CDA: verkeersinfo om strijd tegen files

Forum waar gediscussieerd kan worden over (dynamisch) verkeersmanagement.

Moderator: Moderatoren

Gebruikersavatar
Rene
Secretaris
Berichten: 36269
Lid geworden op: zo 27 feb 2005, 11:48
Locatie: Noord-Holland

CDA: verkeersinfo om strijd tegen files

Bericht door Rene » vr 22 feb 2008, 16:05

Telegraaf (22-2-2008) schreef:Verkeersinfo constant inzetten
Landelijk systeem moet files aanpakken

DEN HAAG - Minister Eurlings (Verkeer) laat een geweldige kans liggen om de files aan te pakken. Betere informatievoorziening over ongelukken, opstoppingen en alternatieve routes kan het verkeer nog veel beter laten doorstromen. „De informatie is er wel, maar we gebruiken het nu alleen bij excessief weer en grote ongelukken", zegt het CDA-Kamerlid Ger Koopmans. ,,Er is veel meer mogelijk." De CDA'er wil een landelijk systeem dat a la minute de laatste tips geeft over fileverwachtingen, snellere routes of het advies om alsnog de trein te nemen. „Minister Eurlings heeft beloofd de files te beperken via bebouwen, beprijzen en benutten. Dat zijn nieuwe wegen, de kilometerheffing en verkeersmanagement. Maar vooral die laatste ontwikkeling staat helemaal stil."

Het grootste obstakel is een twist tussen de wegbeheerders aan de ene kant en private partijen aan de andere, die brood zien in het vermarkten van verkeersinformatie. De ruzie verlamt de commissie-Laan, die zich al vijf jaar over de problematiek buigt. „Het komt maar niet van de grond", erkent de commissievoorzitter en oudburgemeester van Nieuwegein. Laan: „Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten kunnen niet wennen aan het idee dat ze hun informatie misschien aan marktpartijen moeten overlaten. ANWB, Siemens of TomTom staan te springen om die info te verspreiden, via telefoon of computer. Samen zouden we een geweldig systeem kunnen bouwen. Maar dan wordt het wel tijd dat de minister zich ermee gaat bemoeien." Deskundigen binnen het wereldje klagen al langer over de enorme vertraging. „Met al die lussen in onze wegen, alle camera's en alle politietoezicht hebben we het mooiste netwerk ter wereld", verzucht een ingewijde anoniem. „Men is het oneens over de vraag wie de eigenaar is van die verkeersinformatie. Maar dat is niet interessant: het is de hoogste tijd om alles aan elkaar te koppelen."
Hier speelt een aantal zaken:
1. Wie denkt dat het fileprobleem effectief kan worden aangepakt met verkeersmanagement, die heeft toch echt wel een wat al te groot geloof in de maakbaarheid van de wereld. Met enkel informatieverstrekking bereik je niet veel, en werkelijk sturend verkeersmanagement vereist veel meer, ook politiek veel gevoeliger zaken. Zaken waar ik ook meneer Koopmans nu niet direct bij zie staan juichen.
2. Het discussiepunt zit veel meer in het feit dat de overheid volgens het private model de burger helemaal niet zelf direct zou mogen inlichten. Terwijl het doel van een TomTom, VID of welkandere provider helemaal niet hetzelfde hoeft te zijn als dat van een wegennetwerkbeheerder. Als je als overheid bepaalde effecten wilt bereiken, dan is het noodzakelijk dat overheden zèlf actuele verkeersinfo c.q. -adviezen mogen verstrekken, als zij dat noodzakelijk achten, en dat dit dus niet langer een exclusief recht is van de marktpartijen. Zolang de markt zich daartegen blijft verzetten, zal de patstelling blijven bestaan.
Bereikbaar op emailadres: secretaris [at] wegenforum.nl (zonder spaties, en met apestaartje i.p.v. [at])

Paixao
autoweg
Berichten: 1040
Lid geworden op: di 28 feb 2006, 15:07
Locatie: Denekamp

Re: CDA: verkeersinfo om strijd tegen files

Bericht door Paixao » vr 22 feb 2008, 17:05

In aansluiting daarop is ook de acceptatie van de informatie nog van belang. Iemand kan mij wel van informatie over files e.d. voorzien, als ik daar niks mee doe (of niks mee kan!) of als blijkt dat de informatie onbetrouwbaar is, dan heeft het geen nut. De stelling "we knallen informatie de ether in en het internet op, en het komt vanzelf goed" gaat dus niet op.

En daarbij komt, private initiatieven in het verzamelen van verkeersinformatie kosten geld. Daar zijn miljoenen euro's mee gemoeid. Daarmee vergeleken is de info van VCNL spotgoedkoop. Maar die investeringen moeten wel weer terug verdiend worden op de een of andere manier. Het beschikbaar maken van die dure informatie voor een groot publiek zie ik dus nog niet zo snel gebeuren.
"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts." -- Winston Churchill