 21:24

Als de invoering net zo voortvarend gaat als, zeg, de planning en aanleg van de A1 door de Eifel vind ik het al lang best. :hap:
Deur Drenthe • website over het Drentse provinciaal en rijkswegennet
@DeurDrenthe • volg het Drentse wegennieuws op Twitter

Gebruikersavatar
Sondermaut
stadsweg
Berichten: 324
Lid geworden op: di 09 okt 2018, 20:01
Locatie: Dordrecht

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Sondermaut » do 25 okt 2018, 16:28

Toevallig ben ik nu bezig met mijn profielwerkstuk en stuitte bij het bronnen zoeken op het volgende artikel:
http://www.general-anzeiger-bonn.de/new ... 66716.html

De Europese Commissie was al akkoord, maar het Europees Parlement ziet liever een eenduidig systeem voor alle tolheffende lidstaten.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72718
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Chris » do 25 okt 2018, 20:05

Es steht jedem Mitgliedstaat frei, ob er eine Maut einführt oder nicht. Wenn er es aber tut, muss die Straßenbenutzungsgebühr entfernungsabhängig gestaltet sein.

(...) In Brüssel und Straßburg denkt man an einen Betrag von beispielsweise fünf bis zehn Cent pro Autobahn-Kilometer.
Ik denk dat het verbieden van vignetten en alleen tol op basis van gereden afstand op grote tegenstand kan rekenen in de huidige vignetlanden. Voor de eigen inwoners wordt de tolheffing dan aanzienlijk duurder. Een vignet in Oostenrijk kost nu € 87 per jaar. Stel dat je 5 cent per kilometer vraagt (het lage scenario), dan betaal je vanaf 1.740 kilometer per jaar al meer dan nu het geval is.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10096
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Peter » vr 26 okt 2018, 10:41

Vermoedelijk kan je het wel staffelen: een lager bedrag per km naarmate je meer km's maakt (of meer passages). Maar dan wel voor iedereen (althans: EU voertuigen). Dat principe geldt al bij veel toltunnels en sommige tolwegen. De EU-landen met vignetten (Oostenrijk, Tjechië, Slovenië en wellicht nog wat klein grut) zullen geen machtige lobby hebben.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

Gebruikersavatar
Sondermaut
stadsweg
Berichten: 324
Lid geworden op: di 09 okt 2018, 20:01
Locatie: Dordrecht

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Sondermaut » wo 19 dec 2018, 15:14

https://www.swr.de/swraktuell/Oesterrei ... h-100.html

Op 11 december kwam naar buiten dat het Europees Gerechtshof zich over het tolplan buigt. Tegelijkertijd is de invoering nogmaals een jaar uitgesteld naar 2021.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72718
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Chris » wo 02 jan 2019, 17:10

De minister meldt dat er nu eindelijk gerechtigheid komt op de Duitse wegen: tolheffing vanaf oktober 2020.

https://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Socia ... l?nn=14462

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5127
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Km357 » wo 02 jan 2019, 17:51

Ach ja, een extra belasting, daar wordt toch iedereen gewoon blijer van?

Gaan ze dan opeens hun backlog wel kunnen financieren en daadwerkelijk ook rondkrijgen?

Gebruikersavatar
GuteFahrt
2x2 autosnelweg
Berichten: 7128
Lid geworden op: di 07 jun 2011, 22:39
Locatie: Waddenstad Harlingen

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door GuteFahrt » wo 02 jan 2019, 18:15

Met geel hesje aan de grens over. :duck:
krusefahrer's photostream

"Geloof niet te veel. Verbaas u niet te weinig."

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5127
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Km357 » wo 02 jan 2019, 20:00

Nog nooit één aangehad, m'n Alfa staat immers nooit in panne :lol:

Gebruikersavatar
Coen Tunnel
Voorzitter
Berichten: 31213
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 11:39
Locatie: Aan de 🅰2️⃣8️⃣

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Coen Tunnel » wo 02 jan 2019, 21:16

Chris schreef: wo 02 jan 2019, 17:10 De minister meldt dat er nu eindelijk gerechtigheid komt op de Duitse wegen: tolheffing vanaf oktober 2020.

https://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Socia ... l?nn=14462
En we moeten geloven dat ze in 1 jaar en 9 maanden wel een volledig werkend tolsysteem kunnen optuigen, terwijl men in zo'n tijdspanne niet eens een viaduct kan vervangen of 2 km snelweg kan aanleggen? Zelfs als ze met een simpel vignetsysteem zouden komen zou het vertraging oplopen omdat er met de aanbesteding van het drukken van de stickertjes ongetwijfeld weer wat mis zal gaan. :emo:

Gebruikersavatar
Robbert297
expressweg
Berichten: 2855
Lid geworden op: ma 08 aug 2011, 10:27
Locatie: Groningen Stad

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Robbert297 » wo 02 jan 2019, 21:23

GuteFahrt schreef: wo 02 jan 2019, 18:15 Met geel hesje aan de grens over. :duck:
Of de grens blokkeren! :woop:

Link
I'm average height... in Thailand.

Peter
2x4 autosnelweg
Berichten: 10096
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 8:42
Locatie: Gieten

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Peter » do 03 jan 2019, 9:09

Coen Tunnel schreef: wo 02 jan 2019, 21:16 Zelfs als ze met een simpel vignetsysteem zouden komen zou het vertraging oplopen omdat er met de aanbesteding van het drukken van de stickertjes ongetwijfeld weer wat mis zal gaan. :emo:
Het lijkt niet met stickers te gaan, maar met een internetregistratie /app (al dan niet via een zuil bij een pompstation). Controle zal voor buitenlandse voertuigen (deels) wel via dezelfde LKW camerapoorten gaan op basis van kenteken (en registratie).
Stickers zijn natuurlijk sowieso uit de tijd, nu ook de BOA (stadsagent) met een handheldtool kentekens kan checken en registratie. Geldt ook voor milieuzones natuurlijk (los van hoe je de milieuklasse registreert).

Het zou wel handig zijn als Duitsland op zijn minst met de directe (9 ?) buurlanden een regeling voorstelt, waar betaling en registratie automatisch is, met cameraregistratie op grensovergangen (en daarnaast alleen controlepoorten). Dat kan makkelijk als de rijksdiensten ook milieuklasses, brandstof, gewicht, etc delen met Duitsland. Dan kan de betaling (achteraf op basis van gunstigste tarief) ook evt via wegenbelasting geheven worden en (met kostenaftrek) aan Duitsland overgemaakt. Buurlanden kunnen dan in principe een zelfde systeem optuigen.

Een belasting op gereden kilometers zou nog mooier zijn, maar ik vrees dat dan eerst GPS verplicht moet worden in iedere EU auto, ook de bestaande, want anders moet er een camera op iedere straathoek. Geldt de Mautplicht ook voor motoren overigens ? Ik vermoed van niet.
130 km/h ? Dan haalt de trein me nog steeds in ...

de_Aristocraat
dorpsstraat
Berichten: 247
Lid geworden op: ma 24 okt 2011, 17:20
Locatie: Hamburg / Rotterdam

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door de_Aristocraat » do 03 jan 2019, 14:49

Km357 schreef: wo 02 jan 2019, 17:51 Ach ja, een extra belasting, daar wordt toch iedereen gewoon blijer van?
Inderdaad ja, afgezien van het feit dat automobilisten in de meeste landen via belastingen en accijnzen al genoeg afdragen om het wegennet (en een boel niet-gerelateerde dingen) te financieren, maak ik mij zorgen over het gezeur dat een dergelijk systeem met zich gaat meebrengen.

Jap, en degene die regelmatig tussen beide landen pendelt (ervan uitgaande dat Nederland ook een soort van kilometerheffing gaat invoeren) zal dubbel worden gepakt en mag de hele tijd met vignetten / aanmeldingen of ander gezeur bezig zijn. Lekker barrières in Europa opwerpen. :facepalm:
Volvo XC40 T5 (10/2020)
BMW 320i (01/2007)
Volvo V40 D2 (12/2013)

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5127
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Km357 » do 03 jan 2019, 16:06

^^ Ik kan een essay schrijven over het Europa van tegenwoordig (waarvan ik het basisidee nog altijd schitterend vind maar de invulling daarvan jaar na jaar meer woede opbrengt in mezelf) waar ecologische transitie en de zwaarste belastingen van de wereld nog altijd niet in staat zijn om basisvoorzieningen op nationaal niveau te verzorgen, waar dat voor de éénmaking van West en Oost toch op z'n minst voor het Westen wel kon. Daar stonden dan levensbedreigende - maar voornamelijk politieke - gevaren tegenover, maar nu zijn die niet minder levensgevaarlijk zoals een simpel bezoek aan de Kerst...sorry Wintermarkt al kunnen zijn.

Maar goed, dat ga ik hier niet doen.

Wat ik wel voel is dat er in meer en meer landen van Europa een platte extra belasting wordt doorgevoerd voor iedereen die zich al in een zwaar getaxeerd gemotoriseerd vervoer nog maar durft te verplaatsen om zwaar belast werk uit te voeren om dan zwaar belast voedsel op tafel te kunnen zetten.

Dat alles natuurlijk door zwaar belast logistiek vervoer om alles naar iedereen te krijgen.

En dan nog zegt men dat er geen geld genoeg is voor sociale zekerheid of een wegennet waardig aan de 21ste eeuw te hebben. Gelukkig is er wel genoeg om de armoede van de wereld te importeren of om een paar overprijsde F35's te kopen. :emo:

Gebruikersavatar
GuteFahrt
2x2 autosnelweg
Berichten: 7128
Lid geworden op: di 07 jun 2011, 22:39
Locatie: Waddenstad Harlingen

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door GuteFahrt » za 05 jan 2019, 2:32

Oost-Nederland roert zich aldus het volgende artikel: https://www.destentor.nl/nijmegen/duits ... ~a5c71879/
De Stentor (4-1-19) schreef:Delen van de Achterhoek zijn goed bereikbaar via de Autobahn, dat geldt ook voor vliegveld Weeze net over de grens bij Gennep waarvan veel Nederlanders gebruikmaken. ,,Door de eerste 100 km van de Autobahn tolvrij te houden voorkom je bovendien veel sluipverkeer op de binnenwegen’’, reageert de VVD’er. ,,Maar het beste blijft dat het hele tolplan van tafel gaat.’’
Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk denkt er net zo over. ,,Tolvrije stukken zouden een mooie tussenoplossing zijn. Ik ben teleurgesteld dat Duitsland de tolheffing toch doorzet. Het werpt een barrière op tussen beide landen, terwijl we op allerlei manieren bezig zijn de grens als obstakel zo klein mogelijk te maken.’’
De hoop van tegenstanders is gevestigd op het Europese Hof van Justitie, dat zich nog moet uitspreken over het tolplan. De heffing zou discriminerend zijn omdat Duitsers niet meer gaan betalen. Zij krijgen de tolgelden gecompenseerd.
Benieuwd of het e.e.a. nog wat oplevert...
krusefahrer's photostream

"Geloof niet te veel. Verbaas u niet te weinig."

SnarfFlevoland
2x2 autosnelweg
Berichten: 6069
Lid geworden op: di 20 mei 2008, 8:40
Locatie: [CH]

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door SnarfFlevoland » ma 07 jan 2019, 19:43

Chris schreef: wo 02 jan 2019, 17:10 De minister meldt dat er nu eindelijk gerechtigheid komt op de Duitse wegen: tolheffing vanaf oktober 2020.

https://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Socia ... l?nn=14462
Eerst zien, dan geloven. Ben benieuwd of het er in 2020 echt van gaat komen of dat er toch niet nog wat vertraging oploopt en men het rekt tot de volgende regeringsperiode. Het is en blijft een drocht van een tolsysteem.
"A mile of highway will take you just one mile... A mile of runway takes you anywhere!"

Gebruikersavatar
mhkamp
2x2 autosnelweg
Berichten: 5996
Lid geworden op: vr 15 jun 2007, 21:32
Locatie: Nieuw Buinen

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door mhkamp » ma 07 jan 2019, 19:58

^^ Ook bij de LKW maut wordt het er niet beter op.

Vandaag (!) een brief binnen gekregen dat men de opzet van de maut per 1 januari 2019 veranderd. Was het eerst op basis van milieuklasse, aantal assen en de gereden afstand. Nu mogen wij ook nog eens handmatig het gewicht invoeren dat bestaat uit:

* 7.5 ton tot en met 11,99ton (invoer aantal assen niet verplicht);
* 12 ton tot en met 18 ton (invoer aantal assen niet verplicht);
* 18 ton met totaal 3 assen;
* 18 ton met 4 assen of meer.
De milieuklasse blijft wel bestaan.

Daarnaast is er een geluidsoverlastheffing van €0,002 per kilometer. Wij moeten dus op het kentekenbewijs kijken onder vermelding F.2-waarde, "Toegestaan maximale massa" van zowel het trekkende voertuig als het getrokken materieel.
60 rijdt niet prettig, 80 is bijna prachtig en 100 dat dondert!
WeFo Lidnummer 0010.

Gebruikersavatar
Km357
2x2 autosnelweg
Berichten: 5127
Lid geworden op: vr 16 okt 2009, 14:51

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Km357 » ma 07 jan 2019, 20:12

Duitsland doet m.a.w. z'n status als bureaucratieland alle eer aan. :emo:

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72718
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Chris » ma 07 jan 2019, 20:16

Ik heb soms de indruk dat ze het bewust zo complex maken dat niemand nog snapt hoeveel tol hij moet gaan betalen. In Oslo wordt de congestieheffing inmiddels ook met al die milieuklassen, gewijzigde zones en tijdsvakken met uitzonderingen ingericht, met een stuk of 10 variabelen.

Gebruikersavatar
Chris
Moderator
Berichten: 72718
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 15:19
Locatie: NL

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Chris » wo 06 feb 2019, 11:16

Het EU gerechtshof heeft de bezwaren van Oostenrijk tegen het discriminatoire karakter van de Duitse tolheffing ongegrond verklaard. Maar kennelijk is dit nog niet de officiële uitspraak, een beetje raar dan dat dit dan nu al naar buiten komt.

>> https://www.tagesschau.de/ausland/eugh- ... t-101.html

Gebruikersavatar
Vahalis
autoweg
Berichten: 1037
Lid geworden op: ma 11 jun 2012, 10:10
Locatie: 030

Re: [D] Tolplannen Duitsland

Bericht door Vahalis » wo 06 feb 2019, 12:35

^^ het betreft het advies/oordeel van de aanklager. Het Hof zelf moet nog beslissen. Het is vrij normaal dat het oordeel van de aanklager naar buiten komt.
Der Gerichtshof ist nicht an die Schlussanträge der Generalanwälte gebunden, folgt diesen aber in vielen Fällen.